zrosty

(25 wyników)
  • Czy któraś z was może orientuje się co dzieje się ze zrostami w drugiej ciąży? Mam zrosty po cc i zastanawiam się czy one jakoś ''znikną'' w przypadku porodu sn? I czy gdybym miała drugie cc to lekarze je wycinają? No i przede wszystkim jak wygląda ciąża ze zrostami, może lepiej wcześniej je usunąć? Z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam :)
  • Witam. Niedawno, podczas zabiegu laparoskopii, wykryto u mnie liczne zrosty na jelitach. Dolegliwosci jelitowe mam już od wielu lat. Czasem jest dobrze, ale czasem czuję się potwornie źle,jestem słaba, mam bóle brzucha, głośne burczenie, wrażenie ciągłego "parcia" itp. Te dolegliwości bardzo utrudniają mi życie, ale lekarz powiedział, że operacja usunięcia zrostów byłaby niebezpieczna, a i tak zrosty by odrosły. Skoro już muszę z tym żyć, napiszcie proszę, jak można osłabić uporczywe dolegliw...
  • Cześć,mam pytanie do dziewczyn doświadczonych w tym temacie...Czy Waszym zdaniem można pozbyć się za pomocą ziół zrostów na jajnikach i okołojajowodowych ?Czy niestety oprócz interwencji chirurgicznej nie ma na nie żadnego sposobu ? Pozdrawiam.
  • Witam. Okazało się niedawno, że mam zrost macicy z otrzewną, najprawdopodobniej po cc. Planuję drugie dziecko, czy któraś z Was miała tą "przypadłość" bądź słyszała cokolwiek o tym, bo mój gin nie był w stanie zbytnio mnie uświadomić, ponieważ nie miał jeszcze "takiego" przypadku. Zastanawiam się, czy w ogóle uda mi się zajść w ciąże, czy donosić. Proszę Was kobietki, jeśli coś wiecie na ten temat to piszcie.
  • Hej Mam pytanie-czy na usg zwyklym i przezpochwowym wyjdzie ze sa zrosty okolojajnikowe i okolojajowodowe?
  • mam przewlekłą anemię (nie przyswajam żelaza)dostaję zastrzyki z żelaza(znów!) strasznie mnie bolą miejsca po tych zastrzykach podobno to zrosty po zastrzykach ,może ktoś wie co zrobić aby mniej bolało?
  • Moje drogie Panie, mam zrosty pooperacyjne, czy mam się czym martwić? Taka była diagnoza lekarska, ale tak naprawdę to nikt wyczerpująco nie potrwafił mi wyjaśnić, co to takiego te "zrosty"? W lutym miałam laparoskopię i usunięto mi torbiel edndometrialną, wszystko było dobrze przez 3 mieciące. 2 miesiące temu dostałam potwornych bólów, które promieniowały z okolicy operowanego jajnika aż do żołądka.Jak się później okazało, "zawisiły" mi się jelita i układ pokarmowy przestał prawdłowo f...
  • zrosty?(11)

czy zrosty w jajowodach sa grozne? jakie sa ich konsekwencjie? czy moga one oznaczac klopoty z zajsciem w ciaze? mam mnosto pytan i watpliwosci a to wlasnie stwierdzil u mnie lekarz. jakos nie moglam z niego wydusic tych odpowiedzi. dal mi tylko antybiotyk na zapalenie w drugim joajowodzie zeby uniknac takich nastepstw.a ja mam metlik w glowie!
  • Witam.Od pół roku mam ciagłe bóle w prawej dolnej stronie brzucha. Wykluczono wyrostek ze wzgledu na to ze przez to pół roku juz napewno złapałby mnie jego atak, miałam robione badania moczowodów, nerek, kolonoskopie, no i usg dopochwowe.Wzytsko ok , no prawie -z usg dopochwowego wyszło że mam wiele małych ok 7mm pęcherzyków na jajnikach i lekarz stwierdził że najprawdopodobniej mam policystyczne jajniki. Od innego słyszałam ze to mogą mnie boleć zrosty po cieciu cesarskim (tyle ...
  • mialam male torbielki -one sie wchlonely ale mam zrost kolo jajnika co to znaczy?
  • Od długiego czasu boli mnie dół brzucha.Czasem mam uczucie kłucia lub rwania. Czy mogą to być zrosty (miałam stan zapalny rok temu)lub jakaś cysta ???!!! Badanie ginekologiczne i usg nic nie wykazało!!!Co to może być??? Ból koncentruje się poniżej pępka - wydaje mi się jakby była to mała kulka gdzieś w środku. Dodam że bóle nasilają się po oddaniu stolca ale ból przypomina rozpoczynający się okres.(Trwa to kilka miesięcy!!!).
  • Witam! Dziś zrobilam badanie rtg klatki piersiowej i w wyniku badania istnieje informacja " ZROSTY LEWEJ KOPULY PRZEPONY ", niestety do lekarza ide dopiero za tydzień a nie wiem co to oznacza, jeśli ktos może mi pomóc prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Marita
  • wlasnie mialam zabieg histero i okazalo sie, ze powierzchnia endomedrium pokryta jest poipami i zrostami - pytanie: co to jet polip, czy ma cos wspolnego z nowotworem ( cyz moze sie przeksztalcic) skad to sie u mnie wzielo? - oanczenia hormowno sa w normie - minimalnie podw. prolaktyna.. czy jednorazowe wylyzeczkowanie usunie sprawe raz na zawsze? - ale przeciez po czyszczeniu tez moga powstac zrosty, blizny? czy to sie leczy skutecznie? jak to sie ma do leczenia noeplodnosci?
  • Witam, Czy ktoras z was moglaby mi polecic dobrego lekarza/klinike w Krakowie w ktorej moglabym zoperowac moja blizne po wyrostku? Operacja odbyla sie gdy mialam 10 lat, blizna jest wielka i ma zrosty "do srodka". Mam teraz 33 lata i mysle ze najwyzsza pora sie jej pozbyc. pozdrawiam i dziekuje za pomoc kajamaja
  • Jest jakas szansa? :-( Mialam cyste,myslalam,ze ona jest problemem moich niepowodzen zajscia w ciaze (8my mieisac staran)Lekarz ostanio powiedzial,ze lewy jajik jest zrosniety do macicy i podejrzewa ,ze mam liczne zrosty.Czeka mnie laparoskopia w lutym...Byla ktoras w podobnej sytuacji?
  • Czy jest wskazane odrazu po niej? Mam miec na liczne zrosty ten zabieg... Czy ktoras pomimo ze jest po laparoskopii dalej nie moze zajsc w ciaze? Martwie sie..
  • Czy bakterie w pochwie mogą być przyczyną skąpego okresu ? Mam problem z tym i tym i zastanawiam się nad związkiem...
  • Rok temu miałam zabieg wyłyżeczkowania macicy po poronieniu. I wydaje mi się, że od tego czasu miesiączki mam bardziej skąpe i krótsze. Czy to może być związane z zabiegiem, czy raczej coś mi się porobiło z hormonami, a to, że takie miesiączki pojawiły się po zabiegu, to tylko zbieg okoliczności? I mam jeszcze jedno pytanie - czy regularne zażywanie kwasu foliowego może sprawić, że krew, nie tylko miesiączkowa, jest bardziej gęsta? Ostatnio przy pobieraniu krwi pielęgniarka zauważy...
  • ktore nie rodzily jeszcze?
  • Dziewczyny pomocy czy od zapalenia przydatków (jajników i jajowodu) można stać sie bezpłodną???!!!!! Mam 24 lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się