Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      wzroku

wzroku

(8 wyników)
    • gdy przyjme suplemnt magnezu automatycznie pogarsza mi sie wzrok, i objawy migrenowej aury, mam tez w eeg obraz padaczki i tzw"visual snow" z kolei wapń mi pomaga, dlaczego tak jest?
    • ..od kilku dni zauwazylam ze pogarsza mi sie wzrok, raz lewe oko raz prawe a wczoraj i dzisiaj obydwa. normalnie nie potrzebuje okularow, tylko do czytania malego druku a od kilku dni to nawet juz malego druku nie moglam przeczytac w okularach!! dzisiaj juz nawet text w komputerze jest zamazany. zwykle bylo tak ze okolo migrenki tylko albo jedno albo drugie oko i to przechodzilo w ciagu dnia. co sie dzieje do licha, slepne na stare lata czy jest to zwiazane z migrena- dzi...
    • Witam, obserwuję że od czasu pojawienia się migren wzrok trochę mi się pogorszył (czasem nawet jak nie mam migreny widzę przesuwające się plamki, najwięcej jak np. patrzę na gołe niebo lub czystą powierzchnię). Czy wy też u siebie to obserwujecie? I czy to jest normalne.
    • Pomocy! :((( Od 4 miesiecy trace wzrok od ataku migrenowego i na dodatek jestem w ciazy. 4 msc temu dostalam aure migrenowa nie widzialam na pol oka i pojawily sie blyski i bol glowy. Zawsze przechodzily ale tym razem zostalo i zaczelo sie pogarszac z dnia na dzien. Najpierw duzo blyskow pozniej pozniej pojawialy sie odbijajace przedmioty, kolory, kolka na scianach teraz juz miliardy blyskow na jasnej i ciemniej powierzchi. Nastepuja odbicia wszystkiego; wszystkie przedmioty plywaja. Nie ...
    • Liczę na waszą radę...Cierpie na migreny z aurą. Średnia częstotliwość to 2 ataki w roku. Do tej pory nie było to dla mnie zbyt uciążliwe, raz na jakis czas musiałam dać sobie jeden dzień, łyknąć proszka i poleżeć w łóżku, poczekać aż te wszystki plamki, mrozki cierpnięcia i rozrywający ból minął...ale od 3 m-cy ataki są częstsze i zauważyłam pogorszenie wzroku, pamięci i zaburzenia koncetracji...cz to może być za sprawą migreny?
    • czy istnieje zwiazek miedzy aktywnoscia M. a slabnacą ostroscia wzroku? Czy ma ktoś z tym doświadczenie? jj
    • Witajcie, Właśnie wróciłam od neurologa. Od 10 lat mam zaburzenia widzeni w postaci migoczącego mroczka który daje ubytki w polu widzenia i rozszerza się w migoczacą plamę która znika po około 20 paru minutach. Okuliści wykluczyli jakiekolwiek zmiany w oczach. Neurolog (ten sam u którego byłam dziś) przepisał mi w lutym Divascan (czyli jak sądzę podejrzewał migrenę z aurą) choć z tym bólem głowy u mnie bywa różnie, bo prawie nie bywa.Dziś poszłam po kolejne opakowanie Divascanu...
    • Coś mi się zdaje że cierpię na to samo co Wy wszyscy,dzisiaj rano zaczęła mnie lekko boleć głowa, dodatkowo stwierdziłam ze coś jest nie tak z moim wzrokiem (widziałam jakies takie błyski, jasne bardzo kółka czy coś takiego), no a potem to się dopiero zaczęło wycięlo mnie na kilka ładnych godzin, telefon do męża zeby zwalniał się z pracy, bo nie ma kto siedziec z dzieckiem, a ja od 9 do 15:30 w łóżku, kilka razy mało nie wywaliłam z siebie wnętrzności i ten ból , łupało mi całą prawą cz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się