transsybir 01.09.11, 20:19 "(...) albowiem do nich należy Królestwo niebieskie." img687.imageshack.us/img687/4118/p1050606y.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
transsybir Re: █ Niezniszczalni 07.09.11, 20:36 luxdei.pl/Niezniszczalni.html Opis ponad 100 przypadków ciał świętych, które nie tylko nie poddają się normalnym procesom biologicznym, ale też posiadają inne niezwykłe właściwości. Ze wstępu: „Należy podkreślić, że święci objęci niniejszą pracą, to absolutnie nie wszyscy święci, których ciała zachowane zostały od rozkładu. www.exter.pl/www/tytuly,151 Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir Re: █ Cuda eucharystyczne -- Joan Carroll Cruz 03.10.11, 02:09 www.exter.pl/www/tytuly,25 Tajemnica Eucharystii - Cuda Eucharystyczne (1/2) www.youtube.com/watch?vWg9Ry4OIo8 Tajemnica Eucharystii - Cuda Eucharystyczne (2/2) www.youtube.com/watch?v=mAAEZnV9sPQ (...) Podczas odprawiania przez niego Mszy św., po dokonanej konsekracji, hostia stała się Ciałem, a wino przemieniło się w żywą Krew krzepnąc w pięć nierównych i rożnych co do kształtu i wielkości grudek. (...) Ciało jest prawdziwym ciałem. Krew jest prawdziwą krwią. Ciało stanowią tkanki mięśnia sercowego (miocardium). Ciało i Krew należą do gatunku ludzkiego. Ciało i Krew mają tę samą grupę krwi (AB). W Krwi odnalezione zostały proteiny z takimi stosunkami procentowymi, jakie znajdują się w obrazie osoczo-proteinowym normalnej, świeżej krwi (...). voxdomini.com.pl/vox_art/lanciano.html maranciaki.pl/cuda_eucharystyczne.htm Znamy 132 cuda eucharystyczne Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir Re: █ Fatima 03.10.11, 03:01 Ateiści a cud słońca Pośród świadków cudu słońca znaleźli się także ci, którzy nie wierzą w istnienie Boga. Pułkownik Frederico Oom, profesor nauk ścisłych, dyrektor lizbońskiego obserwatorium oświadczył: - Gdyby to było zjawisko kosmiczne, to wówczas obserwatoria astronomiczne i meteorologiczne z pewnością nie omieszkałyby ich zarejestrować. Tymczasem tego nie zrobiły. I to jest właśnie niezrozumiałe, bo przecież wszelkie, nawet najmniejsze zakłócenia w światowym systemie są odnotowywane... Zapytany o to, czy mogłoby to być zjawisko natury psychologicznej, odpowiedział: - Być może. Jest to zupełnie obce dziedzinie naukowej, którą uprawiam. Oświadczenie pułkownika Oom zostało opublikowane w "O Seculo", w Lizbonie, z wyraźnym zamiarem wskazania jedynego możliwego wyjaśnienia tego zjawiska, jakie może zaproponować nauka, jako wyniku zbiorowej sugestii. Jednak, gdy tylko zbadano dowody oraz oświadczenia świadków, oczywiste stało się to, że zjawisko cudu nie było skutkiem masowej hipnozy czy zbiorowej sugestii, gdyż: było obserwowane na znacznym obszarze i nie tylko przez ludzi z tłumu; pośród tłumu obecni byli naukowcy i niewierzący, którzy obserwowali je nie tylko w sposób obiektywny, ale dodatkowo przedsięwzięli szczególne środki ostrożności, które miały ich ochronić przed możliwością ulegnięcia zbiorowej sugestii. Na przykład baron z Alvaiazere, przedsięwziął wszelkie środki ostrożności zalecane przez Gustawa le Bona w Psychologii tłumu. A jednak, w jego zeznaniu, złożonym przed Komisją Kościelną znalazły się następujące słowa: - (...) zjawisko to zrobiło na mnie wrażenie nie dające się opisać. Wiem tylko tyle, że wołałem: "wierzę, wierzę, wierzę"! Łzy płynęły mi z oczu. Byłem zdumiony, wpadłem w ekstazę na widok demonstracji Boskiej władzy. Wtedy też się nawróciłem. Doktor Garrett, profesor z Uniwersytetu w Coimbrze, w szczegółowym zeznaniu mówił, że obawiał się uszkodzenia siatkówek oczu, dlatego też zamknął je i odwrócił się w przeciwnym kierunku, jednak po chwili otworzył je ponownie i wpatrywał się w ten cud. Z kolei ojciec Pio Sciatizzi SJ, naukowiec, który w Rzymie opublikował krytykę cudu, mówił tak: - Z punktu widzenia historycznej rzeczywistości, bez wątpienia było to coś, co przy pomocy znanych praw nie da się wyjaśnić na drodze rozważań naukowych. (...) Uwzględniając oczywiste odniesienie do Boga oraz ogólny kontekst tego zdarzenia, wydaje się, że musimy przypisać tylko Jemu (Bogu - przyp. red.) samemu najbardziej oczywisty i kolosalny cud historii... Opracowanie Agnieszka Stelmach Na podstawie książki Johna M. Hafferta, Meet the witnesses of the miracle of the sun. www.piotrskarga.pl/ps,375,16,1175,1,PM,przymierze.html 13 października 1917 r. w pobliżu Hiacynty, Franciszka i Łucji zgromadził się kilkudziesięciotysięczny tłum. Niektórzy szacują liczbę świadków cudu słońca w Fatimie na ponad 100 tys. ludzi. Nic dziwnego, że wysłane przez władze prześladujące Kościół oddziały wojskowe nie powstrzymały napierającego tłumu... www.piotrskarga.pl/ps,2448,3,0,1,I,informacje.html Główne masońskie siły rządzące w tym czasie w Portugalii skupiały się w tajnej organizacji "Carbonaria", której założycielem był inż. Antonio da Silva, a kierowali nią Alfonso Costa i M. Lima. Pamiętnego 13 października 1917 r. da Silva zobaczył cud słońca. Dzięki temu stał się jednym z pierwszych masonów, którzy ugięli się przed napawającym trwogą cudem. Ponieważ wielu ateistów nawróciło się bezpośrednio po cudzie, wobec tego masoński rząd próbował oczyścić się z tych elementów, które mogły "ulec" cudowi. Wolnomularze organizowali bluźniercze parady, Coraz bardziej rósł opór społeczeństwa, a wśród rządzących szerzyły się głębokie nieporozumienia. W krótkim czasie rządząca masoneria dopuściła do objęcia urzędu prezydenta przez konserwatystę Sidonia Paisa, który stawał się coraz bardziej przychylny sprawom religii. Z tego też powodu został on śmiertelnie postrzelony w niespełna rok po dojściu do władzy. Zmarł na stole operacyjnym z krucyfiksem na piersiach. Po jego śmierci nastąpił okres nazwany "czasem absolutnego terroryzmu". W całej Portugalii codziennie wybuchały bomby. W ten sposób, przez zastraszanie, masoni próbowali za wszelką cenę utrzymać się przy władzy. Jednakże do Fatimy napływały coraz większe rzesze pielgrzymów, pomimo tego że władza surowo zabraniała, stawiając na ich drodze silne odziały Gwardii Republikańskiej oraz armii. Mimo stosowania brutalnej przemocy ludzie nie dali się zastraszyć. Ponieważ rzesze pielgrzymów ciągle rosły, w 1922 r. agenci rządowi wysadzili w powietrze kaplicę zbudowaną na miejscu objawień, a dalsze bomby wybuchały w całej Portugalii... adonai.pl/maryja/?id=41 www.fatima.pl/tajemnice-fatimskie Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir Re: █ Fatima 03.10.11, 18:26 Jest i polskie wydanie www.cudfatimski.pl/?d=L,start (...) Aż nagle ulewa ustała. Słońce przetaczało się z jednego miejsca na drugie, było niebieskie, żółte, we wszystkich kolorach! Potem zbliżyło się do dzieci, do drzewa. Z ust wszystkich ludzi wydobywały się okrzyki zdumienia. Niektórzy zaczęli wyznawać swoje grzechy, bo nie było tam żadnych księży. -Ludzie spowiadali się na głos, przed wszystkimi? -Tak. Nawet moja matka przytuliła mnie do siebie i zapłakała, mówiąc „To koniec świata!" Widzieliśmy, jak słońce zeszło wprost na drzewa. -Czy mogliście bez trudu patrzeć w słońce? -Tak, mogłem patrzeć w jego stronę bez bólu w oczach. Ludzie wokół mnie ogromnie hałasowali. Przez ten hałas patrzyłem na tłum, podczas gdy słońce się zniżało. Potem usłyszałem, że obróciło się i zaczęło spadać w dół. W tamtym momencie ujrzałem je na swoim ramieniu. -Co Pan o tym wszystkim myślał? -Ludzie wokół mnie sądzili, że nadchodzi koniec świata. www.traditia.fora.pl/fatima,55/swiadkowie-cudu-slonca-john-haffert,768.html Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir Re: █ Fatima 04.10.11, 16:34 The 13th Day - A Film About The Miracle of Fatima www.youtube.com/watch?v=2358KcTlXeo Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir Re: █ Fatima 21.10.11, 00:37 Świetny wykład, esencja teologicznej wiedzy o Fatimie www.youtube.com/results?search_query=objawienia+w+Fatimie+i+La+Salette&aq=f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obo Re: █ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 18:01 Wakacje w górach szczyrk noclegi pokoje i agroturystyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obo Re: █ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 18:03 zakopane dolina jaskinia mroźna tatry Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir Re: █ Św. Brygida - Objawienia 12.11.11, 23:19 Czyta się niczym apokalipsę św.Jana "Ujrzałam wielki pałac, podobny do pogodnego nieba, w którym był oddział wojska niebieskiego, niezliczony jak atomy słońca i lśniący jak jego promienie. W pałacu siedział na tronie cudowny Pan, podobny do mężczyzny o niezrównanym pięknie i ogromnej sile, którego szaty były wspaniałe i pełne olśniewającego światła. Przed Siedzącym na tronie stała Dziewica, jaśniejsza od słońca, czczona i wielbiona przez wszystkich obecnych spośród wojska niebieskiego jako ich Królowa." swbrygida.blogspot.com/2011/07/ksiega-vii-rozdzia-30-i-31.html Bardzo plastycznie zobrazowane niuanse Bożego Miłosierdzia i trochę o konsekwencjach jego odrzucenia. swbrygida.blogspot.com/2011/07/ksiega-vii-rozdzia-48.html Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir Re: █ 17.01.12, 18:31 Ależ tego syfu się uzbierało w historii. Ma ktoś jeszcze wątpliwości, ze „świat w złem leży”? www.illuminati-news.com/secret-societies.htm www.illuminati-news.com/nwo.htm Odpowiedz Link Zgłoś