eso73 30.11.06, 23:56 Uhuhu, śmiałeś się kiedyś z szaradziarzy. I wywołałeś ich w "Myszce" z Rewii. Wynika chyba stąd, że szaradziarze to frakcja szaradzistów specjalizująca się w formach literackich. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uhuhu Re: Szaradziarze 01.12.06, 13:58 Ha, na szaradziarzy to ja mam piękną podkładkę, jest w artykułach na klubowej stronie. Najfajniejsze jest to, że czytając artykuł widać trop myślenia autorki - nie chcąc co chwila powtarzać "szaradzistów" i "szaradzistów", poszukiwała synonimów, a tych niewiele - ot, krzyżówkowicz jedyny. ---------- ♣ As ♥ Odpowiedz Link
7_zark_7 Szaradziarze w Sejmie 23.10.07, 22:23 Dorota GARBACIK ma w Sejmie anagramiczkę - jest niż posłanka GRABICKA z PiS-u. Z szaradziarskich nazwisk zwracają uwagę z PO: BUTRYN, CICHOŃ, DĄBROWSKA, FABISIAK, KANIA, LISEK, NOWAK (razy 2), ORZECHOWSKI (razy 2), PREISS, SIKORSKI, WĘGRZYN, ZIELIŃSKI. z LiD-u: BOROWSKI, MATYJASZCZYK. z PSL-u: ŁUCZAK. z PiS-u: GÓRSKI (razy 2), JASIŃSKI, KOWALCZYK, KOWALSKI, KOZAK, KRUK, NOWAK, POLAK (razy 2), WITEK, WOŹNIAK, WRONA, ZIELIŃSKI. Przepraszam, jeśli kogoś pominąłem. Odpowiedz Link
7_zark_7 Szaradziarze w Sejmie - pierwsze uzupełnienie 23.10.07, 22:32 Poałanka DĄBKOWSKA-CICHOCKA - dwa nazwiska, i obydwa (!) znane w światku szaradziarskim. Odpowiedz Link