verona27 05.12.12, 10:16 Jak w temacie: dziewczyny co polecacie/nie polecacie - chodzi mi o jakość, wykonanie no i oczywiście o trwałość. Które torebki są gatunkowo lepsze: ochnik czy wittchen, a moze jest cos lepszego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agus8 Re: dla mnie 05.12.12, 10:52 z mojego punktu widzenia- a miałam 3 torebki wittchena- katastrofa jak za tą cenę. Nie mam ochnika, ale mam Batyckiej. Takie same pieniądze a lepsza jakość i wzornictwo. Batycki szyte w Polsce, Wittchen w Chinach. Ochnik - nie wiem. Z mojego punktu widzenia oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: dla mnie 05.12.12, 11:07 Ochnika nie znam. Jedna torebke Wittchena kupilam w sklepie internetowym, ale na zywo nie zachwycila, wiec odeslalam. Pewnie dobrze, bo z portfelem od nich przechodze kolejna reklamacje. Traktowanie klienta pozostawia wiele do zyczenia. Batycki - kupiony w maju przez groupon to bylo mega rozczarowanie. Firma aspirujaca do bycia ekskluzywna puscila taki koszmarek, ze nie moglam uwierzyc. Stare modele byly super. Teraz, jak dla mnie, dramat. Porzadne, dobrej jakosci torebki ma Baron, ale z dizajnem bywa tan roznie. Jednak jalisc bardzo dobra No i moj absolutny nr 1: torebka Tommy Hilfiger, prosty, klasyczny model Nina. Piekna skora, piekna podszewka. Diabel tkwi w szczegolach, a te sa dopracowane pod kazdym wzgledem. I cena wyjsciowa taka jak regularna Batyckiego, a jakosc o niebo lepsza. Fajna torebke mam tez z Simple. Ladna, dobrej jakosci. Warto tam zajrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
ata.73 Re: Torebka: Ochnik czy Wittchen? czy....?? 05.12.12, 11:08 Ochnik. Mam dużą granatową kopertówkę z wiosennej kolekcji, nosiłam całą wiosnę i lato właściwie bez przerwy - i nadal wygląda porządnie. Klasyczną czarną teczkę mam od paru sezonów i też jest o.k. Z Wittchena miałam portfel- po kilku miesiącach wyglądał okropnie: wyblakły kolor i poprzecierany na rogach. Mam też solidną torbę z Venezii (buty trafiały mi się kiepskie z tej firmy ale torebka jest w porządku) . A moja teściowa ma śliczną torbę - jak kuferek lekarski -w kolorze karmelu- z polskiej firmy Baron i też sobie chwali Odpowiedz Link Zgłoś
wielkajolka Re: Torebka: Ochnik czy Wittchen? czy....?? 05.12.12, 11:41 nie pamiętam już gdzie ale czytałam dużo pozytywnych opini o firmie WOJEWODZIC. Ja nic nt nie moge powiedzieć, bo nie mam ich torebki. Poszukaj w necie, czy wogóle odpowiada Ci ich wzronictwo Odpowiedz Link Zgłoś
dora1211 Re: Torebka: Ochnik czy Wittchen? czy....?? 05.12.12, 13:35 A ja jestem bardzo zadowolona z torebki Wittchen, porządna gruba skóra, ale może to zależy od modelu? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: Torebka: Ochnik czy Wittchen? czy....?? 05.12.12, 16:05 mam dużą torbę Ochnik w kolorze jasno brązowym, niestety od strony gdzie torba styka się z ubraniem torba łapie mocno zabrudzenia, pomimo impregnacji środkiem zakupionym razem z torbą. Zgłosiłam do reklamacji, bo zabrudzenia pojawiły się trzy miesiące po zakupie i usłyszałam, że mam "kiepską" kurtkę, która brudzi, reklamacji mi nie uznali dodatkowo rączka przeciera się z lekka, torbę mam pół roku, dobrze że kupiłam na wyprzedazy, za połowę ceny, bo jakbym wywaliła sześć stów na cos takiego, to by mnie coś trafiło to mój pierwszy zakup w Ochniku i ostatni Wittchen miałam tylko portfel, ale służył mi ładnych kilka lat i dobrze się sprawował, toreb od nich nie miałam, bo ceny są za wysokie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
jorin Re: Torebka: Ochnik czy Wittchen? czy....?? 05.12.12, 18:02 Torebki kupowalam juz ho ho temu i uszeregowalabym je tak: 1. Wojewodzic (6 lat+) 2. Batycki (8 lat+) 3. Ochnik (3 lata+) Wszystkie sa ze skory naturalnej, do dzis miewaja sie lepiej lub gorzej - sa w miare sprawne. Ale czy to, co jest dzis w sklepach, dorownuje jakoscia temu sprzed lat, to juz inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
jmk_pm Re: Torebka: Ochnik czy Wittchen? czy....?? 05.12.12, 18:50 Ochnika torebkę noszę od roku - bez zarzutu. Choć nie jest jedyną, więc eksploatacja trochę mniejsza. Miesiąc temu z hakiem kupiłam Wojewodzic - ładna, dobrze wykonana. Obie kosztowały ok. 600-700 wyjściowo. Kupowałam z jakimiś rabatami, ale w sumie to drogie torebki. Ostatnio Wojewodzic miał promocję - 25 albo 30% na wszystkie. Teraz tylko na część, ale można się rozejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś