Dodaj do ulubionych

ZŁOTY INTERES

19.01.06, 16:55
Można by zarobić na produkcji maskotek. Sprzedawalibyśmy je w całej Polsce,
nie tylko w Zamościu.
Pomysł jest taki:
-maskotka (pluszowy miś itp.) z twarzą Leppera i podpisem "IV RP- dziękujemy
za Twoje poparcie"

Myślę że chęć zakupu wyrazi około 54,04% uprawnionych do głosowania, a do
tego jeszcze dojdą ich dzieci.
A na metce można by dopisać, że część dochodu wesprze Stocznie Gdańską….
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: ZŁOTY INTERES 19.01.06, 17:12
      Daj se siana z leperami,do muzeum niepamięci
      • yokashin1 Re: ZŁOTY INTERES 20.01.06, 09:21
        chciałbym dać sobie z nim siana ale póki co to niemożliwe. Może nawet będzie
        vicepremirem... kto wie
        • januszx Re: ZŁOTY INTERES 20.01.06, 10:26

żeby interes był b a r d z i e j dochodowy dorzućmy twarzyczki III RP:-):
          Millera , Kwaśniewskiego , Kwiatkowskiego , Sobotki ,Czarzastego , Kulczyka,
          J Lewandowskiego, Ungiera, Jakubowskiej ...no mozna by jeszcze wymieniać
          każdy wybierze dla siebie jakże sympatyczne buzie
          małą mam nadzieję ,że uda się wesprzeć z dochodów jakąs fabrykę lub zakład bo i
          co tu wybrac , tak szerokie alternatywy...

• czuk1 Styczniowa Wizja internetowego politykiera... 20.01.06, 10:30
          Jak piszecie o złotym interesie to ja mam na mysli złoty (to może nie) ale
          częściowy chociaż interes nasz - wyborców, ktory mi się marzy. Taka moja
          wizja - być może mozliwa do spełnienia w styczniu - wizja sfinalizowania prac
          nad (niezłym przecież)projektem budżetu i wizja oddalenia wcześniejszych
          (niepotrzebnych wg mnie) wyborow parlamentarnych.
          Nie jest ta wizja napewno sprzyjajaca PiS-owi i starajacym sie o koalicję z
          PiS innym partiom. TCo wyrażnie widać w bieżących ich poczynaniach na scenie
          sejmowej?. PiS chce pełni władzy przy okazji nastepnych wyborow gdyż uzyskał
          poklask społeczny i rosnace notowania. Samoobrona, LPR i PSL liczą przy okazji
          walki o uchwalenie budżetu na udział w rządzeniu poprzez wejście do koalicji
          bądź przeforsowanie doraźnie kilku swoich punktow programu socjalnego , co może
          umocnic ich pozycję w wyborach wiosennych.
          PO zaś konsekwentnie chce (przynajmiej tak wynika z oficjalnych wystapień jej
          przywódców) utworzenia stabilnej koalicji PiS z kimkolwiek i zaniechania
          myślenia o wiosennych wyborach, tym samym pozyskuje sobie tym licznych
          zwolennikow.
          Mamy w sumie wielką niewiadomą przed uchwaleniem budzetu. Idzie ku temu, że PiS
          nie zgodzi sie na socjalne żądania Samoobrony i LPR ,nie podpisze też z tymi
          partiami umowy koalicyjnej. Szykuje sie więc scenariusz - budzet nie zostanie
          uchwalony, szykuje się (wcześniej czy później, ale w tym roku) rozpisanie
          nowych wyborów.

Moja wizja jest jednak OPTYMISTYCZNA i nastepująca :

Na posiedzeniu Sejmu w dniu 24 stycznia na którym nastąpi ostateczne
          głosowanie nad ustawą sejmową zatwierdzającą budżet, kiedy Samoobrona , LPR i
          SLD wypowiedza się że głosować będą przeciwko budżetowi , PO wypowie się w
          trakcie debaty niejasno (bo przecież zgłosiła 120 poprawek)
          ale ......ostatecznie posłowie PO zagłosują za uchwaleniem budżetu w wersji
          rzadowej, wycofaja swoje poprawki.... dzialając tym samym jakoby w interesie
          narodowym, zażegnując tym samym kryzys rządowy, pokazując kto jak nie PO dba o
          interes narodowy, pokazując ze PO prezentuje myslenie ponad podziałami .

Taka jest moja przepowiednia. Jak bedzie zobaczymy.
          m
          • konradts Re: Styczniowa Wizja internetowego politykiera.. 20.01.06, 11:11
            a rzeczywiscie w ktora strone nie patrzysz to tylko kupa zlodzieji i co z tym
            robic dobre by to bylo z jednej twarz lepera a drugiej millera hehe
            • yokashin1 pomysł się urealnia 25.01.06, 12:34
              do dzieła- na serio będzie koniunktura na takie gadżety. Zaraz chyba na serio
              posprawdzam ile by kosztowało zrobienie takich maskotech, materiały itp.
              Orientujecie się ?
              • januszx Re: pomysł się urealnia 25.01.06, 12:45
                tylko powtarzam Yokashin koniecznie dwustonne :-)
                akurat karnawał:-)
                Pozdrawiam
                J
                • yokashin1 bez sensu 25.01.06, 13:21
                  z tamtymi twarzami to bez sensu, ludzi już zapomnieli (o zgrozo...)
                  A duet a w zasadzie trio Kaczyński Lepper ma wielu zagorzałych zwolenników-
                  potencjalnych nabywaców, zapatrzonych jak w obrazek
                  • januszx jest sens ludzie to powinni wiedziec 25.01.06, 14:24
                    trzeba przypomniac ludziom co robli Panowie(Panie) Miller,Kwasniewski
                    Kwiatkowski,Jakubowska , Ungier Nikolksi (związany chyba z Zamościem)
                    J. Lewndowski , Czarzasty
                    Pozdrawiam
                    • czuk1 Re: jest sens ludzie to powinni wiedziec 25.01.06, 18:49
                      Nikolski pochodzi z Opola Lubelskiego. Ojciec jego był pracownikiem umysłowym
                      w Cukrowni "OPOLE"
                      m
    • yokashin1 to nie ten wątek 26.01.06, 12:32
      Janusz oczywiście zgadzm sie że nie można im tego zapomnieć ale w tym wątku
      chciałem zaprponować coś innego, opartego o inną zasadę.
      Kombinuję tak- skoro na niskim wykształeceniu i biedzie wyborców, obietnicach,
      wizjach sielanki można zbić polityczny kapitał, to być może da się na tym zbić
      też kapitał ekonomiczny. Jak wiemy są tacy którzy wpatrzeni są jak w obrazek w
      nieskazitelenych PIS'owców (a co za tym idzie także w ich kolegów i koleżanki z
      Samoobrony), więc zaślepieni obietnicami gruszek na wierzbie kupią maskotkę z
      podobizną ich cudownych darczyńców, a nawet uzdrowicieli, bo jak wiemy w polsce
      odkąd władzę objął PIS żyje się dużo, dużo lepiej niż za Milera, prawda?
      • januszx kierujmy się spodziewanym zyskiem 26.01.06, 12:44
        Miły Jokashinie juz po dwóch miesiącach - od listopada! żyję CI się lepiej? ...
        ja tam na poprawę liczyłbym ...no może po roku , najpierw muszą być
        przeprowadzone prace o których w innym watku :-)
        i wydaje mi się ,inny kaliber "wspaniałych" działań poprzedniej ekipy oraz
        pomysł z twarzyczkami Millera , Kwaśniewskeigo , czy Nikolskiego (czyli
        MAriuszu okolice Zamościa:-) ) przynióśłby większą dochodowość ?.
        oczywiście żeby skutek był lepszy a ludzi chli kupować trzeba wzmocnić to
        akcją dzinnikarzy , krych obowiązkiem jest min. informowanie o
        działaniach "dokonanciach " polityków ..wtedy i zapotrzebowanie na maski
        wzrośnie...:-) czyż nie?

teraz, już mnie nie ma:-)
        Pozdrawiam
        • yokashin1 to się nie powiedzie 27.01.06, 09:24
          Januszx maskotki któe proponujesz nie mają racji bytu na rynku. To dość proste.
          Wyborcy głosując na tamtą ekipę mieli określone oczekiwania i nadzieje. Wtedy
          by kupili, ale jak skończyła ta ekipa wiemy wszyscy i głupio się przyznać że
          sie na nich głosowało, więc gadźete przypominający o tym na pewno nie znajdzie
          nabywców. Co innego maskotki które ja zaproponowałem- teraz ludzi są zaślepieni
          obietnicami i kupili by coś takiego, choć wróże tej ekipie podobny koniec jak
          tamtej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka