sakral 06.02.12, 00:27 kartka z kalendarza 22. Alexandre Desplat - Wong Chia Chi's Theme Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 00:44 ??? ?? Sakura Sakura - to kwiat kwitnacej wisni... Odpowiedz Link
sakral Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 01:09 a oni piszą.................(link) tym razem przeczytajcie co wkleiłem,nic nikomu nie ubędzie jak raz ciebie obleją wodą w wieku maleńkości to do zakichanej śmierci będziesz słuchał tyrad i różnych takich Michalików (to ten z episkopatu) mnie się w Kościele katolickim bardzo podoba,pięknie jest,i z perspektywą życia na wieki wieków.Amen Serdeczna Matko. a jak mnie będą chcieli wyrzucić z Kościoła to złożą apelacją lub odwołam się do ONZ lub do miejscowej komisji rewizyjnej i wtedy będzie ładnie Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 01:25 Hm... Sakral - ktoz by smial Cie wyrzucic z Kosciola?... to jest prosba kogos o to zeby pozwolili mu odejsc... ale zeby az tak? AL - wie cos o tym.... musimy zaczekac na Nia - wyjasni Nam, jak to sie u Niej dzieje....u mnie KM nalezy, to i ja takze...nie musze podpisywac zadnych oddzielnych deklaracji.....podatki place Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 06:53 czesc "nocne Marki"! Czolem Spiochy Odpowiedz Link
izydor88 Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 08:13 Witaj Zorro Z tym mrozem przesadzili -19,6.Ale Rychu za szybą jakoś wytrzymuje,więc ruszam i ja . Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:33 m.maska napisała: > Hm... Sakral - ktoz by smial Cie wyrzucic z Kosciola?... t > AL - wie cos o tym.... musimy zaczekac na Nia - wyjasni Nam, jak to sie u Niej > dzieje.... Sakralu nie masz potrzeby bać się, że wyrzucą Ciebie z kościoła. Oni każdego trzymają za co się da. Bardzo, bardzo dawno wypisałam się z tej instytucji, pani w biurze próbowała wszystkich sposobów, łącznie z groźbami piekielnymi, dopiero moje kłamstwo, że nigdy nie byłam ochrzczona spowodowało, że wypisano mnie z rejestru i od tej pory mam spokój. Acha, chciała zaświadczenia, że nie byłam chrzczona, na co ja, że która parafia wystawi mi taki papierek. Najbardziej przekonało ją moje twierdzenie, że mój ojciec był komunistyczną szychą i trzymał rodzinę pod kluczem, gdy biły kościelne dzwony. Poza tym komuchy mają chrzczenie dzieci odgórnie zabronione. Nie przypominam sobie, abym od tamtego czasu kiedykolwiek coś skłamała Odpowiedz Link
sakral Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:44 AL już były takie zakusy na moją przynależność do Matki Naszej Jedynej,Kościoła katolickiego ja w razie kontroli ulicznej,wszystkie papiery na katolika mam.I wtedy mogą mnie cmoknąć. a ja jestem takim baranem bożym jaki jest pasterz a mój ukochany,i jedyny to miedziane czoło,abp Józef Michalik kocham go i to jest mój główny powód członkostwa w Kościele Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 08:54 Robert Gawlinski - Grzesznicy Piosenka, chyba dla Nas, Grzesznicy. A teledysk... Dzień dobry WK. Nocne marki dużo piszą, to czas na czytanie przy kawie Zdrowego i ciepłego tygodnia życzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sakral Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:34 z krzyżem,i brak wstydu (link) do tego już doszło,oni od dziecka już są deprawowani i lubią płonące pochodnie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:53 sakral napisał: > do tego już doszło,oni od dziecka już są deprawowani Dawanie świadectwa brelokiem jest tak samo płaskie, jak ochrona wypisana na guzikach... Gott mit uns Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:36 Czesc wszystkim na poczatek tygodnia Zuziu lubisz grzeszyc Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:47 Witaj Mister S. a powiedz mi, kto nie lubi grzeszyć? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:55 zuza_anna napisała: > Witaj Mister S. a powiedz mi, kto nie lubi grzeszyć? Ja nie lubię.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:58 al-szamanka napisała: > Ja nie lubię.... powiedzmy, że to najprawdziwsza prawda Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:59 al-szamanka napisała: > > Ja nie lubię.... > Juz wiem, Ty lubisz jak z Toba grzesza Al ) Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:58 zuza_anna napisała: > Witaj Mister S. a powiedz mi, kto nie lubi grzeszyć? > Ja ... malo ) Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 10:01 mr.sajgon napisał: > Ja > ... malo ) hmmm, i mam w to uwierzyć Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 10:10 Jak najbardziej ja jestem po prostu bezczel i pisze to co mysle Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 18:36 mr.sajgon napisał: > Jak najbardziej ja jestem po prostu bezczel i pisze to co mysle I bardzo dobrze, cenię osoby które walą prawdę prosto w oczy...no, piszą Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 20:37 zuza_anna napisała: > mr.sajgon napisał: > > Jak najbardziej ja jestem po prostu bezczel i pisze to co mysle > > I bardzo dobrze, cenię osoby które walą prawdę prosto w oczy...no, piszą Ja bezczel nie jestem, ale lubię kawę na ławę Odpowiedz Link
sakral Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 09:49 Sajgon posądzam,że kol.Zuza ubóstwia grzeszyć tylko co to za grzechy przy kwiatkach i poezji o miłości Mistrzowski podryw więcej perwersji,wtedy może być pięknie Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 10:00 Kazdy poczatek jest grzeczny i niewinny dopiero jak rozkreca sie machina namietnosci to zaczyna sie jazda. czasami nawet bardzo ostra prowadzaca nawet w ekstremalnych warunkach do zejscia )) Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 10:08 Uwielbiam Tatianę Okupnik. Blue Cafe - Do Nieba Do Piekla Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 10:09 Tak, tak najpierw zaprowadze Cie do nieba a pozniej za to trafimy juz razem do piekla ) Lubie Okupnik Odpowiedz Link
sakral Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 10:09 Sajgon,i teraz dopiero Ciebie polubiłem,i wiem,że masz nieograniczoną fantazję.I to jest śliczne. kol.Sajgon w skórzanych ciuchach i kalendarz Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 10:12 Bardzo prosze kolego Sakralu a za prezent dziekuje. ja tez mam cos dla Ciebie ale wkleje to troche pozniej. Robilem ta fotke specjalnie z mysla o Tobie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 10:29 sakral napisał: > > > Sajgon, masz nieograniczoną fantazję. I to jest śliczne. Czy to nie jest wspaniale, że w Kalejdoskopie siedzą ludzie właśnie z tą nieograniczoną fantazją. Jesteśmy jak dzieci, dla których wszystko może się stać, zaistnieć, otworzyć.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 10:43 A teraz muszę niestety wyjść na mróz. Brrrr, jak ja tego nie lubię. Właściwie powinnam mieszkać w cieplarni, albo przynajmniej na najbardziej południowym kawałeczku Europy. Heeej.... PS. Sajgonie, nigdy nie nosze czaporki, nie znoszę. Jedyne na co ewentualnie potrafię się zdecydować to kaptur Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 12:19 Witam Panstwa....... podobno w calym rejonie Nadrenii Palatynatu - u mnie byl dzisiaj biegun zimna -17° - ale to dotyczy tylko tego rejonu Moja kolezanka mieszkajaca w Badeni Wirtembergii w okolicy Tybingi, pochwalila sie, ze nie dosc, ze sniegi ogromne, to jeszcze -24°... ja poprosze o ocieplenie. I kto sie teraz moze cieszyc dieslowskim motorem? ja tam jezdze na benzynie - tez ma swoje zalety. Odpowiedz Link
sakral 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 21:20 tekst do foto nr 1 i 2 (link) fotka nr 1 fotka nr 2 uprasza się o nie prawienie morałów i pięknie,i zdrowo Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 21:27 sakral napisał: > uprasza się o nie prawienie morałów OK, nie będę prawić morałów, ale ciekawi mnie kto jest ten pan w sandałkach Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 lutego,poniedziałek 07.02.12, 17:58 Czy pani robi na drutach skarpety dla pana w sandałach? " W czasie, gdy premier i ministrowie jego rządu odpowiadali na kolejne pytania gości, ona cały czas robiła na drutach." Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 07.02.12, 18:26 .... pewnie tak i okiem mierzy czy beda pasowaly.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 21:28 az mnie zatchnelo kiedy zobaczylam to gustowne obuwie... oto pojawil sie jakis "naturszczik"..... Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 21:31 Nie bylo protestow?... to moze jakby sie zabrali protestujacy za podpalanie, wtedy by ich dostrzezono... ciekawe jak mozna takie cos przegapic, skoro nawet moja Mama, ktora nie ma netu i raczej nie okazuje zadnego zainteresowania tymze, o tym wiedziala... Odpowiedz Link
sakral 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 22:02 Fauré plays Fauré Pavane, op 50 i przepis na lody Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 22:19 Sakral.... nie kupiles sobie lodow czekoladowych, chcesz sam teraz produkowac? Odpowiedz Link
sakral Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 22:29 kochana jesteś,Masko dobrze,że mi przypomniałaś w mojej lodówce w stylu lat pięćdziesiątych (to tak dla snobizmu,muszę podkreślić) mam mövenpick eiscreation mit fainster Karamellsauce 900 ml zaczynam ............ Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 22:49 Smacznego... ja na razie trzymam sie od tych lakoci z daleka - musze zamowic sobie spodnie i nie moze tak byc, ze w nie nie wejde.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 22:54 sakral napisał: > w mojej lodówce w stylu lat pięćdziesiątych (to tak dla snobizmu,muszę podkreśl > ić) Rzeczywiście, ten Twój snobizm jest okropny. Nie dość, że lodówka z lat pięćdziesiątych (CZERWONA!!!!!), to jeszcze lody po niemiecku Odpowiedz Link
sakral Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 23:25 snobizm ma też swoje uroki u mnie snobizm to raczej zasady,lub przełamywanie zasad snob, to też może być o mnie, w marynarce z łatami na łokciach może dobrze grać zagubionego intelektualistę pod pachą zaczytana książką i elitarne pismo literackie i jest pięknie to było z mojego cyklu wieś tańczy i śpiewa Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 23:46 No Sakral, Ty sie przeciez spotkales nie tak dawno z takimi intelektualistami, ktorzy wlasnie oczekiwali na najnowszy egzemplarz Kultury Paryskiej... Kilka rocznikow rozdalam po ludziach.... zawalalo mi polki - nie mam ani jednego...ale mam jeszcze mase ksiazek, ktorych tez bym sie chetnie pozbyla...bo na przyklad po co mi chyba 12 tomow..."Basni z tysiaca i jednej nocy" dla doroslych zreszta. Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 23:47 sakral napisał: > > snobizm ma też swoje uroki > u mnie snobizm to raczej zasady,lub przełamywanie zasad > > snob, > to też może być o mnie, > w marynarce z łatami na łokciach > może dobrze grać zagubionego intelektualistę > > pod pachą zaczytana książką i elitarne pismo literackie > i jest pięknie > > to było z mojego cyklu > wieś tańczy i śpiewa > Ty juz lepiej nie badz snobem... za duza konkurencja na forach Odpowiedz Link
sakral 7 lutego 07.02.12, 00:04 kartka z kalendarza święci Kolety,Teodora,Jana i Piusa IX czytania 1 Krl 8,22-23.27-30;Psalm 84;Ewangelia,Marek 7,1-13 słowa tego zakonnika mordowały (link) w tekście jest mowa o Janie Dobraczyńskim (pisarz) to ta sama bajka endecka polski faszysta,ONR(info) Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 06.02.12, 23:58 Bild der Wissenschaft mi podeslal maila... a w nim o to! Der Magnetwürfel - ein faszinierendes Magnetpuzzle cena. 24€ - nie kupuje Odpowiedz Link
sakral Re: 6 lutego,poniedziałek 07.02.12, 00:09 Masko patrząc na ten filmik,w oczach miałem dłonie mojej Mamy teraz już jest dobrze,już zapomniała.Dobry lekarz,i leki reumatyzm ale skarpetek wełnianych na drutach raczej już nie zrobi Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 lutego,poniedziałek 07.02.12, 00:38 Rozne sa kulki dobre do gimnastyki, ale te to akurat do zabawy sa... Odpowiedz Link
sakral 7.02,wtorek 07.02.12, 09:04 USD - 3,2084 EUR - 4,1837 CHF - 3,4695 GBP - 5,2084 z życia Kk Egzorcysta ostrzega (link) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7.02,wtorek 07.02.12, 10:51 sakral napisał: >Egzorcysta-ostrzega Jakoś te zagospodarowane od dzieciństwa:podświadomość, świadomość i nadświadomość we mnie się nie odzywają, być może dlatego, że odmówiłam przystąpienia do bierzmowania i uległy osłabieniu Moja Mama wiedziała już wtedy, że na siłę nie będzie w stanie mnie na bierzmowanie zaciągnąć Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7.02,wtorek 07.02.12, 11:09 Acha, no i miałam tylko ślub cywilny (była wojna z dwoma rodzinami, które domagały się także kościelnego) Hi, hi, brak bierzmowania i ślubu kościelnego nie dozwala bym kiedykolwiek została matką chrzestną!!! Hurrrra!!!! Odpowiedz Link
m.maska Zorro.... 07.02.12, 18:43 A gdybys tak ogladal tez to co pokazuja Inni, to bys sie teraz nie pytal o te sandaly.... tutaj sa...! sakral napisał: > tekst do foto nr 1 i 2 (link) > fotka nr 1 fotka nr 2 > uprasza się o nie prawienie morałów > i pięknie,i zdrowo Odpowiedz Link
m.maska Re: Zorro.... 07.02.12, 19:14 U Ciebie punktualnie kazdego wieczora.... smacznego Wam... Odpowiedz Link
m.maska Re: Zorro.... 07.02.12, 19:13 A nosisz takie sandaly?... jakos patrzac na obuwie ktore masz w Paryzu na nogach(na fotce), to te sandaly hmm... nie pasuja.... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 7 lutego, wtorek 07.02.12, 10:09 Witajcie Tak na szybko,bo zaraz przyjdzie Peter - ten pan w garniturku i sandałach był z Nowej Prawicy Korwina-Mikke.Sandały były protestem. Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 lutego, wtorek 07.02.12, 12:36 hmm.... to rozumiem - sandaly jako protest - to mi sie nawet podoba Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 lutego, wtorek 07.02.12, 12:45 Dzien Dobry Panstwu... nie wiem czy powinnam tak pisac - bo to od miesiecy moje, chociaz jak to z powiedzonkami bywa - zawsze pojawi sie ktos, kto je podkradnie... Sakralowe "Kolezenstwo" rozeszlo sie juz po forach - tylko jakos nikt nie podkrada Zorro: "czesc spiochy" - moze dlatego, ze nie wypada o tak wczesnej porze wykrzykiwac w ten sposob... a pozniej juz nie wypada, bo za pozno... W kazdym razie Witajcie... u mnie zima trwa - tzn. z zimy to jest wylacznie zimno, bo sniegu ktory posypal chyba juz dwa tygodnie temu, nie ubywa i nie przybywa, jedynie w miedzyczasie przestal byc sniegiem a zamienil sie w blizej nieokreslona zmrozona skorupe, ktora pokrywa ogrodek i zadne promienie sloneczne nie sa w stanie tego podtopic... a jest wlasnie -11° ale chyba idzie ku lepszemu... samochod odpala bez szemrania i w koncu o to chodzi. Nie mam takiej mozliwosci jak AL zeby przesiasc sie na autobus, tramwaj czy jeszcze cos innego, dlatego niestety ale od samochodu jestesmy uzaleznieni... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7 lutego, wtorek 07.02.12, 13:36 Dobrze, że ja taką możliwość mam, Maseczko, i zaraz z niej skorzystam, jadę do pracy autobusem. Horror, pługi nie odśnieżyły dzisiaj ulic. Oczywiście, jak zawsze będą się tłumaczyć, że zima ich zaskoczyła, a przecież ten dzisiejszonocny śnieg zapowiadali już od dwóch dni. Do tej pory było suchutko. Drogowcy są na całym świecie tacy sami. Całe szczęście, że tylko -6 stopni. Paaaaa, do wieczora..... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 7 lutego, wtorek 07.02.12, 13:42 u mnie sniegu NIET. Tylko minus 15°C rano bylo.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 lutego, wtorek 07.02.12, 13:44 No to pomysl, ze za tydzien o tej porze bedziecie sie juz delektowac sloncem Karaibow... i juz Ci bedzie cieplej... Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 lutego, wtorek 07.02.12, 13:43 Nie wiem nawet AL o czym piszesz... u mnie wprawdzie sniegu na ulicy nie ma, bo te troche ktore spadlo i zalega w ogrodku juz dawno zostalo rozjechane, ale gdyby nawet popadalo to nie przypominam sobie, zeby kiedykolwiek po ulicach jezdzily jakies plugi, nie u mnie - moze w wiekszych miastach... chodniki maja byc uprzatniete - jezdnie juz nie... Odpowiedz Link
mr.sajgon telegram 07.02.12, 14:34 Dziendoberek wszystkim Zuzie cieplo przytulam zyje, jestem zdrowy pozdrawiam Odpowiedz Link
m.maska Re: telegram 07.02.12, 16:15 Mister... milo, ze sie odzywasz...a to cieplo, to chyba by sie wszystkim w te mrozy przydalo - a Ty tylko Zuze.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: telegram 07.02.12, 17:21 Od razu cieplej mi się zrobiło, bo zmarzłam Witaj Mister S. Odwzajemniam Odpowiedz Link
zuza_anna ale numer ;) 07.02.12, 19:20 Niezapomniana wizyta duszpasterska.... Ksiądz i rękoczyny? Na pewno na drugi rok, pan Franciszek księdza po kolędzie nie przyjmie! Odpowiedz Link
m.maska Re: ale numer ;) 07.02.12, 19:40 Nooooooooooo Fakt to zdaje sie nie jest akurat zbyt wiarygodne pisemko... a ja juz od dluzszego czasu nie bardzo wierze w takie sensacje... Odpowiedz Link
sakral Re: ale numer ;) 07.02.12, 20:23 w seminariach chyba mają dobre lekcje W-F kiedyś mówili gość w domu,Bóg w domu teraz to trzeba uważać kogo człowiek do domu wpuści taki czasy. za PiS było inaczej Odpowiedz Link
m.maska Re: ale numer ;) 07.02.12, 20:28 A Ty nic tylko, ze za PiS bylo inaczej - bzdura, tak samo bylo.... Odpowiedz Link
sakral Re: ale numer ;) 07.02.12, 21:00 a ja teraz z Wisławą Szymborską posłucham piosenki. Koleżeństwo też serdecznie zapraszam na kilka boski chwil Grace Jones - Libertango Odpowiedz Link
al-szamanka Re: ale numer ;) 07.02.12, 21:48 Trzeba przyznać, że Grace Jones to duża kobieta Odpowiedz Link
sakral Re: ale numer ;) 07.02.12, 22:24 tego od Ich Troje wywaliłem z chałupy mój pokój jest gotowy.Poprawki później. pokój z kuchnia,i przedpokój na później tam jest najmniej roboty.I chyba wezmę firmę wyjdzie mi o wiele taniej. a teraz tylko wybór kuchni,to może już w w tym tygodniu i nigdy więcej,nigdy.To co się nasłuchałem,to moje. straszne,albo ja jestem taki głupi i słodko naiwny . najważniejszy jest mój pokój,dobrze się czuję. duże biurko,tapczan,fotel,lampa stojąca i spokojny obraz na głównej ścianie.I zegar,tik,tak. aha a w prawym rogu duży kwiat doniczkowy (ponad metr) a pomiędzy oknami pod sufitem wiszący kwiat pod biurkiem mam głośniki,skrzynkę PC i szafkę na papiery i inne duperele ładnie jest w moim mieszkaniu nie będzie telewizji, a ten od Ich Troje tylko do konkretnych spraw np.wynieść graty z piwnicy.Silny jest a mądry na swój sposób też.Dużo zrozumiałem już nie jestem taki głupi jak ta głupia. Odpowiedz Link
m.maska Re: ale numer ;) 07.02.12, 22:30 Saaaaaaaaaaaaaaakral...................... brawo.... Odpowiedz Link
m.maska Re: ale numer ;) 07.02.12, 22:31 firma, koniecznie firma - nie musisz zabawiac rozmowa i nie musisz wysluchiwac "madrosci..." dajesz zlecenie na wykonanie a oni sie spiesza, zeby jak najszybciej... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: ale numer ;) 07.02.12, 22:38 m.maska napisała: > firma, dajesz zlecenie na wykonanie a oni sie spiesza, zeby jak najszybciej... Jak najszybciej i bez usterek, bo nie opłaca im się robić tego samego po raz wtóry i za darmo Odpowiedz Link
al-szamanka Re: ale numer ;) 07.02.12, 22:34 sakral napisał: > ten od Ich Troje tylko do konkretnych > spraw np.wynieść graty z piwnicy.Silny jest Ooooo, to mi się podoba, silni do noszenia ciężarów. Swoją drogą mam wrażenie, że ta muzyka, której słucha, tak go wzmacnia Odpowiedz Link
sakral Re: ale numer ;) 07.02.12, 23:14 dziękuje Koleżankom za należyte wsparcie i przy okazji trzeba omówić temat kuchni taką mam wizję biała,glanc i na wysoki połysk,z czarną listwą pralka na talerze,zlewozmywak i szklane płyta do gotowania,cena niska,bo tylko czasami klopsiki i jajecznica,ten dół do pieczenia nie potrzebny i tak tak miałem gary i patelnię.Tam będzie szafka . a pod czarną listwą delikatne oświetlenie kuchni zauważyłem,że oświetlenie mieszkania jest ważne daje nastrój a ja jestem nastrojowy --------------------------------- Odpowiedz Link
al-szamanka Re: ale numer ;) 07.02.12, 23:22 sakral napisał: > pralka na talerze Nie znoszę pralek na talerze, nigdy nie miałam i mieć nie będę!!!! Używany w tych pralkach środek piorący osadza się cieniutką powłoczką na naczyniach, przez co wydają się czyste, bo błyszczące. Tę powłoczkę zjesz potem z talerza wraz z klopsikami. Może lepiej zastanów się nad następną szafką Odpowiedz Link
m.maska Re: ale numer ;) 07.02.12, 23:42 Pralka na talerze? nie posiadam....i nie mam takiego zamiaru - stanowczo za malo sie u mnie gotuje, a KM bardzo lubi zmywac - nie bede mu odbierac tej przyjemnosci... ale piekarnik? koniecznie... jedyne co jeszcze robie w kuchni ze srednia przyjemnoscia, to wlasnie pieczenie ciast... Odpowiedz Link