Dodaj do ulubionych

70 procent księży katolickich

31.07.25, 11:07

Badanie opublikowane w czasopiśmie Pastoral Psychology ujawniło, że ponad 70 procent księży katolickich ankietowanych w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie identyfikuje się jako osoby homoseksualne.
Spośród 156 uczestników, 105 księży (67,3%) zadeklarowało orientację homoseksualną, 42 (26,9%) heteroseksualną i 9 (5,8%) biseksualną
Wszyscy księża byli w dobrej kondycji kanonicznej i praktykowali głównie w środowiskach miejskich. Średnia wieku wynosiła 59 lat.

babylonianempire.wordpress.com/2025/06/26/ponad-70-ksiezy-katolickich-ankietowanych-w-usa-i-kanadzie-identyfikuje-sie-jako-osoby-homoseksualne/

-----------------------------

No to już znamy jeden z głównych powodów upadku wiary i moralności kleru na Zachodzie.
Tej afirmatycznie powszechnie przyjmowanej teologicznej LGBT-owskiej herezji.

Franciszek zmienił zdanie
Nagły zwrot stanowiska Franciszka – raptem dwa lata temu podpisał dekret wydany przez watykańskie „ministerstwo poprawności doktrynalnej” (dykasterię nauki wiary), w którym zakazuje się księżom błogosławić pary gejowskie, bo Bóg nie może błogosławić „grzechu”. Teraz Franciszek dał do zrozumienia, że jednak mogą i że to kwestia otwarta

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/2229774,1,franciszek-o-blogoslawienstwie-dla-par-homoseksualnych-mamy-przelom-w-kosciele.read

Św. Hiacynta Marto

Grzechy, które prowadzą najwięcej dusz do piekła, są to grzechy cielesne.
Grzechy świata są ogromne.
Tego nauczyła mnie Matka Boża...

www.przymierzezmaryja.pl/bl-hiacynta-marto-tego-nauczyla-mnie-matka-boza,836,a.html

https://babylonianempire.wordpress.com/wp-content/uploads/2025/06/martin.webp
Obserwuj wątek
    • tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 31.07.25, 11:16

W pewnym dniu ujrzałam dwie drogi: jedna droga szeroka, wysypana piaskiem i kwiatami, pełna radości i muzyki, i różnych przyjemności. Ludzie szli tą drogą, tańcząc i bawiąc się — dochodzili do końca, nie spostrzegając, że już koniec. Ale na końcu tej drogi była straszna przepaść, czyli otchłań piekielna. Dusze te na oślep wpadały w tę przepaść; jak szły, tak i wpadały.

Ja, siostra Faustyna, z rozkazu Bożego byłam w przepaściach piekła na to, aby mówić duszom i świadczyć, że piekło jest. O tym teraz mówić nie mogę, mam rozkaz od Boga, abym to zostawiła na piśmie.

teologiapolityczna.pl/sw-faustyna-fragmenty-o-piekle

• tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 31.07.25, 12:12

No to już znamy jeden z głównych powodów upadku wiary i moralności kleru na Zachodzie.
      Tej afirmatycznie powszechnie przyjmowanej teologicznej herezji LGBT-owskiej.

----------------------------------

Raptem dwa lata temu podpisał dekret wydany przez watykańskie „ministerstwo poprawności doktrynalnej” (dykasterię nauki wiary), w którym zakazuje się księżom błogosławić pary gejowskie, bo Bóg nie może błogosławić „grzechu”.

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/2229774,1,franciszek-o-blogoslawienstwie-dla-par-homoseksualnych-mamy-przelom-w-kosciele.read

Dlaczego Szostkiewicz grzech wziął w cudzysłów – pojęcia nie mam. Przecież to podstawy dogmatyki Kościoła.

• tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 31.07.25, 12:30

Bł. Hiacynta – fatimska wizjonerka – często siadała na ziemi lub na jakimś kamieniu i zadumana zaczynała mówić: „Piekło, piekło, jak mi żal tych dusz, które idą do piekła, i tych ludzi, którzy tam żywcem płoną jak drzewo w ogniu”. (Ze wspomnień s. Łucji)

Hiacynta drżąc klękała z rękami złożonymi, aby powtarzać modlitwę, której nauczyła ich Matka Boża: „O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, zachowaj nas od ognia piekielnego, zaprowadź wszystkie dusze do nieba, a szczególnie te, które najbardziej potrzebują Twojego Miłosierdzia”...

www.przewodnik-katolicki.pl/Archiwum/2013/Przewodnik-Katolicki-17-2013/Wiara-i-Kosciol/Fatimskie-przeslanie
    • tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 31.07.25, 12:38
      Podczas gdy owce się pasły skakaliśmy ze skały na skałę. Franciszek jak to było jego zwyczajem, usunął się do otworu skalnego.
      Po dłuższej chwili słyszeliśmy, jak krzyczał wołając nas i Matkę Boską. Zaniepokojone, zaczęłyśmy go szukać. Trwało jednak trochę czasu zanim go odnalazłyśmy, drżącego ze strachu; ciągle klęczał i był tak przerażony, że nie mógł wstać.
      – Co ci jest? Co się stało?
      Głosem na wpół stłumionym ze strachu powiedział:
      – Tu było jedno z tych zwierząt piekielnych, które pluło na mnie ogniem.

www.betlejem.pl/juz-niedlugo-pojde-nieba/
      Takie tam wspominki o demonach.

• tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 31.07.25, 13:39
      .
    • tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 31.07.25, 16:58

Kardynał Müller: nie można się godzić na bluźnierstwo błogosławienia związków homoseksualnych

„Ta inscenizacja pseudo-błogosławieństw homoseksualnych par męskich i żeńskich jest, teologicznie rzecz biorąc, bluźnierstwem – cynicznym zaprzeczeniem świętości Boga. Paweł napisał do Kościoła w Tesalonice, że Bóg nie pragnie niczego innego, jak tylko waszego uświęcenia: powstrzymywanie się od rozpusty, aby każdy umiał utrzymywać ciało własne w świętości i we czci, a nie w pożądliwej namiętności, jak to czynią nie znający Boga poganie (1 Tes 4, 3-5)” – czytamy w tekście.

„Poważne grzechy przeciwko Dziesięciu Przykazaniom, które streszczają się w przykazaniu miłości Boga i bliźniego, powodują utratę łaski uświęcającej i życia wiecznego tak długo, jak długo nie żałujemy za te grzechy w naszych sercach, nie wyznamy ich przed kapłanem i nie otrzymamy rozgrzeszenia, które pojedna nas z Bogiem i Kościołem. Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego (1 Kor 6, 9-10)” – podkreślił.

pch24.pl/kardynal-muller-nie-mozna-sie-godzic-na-bluznierstwo-blogoslawienia-zwiazkow-homoseksualnych/
    • tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 31.07.25, 17:20

Bóg nie może błogosławić grzechu. Nie może błogosławić Zła.
      Działałby w ten sposób przeciwko własnej naturze.

• tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 31.07.25, 17:25

Bóg nie może błogosławić grzechu. Nie może błogosławić Zła.
      Działałby w ten sposób wbrew własnej naturze.

• tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 31.07.25, 17:30

Podczas gdy owce się pasły skakaliśmy ze skały na skałę. Franciszek jak to było jego zwyczajem, usunął się do otworu skalnego.
      Po dłuższej chwili słyszeliśmy, jak krzyczał wołając nas i Matkę Boską. Zaniepokojone, zaczęłyśmy go szukać. Trwało jednak trochę czasu zanim go odnalazłyśmy, drżącego ze strachu; ciągle klęczał i był tak przerażony, że nie mógł wstać.
      – Co ci jest? Co się stało?
      Głosem na wpół stłumionym ze strachu powiedział:
      – Tu było jedno z tych zwierząt piekielnych, które pluło na mnie ogniem.

www.betlejem.pl/juz-niedlugo-pojde-nieba

Takie tam wspominki o demonach.

• tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 01.08.25, 11:47

> Dlaczego Szostkiewicz grzech wziął w cudzysłów – pojęcia nie mam. Przecież to podstawy dogmatyki Kościoła.

----------------------------------

Akty sodomskie wg spisanego w Biblii PRAWA – a więc i dogmatycznej nauki Kościoła – bezdyskusyjnie są samym złem i tylko złem.

• tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 02.08.25, 17:58

Chociaż badanie miało na celu przeanalizowanie związku między dobrostanem psychicznym a orientacją seksualną, najbardziej uderzającym odkryciem jest wysoka liczba księży, którzy identyfikują się jako homoseksualiści. Odsetek ten znacznie przekracza wcześniejsze szacunki wynoszące 30-50%

babylonianempire.wordpress.com/2025/06/26/ponad-70-ksiezy-katolickich-ankietowanych-w-usa-i-kanadzie-identyfikuje-sie-jako-osoby-homoseksualne/
    • tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 03.08.25, 22:22
      Odsetek ten znacznie przekracza wcześniejsze szacunki
    • tz-99 Re: 70 procent księży katolickich 24.08.25, 11:56
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka