czuk1
21.05.17, 08:18
Nie jestem lokalnym pieniaczem, raczej lokalnym patriotą.
Do napisania postu zainspirowało mnie dzisiejsza (poranna) promocja Wałcza w TVP INFO. Zarumieniłem się kiedy zobaczyłem "aleję zasłużonych" dla Wałcza.
Miejsce na trwałe upamiętnienie "ZASŁUŻONYCH" jest godne (aleja, szeroki nowy chodnik, piękna nawierzchnia), wykonanie tablic precyzyjne i atrakcyjne (metal z kolorowymi elementami), tablice i chodnik zmywane i zamiatane. Wszystkie tablice - jak nowe.
Proszę zobaczyć jak to u nas wygląda. Nie będę tego prezentował, choć mam dokumentację fotograficzną. Każdy może sobie obejrzeć. Liczę , że wpis przeczyta ktoś odpowiedzialny i odpowie na mój wpis.
Stan tego miejsca obraża zasłużonych. Chodnik stary, nierówny. Tablice spatynowane, mało czytelne, przysypane piaskiem, nie oczyszczane, nie odnawiane. W odległości 1 m ławeczka, ulubione miejsce wysiadywania miejskich maneli. Brak pionowej
informacji dla turystów, że przechodzą obok "alei zasłużonych". Nie ma jej chyba dlatego, żeby nie pokazywać tak niegodnie eksponowanego miejsca ? A może lepiej (najwyższy czas na to) doprowadzić stan miejsca zasłużonych dla Zamościa do stanu godnego. !!!