lucbach 01.08.03, 10:40 Jaka najlepsza/najodpowiedniejsza - według Was Drodzy Forumowicze - byłaby nazwa dla zbioru krzyżówek od A do Z. Stworzyłem takowy, ale jakoś z nazwą jest gorzej... pozdrawiam, lucbach Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reptar Re: A-Z 01.08.03, 10:49 Co rozumiesz przez "zbiór krzyżówek od A do Z"? Zestaw krzyżówek z których każda jest od A do Z? Zbiór w znaczeniu "tomik"? Zestaw krzyżówek liczący tyle zadań, co liter, a każde ma "literę przewodnią"? I do czego Ci taka nazwa? Odpowiedz Link
lucbach Re: A-Z 01.08.03, 10:52 reptar napisał: > Co rozumiesz przez "zbiór krzyżówek od A do Z"? Zestaw krzyżówek z których każda jest od A do Z? Tak, zestaw krzyżówek od A do Z Zestaw krzyżówek liczący tyle zadań, co liter, a każde ma "literę przewodnią"? dokładnie tak! Np. Arytmokrzyżówka, Bitautogram, Czepka, itd... > I do czego Ci taka nazwa? Napisałem wcześniej, mam już taki "zbiór" i chciałbym go nazwać... pozdrawiam, lucbach Odpowiedz Link
lucbach Re: A-Z 01.08.03, 10:59 A właśnie, Morse już był, więc pora na mnie ;-) A przed chwilą do głowy mi przyszło "gA-ZETka Szaradziarska" (albo nawet Szara? Dziarska!) lucbach Odpowiedz Link