Dodaj do ulubionych

Niech sie swieci....3 Sierpnia!

03.08.12, 06:41
dziendoberek! Zadne swieto, zadna zadyma....po prostu normalny dzien!big_grin
Obserwuj wątek
    • zuza_anna Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 06:44
      Dzień dobry Wszystkim! Miałam nadzieję, że ja zasadzę nowe drzewko. Nic to.
      Podpisuję swoją obecność, i powoli szykuję się do wizyty kontrolnej. Niezapomnianego dnia
      życzę. Pozdrawiam smile
      • 1zorro-bis Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 06:59
        trzeba wczesniej wstawac.....big_grinbig_grinbig_grin
    • maja-z-podworka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 09:18
      >Trzeba wcześniej wstawać.

Ciebie, zorrku, trudno w tym przebić smile
      Witajcie smile

Zuziu - trzymam kciuki, żeby wsyztsko było OK
      Musi być.

Ja też lubię zwykle dni...Święta dobre są od czasu do czasu, byle nie w nadmierze....

Zwykły dzień....To on stanowi o tym, jakie naprawdę jest nasze życie.
      • maja-z-podworka Knebel czy ochrona 03.08.12, 09:31

Nieustannie toczy się dyskusja na temat ograniczeń jakie należy nalożyć na użytkowników sieci, by ograniczyć chamstwo i chronić dane osobowe. Ponizej daję link na artykuł w Onecie.

wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/knebel-czy-ochrona-czyli-jak-to-jest-z-agresja-w-s,1,5207061,kiosk-wiadomosc.html
        Najbardziej wzrusza mnie wypowieź pracownika portalu społecznościowego, że internauci skarżą się (do czego mają prawo), ale tylko niewiele skarg znajduje potwierdzenie.
        Pewnie, jeśli rozpatrywane są w znany nam sposób smile

Jeśli jest gdzieś dostępny ten apel Tygodnika Powszechnego do Prokuratora Generalnego, znajdę go i podpiszę.

Nie rozumiem tych obaw o cenzurę. W końcu, zakaz używania broni palnej jako argumentu w dyskusji też jest ograniczeniem wolności osobistej. A jednak godzimy się z tym.
        • m.maska Re: Knebel czy ochrona 03.08.12, 11:42
          Majeczko, problem polega na tym, ze nieustannie czytam to tu to tam, ze w Niemczech czy w Austrii to my tacy posluszni jestesmy, a w kraju pelna wolnosc... ha w kraju, jakzesmy sie ostatnio przekonali, niewiele sie zmienilo na przestrzeni dziesiatkow lat...przepisy sa po to, zeby je lamac i tlumaczenie, ze jednorazowe zlamanie przepisow, to nie jest jeszcze notoryczne, jakos do mnie nie przemawia... tzn. co? mozna raz ukrasc? mozna raz zabic? i dopiero przy powtorce trzeba bedzie za to odpowiedziec?
          Pamietam taki incydent w kraju. Byl rok chyba 2000 - poczatek - wracalam z kolega do domu. Zima. Nie lubie prowadzic samochodu, tak wiec z przyjemnoscia oddalam mu kierownice. Wjechalismy na autostrade pod Wroclawiem i nie przejechalismy wiecej niz 2km kiedy zostalismy zatrzymani. Okazalo sie, ze wlaczyl on wprawdzie swiatla, ale tylko postojowe i od reki zaplacilismy 100zl.... oczywiscie, ze gdybysmy mieli polskie numery rejestracyjne, byloby tylko upomnienie, przeciez to tylko raz, to mozna, dopiero kiedy jest notorycznie - wyrozumialosc nie zna granic? owszem zna - zaplacilismy bo mielismy niemieckie tablice rejestracyjne....a tutaj owszem - nie ma wyjatkow, nie ma jeden raz, to nic sie nie stalo... bo w zadnym regulaminie nie zostala sprecyzowana "notorycznosc"... czy dwa razy to juz jest notorycznie, czy dopiero trzy, albo cztery?
          Niemcy - posluszni? o innych nacjach nie pisze, bo w przeciwienstwie do wielu Rodakow w kraju, zwlaszcza tych, ktorzy nigdy nosa nie wystawili poza granice, ja nic o innych nacjach nie wiem.... tak wiec, Niemcy - posluszni? NIE... praworzadni... dzieki temu, ze zdecydowana wiekszosc taka jest, nie uprzykrzamy sobie wzajemnie zycia na co dzien.
      • izydor88 Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 09:59
        U mnie święto - Dzieci przyjechały smile
        Zaliczyły kanapy w Dunkierce,Brukseli,Brugii,Rotterdamie i Amsterdamie.
        Pierwsze wrażenia - wszyscy byli bardzo mili i uprzejmi,nawet policjanci.
        Jedyny niemiły incydent - spotkanie w Holandii i z Polakami,którzy mieszkają tam od kilkunastu lat.
        - "Oni byli cali w pretensjach i nic im się nie podobało.Do Polski nie chcieli wracać,bo tam źle,ale Holendrów traktowali jak dojną krowę - co by tu jeszcze z socjalu wyciągnąć".
        Przez Niemcy przejechali litewskim autobusem.Od Aachen do Frankfurtu.Za dobre słowo i uśmiech.
        Uff,dobrze,że już są...
        • m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 11:24
          Klaro.....noooo.... jeszcze takich kilka spotkan i Twoje dzieci beda tez wiedzialy o jakiej grupie piszemy, piszac "polactwo".... smile
      • m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 15:49
        Majeczko.... bannerek, specjalnie dla Ciebie wink
        • m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 15:49
          na zyczenie big_grin
    • m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 12:32
      A tak w ogole to Dzien Dobry smile

Zuza... teraz to kazdy bedzie mial okazje otworzyc nowy watek smile Zorrek zwykle byl pierwszy, Ty druga - ale przeswity sie czasami pojawiaja wink
      Tylko ja, jakos Schlusslicht - zwykle na koncu wink
      • 1zorro-bis Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 12:40
        nie trzeba tak dlugo spac....big_grin
        • m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 12:45
          Zorrku, "nocna zmiana" tez musi byc obsadzona wink a wtedy gdzies trzeba "odpokutowac" wink
          • al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 14:28
            Dopiero teraz wróciłam ze szpitala, strasznie to wszystko długo dzisiaj trwało, ale dwóch lekarzy zostało odwołanych do nagłych wypadków i opóźnienia były okropne. Wg pana Rentgena kolano ładnie mi się goi, zmienili mi tez gips i odnowili zapas zastrzyków przeciwzakrzepowych
            Uff, muszę nareszcie zjeść śniadanie
            • al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 16:00
              Postanowiłam się przespać, zmęczona jestem dzisiejszą wizytą w szpitalu...i złoszczę się, bo muszę przywyknąć do nowego gipsu, stary był już fajnie wyrobiony i o niebo od tego wygodniejszy
              • al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:02
                Ufff, balkon otworzony na oścież, trochę chłodniejszego powietrza wchodzi....napisałabym, że popijam chłodne, bezalkoholowe piwo, ale nie, bo zaraz i do tego ktoś się doczepi, tak jak do Twoich lodów, Maseczko
                • m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:04
                  Masz racje, nie pisz, bo Ci napisza, ze siorbiesz.... ale to tak bywa - kazdy sadzi wg siebie.

Hihi... wysokokalorycznych - moge sobie na to pozwolic big_grin
                  • al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:07
                    m.maska napisała:

> Masz racje, nie pisz, bo Ci napisza, ze siorbiesz.... ale to tak bywa - kazdy s
                    > adzi wg siebie.
                    >
                    > Hihi... wysokokalorycznych - moge sobie na to pozwolic big_grin

Ja tez mogę sobie pozwolić, nawet specjalnie wysokokaloryczne wybieram, bo nie chcę schudnąć
                    • al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:10
                      ...dlatego do masła orzechowego (kaloryczna bomba!!!) wymyśliłam ostatnio następną bombę...pasta sezamowa na słodko, czyli z dużym dodatkiem melasy (baaaaardzo kaloryczne)
                      • al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:14
                        ..a pomiędzy tymi bombami chętnie raczę się wiśniami w czekoladzie, chałwą i turecką baklavą.....straaaaszne kalorie!!! straszne big_grin
                        • m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:18
                          A ja pozostaje wierna nutelli - od wczoraj doszlam do polowy sloika (880g)... no, na jutro zostalam zaproszona na tiramisu(kolejna kaloryczna bomba) z malinami big_grin
                          • al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:21
                            m.maska napisała:

> A ja pozostaje wierna nutelli - od wczoraj doszlam do polowy sloika (880g)... n
                            > o, na jutro zostalam zaproszona na tiramisu(kolejna kaloryczna bomba) z malinam
                            > i big_grin

Ooooo, na pewno na jednej porcji nie poprzestaniesz
                            I nie zapomnij o aperolu i dobrze schłodzonym szampanie....jak kalorie to kalorie
                            • m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:41
                              Aperol + Proseco...? no nie wiem - to zalezy od tego, czy nie bede musiala potem jechac - wtedy poprzestane na jednym kieliszku Vino Verde...
                              • al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:52
                                m.maska napisała:

> Aperol + Proseco...? no nie wiem - to zalezy od tego, czy nie bede musiala pote
                                > m jechac - wtedy poprzestane na jednym kieliszku Vino Verde...

Vino Verde nie piłam, boję się, bo na wszystko, co nie jest winem czerwonym mam uczulenie
                                  • m.maska Re: Mniam 03.08.12, 22:15
                                    AL, produkcja mnie jakos nie zaspokaja - interesuje mnie efekt koncowy, podany do spozycia....
                                    Mam tutaj poza nutella kilka pojemnikow orzechow w czekoladzie - jakos nie mam odwagi sie do nich zabrac - moze pozniej - bo moga byc nieslychanie miekkie... widze po nutelli, ze splywa z lyzeczki, jak miod smile

Ostatnio kupilam swietna czekolade Yogurette Exotic Mango - wydanie letnie, trzeba korzystac, dopoki jest...
                                    • al-szamanka Re: Mniam 03.08.12, 22:39
                                      m.maska napisała:

> Mam tutaj poza nutella kilka pojemnikow orzechow w czekoladzie

Ale to brzmi, pojemnik to dla mnie coś, czego zawartość waży przynajmniej kilogram big_grin
                                      A ty masz tego kilka big_grin Zaopatrzenie na miesiąc!
                                      • m.maska Re: Mniam 03.08.12, 22:51
                                        No... nie przesadzaj, takie pudelka plastikowe, po 200g...
                                        • al-szamanka Re: Mniam 03.08.12, 22:56
                                          Łeeeeee, tak mało !
                                            • m.maska Re: I już dobranocnie 03.08.12, 23:05
                                              papa... AL smile
                                • 1zorro-bis Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 06:58
                                  dziendoberek Wszystkim!big_grin
                                  • mr.sajgon Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 10:14
                                    Czesc,
                                    uprzejmie informuje ze nadal leniuchuje, czego i wam zycze smile
                                    • al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 10:25
                                      mr.sajgon napisał:

> Czesc,
                                      > uprzejmie informuje ze nadal leniuchuje, czego i wam zycze smile

No wiesz co, a ja już myślałam, że na robienie zdjęć się zdecydowałeś.
                                      • al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 10:40
                                        A zanim upały i sauna na dobre się rozszaleją, wychodzę z domu potuptać sobie tuitam
                                  • m.maska Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 12:08
                                    To ja Wam tez, sobotnie Dzien Dobry... pogoda sie zapowiada cudowna, tak wiec... na szybko i w pospiechu zwolana zostala grupka zdecydowanych, do wspolnego leniuchowania - clou programu: blizej nieznane, tiramisu z malinami, dodatkiem moze byc aperol+bitter lemon, albo, co ja preferuje, likier z zielonych bananow(dla cytujacych: bols green banana, aperol juz zapamietali)+bitter lemon - tylko jakos ostatnio tego zielonego banana nie widze...

Swoja droga, niektorzy sie tak wczytuja, co my robimy, co pijemy, jakich perfum uzywamy, jakich torebek, kosmetykow, nawet jakie buty nosimy przy jakiej okazji, - naprawde, nie wiedzialam, ze podgladactwo moze trwac tak dlugo i jeszcze kogos inspirowac do pisania elaboratow na kilka ekranow... ale skoro musi - to niech pisze...
                                    • al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 13:16
                                      Uff, ledwie do domu dokuśtykałam, sauna straszliwa, a mnie dodatkowo gips grzeje, jak piecyk przywiązany do nogi, ale mam przed sobą dobrze schłodzone kawałki melona i to jest nadzieja na ulgę smile
                                  • m.maska Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 14:18
                                    Nooooooooo Mili Kalejdoskopowicze - w takim razie, ja robie odjazd... wszystkim zycze spokojnej, pieknej soboty i.... do napisania smile
                                    • al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 14:20
                                      Tobie, Maseczko, miłego spotkania i dobrej zabawy smile
                                      • 1zorro-bis Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 14:40
                                        big_grinsmirk
                                        • al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 18:37
                                          Przysnęłam, lecz właśnie grzmoty na niebie mnie obudziły, za oknem grube krople deszczu, pachnie wilgotną ziemią.....
                                          Poczekam, może obejdzie się bez wyłączania kompa, może burza za góry się schowa
                                          • 1zorro-bis Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 20:04
                                            .....i to by bylo tyle na dzisiaj.....big_grin
                                            Do jutra!big_grin
                                            • al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 20:20
                                              A ja właśnie z powrotem mogłam się włączyć, trzeba było podjąć środki ostrożności, bo nad moim miastem okropna burza przeleciała,.....grzmot był po prostu bezustanny, łomotało nad rzeką, łomotało w górach i ochłodziło się o równe 20°C
                                              • al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 21:09
                                                Oooooooooooooooooj, tak cudownie się ochłodziło, że wreszcie można będzie chyba normalnie spać, oczy się same zamykają.
                                                Dobranocsmile
                                                • 1zorro-bis 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 07:09
                                                  a Wy spiochy spicie? Wstawac!big_grin
                                                  • mr.sajgon Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 08:46
                                                    Zorro, please ....
                                                    Niedziela, ludzie jeszcze spia smile
                                                  • 1zorro-bis Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 08:48
                                                    ja pracuje....Od 7.00..big_grin
                                                  • zuza_anna Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 09:01
                                                    Dzień dobry Wszystkim! Zorro, w niedzielę się odpoczywa a nie pracuje, to grzech wink
                                                    Miłego dnia. Pozdrawiam smile
                                                  • izydor88 Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 10:04
                                                    Witajcie!
                                                    Dzisiaj te burze przylezą do nas.Na razie upał.
                                                  • al-szamanka Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 10:44
                                                    izydor88 napisała:

> Witajcie!
                                                    > Dzisiaj te burze przylezą do nas.Na razie upał.

Co z tego, Klaro, ochłodzenie na jedną noc, a potem temperatura winduje się tak szybko do góry, że nadal wytchnienia nie ma. O szóstej rano widziałam kąpiące się w kałużach ptaki, teraz ani śladu po jednych i drugich.
                                                  • al-szamanka Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 10:39
                                                    zuza_anna napisała:

> Dzień dobry Wszystkim! Zorro, w niedzielę się odpoczywa a nie pracuje, to grzec
                                                    > h wink

A jak się nie pracuje w dni powszednie to tez grzech? Strasznie grzeszę, przez ostatnie trzy tygodnie! winkwink
                                                  • zuza_anna Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 15:45
                                                    al-szamanka napisała:
                                                    > A jak się nie pracuje w dni powszednie to tez grzech? Strasznie grzeszę, przez
                                                    > ostatnie trzy tygodnie! winkwink

W tygodniu to praca uszlachetnia wink
                                                    Pamiętam z czasów dzieciństwa, w niedzielę i święta nic nie pozwolono nam robić. A teraz,
                                                    to co innego. Jedni leniuchują, drudzy na chleb z omastą pracują.
                                                  • al-szamanka Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 16:05
                                                    zuza_anna napisała:

> W tygodniu to praca uszlachetnia wink

I co ja teraz zrobię? Jeszcze dwa tygodnie nicnierobienia, cała moja szlachetność zaniknie z kretesem wink
                                                  • zuza_anna Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 16:09
                                                    Wyzdrowiejesz, nadrobisz podwójnie smile
                                                  • m.maska Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 14:10
                                                    Hej... i znowu doszliscie pod sciane wink

A u mnie wcale nie jest tak znowu cieplo.... 22°
                                                    Wczoraj bylo upalnie - kiedy wsiadalam do samochodu zeby jechac w droge powrotna, termometr okolo godziny 21 pokazywal 29°... trasa, w linii powietrznej, jakies 20km a kiedy otworzylam drzwiczki wysiadajac - poczulam wyrazny spadek temperatury - moze dlatego, ze to "wies" nie miasto i las pod bokiem i zadnych wysokich murow...
                                                  • zuza_anna Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 15:46
                                                    Grzmoty i do Kalisza dotarły, nawet deszcz trochę pokropił a i tak duszno jest wink
                                                  • al-szamanka Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 16:02
                                                    zuza_anna napisała:

> Grzmoty i do Kalisza dotarły, nawet deszcz trochę pokropił a i tak duszno jest
                                                    > wink
                                                    >

To masz tak samo jak ja....uff
    • al-szamanka Dla Majeczki 05.08.12, 19:17
      • 1zorro-bis Do Wos za nos.... 05.08.12, 19:37
        ide jesc i znikam. Zmeczyly mnie te dr. & prof. z podworkowej kamienicy.....big_grin
        Uffff...smirk
        • al-szamanka Re: Do Wos za nos.... 05.08.12, 19:44
          Koniecznie musisz się dobrze posilić, siły zregenerować smile
      • m.maska Re: I na dobranoc 05.08.12, 23:55
        lubie to.... smile lubie Audrey Hepburn
        • 1zorro-bis Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 06:57
          dziendoberek Spiochy!big_grin
          • izydor88 Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 08:26
            Witajcie!
            Wczoraj byliśmy w Cieplicach.Powstał tam w strefie uzdrowiskowej piękny park krajobrazowy z widokiem na Karkonosze.Warto zobaczyć.
            • mr.sajgon Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 08:57
              Dzien dobry
              kolejny cieply dzien, czyli lato mamy big_grin

• 1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 09:02
                u mnie pada....smirk
                • zuza_anna Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 09:14
                  Dzień dobry Wszystkim! Nie daję rady w te upały, to nie dla mnie. Czekam na ochłodzenie,
                  jak na zmiłowanie wink Chłodnego dnia. Pozdrawiam smile
                  • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 09:23
                    zuza_anna napisała:

> Dzień dobry Wszystkim! Nie daję rady w te upały, to nie dla mnie

Tym razem i nie dla mnie, jakoś przetrwamy, Zuzanko kiss
                    • zuza_anna Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:01
                      al-szamanka napisała:
                      > Tym razem i nie dla mnie, jakoś przetrwamy, Zuzanko kiss

Miałam się wybrać z synem do Wrocławia, ale, jak tu podróżować w upały? W pociągu
                      klimatyzacji nie ma.
                      • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:11
                        zuza_anna napisała:

> Miałam się wybrać z synem do Wrocławia, ale, jak tu podróżować w upały? W pocią
                        > gu
                        > klimatyzacji nie ma.

Nie ryzykuj, rok temu jechałam, trafił mi się straszny pociąg, upał, tłok, w przedziałach kleiło się od brudu, w toalecie belkotalo i cuchnęło tak strasznie, że nikt nie odważył się tam wejść.
                        • zuza_anna Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:21
                          al-szamanka napisała:
                          > Nie ryzykuj, rok temu jechałam, trafił mi się straszny pociąg, upał, tłok, w
                          > przedziałach kleiło się od brudu, w toalecie belkotalo i cuchnęło tak strasznie,
                          > że nikt nie odważył się tam wejść.

Właśnie tego się obawiam. Przeważnie było czysto. Nawet ręczniki i papier toaletowy był. Pociąg jedzie z Łodzi Kaliskiej, może dlatego, nie zdążą nabrudzić.
                          • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:36
                            zuza_anna napisała:

> Właśnie tego się obawiam. Przeważnie było czysto. Nawet ręczniki i papier toale
                            > towy był. Pociąg jedzie z Łodzi Kaliskiej, może dlatego, nie zdążą nabrudzić.

Eeee, mój pociąg startował dopiero, raczej niemożliwe, aby tego brudu przez parę minut narosło. Raczej nie był sprzątany od czasów PRL-u
            • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 09:20
              izydor88 napisała:

> Witajcie!
              > Wczoraj byliśmy w Cieplicach.Powstał tam w strefie uzdrowiskowej piękny park kr
              > ajobrazowy z widokiem na Karkonosze.Warto zobaczyć.

Na pewno warto zobaczyć. Ach, jest tyle pięknych miejsc.....
              • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:43
                A teraz powoli zbiera się do wyjścia, umówiłam się z koleżanką.
                W kawiarence wegańskiej, dwie ulice dalej, podają znakomitą galaretkę kokosową z malinami big_grinbig_grinbig_grin Pogaduchy tez będą smile
            • m.maska Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 11:54
              izydor88 napisała:

> Witajcie!
              > Wczoraj byliśmy w Cieplicach.Powstał tam w strefie uzdrowiskowej piękny park kr
              > ajobrazowy z widokiem na Karkonosze.Warto zobaczyć.

A tuz obok Karpacz i Szklarska Poreba i Karkonosze na wyciagniecie reki wink
              Dlugie lata jezdzilam do Jeleniej Gory, gdzie mieszkal brat mojej mamy z rodzina(zsylka po studiach).... z Jeleniej Gory do Cieplic jechalo sie tramwajem i tylko kiedy wiatr wial z tamtej strony, czulo sie smrod Celwiskozy...
          • m.maska Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 12:00
            Dobre Poludnie Wszystkim....
            Teraz bedzie o pogodzie:
            W kraju upaly, juz zostalam poinformowana, ze na dzien mojego przylotu przewidywana jest najwyzsza temperatura w sierpniu... dobrze by bylo, gdybym nie musiala wylatywac w kurtce, swetrze, i z parasolem....
            Wczoraj na gg zastanawialismy sie kto komu poslal burze a kto komu ulewe.... ulewa przyszla pod drugi adres gg mniej wiecej po godzinie, jak poszla sobie ode mnie.... w zamian z tamtej strony przyslano mi burze... konkluzja: lato jest byle jakie tutaj, ale lepsze takie niz omdlewanie z upalu...

Koniec sierpnia i 34° we Wrocku... a niech tam, o tej porze na poludniu Europy slychac juz cykady a to znak, ze lada chwila upaly sie skoncza smile

Witajcie smile
            • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 13:58
              Właśnie przyszłam z zewnątrz, z tego pieca, jestem tak zziajana, że stron świata nie odróżniam
              • 1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 19:21
                a ja sie tradycyjnie pozegnam.....big_grin
                Kolacja.big_grin
                I wino.big_grinbig_grin
                smirk
                • m.maska Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 19:42
                  Smacznego Wam wink
                • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 20:05
                  1zorro-bis napisał:

> a ja sie tradycyjnie pozegnam.....big_grin
                  > Kolacja.big_grin
                  > I wino.big_grinbig_grin
                  > smirk

Czy Ty, Zorrku, już o poranku tym winem się nie raczyłeś, właśnie widzę, że pomyliłeś daty.
                  7-ego będzie jutro smile
      • m.maska 6 sierpnia.... 2012 06.08.12, 23:08
        to kolejna straszna rocznica.... i urodziny pewnej nautki wink najlepszego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka