totet 13.05.03, 15:44 Uwaga! Błyskawiczny konkurs forumowy - kto będzie autorem tysięcznego wpisu? Na prawidłowe odpowiedzi czekam do tysięcznego wpisu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jw1969 Re: Konkursidło 14.05.03, 14:22 Dzisiaj przybyło sporo wpisów, głównie dzięki zaproponowanej przez Reptara zabawie w odliczanie. Pewnie Tysięczny wypadnie w weekend - wtedy też stawiałbym na Reptara. Odpowiedz Link
totet Re: Konkursidło 14.05.03, 14:48 Do tysięcznego coraz coraz blizej... Czy reptar zdąży??? Odpowiedz Link
ahaba Re: Coście się tak na mnie uwzięli??? 15.05.03, 09:45 ...że reptar. To nie podlega dyskusji. Trza się pokusić o podanie godziny, kiedy "to" nastąpi. Odpowiedz Link
jw1969 Re: Konkursidło 15.05.03, 12:52 Hej, Ale dostało przyspieszenia. Typuję, że jeszcze dzisiaj tysięczny wpis się pojawi. Odliczajmy! Odpowiedz Link
reptar Instrukcja obsługi Konkursidła 15.05.03, 13:33 Na wypadek, jakby mnie przy tym nie było: licznik nie reaguje natychmiast. Po wysłaniu postu przez chwilę jeszcze jest stary stan. Można kliknąć Reload albo Odśwież, zależy co kto ma, i nic. I jeszcze raz, i znowu nic. Dopiero za chwilę licznik się aktualizuje. Można przeoczyć. Więc nie przeoczcie, zanotujcie, wskażcie zwycięzcę i ufundujcie nagrodę. Jakby mnie przy tym nie było ;-) Odpowiedz Link
totet Re: Instrukcja obsługi Konkursidła 15.05.03, 15:28 REPTAR DO BOJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TERAZ !!!!!!!! Odpowiedz Link
kouba Re: Konkursidło 15.05.03, 16:34 Ależ niespodzianka,a więc nie reptar a penutka wygrała.To jej autorstwa jest wpis nr 1000.Gratulacje. Odpowiedz Link
penutka Re: Konkursidło 15.05.03, 16:45 Dziękuję, ja się trochę tutaj przyczaiłam :), ale częściowo przez przypadek. Patrzę, jest 999, pomyślałam: jest szansa :)))))) Odpowiedz Link
totet Re: Konkursidło 16.05.03, 10:12 Ja oczywiście Penutko także szczerze gratuluję. Przepraszam, że nie zrobiłem tego wcześniej rankiem, ale kolega uhuhu mnie tak ubawił i rozbroił swoją szczerością. Jeszcze raz - gratuluję. Odpowiedz Link
reptar Re: Konkursidło 16.05.03, 10:20 totet napisał: > ale kolega uhuhu mnie tak ubawił i rozbroił swoją szczerością. ...już taki z niego ROZBRÓJNIK. ;-) Odpowiedz Link
reptar Przeniosłem z innego wątku 16.05.03, 09:26 > > uhuhu napisał: > > > Kurczę, 2 dni mnie nie było, i niestety... A tak chciałem ustrzelić wpis > > > nr 1000 :(( > reptar napisał: > > Nic się nie przejmuj, uhuhu. A bo to tylko jeden tysiąc jest na świecie?! totet napisał: > Sorry uhuhu, ale poczekaliśmy aż wyjedziesz i zaraz przybyło kilkadziesiąt > wpisów. Musisz pilnować następnego tysiąca. To przecież tylko gdzieś około > roczek (jeżeli pamięć u mnie sprawna)... > **** Forum powołano do życia 11 X 2002 r. Trochę mniej niż roczek. A ja tom się tak już zastanawiał, co to się z naszym korespondentem z ramienia Asa podziewa. Ale Uhuhu ustrzelił chyba 300 i chyba 800, a to razem więcej niż tysiąc, więc doprawdy nie rozumiem, kumplu, czemu się frasujesz ;-) Aha, Penutko! Gratulacje! Sorry, że tak późno. I że nie w osobnym poście ;-) Odpowiedz Link
jw1969 Gratulacje 16.05.03, 13:08 Przyłączam się do gratulacji dla Penutki, dołączam dla Reptara - twórcy tego forum - oraz wszystkich, których wpisy złożyły sie na ten pierwszy tysiąc. Odpowiedz Link
jfalek Re: Konkursidło 18.09.03, 17:12 Czy ktoś o tym pamięta. Kiedyś myślałem że to bedzie nie prędzej niż w listopadzie lub grudniu. Kilka "nośnych' tematów, i proszę jak nam forum rośnie. Patrzmy na licznik Czy są i tym razem jakieś typowania. Kto 'ustrzeli' 2000 wpis. Może znowu niespodzianka Miłej zabawy. Pozdrawiam Jędrzej Odpowiedz Link
mk06 Re: Konkursidło 18.09.03, 18:21 Jak dzieci. Zabawa w piaskownicy albo wyścig szczurów. Żenujące. Odpowiedz Link
uhuhu uhuhu się typuje 19.09.03, 07:31 ojej, rzeczywiście już blisko 2000... mam nadzieję, że to ja właśnie ustrzelę 2000, tak więc typuję siebie :) to typowałem ja, uhuhu, szaradzista drugiej klasy. Odpowiedz Link
reptar Re: Konkursidło 19.09.03, 14:09 mk06 napisał: > Jak dzieci. Zabawa w piaskownicy albo wyścig szczurów. Żenujące. Określenie "wyścig szczurów" nie było ani grzeczne, ani adekwatne do sytuacji, nie uważasz? Jeśli chodzi o "zabawę w piaskownicy", to może być. Odpowiedz Link
jfalek Re: Konkursidło 19.09.03, 16:41 reptar napisał: > mk06 napisał: > > > Jak dzieci. Zabawa w piaskownicy albo wyścig szczurów. Żenujące. > > > > Określenie "wyścig szczurów" nie było ani grzeczne, ani adekwatne do sytuacji, > nie uważasz? Jeśli chodzi o "zabawę w piaskownicy", to może być. > ----------------------------- Tu lnik na Onecie film.onet.pl/8143,video.html Popieram Reptara. Czy to że mk06 interesuje sie turniejami, bodajże w Peplinie i Łodzi (nie chce mi się tego sprawdzać), podaję z pamięci, to też dla niego 'wyścig szczurów', i zgłasza wstepną chęć uczestnictwa w tym wyścigu, interesuje się tym. Wyścig to wyścig. A więc czy chce zostać jednym z ...... Każdy "wyścig" wtedy można podciągnąć pod tą 'nazwę' wg mk06 sjp.pwn.pl/haslo.php?id=68842 A może nie tylko dałoby sie tam podpiąć, jest wiele dziedzin życia które, kto można by tak nazwać, ale przywkliśmy do innego traktowania tych spraw i ich nazywania. Jędrzej Odpowiedz Link
mk06 Re: Konkursidło 21.09.03, 02:25 W takim razie proponuję abyś wsiadł w cokolwiek co się porusza, oszukiwał, kłamał i nie cofnął się przed niczym oby tylko być 3000-nym. Przepraszam jeśli uraziłem. Nikt nie jest doskonały. Odpowiedz Link
jfalek Re: Konkursidło 21.09.03, 09:29 mk06 napisał: > W takim razie proponuję abyś wsiadł w cokolwiek co się porusza, oszukiwał, > kłamał i nie cofnął się przed niczym oby tylko być 3000-nym. Przepraszam jeśli > uraziłem. Nikt nie jest doskonały. --------------------------------------- Tu Twój pierwszy post na ten temat: "Jak dzieci. Zabawa w piaskownicy albo wyścig szczurów. Żenujące." Zanim napiasałeś pierwszy post, czy przeczytałeś dokładnie wszystkie wpisy poprzednie. Ja je odebrałem jako formę zabawy pomiędzy osobami piszącymi na forum, i jako sympatyczną zabawę, a nie jako 'wyścig szczurów' po jakąkolwiek wielką nagrodę. Jedyną tu nagrodą są gratulacje współuczestników. Ponieważ forum jest młode, to i takie sympatyczne zabawy. A czemu by nie? To taka swoista forma uczczenia zapewne tego że takie forum jest, i ja także wiele się już tu nauczyłem. Nikomu nie przyszło by tu chyba głowy tak tego nazwać jak Ty to nazwałeś nawiązując do tego filmu, bo nie chodziło o żadną super rywalizację i oszukiwanie i kłamstwa. Zresztą jak by się miało to urzeczywistnić na tym polu, nie mam pojęcia. Stąd nasze odsyłacze do stron www dotyczące tego filmu, gdzie sytuacja jest całkowicie inna, no i ta nagroda. Pomijając te nasze niezrozumienia i niedomówienia być może z obu stron, bo przecież słowo pisane nie zawsze oddaje to co chcielibysmy przekazać tak naprawdę, różnie rozumiemy znaczenie pewnych słów, wyrażeń. Tylko dlaczego, "Żenujące"? (zawstydzający, żałosny, naganny, kompromitujący) Jak dla mnie, nic mi tu nie pasuje. Dla mnie to tylko forma okolicznościowej zabawy. Nic zdrożnego. Ale masz prawo do wyrażania swojej opinii. Co do mnie, to nie muszę nigdzie siadać do żadnego pojazdu aby być 3000-nym, bo jest jeszcze szansa aby zostać nawet 2000-nym. I to nie ja będę tym 2000-nym. Co do metod mi proponowanych w tym szczególnym 'wyścigu', no cóż, chyba nie skorzystam. Przepraszam jeśli uraziłem. Nikt nie jest doskonały. Ja także. Jędrzej Odpowiedz Link
lucbach Re: Konkursidło 19.09.03, 09:33 Hehe, no to ja przyjmuję typy... Najmniej płacę za Uhuhu, bo to pewniak;) pozdrawiam, lucbach Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Konkursidło 19.09.03, 15:29 a moze to właśnei ja :-))) pzdrw megalo... Odpowiedz Link
reptar Przyśpieszenie 22.09.03, 09:32 Niezależnie od tego, że niektórych nasze igranie ze statystyką przyprawia o ból zęba, pozwolę sobie przedstawić pewne wyliczenie: Pierwszy post na tym forum zaistniał 11 X 2002. Tysięczny wpis (Penutka) to 15 V 2002, czyli trzeba było czekać 7 miesięcy i 4 dni. Dziś mija 4 miesiące i 7 dni, i najprawdopodobniej zaraz ktoś ustrzeli 2000. Mam nadzieję, że to przyśpieszenie dobrze świadczy o stanie forum i rokuje jego świetlaną przyszłość. Odpowiedz Link
jfalek Re: Przyśpieszenie 22.09.03, 09:45 reptar napisał: > Niezależnie od tego, że niektórych nasze igranie ze statystyką przyprawia o ból > > zęba, pozwolę sobie przedstawić pewne wyliczenie: > > > > Pierwszy post na tym forum zaistniał 11 X 2002. Tysięczny wpis (Penutka) to > 15 V 2002, czyli trzeba było czekać 7 miesięcy i 4 dni. > Dziś mija 4 miesiące i 7 dni, i najprawdopodobniej zaraz ktoś ustrzeli 2000. > > Mam nadzieję, że to przyśpieszenie dobrze świadczy o stanie forum i rokuje jego > > świetlaną przyszłość. Świadczy bardzo dobrze o oforum, to jasne i aktywności forumowiczów. pozdrowienia Jędrzej Odpowiedz Link
jfalek Re: Przyśpieszenie 22.09.03, 22:03 reptar napisał: > Niezależnie od tego, że niektórych nasze igranie ze statystyką przyprawia o ból > > zęba, pozwolę sobie przedstawić pewne wyliczenie: > > > > Pierwszy post na tym forum zaistniał 11 X 2002. Tysięczny wpis (Penutka) to > 15 V 2002, czyli trzeba było czekać 7 miesięcy i 4 dni. > Dziś mija 4 miesiące i 7 dni, i najprawdopodobniej zaraz ktoś ustrzeli 2000. > > Mam nadzieję, że to przyśpieszenie dobrze świadczy o stanie forum i rokuje jego > > świetlaną przyszłość. No i jakimś dziwnym trafem, może szczęśliwym, wg Twoich wyliczeń chyba to nowy rodzaj anagramu?. Jak to nazwać? Co było w, pierwszym 1000-cu postów miesiącami, teraz to dni, a co tam dniami to teraz miesiące. Hmmm. Czy to to ktoś tak ustawiał. ;-) Pozdrawiam Jędrzej Odpowiedz Link