Dodaj do ulubionych

jaki piekarnik wybrać - bosch

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 14:00
mam pytanie, czy jest sens wydawania ponad 2000 zl na piekarnik z funkcjami
typu autopilot (piekarnik sam dobiera czas pieczenia, intensywność itp do
rodzaju przygotowywanej potrawy, utrzymywanie ciepła i innymi bajerami, czy w
praktyce używa się tylko podstawowych funkcji piekarnika. pytam się, gdyż to
mój pierwszy piekarnik w życiu i nie wiem czy te funkcje się rzeczywiście
przydają.....
Obserwuj wątek
    • Gość: biedronaaaaaa Re: jaki piekarnik wybrać - bosch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 14:01
      np taki:
      www.medialider.pl/piekarniki/bosch-hba-36b650.html
    • Gość: a Re: jaki piekarnik wybrać - bosch IP: *.aster.pl 13.11.09, 16:26
      Nie ma sensu. To walka marketingowa. :)
    • jullita82 Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 15.11.09, 12:18
      Niestety nie wiem jak wygląda sprawa jeśli chodzi o Bosche, ale ja posiadam
      klasyczną Amicę:
      www.electro.pl/produkt-AMICA_Kuchnia_51CE3_413RTa_XxL_2B_udzial_w_losowaniu_wyprawy_do_Afryki-35611,91.html
      z bardzo szerokim piekarnikiem co akurat dość często się przydaje a poza tym nie
      ma żadnych "udziwnień", a jestem z niej bardzo zadowolona.
      • ksfilipek Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 16.11.09, 08:43
        ja sie podłączam pod pytanie. Jaki piekarnok do zabudowy??? Na jakie
        funkcje zwracać uwagę???? No i żeby nie kosztował 2,5 tys. :/
        • kluchucha Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 16.11.09, 14:00
          Ja mam amicę bez zbędnych cudów, ale ma w sobie rożen i prowadnice
          teleskopowe. Obydwie rzeczy bardzo sobie chwalę, bo rodzinka uwielbia
          kurczaka z rożna, a prowadnice, cóż - czysta wygoda. Nie muszę się
          martwić, że blacha z pizzą nagle mi się wyślizgnie i spadnie.
          Generalnie, złego słowa na ten sprzęt powiedzieć nie mogę, no i cenowo
          nie straszy, zajrzyjcie zresztą na moderni, wszystkie modele mieszczą
          się w górnej granicy cenowej 1500 złotych. No, ale wiadomo, że Bosch to
          bardziej renomowana firma.
        • jola1505 Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 20.11.09, 16:52
          Ja wybrałam electroluxa z prowadnicami i termoobiegiem.Poprzednio miałam amikę z takimi samymi funkcjami i szyba mi pękła! Zobaczymy, czy electrolux okarze sie lepszy!
          • coolista80 Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 11.11.10, 23:36
            A poza Boschem polecilibyście jakaś dobra markę sprzętu AGD? Za jakiś czas czeka mnie wymiana całego sprzętu w domu i powoli zaczynam rozglądać się sie za czymś naprawdę dobrym, ale tez niedrogim. Ważne żeby sprawdzało sie przy codziennym użytkowaniu i przez jakiś czas posłużyło bez usterek.
            • muzykant1212 Re: jaki piekarnik wybrać - Amica 18.11.10, 20:30
              Dobra i niedroga marka to np Amica. Polskie, solidne sprzety. A konkretnie co do piekarnika to mam model EBI8862 (www.agdmedia.pl/agd-do-zabudowy/piekarniki/piekarnik-amica-ebi8862 ) kosztuje ok 1.500 PLN i jest super. Szybko grzeje, ładnie wygląda, ma rózne funckje, które teraz mają nowoczesne piekarniki, bardzo jesteśmy zadowoleni, a nie przepłacilismy za "marke".
              • knoppreski Re: jaki piekarnik wybrać - Amica 01.09.15, 15:36
                Witam. Po moich doświadczeniach z Amicą i ich piekarnikami z wyświetlaczem stanowczo odradzam ten sprzęt. Po pół roku używania na wyświetlaczu pokazały się poprzeczne kreski, serwis wymienił wyświetlacz ale po upływie 2 lat i miesiąca od zakupu stało się to samo, z tą różnicą, że na wymienioną część były tylko 3 miesiące gwarancji. Czyli zostałem na lodzie, a nowy wyświetlacz to tylko ok. 800 pln. Więc jeśli ktoś chce kłopotów to tylko Amica.
            • laatnala Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 29.11.10, 16:10
              A czemu chcesz szukać jakiegoś innego sprzętu niż bosh, skoro bosh jest naprawdę dobra marką sprzętu agd. Ja bym osobiście przy tym pozostała. Oni mają dobry serwis w Polsce co jest dużym plusem
            • olacy Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 13.12.16, 01:16
              No jasne - Miele. Po różnych doświadczeniach mam pralkę i suszarkę Miele. Ósmy rok. Pranie 1-2 razy dziennie - rodzina pełna. Bez problemu.
      • olacy Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 13.12.16, 01:12
        Też mam sprzęt Amica i to jest pewnością ostatni raz, gdy zaufałem temu producentowi. Najpierw padła płyta indukcyjna Amica - dokładnie po gwarancji. Gdy miałem po raz trzeci zapłacić 700 zł za jakąś elektronikę, wywaliłem to na śmietnik i kupiłem podstawową płytę Bosch. Użytkuję piąty rok bez najmniejszego problemu.
        Obecnie muszę wymienić piekarnik do zabudowy Amica. Kupię Bosch lub Siemens - nie wiem właśnie który model wybrać.
        Jeśli chodzi o piekarnik Amica - wybrałem go ponieważ miał aż trzy prowadnice teleskopowe, sondę temperatury do mięs i ciast, rożen i płyty, które miały czyścić piekarnik. Zapłaciłem prawie 3 tys. zł.
        Sondy nigdy nie używaliśmy. Płyty czyszczące i cały system można włożyć między bajki - nie działa. Prowadnice teleskopowe zatarły się bardzo szybko. Rożen spróbowałem użyć jakiś czas temu - nie zadziałał. Po serwisie okazało się, że silnik był fabrycznie niesprawny - brak ciągłości obwodu nawoju silnika. Ponadto piekarnik co jakiś czas wyrzuca bezpieczniki, chociaż został opomiarowany, i żadnego zwarcia ani upławu prądu nie ma.
        Piekarnik czyszczony regularnie po każdym użyciu wygląda na bardzo zmęczony.
        Absolutnie odradzam. Amica to porażka.

• yoggo28 Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 10.01.14, 09:41
      A my jesteśmy właśnie zainteresowani piekarnikiem z jak to określiłeś, różnymi bajerami. Oczywiście istotne jest, żeby oprócz tych bajerów po prostu dobrze piekł, był efektywny i mało awaryjny, ale trochę dodatkowych funkcji nie zaszkodzi.
      • mijus76 Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 10.01.14, 13:24
        Fajne i dobre piekarniki według mnie to produkty Simens - do nowego mieszkania znowu wybrałam produkt tej firmy i jest to Siemens HB33GB550 w cenie 1700 w sklepie z darmowymi prowadnicami teleskopami dwupoziomowymi
      • ruta.dl Re: jaki piekarnik wybrać - bosch 12.01.14, 11:02
        ja wlasnie czekam na montaz piekarnika Electrolux z linii Inspiration z funkcja parowaru - takie dwa w jednym. Ma tez termosonde, jakies programy automatyczne (typu pizza, biszkopt, drozdzowe, mieso takie smiakie i owakie), czyszczenie pyrolityczne (uwazam ze super, nie ma wiekszej traumy w kuchni niz szorowanie piekarnika). Uwazac trzeba na cene, bo w sklepie ten piekarnik kosztuje ponad 5000zl, a za posrednictwem studia kuchennego w hutrowni ok 3500.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka