Dodaj do ulubionych

Archeo - krzyżówka

20.05.06, 10:47
Przypuśćmy, że Redakcja, albo nawet inna redakcja, zaproponuje do
rozwiązywania coś, co nazywa się archeo - krzyżówka.
Zadanie polega na tym, żeby podać zasady tej krzyżówki.
Rozwiązanie będzie w druku 31 maja.
I to jest zwykła kryptoreklama;-)
Obserwuj wątek
    • zakaz_konkurencji Re: Archeo - krzyżówka 01.06.06, 02:23
      Nic sie nie znalazlo. Nawet na stoisku z archeologia
      • rauoaf Re: Archeo - krzyżówka 02.06.06, 14:45
        Było, było, a nawet jest. Możesz sprawdzić pośród encyklopedyj dla całej
        Rodziny i wydań specjalnych Gazety Wyborczej.
    • reptar Re: Archeo - krzyżówka 03.06.06, 12:11
      faouar napisał:

> Zadanie polega na tym, żeby podać zasady tej krzyżówki.
      > Rozwiązanie będzie w druku 31 maja.

Wszyscyśmy chyba przegapili, że zaproponowałeś zabawę w zgadnięcie, co to może
      być "archeo-krzyżówka"...   :-/

Termin minął, niestety. Myślę, że ewentualne odpowiedzi mogły być dużo ciekawsze
      od "rozwiązania", które rzeczywiście w kioskach można znaleźć, ale wpierw trzeba
      wiedzieć, jak szukać. Pierwsza wizyta ZA TYM w kiosku skończyła się fiaskiem,
      mimo że wcześniej dostałem cynk (który przeczytałem z niewystarczającą uwagą
      i szukałem w zwykłej Wyborczej), a TO w kiosku leżało tuż pod moimi oczami, na
      samym wierzchu. Gotów byłem podpisać się pod przytoczoną wyżej opinią, że "nic
      się nie znalazło". Jest natomiast tak: nazywa się TO "Gazeta Wyborcza. Wydanie
      specjalne" i zostało zafoliowane razem z dodatkiem, czyli pierwszym tomem
      "Ilustrowanej encyklopedii dla całej rodziny" (taka kolejna encyklopedyczna
      telenowela). Oczywiście leży na ladzie dodatkiem do góry, więc jak kto szuka
      krzyżówek a nie książek, to bez usłużnego zewnętrznego nawigatora będzie miał
      ciężko.

Wracając do tytułowej (tu) archeo-krzyżówki, to jest to po prostu dobrze znana,
      wszystkim - jak sądzę, krzyżówka przez dziurkę od klucza. No, powiedzmy z jedną
      malutką innowacją. Z zawartości większą atrakcją z pewnością jest hetmanka.
      Rozwiązywanie zostawiam na później. Na razie donoszę, że jest bardzo fajny
      papier.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka