sakral 21.09.11, 00:10 kartka z kalendarza i kto by pomyślał ? a dzisiaj Międzynarodowy Dzień Pokoju i będą walczyć o pokój .......... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: środa 21.09.11, 06:16 Ja 20 minut temu walczyłam sama ze sobą, bo za nic wstawać mi się nie chciało. Dobrego dnia Do wieczora... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: środa 21.09.11, 08:17 dziendoberek Wszystkim! A ja ciaglee w drodze..... Odpowiedz Link
sakral Re: środa 21.09.11, 08:28 Zorro Duch Swięty czuwa na Tobą dobrze się prowadź w drodze do kafelek Odpowiedz Link
zuza_anna środa...21.09.11. Oczko ;) 21.09.11, 08:38 A ja przed chwilą walczyłam z paczką kawy, żeby ją otworzyć i przesypać do słoiczka, a później...będę walczyć z garnkami, z łyżką i chochlą Dzień dobry AL, Maseczko, Zorro, Sakral i WCz, i M.. Cudownego dnia. Pozdrawiam Maju, Basiu, odezwijcie się Cytat dnia: Jedynym wycinkiem wszechświata, który na pewno możesz poprawić, jesteś ty sam. Aldous Huxley Odpowiedz Link
m.maska Re: środa 21.09.11, 16:22 Aaaa Dzien Dobry - ja chce do domu... a mialo byc tak fajnie i urlop... Czy ktos ma na zbyciu troche czasu? wolnego czasu? dobrze zaplace... Jak ja nie lubie jezdzic samochodem... czy ja juz o tym pisalam? trzeba mi bylo zostawic w domu prawo jazdy - albo przynajmniej naiwnie nie przyznawac sie, ze je mam przy sobie... a do tego samochod z wypozyczalni - ktorego teoretycznie nie znam tzn. tylko teoretycznie, bo vw to vw i nie chce byc inaczej.... chociaz byl czas, ze te trase pokonywalam czesto a teraz jest lepiej - ale wydostac sie z Wroclawia to tez nie lada sztuka jest ufff... reszte dnia przeznaczam na totalne lenistwo. I ta poranna pobudka... a juz mialo byc tak fajnie i obietnica, ze to nie bedzie konieczne - czuje sie wykorzystywana... tzn. tylko tak dlugo jak jestem pod reka a przeciez jest skype - czy ja jestem taka gwiazda, ze musze byc osobiscie? To teraz kawa...i ptasie mleczko Odpowiedz Link
al-szamanka Re: środa 21.09.11, 19:39 5-ta runda Maseczko, nie marudź !!! Hihi, właśnie doszłam do wniosku, że na Twoje lenistwo, a właściwie zrezygnowanie z niego, też się jednak udało znaleźć cenę. Myślę, że w takiej sytuacji wynajęcie samochodu nie Ciebie kosztuje.... Odpowiedz Link
m.maska Re: środa 21.09.11, 20:07 No tak... efektem tego bylo...ze padlam... AL - koszty? no cos Ty - jasne ze nie...a jazda? tu nie chodzi o koszty realne, tu chodzi o moralne... Odpowiedz Link
m.maska Re: środa 21.09.11, 21:23 sakral napisał: > > > Mleczko z dzisiejszej Polityki No to beda mieli chociaz na czym oko zawiesic...podczas tej debaty Odpowiedz Link
m.maska Re: środa 21.09.11, 23:04 No i zasnulo mi sie niebo na dobre... a z taka przyjemnoscia zrobilabym kilka fotek ksiezyca....buuuuu... Odpowiedz Link
sakral czwartek 22.09.11, 00:35 kartka z kalendarza a dzisiaj Europejski Dzień bez Samochodu Odpowiedz Link
m.maska Re: czwartek 22.09.11, 00:50 No i dobrze sie sklada, ze wczoraj odbylam te podroz - dzisiaj musialabym jechac pociagiem, a te pociagi w Polsce - to zadna przyjemnosc. W ostatnim czasie nawet sporo jezdze pociagami po Niemczech - przede wszystkim na lotnisko, ale takze do Paryza jechalam i w pazdzierniku znowu pojade - to jest przyjemnosc...ale tutaj w kraju, no niestety... Odpowiedz Link
m.maska Re: czwartek 22.09.11, 00:52 Net mi nawala......dobrze chociaz, ze komunikatory sa ok Odpowiedz Link
m.maska Re: czwartek 22.09.11, 01:23 Komunikatory to programy umozliwiajace komunikacje przez internet, chaty, konferencje...skype, icq, gadu-gadu, MSN, Bearshare, Tlen, ale Facebook ma funkcje komunikatora, nie sposob ich wszystkich wymienic, tyle ich jest - yahoo i google tez uruchomily funkcje komunikatorow... na skypie mozna dodatkowo prowadzic konferencje i videokonferencje... na niektorych z tych innych takze... Odpowiedz Link
sakral Re: czwartek 22.09.11, 01:23 biskup mówi o publikatorach pod koniec odezwy do mieszkańców wsi i miast. Odpowiedz Link
sakral Re: czwartek 22.09.11, 01:29 w ramach indywidualnego żywienia konsumuje lody mövenpick - 850 ml. himbeer Odpowiedz Link
m.maska Re: czwartek 22.09.11, 01:32 Aaaa to juz zakrawa na sadyzm... tutaj sa niedostepne.... Odpowiedz Link
sakral Re: czwartek 22.09.11, 01:45 m.maska napisała: > ale sadyzm zawsze lepszy od satanizmu... ----------------------------------------------------- kiedyś to był sex sadmo-maso po 22:00 już można a dzisiaj ? bdsm Odpowiedz Link
m.maska [...] 22.09.11, 01:41 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska [...] 22.09.11, 01:42 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: czwartek 22.09.11, 01:44 Sakral, ale chyba calosci to dzisiaj w nocy nie skonsumujesz?.... Wlasnie mi sie przypomnialo, ze w tym sezonie, koniecznie musze sie znowu wybrac na lyzwy...jak Junior bedzie nadal zima zjezdzal na weekendy - jest szansa, ze wybierzemy sie razem...bo musisz wiedziec, ze to jest juz wycieczka: 40km...w kazdy piatkowy wieczor, jest Ladys Night... wstep dla pan wolny - panowie zjezdzaja z calej okolicy Odpowiedz Link
al-szamanka 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 07:02 Witam przedpracnie I ulatniam się.....dzisiaj i jutro mam dni zapchane od rana do wieczora, a jutro dodatkowo impreza nocna Spokojnego czwartku Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 07:38 Dzień dobry AL, dzień dobry Wszystkim! Imprezuj AL, imprezuj, do póki możesz Miłego dnia, a pracusiom spokojnej pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 07:42 dziendoberek! wlasnie sie zbieram powoli do domu.... A to jeszcze 700 km.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Idiota.......? 22.09.11, 07:53 Loża Poleć znajomemu A A Dodaj do ulubionych Sortuj: od najstarszego Bajka o Dulence (wstrząsające) kicho_nor 21.09.11, 14:57 Odpowiedz Dulenka szła i szła a, że droga się jej dłużyła więc szła i szła Z przeciwnej strony naprzeciw Dulenki szedł wilk i szedł i szedł Wilk zbliżył się do Dulenki i minął Dulenkę i szedł i szedł. Wtedy gdy wilk mijał Dulenkę, to Dulenka minęła wilka i szła i szła Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Idiota.......? 22.09.11, 08:28 Cześć! Cały Zorrek, musiałeś to tu przynieś? Jak musi, to niech pisze, a mi go żal! Jedź spokojnie, nie szarżuj! Odpowiedz Link
m.maska Re: Idiota.......? 22.09.11, 14:50 A TY Zuza, jestes niedobra, zebrakowi nawet odrobiny uwagi nie chcesz poswiecic... wstydz sie Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Idiota.......? 22.09.11, 16:34 no, jestem juz w domu! 700 km dzisiaj "zaliczylem" i teraz odpoczywam..... Odpowiedz Link
m.maska Re: Idiota.......? 22.09.11, 17:22 No tak... a to mial byc dzisiaj DZIEN BEZ SAMOCHODU we Wroclawiu mozna pojezdzic tramwajami za frico...za to korki na ulicach wieksze niz zwykle Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Idiota.......? 22.09.11, 17:46 no, jakos do domu dojechac musialem..... Odpowiedz Link
m.maska Re: Idiota.......? 22.09.11, 18:50 hihi... skoro dzisiaj dzien bez samochodu, to moze chociaz na dorgach bylo luzniej... tylko nie wiem, czy to mial byc miedzynarodowy dzien, czy tylko krajowy.. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Idiota.......? 22.09.11, 19:03 bylo totalnie pelno! A A 44 zamkneli bo ciezarowka sie palila. I musialem znikac w bok..... Odpowiedz Link
m.maska Re: Idiota.......? 22.09.11, 19:36 Noooo to kierowca tej ciezarowki, mial przynajmniej polowe dnia bez samochodu... 700km na autostradach mijajac jakiekolwiek z duzych miast - hmm.... sama radocha Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Idiota.......? 23.09.11, 07:47 Epidemia debilizmu? Loża Re: Bajka o Dulence (wstrząsające) Autor: podwyrko 22.09.11, 17:24 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Wilk minąwszy Dulenkę szedł i szedł, a naprzeciw wilka szła babcia Dulenki. Babcia szła i szła, a droga jej się dłużyła, więc szła i szła. Dulenka też szła i szła i tak szli i szli - wszyscy troje. A wtedy wilk - idąc , idąc, minął babcię Dulenki i szedł i szedł. A kiedy wilk mijał babcię Dulenki i szedł i szedł, babcia Dulenki minęła wilka i szła i szła. I wilk szedł i szedł, a w dali majaczyła już dwururka gajowego, który szedł i szedł wprost na wilka, który też szedł i szedł. Aż strach pomyśleć, co będzie, kiedy tak idąc, idąc miną się- wilk i gajowy, miną się wilk i dwururka, gdy przecież Dulenka będzie już - idąc, idąc- bardzo daleko , a babcia Dulenki -będzie - idąc, idąc - też nieco dalej, a wilk - idąc, idąc - będzie coraz dalej od idącej Dulenki i idącej babci Dulenki i gajowego i jego dwururki co też idą i idą bez ustanku.... Tak się buduje napięcie. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Idiota.......? 23.09.11, 07:49 C.D epidemii..... Loża Re: Bajka o Dulence (wstrząsające) Autor: k.karen ☺ 22.09.11, 18:48 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Witaj Podwyrko smile Bardzo miło mi Cię widzieć i poznać. Mam nadzieję, że będziesz częściej do nas zaglądał. Loża to przyjazne miejsce i myślę, że będziesz się tu dobrze czuł. Serdecznie pozdrawiam smile Ps. Zapraszam Cię także na Podwórko smile Odpowiedz Link
m.maska Re: Idiota.......? 23.09.11, 14:07 Hihi...no wlasnie, a nick jest äußerst abwertend Odpowiedz Link
m.maska Re: Idiota.......? 23.09.11, 14:14 1zorro-bis napisał: > C.D epidemii..... > Loża > Re: Bajka o Dulence (wstrząsające) > Autor: k.karen ☺ 22.09.11, 18:48 > Dodaj do ulubionych > Odpowiedz cytując Odpowiedz > Witaj Podwyrko smile > Ps. Zapraszam Cię także na Podwórko smile a moze to trzeba w jezyku bardziej znanym... ALUZJU NIE PONIAŁA... Odpowiedz Link
m.maska Re: Idiota.......? 23.09.11, 18:10 kazdy orze jak moze... korzysta z jezyka ktory zna... Odpowiedz Link
m.maska [...] 22.09.11, 12:23 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: Idiota.......? 22.09.11, 12:24 Czesc Zorro... juz czas zebys przyjechal i byl... co to takie urlopowanie bez kompa? A co do tego...wlasnie ogladalam NASZ komiks i zauwazylam jak trafnie wtedy zostal uchwycony ten osobnik...po wielu miesiacach czasami odkrywa sie, ze juz wtedy, dawno temu, gdzies w glebi sie to wiedzialo...i dobrze, ze tam siedzi i wydlubuje resztki spod spacji...juz biedak nie ma sie czym zywic...moze niech maluje niebo... Odpowiedz Link
m.maska [...] 22.09.11, 13:17 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska [...] 22.09.11, 13:18 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: Idiota.......? 22.09.11, 14:04 Wyglada na to, ze ta kotka lowna z tytulowego postu - nagle zaczela straszliwie cierpiec z powodu braku zainteresowania - tekst byl od poczatku nietrafiony...to zebractwo weszlo im juz w krew i nawet tego nie zauwazaja...zachowuja sie raczej jak nietoperze - lataja po omacku i czepiaja sie wszystkiego, byle mogli chwile powisiec i zwrocic na siebie uwage...takie gacki po prostu - inaczej zwane latajacymi psami...ale poniewaz sami sie zdefiniowali jako koty - to niech bedzie, ze latajace koty. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 08:08 Też witam przedpracnie.Wczoraj miałam tyle roboty,że z Polityki przeczytałam tylko Mleczkę i to ...w Kalejdoskopie.Dzisiaj nadrobię,a jutro podobnie jak AL udaję się na imprezę.Całonocną to nie,bo ja wcześnie chodzę spać...Czasami budzi mnie nocny głód i ruszam do lodówki,ale przezornie nie trzymam tam żadnych lodów. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 08:31 Cześć Klaro! Nocne wędrówki do lodówki, też mi się zdarzały, ale wtedy gdy pracowałam na nocne zmiany. Musiałam długo odzwyczajać się od nawyków nocnych, ale mam to już za sobą. Odpowiedz Link
m.maska Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 14:18 1zorro-bis napisał: > dziendoberek! wlasnie sie zbieram powoli do domu.... > A to jeszcze 700 km.... Spokojnej drogi Zorro... Odpowiedz Link
m.maska Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 12:30 Witam, witam...tu jestescie Zuza... a to mnie jakos dziwi, ze nie wedrujesz - przeciez zawsze cos tam masz Klaro - ja kiedy chce wczesnie wstac - na wszelki wypadek ide spac z pustym zoladkiem - na pewno sie obudze A tak przy okazji - to moglabys otworzyc watek np.pt. kocie opowiesci A Sakral? zjadl na noc duza porcje lodow i...prosze, wciaz Go nie ma Dzisiaj leniuchuje...na razie przynajmniej Odpowiedz Link
m.maska Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 12:31 p.s tzn. ja leniuchuje, nie wiem czy Sakral tez... Odpowiedz Link
m.maska Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 18:07 ale tak w ewangelickim jest... poznalam po tej krawatce Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 21:35 Moje miasto drży i trzęsie się w posadach, a wszystko to z powodu tzw. Rupertitag, czyli święta patrona miasta św.Ruperta. Faktycznie 24-ego jest właściwym świętem, ale imprezy zaczynają się już dwa dni wcześniej. Niebo kwitnie zimnymi ogniami, na Festungu co rusz grzmią armaty...nie wiem czy zasnę przy takim hałasie, a przecież wcześnie wstać muszę Odpowiedz Link
m.maska Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 22:43 Musisz pospac, jesli jutro chcesz balowac... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 22 wrzesnia, czwartek 22.09.11, 22:49 Dlatego przepisowo dygam i grzecznie dobranoc mówię. Kolorowych snów, pa Odpowiedz Link
m.maska 23 wrzesnia.... 23.09.11, 03:01 Piatek...lunatykuje troche, zapatrzylam sie chyba na AL - bo moge...urlop...do poniedzialku na pewno... Euro - galopuje w gore - jak to dobrze, ze zarabiam i wydaje w tej walucie. Ale ja nie o tym chcialam - spac nie moge z rozpaczy...chyba moje fotki niektorym nie przypadly do gustu...no przeciez wpadne z tego powodu chyba w rozpacz...i Julence sie tez oberwalo - biedne dziecko... a tam matka Polka, ktora nigdy matka nie byla i ten co to sie nieustannie pod Julenke podpinal, naglym ruchem chce ja zrzucic z kokonowego jaska na ktorym nigdy na szczescie nie usiadla.... eeeeh spragniony jest chyba, bo nic tylko z filizanek bez dna pije to i w gardle mu juz zaschlo... Nic to - niebo zachmurzone, nie moge zrobic fotki Ksiezyca, ale pocieszam sie, ze za tydzien z samolotu, moze trafi mi sie miejsce z widokiem na lewe skrzydlo i Kichonor bedzie mogl obejrzec nie tylko prawe, ale i lewe.... Hihi... fajny nick - i jak sprytnie wymyslony....podwyrko - czyli pod wyrkiem...no taka kpina, ironia i co tam jeszcze...w sam raz godne zaproszenia na forum o podobnej nazwie....bo przeciez nie bez powodu ten nick powstal.... Jak to bylo? co polska Putzfrau znalazla pod niemieckimi lozkami.... co podwyrko chcialo swoim nickiem powiedziec Podworku? hihi.... Odpowiedz Link
m.maska Dobranoc Kalejdoskop 23.09.11, 03:15 Dobranoc Kalejdoskop, Dzisiaj o 11:05 odchodzi lato...z ptakami (link) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 23 wrzesnia.... 23.09.11, 06:12 Wstałam, szykuje się, jeszcze trochę a do pracy popędzę, po pracy impreza...oj przyhamować by trzeba Wesołego dnia PS. Maseczko, masz rację, Julenka, jeżeli siada, to tylko na swojej małej poduszeczce, którą prawie wszędzie ze sobą nosi , nigdy na kokonowym jaśku, przecież ja wiem to najlepiej Odpowiedz Link
sakral 23 wrzesnia 23.09.11, 07:32 kartka z kalendarza św.Augustyn Dopóki walczysz,jesteś zwycięzcą Odpowiedz Link
m.maska Re: 23 wrzesnia.... 23.09.11, 14:11 Witajcie.... JEEEEEEEEEEEEEESIEN.... ladnie sie zaczela.... Nie Zorro - ja nie spie, juz od rana... niestety, po to zeby potem miec luz, teraz musze troche o ten luz zabiegac Odpowiedz Link
sakral wieczorna bajka 23.09.11, 19:18 była poranna,a jest wieczorna bajka Zorro,Ty się przebierasz na molo i dlaczego już wszyscy o tym wiedzą ? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: wieczorna bajka 23.09.11, 19:33 na molo? A coz to takiego? Ja sie teraz nie przebieram ale wybieram na kolacyjke.... Odpowiedz Link
sakral Re: wieczorna bajka 23.09.11, 20:09 a widzisz ! już wiesz,co o tym wszystkim powiedzą Twoi sąsiedzi ps. jeszcze raz przesłuchaj bajkę szczególnie fragment o dzielnym marynarzu Odpowiedz Link
m.maska Re: wieczorna bajka 23.09.11, 21:04 sakral napisał: > a widzisz ! > > już wiesz,co o tym wszystkim powiedzą Twoi sąsiedzi > > ps. > > jeszcze raz przesłuchaj bajkę > szczególnie fragment o > dzielnym marynarzu I tu Sakral masz racje... bo sasiedzi, jak z tego wynika scigaja wzrokiem kazdy ruch, wiedza pewnie nawet jaka spinke mam dzisiaj we wlosach, co jadlam na sniadanie, z kim bylam trzy dni temu na obiedzie mnie to osobiscie malo przeszkadza.... a kiedy nagle ujawnia sie przebieraniec, ktory jak sie okazuje buszowal po Kalejdoskopie hen wstecz w rzeczach o ktorych juz zapomnialam, to moge sie tylko serdecznie usmiac...i to jest wlasnie najlepszym dowodem, ze nigdy nie byl nikim obcym... czesc Ziuta Jednego nie wiedza a wiedziec by chcieli... ale tak juz pozostanie... Odpowiedz Link
m.maska Re: wieczorna bajka 23.09.11, 19:56 sakral napisał: > była poranna,a jest wieczorn > a bajka > > Zorro,Ty się przebierasz na molo > i dlaczego już wszyscy o tym wiedzą ? A co tam...inni przebieraja sie nieustannie, gorzej nawet - bo nie moga sie zdecydowac, co do plci Ale Zorro? przebieraniec? on jest tak oblatany w necie, ze tez nie wie co to komunikatory Odpowiedz Link
kalypso.02 Re: 23 wrzesnia.... 23.09.11, 20:32 Dedykuje temu kto milczaco nas czyta.... Sealed With A Kiss Odpowiedz Link
m.maska sobota 24 wrzesnia... 24.09.11, 00:16 Oooo... moj przyjaciel ucieszy sie, kiedy sie dowie, ze ma dzisiaj imieniny.....w niemickim kalendarzu nie bylo.... Gluchych ci u nas dostatek... Odpowiedz Link
sakral [...] 24.09.11, 08:21 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
zuza_anna Re: sobota 24 wrzesnia... 24.09.11, 08:23 Nawet o moim mieście wspominają. W diecezji kaliskiej: ŚWIĘTO ROCZNICY POŚWIĘCENIA KOŚCIOŁA KATEDRALNEGO W KALISZU. aa mnie tam nie będzie A niektórzy są głusi na argumenty... Odpowiedz Link
m.maska Re: sobota 24 wrzesnia... 24.09.11, 12:22 Co innego glusi, a co innego niesłyszący - nieladne sformulowanie, jak na taaaaki kalendarz.... Odpowiedz Link