al-szamanka 11.06.12, 00:15 Mam okazję otworzyć nowy wątek. Hej, hej ...i idę spać. Dobranoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 06:30 czolem Spiochy! Wstawac! To poniedzialek! Odpowiedz Link
izydor88 Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 08:03 Już wstałam i ochoczo pędzę do pracy Ale tu w nocy straszne libacje miały miejsce.... Odpowiedz Link
sakral Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 09:28 prof.Wiktor Osiatyński Dziennik niedojrzałych uczuć (link) warto przeczytać linka nie wstawiłem tylko dla jaj PS. prenumeratę papierowego "Przekroju" mam od 1 lipca Odpowiedz Link
m.maska Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 12:01 Jeszcze tylko musza sie znalezc czytelnicy.... Odpowiedz Link
sakral Re: 11 czerwca,poniedziałek 12.06.12, 09:17 m.maska napisała: Jeszcze tylko musza sie znalezc czytelnicy.... -------------------------------------------------------------------------------- dobrze,masz rację Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 09:39 Lekka przesada, po prostu Tytoń miał szczęście, i wyczuł gdzie piłka poleci Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 09:48 Dzień dobry Wszystkim! Dobrego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 09:51 sakral napisał: "W duchu dziękowałem Ojcu Świętemu, bo głęboko wierzę, że pomagał mu w tym momencie. Nic, ale to nic nie mam przeciwko wierze, ale wierze rozsądnej. Wiara w pomoc jakiegokolwiek "świętego" podczas gry w piłkę nożną to już parodia i taki sam szczyt egocentryzmu jak guziki z napisem Gott mit uns Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 09:59 No i witam wszystkich w ten nijaki dzień poniedziałkowy. Ponoć od piątku będzie już lepiej. Moim nasturcjom taka pogoda jednak sprzyja, rozbuchały się niczym ogień, a pszczoły i inne bąkopodobne buszują w kwiatach rozczupurniając je na wszystkie strony Kawę piję i sen z powiek otrząsam, a ten czepia się jeszcze rzęs, do ziewania zmusza. Niedoczekanie jego, bo przecież wstałam i coś tam w tym dniu zamierzam. Wesołych minut i szczęśliwych sekund Wszystkim życzę ....albo odwrotnie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 10:39 A teraz wychodzę kupić sobie jakieś perfumy i jakiś ciuch. Wczoraj gdzieś wspomniałam, że to taki mój nałóg - chyba najprzyjemniejszy nałóg jaki może istnieć, nikomu nim nie szkodzę. Za wyjątkiem moich szaf, oczywiście Odpowiedz Link
m.maska Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 12:08 Zadnych perfum... powiedzialam juz stanowcze nie!!!!!!!!!! - szafka peka w szwach i niedlugo bede miala cala perfumerie. Na wszelki wypadek nie wacham nawet nowych zapachow, zeby mnie nie wciagnelo.... Ciuchy? no ja po prostu nienawidze chodzic po sklepach i przymierzac czegos - chociaz przyznaje, ze bedac w Szwabskim Landzie, jedna z moich kolezanek po prostu musiala, musiala zahaczyc o kazdy Outlet, bylo nie bylo weszlam i ja i rzeczywiscie dopadla mnie bluzeczka, ktora kupilabym natychmiast, gdyby byl moj rozmiar....hihi...nie bylo i dlatego nie chodze za takimi rzeczami, kupuje w wybranych katalogach, gdzie moje rozmiary sa Odpowiedz Link
m.maska Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 12:09 al-szamanka napisała: > Nic, ale to nic nie mam przeciwko wierze, ale wierze rozsądnej. Wiara w pomoc j > akiegokolwiek "świętego" podczas gry w piłkę nożną to już parodia i taki sam sz > czyt egocentryzmu jak guziki z napisem Gott mit uns Gott mit uns... to chyba jeszcze pozostalo z okresu krucjat, kiedy to z Bogiem na ustach szli mordowac niewiernych.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca,poniedziałek 11.06.12, 21:40 m.maska napisała: > Gott mit uns... to chyba jeszcze pozostalo z okresu krucjat, kiedy to z > Bogiem na ustach szli mordowac niewiernych.... A teraz kopać piłkę.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 11 czerwca 2012 11.06.12, 12:13 Witam Wszystkich czy mamy juz lato? nie astronomiczne, nie kalendarzowe - ale pogodowe? Pomieszana ta pogoda... Musze jeszcze w tym tygodniu przewiezc samochod przez TÜV(przeglad techniczny), znowu mi wyrwa forse z kieszeni, ale to fakt, trzy lata mialam z tym spokoj - kiedys w koncu trzeba. Dnia pieknego Wam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca 2012 11.06.12, 12:45 No to mój nałóg zaspokojony jest na czas pewien: bluzeczka w kwiatki i właśnie odkryta.... Nie spodziewałam się, że ta marka może wyprodukować zapach, który od pierwszego "zaciągnięcia się", tak bardzo będzie mi odpowiadał. I do tego tanio! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca 2012 11.06.12, 13:02 A bluzeczka to podobna do tej... ...z tym, że bez tych falbanek przy guzikach, za to z kołnierzykiem. Zamiast dużych, czerwonych kwiatów mniejsze żółte, no i w ogóle z innej firmy, z Vögele. W sumie o wiele delikatniejsza i rzeczywiscie romantyczna, do twarzy chyba każdej kobiecie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca 2012 11.06.12, 14:39 Posiedziałam, śniadanie zjadłam i mogę na spacerek pobiec. Do napisania Odpowiedz Link
izydor88 Re: 11 czerwca 2012 11.06.12, 18:15 Zaczyna się mecz Francja-Anglia.Tradycyjnie już wysłuchałam hymnów i wyłączyłam głos. Marsylianka. Przypomina mi się wycieczka po Sycylii.Syrakuzy i kamieniołomy, w których tyrani w V wieku p.n.e trzymali jeńców ateńskich.Świetna akustyka,dzięki której zwycięzcy mogli podsłuchiwać rozmowy jeńców. Jest zwyczaj,że każda grupa turystów śpiewa tam coś swojego. My - "Szła dzieweczka do laseczka"...eee. A potem Francuzi z Marsylianką.Kamienie zadrżały... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca 2012 11.06.12, 18:32 izydor88 napisała: > Przypomina mi się wycieczka po Sycylii.Syrakuzy i kamieniołomy, w których tyran > i w V wieku p.n.e trzymali jeńców ateńskich.Świetna akustyka,dzięki której zwyc > ięzcy mogli podsłuchiwać rozmowy jeńców. > Jest zwyczaj,że każda grupa turystów śpiewa tam coś swojego. > My - "Szła dzieweczka do laseczka"...eee. > A potem Francuzi z Marsylianką.Kamienie zadrżały... Podobną sytuację miałam w Epidaurusie. Ze wzgledu na legendarną akustykę wszyscy turyści powtarzają numer z monetą. Zbuntowałam się i zarecytowałam fragment z Eugeniusza Oniegina: A mnie Oniegin, pysznost eta, postyłoj żyzni miszura, moi uspiechi w wichrie swieta...... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca 2012 11.06.12, 18:34 Ponoć w ostatnim rzędzie wcale nie było mnie słychać, brzęk monet zagłuszał Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca 2012 11.06.12, 18:19 Już wróciłam. Oczywiście nie zapomniałam o małym posiedzeniu nad strumykiem. A gdy tak siedziałam zasłuchana w szmer wody, a lipy obok coraz intensywniej sprzeczały się ze sobą falami zapachów, przypomniało mi się wczorajsze zachowanie Manfreda. Zaraz po terapii, zamiast jak zwykle zasiąść w foteliku, który dostał mu się w spadku po Monice, stanął obok drzwi i stał tak, a twarz jego miała bardzo dziwny wyraz. Nagle opadł na kolana, podeszłam do niego zaniepokojona, a on w tym samym momencie powiedzial;amen. Dopiero wtedy zrozumiałam, że nasłuchiwał mszy dochodzącej z radia z jakiegoś z pokoju. Manfred ma zespół Downa, mówi niewiele i ciągle jeszcze przeżywa śmierć matki. Zapewne chodził z nią do kościoła i orientuje się w kolejności obrządku, zapewne powtarzał też, na zasadzie echolalii, modlitwy i znaki. Tak myśleliśmy do tej pory. A jednak w tym jego amen, w wyrazie oczu, skupieniu na czymś wielkim, a poza nim i w nim będącym, widocznym wzruszeniu było coś więcej. Manfred po prostu wierzy. On nie ma problemu z niewypowiedzianym i niewyobrażalnym. Ten problem my mamy, gdy się zastanawiamy, wątpimy, gdy szukamy dowodów, albo gdy wierzymy interpretacjom tych, którzy uważają się za autorytety w poznaniu pragnień niewyobrażalnego. I tak sobie pomyślałam, że niepełnosprawny człowiek uczy nas pokory nie tylko do bliźniego, ale także wobec siebie samego. O tym często zapominamy. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca 2012 11.06.12, 23:47 Biegnę na zapas jutrzejszy nocny dyżur odsypiać...i pojutrzejsze posiedzenie Dobranoc.....w sny się wzbijam Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 11 czerwca 2012 12.06.12, 07:52 O pierwsza Dzień dobry Wszystkim! Podpisuję listę i zmykam do lekarza. Miłego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 11 czerwca 2012 12.06.12, 09:03 Udanego dnia Wszystkim życzę! Też zmykam do obowiązków. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca 2012 12.06.12, 09:53 zuza_anna napisała: > zmykam do lekarza. Powodzenia, Zuzanko, miejmy nadzieje, że nareszcie coś się ruszy Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 11 czerwca 2012 12.06.12, 18:08 al-szamanka napisała: > Powodzenia, Zuzanko, miejmy nadzieje, że nareszcie coś się ruszy Nic się nie ruszyło Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 11 czerwca 2012 12.06.12, 08:57 al-szamanka napisała: > Mam okazję otworzyć nowy wątek. Hej, hej > ...i idę spać. > Dobranoc DZIEŃ DOBRY! Piłka w grze... Al, mam nadzieję,że spałaś słodko i pięknie śniłaś...Pozdrawiam ciepło i niech promienie słońca dotkną Twoją budzącą się twarz subtelnie wprowadzając w poranek! Odpowiedz Link
lucynateresa50 Re: 11 czerwca 2012 12.06.12, 08:58 lucynateresa50 napisała: > al-szamanka napisała: > > > Mam okazję otworzyć nowy wątek. Hej, hej > > ...i idę spać. > > Dobranoc > DZIEŃ DOBRY! > *) > Piłka w grze... > Al, mam nadzieję,że spałaś słodko i pięknie śniłaś...Pozdrawiam ciepło i niech > promienie słońca dotkną Twoją budzącą się twarz subtelnie wprowadzając w porane > k! Odpowiedz Link
sakral 12.06. wtorek 12.06.12, 09:25 kalendarz (link) kurs $ - 3,3472 do 18 czerwca konkurs modlitewny (link) Odpowiedz Link
sakral Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 09:45 sakral napisał: żabie udka z musem awokado i limonką (link) ------------------------------------------------- Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 09:59 sakral napisał: Sakralu, ten widok jest po prostu rozpaczliwy! Ostatni raz miałam coś takiego przed oczyma, gdy jako pięciolatka, w napadzie dziecięcej, brutalnej ciekawości obdzierałam żaby ze skóry. Wzbudziłeś we mnie stara traumę Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:03 sakral napisał: Nie sadzę, aby te małe, zielone wyrzuty sumienia na kółkach, akurat na w parce coś zmieniły. Odpowiedz Link
sakral Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:12 AL dzisiaj się wyjątkowo zgadzamy tzn.Ty i ja ale ja kocham przy gadaniu o żarciu te mądre słowa zagraniczne tam nie ma schabowego z kapustą i kartoflami tylko kotlet delawojmsraganovmusorbski trzy minity moczony w soku z młodej żurawiny cielęcej i popijany winem .......rocznik .......... i tu wstawić starą datę i znaną miejscowość to jest takie urocze Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:19 sakral napisał: > AL > > dzisiaj się wyjątkowo zgadzamy tzn.Ty i ja swietnie > kotlet delawojmsraganovmusorbski trzy minity moczony w soku z młodej żurawin > y cielęcej Rozumiem, to jest strasznie zabawne Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:28 sakral napisał: > AL > > my się już rozumiemy bez słów Hihi, lepiej tego nie mów, bo jeszcze przestane pisać Odpowiedz Link
sakral Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:33 AL Ty pisz,to jest takie ładne to my się rozumiemy bez słów otoczenie musi czytać i na to nie ma rady Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:42 sakral napisał: > otoczenie musi czytać > i na to nie ma rady Eeeeeee, ja nikogo nie zmuszam Odpowiedz Link
izydor88 Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 09:41 Kolejny już raz obudził mnie telefon z zaproszeniem na badania cośtamgiczne. A potem przychodzą pacjenci z gęsto zadrukowaną kartą na której długopisem dopisano kilka liczb. Za pomocą wagi i suwmiarki bada się zawartość wody,tłuszczu i mięśni w organizmie.Żeby dostać wyniki trzeba wysłuchać półtoragodzinnego wykładu na temat fantastycznych właściwości różnych preparatów leczniczych.Prawie każdy pacjent da się namówić na kupno. I potem pytają,co ja o tym sądzę.Od lat tłumaczę,że jeżeli coś pomaga na wszystko,a szczególnie usuwa szkodliwe toksyny to można tym kwiatki nawozić. Ludzie narzekają na koszty leczenia,a wydają pieniądze na totalne bzdety. Odpowiedz Link
sakral Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 09:55 Klaro wczoraj byłem u Mamy Mama na telewizor w telewizorze pokazywali japońskie plastry na stopy które wyciągają cholerstwo z organizmu i to nie była byle jaka telewizja tylko publiczna - chyba Info TVP za jedyna 100 zł + prezent i jeszcze widziałem sporo ludzi z paskiem metalowymi na ręku czy mieli to na penisie tego do dzisiaj nie mogę powiedzieć ,może jutro będę więcej wiedział i widział to też podobno dobre ale czy dla tych ludzi i w/w penisa tego to ja jeszcze nie wiem ostatnio zauważyłem że ja ostatnio co raz mniej wiem i rozumiem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:15 sakral napisał: Oj, chyba widzę błąd. Bielizna, jako część odzienia najbliższa grzesznemu ciału nie może stać się relikwią. Odpowiedz Link
sakral Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:25 al-szamanka napisała: Oj, chyba widzę błąd. Bielizna, jako część odzienia najbliższa grzesznemu ciału nie może stać się relikwią. -------------------------------------------------------------------(m.podkreślenia_________________ Al i jak zwykle nie masz racji używane majtki czy skarpetki ca.trzydniowe mają swoją cenę nowe,nie używane są tanie są nawet automaty z tymi radosnymi przyjemnościami wrzucasz monetę i cały świat robi się piękny coś mi się przypomniało u Jerzego Andrzejewskiego jest taka scena jak twarz wtulił w slipki swojego kochanka Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:33 sakral napisał: > są nawet automaty z tymi radosnymi przyjemnościami > wrzucasz monetę > i cały świat robi się piękny Całe szczęście, że moje odczuwanie piękna nie na tym polega > u Jerzego Andrzejewskiego jest taka scena > jak twarz wtulił w slipki swojego kochanka Zdecydowanie wolę inne wtulania ....zdecydowanie Odpowiedz Link
sakral Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 11:00 AL ale ja teraz na coś innego zwróciłem uwagę Andrzejewskiego czytałem za młodego i ten fragment z Miazgi mi się przypomniał to znaczy,że z moją głową nie jest tak źle jak powiadają o mnie ludzie w środkach publicznej komunikacji i na ulicy też Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 11:06 sakral napisał: > fragment z Miazgi mi się przypomniał > to znaczy,że z moją głową nie jest tak źle Braków nie zauważyłam Ja pamiętam wszystko, niekiedy nie jest to przyjemne Odpowiedz Link
sakral Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 11:16 al-szamanka napisała: Ja pamiętam wszystko, niekiedy nie jest to przyjemne ----------------------------------------------------------------------------------(m.podkreślenia)--------- AL to tego tematu trzeba konieczne wrócić w czasie kryzysu mózg wyszukuje sobie tylko złe,nieprzyjemne epizody z życia jest bardzo to niebezpieczne AL ale to chyba temat na inny czas Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 11:20 sakral napisał: > w czasie kryzysu > mózg wyszukuje sobie tylko złe,nieprzyjemne epizody z życia > jest bardzo to niebezpieczne Całe szczęście, że urządzam tak moje życie, aby nie mieć wyrzutów sumienia, poza tym naturę mam radosną, wiec tych nieprzyjemnych epizodów jest niewiele Odpowiedz Link
sakral Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 11:51 zazdroszczę Tobie AL żadnej chociaż malutkiej traumy ? w szkole wszystkie przedmioty i nauczyciele kochani żadnych złych wspomnień ja mam inaczej Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 12:03 sakral napisał: > zazdroszczę Tobie AL > żadnej chociaż malutkiej traumy ? No to wyliczam: żaby właśnie, pies Amor, co mnie za pośladek chapnął, mój pies który umarł na moich rękach, złamany lewy nadgarstek, gdy próbowałam jechać na rowerku z zamkniętymi oczami......i jeszcze wiele innych > w szkole wszystkie przedmioty i nauczyciele kochani > żadnych złych wspomnień W szkole byłam wzorową uczennicą, nie miałam czasu być złą, bo ciągle musiałam czytać i czytać Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06. wtorek 12.06.12, 10:09 izydor88 napisała: > Ludzie narzekają na koszty leczenia,a wydają pieniądze na totalne bzdety. To jest ta odwieczna "zaleta" człowieka, że zawsze da się nabrać na cuda Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 11 czerwca 2012 12.06.12, 09:51 lucynateresa50 napisała: > Al, mam nadzieję,że spałaś słodko i pięknie śniłaś...Pozdrawiam ciepło i niech > promienie słońca dotkną Twoją budzącą się twarz subtelnie wprowadzając w porane > k! Lucynko. czymże ja zasłużyłam na na takie piękne życzenia????!!! Spalam wyjatkowo dobrze, nie pamiętam co śniłam, ale niestety, nie słońce mnie obudziło a wycie kosiarki. Co dobre w tym wszystkim, to zapach skoszonej trawy, wszędzie się unosi i cudny jest Odpowiedz Link
m.maska 12 czerwca 2012 - dzisiaj graja bialo-czerwoni 12.06.12, 12:18 Dzien Dobry.... no i jak tu spokojnie doczekac wieczoru... Oj bedzie sie dzialo.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12 czerwca 2012 - dzisiaj graja bialo-czerwon 12.06.12, 12:33 m.maska napisała: > Oj bedzie sie dzialo.... Już się dzieje i to jak, my wygramy tak czy siak, bo my polska som drużyna, to, co złe nie nasza wina, do boju dzielni Polacy już my nie som jacy tacy, same woje i kibole, odegramy polską rolę, wielką i ponaddziejową, my potęgą przyszłościową . Odpowiedz Link
m.maska Re: 12 czerwca 2012 - dzisiaj graja bialo-czerwon 12.06.12, 12:35 jaki sliczny wierszyk.... na watek szpecjalny go wklej, zeby nam nie przepadl..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12 czerwca 2012 - dzisiaj graja bialo-czerwon 12.06.12, 12:37 m.maska napisała: > jaki sliczny wierszyk.... na watek szpecjalny go wklej, zeby nam nie przepadl.. > ... Dzieki za pochwale, przyjmuje ja w całej mojej skromności. Juz wklejam Odpowiedz Link
m.maska Re: 12 czerwca 2012 - dzisiaj graja bialo-czerwon 12.06.12, 13:52 Sliczny jest taki i na czasie, ze zyskal swoja pozycje na otwarciu Odpowiedz Link
m.maska Re: 12 czerwca 2012 - dzisiaj graja bialo-czerwon 12.06.12, 13:53 Dostalam to navi i teraz musze sie temu przyjrzec co i jak... i z czym sie to konsumuje... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12 czerwca 2012 - dzisiaj graja bialo-czerwon 12.06.12, 13:56 Tylko nie rozgryzaj go za mocno, bo wtedy już wszystko się pokićka Odpowiedz Link
m.maska Re: 12 czerwca 2012 - dzisiaj graja bialo-czerwon 12.06.12, 14:38 To jest taka zabawka, ktorej najchetniej uczylabym sie w trakcie jazdy samochodem, ale to niemozliwe - dlatego juz na wstepie mnie znudzila.... cos tam poustawialam a sprawdzac bedzie sie dopiero w praktyce.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 12.06.2012 12.06.12, 15:53 Zamykam, kompa, za kwadrans jadę na mój nocny dyżur. Do napisania Do jutra Odpowiedz Link
sakral 13 czerwca,środa 13.06.12, 01:43 kalendarz środa kurs $ - 3,3552 G.A.Rossini Cat Duet - Boys Choir Odpowiedz Link
sakral Re: 13 czerwca,środa 13.06.12, 09:46 tylko uprzejmie proszę nie mówić,że kol.Sakral miał kogoś na myśli naprawdę Odpowiedz Link
m.maska Trzynastego.....dzien tygodnia nieistotny.... 13.06.12, 10:21 Trzynastego i pada leje... moja zaplanowana na przyszly tydzien wycieczka, coraz bardziej sie krystalizuje, w koncu tyle lat nie moglam tam dojechac, bo zawsze bylo cos innego... No i to navi, jak bedzie za duzo po drodze "navijac" to wylacze.... tylko kto to wymyslil, zeby instrukcja obslugi byla w necie? a nie pod reka? oczywiscie nie chce mi sie studiowac calosci siedzac przy kompie - to sie musi stac w praktyce... Odpowiedz Link