akseinga 19.06.16, 20:37 Mam pytanie, czy któraś z emam ma taki depilator i co o nim sądzi. Mam jasną skórę i ciemne włosy, więc teoretycznie dla mnie idealny, ale to spory wydatek i wolałabym zasięgnąć wcześniej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maitai Re: Philips lumea - prośba o opinie 20.06.16, 12:41 Mam pół roku, generalnie jestem zadowolona. Używam go dość nieregularnie głównie na nogi, włosy rzeczywiście odrastają mi po nim w znikomej ilości. Ale przyznam szczerze, że przed jego kupnem byłam kilkukrotnie na depilacji laserowej laserem Laser Sheer i Vectusem więc moje owłosienie było mniejsze niż u przeciętnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Philips lumea - prośba o opinie 20.06.16, 17:54 mam od kwietnia, na nogach widoczny rezultat, co prawda włosy odrastają, ale duuuużo wolniej i mniej, miejscami mam zupełnie łyse placki. natomiast na twarzy rezultatów niestety nie widzę za bardzo. może trochę wolniej kłaki rosną, ale rosną niestety. hormony jednak mocniejsze niż IPL. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Philips lumea - prośba o opinie 20.06.16, 23:07 Dziewczyny a nie boicie się, że za chwlę okaże się że laser jest szkodliwy? No nie wierze, że to taki cód/miód do wszystkiego i ile dusza zapragnie. Już nie mówię o skrajnościach typu promienie x - przez 50 lat były rozwiązaniem na wszystko,, czy solarium - to już pi 10 latach zyskało złą sławę. Gdzieś czytałam, że laser "gotuje" tkanki i że np w ciąży nie można używać bo może być przyczyną mikro zatorów, a bez ciąży to już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Philips lumea - prośba o opinie 20.06.16, 23:12 Widziałaś kiedyś, jak wygląda ugotowana tkanka? Odpowiedz Link Zgłoś
moona20 Re: Philips lumea - prośba o opinie 21.07.16, 21:19 Kupiłam w maju z pewną dozą niepewności. Teraz w lipcu wiem że obawy były zbędne. Nie powiem, że depilacja jest całkiem bezbolesna , bo na udach ,bikini i pod pachami jest uczucie gorąca i szczypania , ale i tak o niebo mniej boleśnie niż przy depilacji zwykłym depilatorem. Włosy też odrastają dużo wolniej w zasadzie na razie to mi nie odrastają ale zobaczymy co będzie za jakiś czas gdzieś czasem sporadycznie może pojawi się 1 czy 2 włoski ale to już naprawdę nie jest problem Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Philips lumea - prośba o opinie 23.09.16, 11:40 Kiedys pracowalam w Philips. Moja kolezanka po fachu byla Product Managerem zajmujacym sie wlasnie tymze ustrojstwem. Faktem jest ze to dziala ale nie idealnie bo nadal troche odrastaja nadal zwyczajna golarka sie tez przyda. Ale uwaga, dziewczyny poruszyly tutaj istotny punkt: Nie nalezy stosowac jesli ma sie pieprzyki w danym miejscu czy inne narosla i atrakcje skorne. Dlaczego? Laser jednak ma wplyw Odpowiedz Link Zgłoś