m.maska 25.07.12, 15:26 ZLODZIEJ to ktos, kto nie uznaje cudzej wlasnosci, nie uznaje praw autorskich, prawa do wizerunku - zlodziej bierze wszystko jak swoje, bo jest dostepne.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 15:28 Byl taki czas, ze Ulisses przysylal mi zdjecia zrobione przez siebie, plaza, morze, las, gory... kazdorazowo, kiedy chcialam wykorzystac jego fotke, pytalam czy moge... takie skrzywinie chyba - zlodziej by wzial i wykorzystal - tak jak zrobil to Jokker, dostal, to mu wolno - bo dla zlodzieja nie isteniej prawo innych do wlasnosci. Odpowiedz Link
m.maska Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 15:32 Wczoraj zapytalam Lezioxa, jak by sie ustosunkowal do tego, ze ktos wzialby sobie z jego fotoforum zdjecie jego kota i umiescil na forum, odpowiedzial: zycze sobie, zeby mnie poproszono o zgode... ale Leziox to przeciez Melny... na Lozy obowiazuje zlodziejstwo i to jest wg nich ok, bo oni opatrzyli swoje forum nazwa LOZA... powinni je nazwa Klub Inteligentnych Inaczej, Pracownikow Naukowych, Intelektualnej Elity, to by dopiero brzmialo ambitnie... ale to tylko slowa, ekran jest cierpliwy i nie wie, ze za tymi slowami siedzi ktos, kto nie szanuje cudzej wlasnosci, w ogole nie szanuje nikogo poza soba.... Odpowiedz Link
m.maska Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 15:37 Na forum, zwlaszcza jesli ktos jak jokker nie ma tozsamosci mozna byc wszystkim, mozna byc nawez ostatnim degeneratem i prezentowac sie jako pracownik naukowy, takich z syndromem Münchhausena fora sa pelne, tylko kiedy przychodzi co do czego, wychodzi z nich chamstwo i prymitywizm, kabotynstwo i hipokryzja... jesli naprzeciw postawi sie im lustro, wtedy ten ktory je postawil jest w ich mniemaniu kims najgorszym - bo sami sa przekonani o swojej wspanialosci.... mozna tylko pogratulowac dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 15:41 Maseczko blad! Zlodziej to ten, kto ukradl! Z tego co juz sie zorientowalem, wszedl w nielegalne posiadanie tego zdjecia ktos zupelnie inny..... I ten osobnik milczy. Jokker dostal to zdjecie od tego osobnika i je nielegalnie wykorzystal. Takze mimo wszystko jJkker nie jest zlodziejem tylko ktos inny. Jokker jest osoba, ktora w niuczciwy i nielegalny sposob to zdjecie umiescila SWIADOMIE w sici dodajac do tego swoj komentarz. Dlatego nazywanie Jokkera ZLODZIEJEM nie jest precyzyjne. To tak gwoli prawdy. Ja jestem precyzyjny i dokladny, jak wiesz..... A prawdziwego ZLODZIEJA nalezaloby poszukac i napietnowac! Ja jestem ZA! Odpowiedz Link
m.maska Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 15:50 Ale jokker39 zostal nazwany przez Admina Giwi PRZESTEPCA, rozpowszechnia kradzione do czego nie ma prawa i co wazniejsze, twierdzi, w wielu postach i uwaza to za tlumaczenie: skoro jest w sieci to moze to wziac i wykorzystac, to jego twierdzenie a taka mentalnosc moze miec wylacznie ZLODZIEJ.... bo tak nie jest - nie mozna wykorzystywac sobie ot po prostu tylko dlatego, ze jest w sieci.... i tego sie trzymajmy... A pamietasz Zorrku, jak jokker39 wlasnie, hipokryta, zalozyl na Lozy watek z prosba wielka, zeby zgodnie z Regulaminem, jesli ktos umieszcza na forum jakies zdjecie czy cytat podawac autora i zrodlo... jakie to jest zaklamane indywiduum, jaka pokretna moralnosc... moze tez jest lawnikiem - bo tam sporo lawnikow jest, ktorzy uzurpuja sobie decydowac o wyrokach na innych.... Booooooooooooooze chron tych, ktorzy znajda sie w sytuacji, kiedy tacy "uczciwi inaczej" maja decydowac o wyrokach. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 15:57 Maseczko.....- Przestepca to nie znaczy od razu ZLODZIEJ. Osobnik ktory dopuscil sie publikacji zdjecia bez zgody wlasciciela nie jest ZLODZIEJEM tylko osoba nieuczciwa. Natomiast powtarzam - ZLODZIEJ jest! To ten, ktory/a Jokkerowi to zdjecie przekazal/a. I tego nalezaloby szukac. Bo tego, kto to zdjecie opublikowal z durnym komentarzem to nie musimy. To Jokker. Ale Jokker - to nie ZLODZIEJ. Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 16:00 Ja bym to zlozyl na karb niskiej swiadomosci prawnej polskiego spoleczenstwa. Przeciez przez dziesiatki lat wszystko bylo panstwowe czyli nasz Jesli panstwo piracilo to dlaczego mialo za to samo ganiac obywateli PRL. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 16:08 no wlasnie. I to siedzi tak gleboko w swiadomosci, ze co cudze to i moje.... Dopiero przed Sadem przychodzi otrzezwienie.... Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 16:13 > A pamietasz Zorrku, jak jokker39 wlasnie, hipokryta, zalozyl na Lozy watek z pr > osba wielka, zeby zgodnie z Regulaminem, jesli ktos umieszcza na forum jakies z > djecie czy cytat podawac autora i zrodlo... No to świetnie Może wobec tego, należy oczekiwać (i zaapelować) by podał źródło. Ni8e musielibyśmy wtedy czekać na to, co ustali Picassa. Chyba popełniasz jeszcze jeden błąd Maseczko. On nie wziął tego zdjęcia z anonimowej "sieci". Dla Niego, ono w sieci nie było - było w ukrytym albumie, o którego istnieniu nie miał prawa wiedzieć. teraz twierdzi, że wziął z sieci, bo kryje złodzieja, ale było tak, że złodziej ukradł z albumu, dał Jokkerowi, a on opublikował. Widzę tu pewne analogie ze sprawą Czerwonej małpy - w obu wypadkach Jokker jest wystawiony na sztych ...chyba, że sam jest tak głupi, że pcha się do przodu Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 16:18 wyglada na to ze go po raz drugi ......w maliny wpuscili? Watpie. On dostal "material" i go swiadomie uzyl. Odpowiedz Link
m.maska Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 21:21 Jak widze, nastapila zbiorowa obrona ZLODZIEJSTWA.... a przeciez Uli kiedys krzyczal ze w kraju nie ma bezprawia... sam bierze w tym czynny udzial... Uli a jak by Ci sie podobalo gdyby ktos na taki przyklad ukradl fotke z galerii np. guni...i je opublikowal z odpowiednimi komentarzami? no? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 21:58 Oooo, to tego jeszcze nie wiesz? Uli by się po prostu złodziejowi ukłonił....bo on kłania się każdemu, to takie intelektualne Odpowiedz Link
m.maska Re: ZLODZIEJ 25.07.12, 22:01 A to bardzo mozliwe nawet....bo Uli wyraznie nie kapuje co sie stalo i nie kapuje, ze broni precedensu jakiego jeszcze nie bylo. Odpowiedz Link