Dodaj do ulubionych

synergis...

01.02.11, 08:43
Witam, czasem tu pisuję, mój syn 3,5 roku ma diagnoze ZA od Prof. Cieszyńskiej,
ALE mam niedosyt z różnych powodów, więc postanowiłam mu zrobić pełną diagnozę,
jesteśmy umówinie do Synergis, w zespole oceniajacym mają być panie:
Mazi Danuta, Urszula Przeslosz, dr. Szczecińska, czy znacie Te nazwiska, cos możecie mi napisać?
Obserwuj wątek
    • brolek Re: synergis... 01.02.11, 08:47
      Pierwszy raz słyszę, że Synergis diagnozuje, a nazwisk nawet nie słyszałam.
      • zurawska.barbara Re: synergis... 01.02.11, 08:50
        a jak mam rozumieć ten komentarz, bo nie wiem, z ironią czy samo zdziwienie?
        • tijgertje Re: synergis... 01.02.11, 08:57
          Ja tam ironii nie zauwazylam. Pytasz o konkretne osoby, zapewne chcac potwierdzic ich wiarygodnosc. Nazwisko Cieszynskiej nieraz sie na forum pojawialo, ale jesli ktos wyraza zdziwienie, ze Synergis stawia diagnoze, to odbieram to tylko jako potwierdzenie, ze spodziewac sie mozna wszystkiego, skoro nie jest znany z dobrej diagnoztyki, a nawet diagnostyki w ogole.
        • brolek Re: synergis... 01.02.11, 09:31
          Czyste zdziwianie. Nie mam powodów do ironii.
          • szalicja Re: synergis... 01.02.11, 09:58
            Ja też pierwsze słyszę, że robią diagnozę. Tych nazwisk nie znam, co nie znaczy, że nie polecam. Po prostu zwykle zajmowali się terapią a tu nagle proszę - diagnoza.
          • zurawska.barbara Re: synergis... 01.02.11, 10:27
            aha, ok:) mam jechać 300 km, tydzień w Warszawie spędzić z rodziną żeby go zdiagnozowali i słono za to zapłacić , więc po prostu chcę poznać Wasze opinie. W Synapsisie nas nie chcą, a gdzieś musze z dzieckiem pojechac bo mam za dużo wątpliwosci
            Odesłali nas tam z Synapsisu, i koleżanka polecała. Bliżej mam do Lublina ale z tego co wiem to moje dziecko tam moze byc zdiagnozowane jako opóźniony rozwój mowy bo u takich maluchów diagnozy ZA nie stawiają. Jeszcze zostaje Rzeszów ale tam kompletnie nie mam sie gdzie zwrócić.
            • gloria2 Re: synergis... 01.02.11, 10:42
              A czy to ma być diagnoza medyczna czy funkcjonalna?
            • iska2009 Re: synergis... 01.02.11, 10:47
              Z tej trojki znam tylko Mazij, jest faktycznie swietnym pedagogiem specjalnym z super podejsciem do dzieci, dzieci z nia wspolpracuja, nawet te trudniejsze. natomiast co do samego synergisu - bylismy tam krotko, mialam wrazenie ogromnego chaosu i robienia pieciu rzeczy na raz, przez co niczego nie robili dobrze, miejsce tez takie sobie, koszmarnie zaniedbana ponura willa, z akustyka jak dla mnie nie nadajaca sie do prowadzenia terapii.
              • szalicja Re: synergis... 01.02.11, 11:27
                Ej, zajrzałam na ich stronę i oni robią diagnozę funkcjonalną... Nie wiem, czy o taką Ci chodzi? Dobrze jest mieć obie, ale...to Ci w papierologii niczego nie zmieni. W ich zespole nie ma psychiatry a to jego diagnoza i jego "stempel" jest ważny przy załatwianiu orzeczeń itp. Zastanów się więc bo utopisz pieniądze a nie będziesz tej diagnozy mogła wykorzystać do załatwiania formalności w urzędach.
                • ven.to Re: synergis... 11.02.11, 22:40
                  dr E. Szczecińska jest doświadczonym psychiatrą zajmującą się diagnozą dzieci ze spekrum.
                  wg mnie jest kompetentnym, znającym się na rzeczy lekarzem.
            • frutella Re: synergis...Rzeszów 11.02.11, 22:17
              A propos Rzeszowa- ja mam z Poradni Autyzmu z Hetmanskiej- to sie nazywa "wnioski z porady kompleksowej". Na tej podstawie wszystkie inne papiery- o potrzebie kształcenia specjalnego również. Chcesz wiedzieć więcej-pisz na priv na gazetowego maila.
              Pozdrawiam
    • muminkowa Re: synergis... 01.02.11, 11:52
      czy to drugie nazwisko nie zostało przekręcone? czy p. Urszula nie nazywa się Przesław... jesli tak to znam wszystkie 3 panie. Dr Szczecińska diagnozowała nam syna w Instytucie Psychiatrii i Neurologii na Sobieskiego. Pani Mazi i p. Ula są świetnymi pedagogami, mają bardzo fajne podejście do dzieci. Obie już niestety nie pracują w przedszkolu Synapsis.

• zurawska.barbara Re: synergis... 01.02.11, 12:32
        ufff, no ulżyło mi:)
        nie potrzebuje stempelka, potrzebuje wytycznych co z dzieckiem robić, jak sie nim zajmować, czego wymagac od ludzi którym go powierzę
        dziekuję za wszystkie odpowiedzi
        • szalicja Re: synergis... 01.02.11, 12:52
          No to ufff... ;-) Całe szczęście, bo głupio byłoby zaangażować się w czas i kasę na marne.
        • kasia_de Re: synergis... 01.02.11, 21:10
          a nie miałabyć bliżej do Prodeste w Opolu? bardzo są chwaleni
    • agadibi Re: synergis... 02.02.11, 19:38
      Synergis do tej pory zajmował się diagnozą funkcjonalną i terapią. Diagnozy ogólne to u nich nowość, za którą wzięli się od stycznia.
      Znam obie wymienione terapeutki, są dla mnie godne zaufania, z fajnym podejściem do dzieciaków i doświadczeniem. My od dwóch lat jesteśmy u nich w terapii, generalnie jestem zadowolona, dzieciak robi postępy, zawsze mogę liczyć na pomoc lub radę co do pracy z Młodym w domu.
      Nie znam Pani Doktor, ale myślę, że spokojnie rediagnozę za jakiś czas zrobimy u nich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka