1zorro-bis 03.08.12, 06:41 dziendoberek! Zadne swieto, zadna zadyma....po prostu normalny dzien! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza_anna Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 06:44 Dzień dobry Wszystkim! Miałam nadzieję, że ja zasadzę nowe drzewko. Nic to. Podpisuję swoją obecność, i powoli szykuję się do wizyty kontrolnej. Niezapomnianego dnia życzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 06:59 trzeba wczesniej wstawac..... Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 09:18 >Trzeba wcześniej wstawać. Ciebie, zorrku, trudno w tym przebić Witajcie Zuziu - trzymam kciuki, żeby wsyztsko było OK Musi być. Ja też lubię zwykle dni...Święta dobre są od czasu do czasu, byle nie w nadmierze.... Zwykły dzień....To on stanowi o tym, jakie naprawdę jest nasze życie. Odpowiedz Link
maja-z-podworka Knebel czy ochrona 03.08.12, 09:31 Nieustannie toczy się dyskusja na temat ograniczeń jakie należy nalożyć na użytkowników sieci, by ograniczyć chamstwo i chronić dane osobowe. Ponizej daję link na artykuł w Onecie. wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/knebel-czy-ochrona-czyli-jak-to-jest-z-agresja-w-s,1,5207061,kiosk-wiadomosc.html Najbardziej wzrusza mnie wypowieź pracownika portalu społecznościowego, że internauci skarżą się (do czego mają prawo), ale tylko niewiele skarg znajduje potwierdzenie. Pewnie, jeśli rozpatrywane są w znany nam sposób Jeśli jest gdzieś dostępny ten apel Tygodnika Powszechnego do Prokuratora Generalnego, znajdę go i podpiszę. Nie rozumiem tych obaw o cenzurę. W końcu, zakaz używania broni palnej jako argumentu w dyskusji też jest ograniczeniem wolności osobistej. A jednak godzimy się z tym. Odpowiedz Link
m.maska Re: Knebel czy ochrona 03.08.12, 11:42 Majeczko, problem polega na tym, ze nieustannie czytam to tu to tam, ze w Niemczech czy w Austrii to my tacy posluszni jestesmy, a w kraju pelna wolnosc... ha w kraju, jakzesmy sie ostatnio przekonali, niewiele sie zmienilo na przestrzeni dziesiatkow lat...przepisy sa po to, zeby je lamac i tlumaczenie, ze jednorazowe zlamanie przepisow, to nie jest jeszcze notoryczne, jakos do mnie nie przemawia... tzn. co? mozna raz ukrasc? mozna raz zabic? i dopiero przy powtorce trzeba bedzie za to odpowiedziec? Pamietam taki incydent w kraju. Byl rok chyba 2000 - poczatek - wracalam z kolega do domu. Zima. Nie lubie prowadzic samochodu, tak wiec z przyjemnoscia oddalam mu kierownice. Wjechalismy na autostrade pod Wroclawiem i nie przejechalismy wiecej niz 2km kiedy zostalismy zatrzymani. Okazalo sie, ze wlaczyl on wprawdzie swiatla, ale tylko postojowe i od reki zaplacilismy 100zl.... oczywiscie, ze gdybysmy mieli polskie numery rejestracyjne, byloby tylko upomnienie, przeciez to tylko raz, to mozna, dopiero kiedy jest notorycznie - wyrozumialosc nie zna granic? owszem zna - zaplacilismy bo mielismy niemieckie tablice rejestracyjne....a tutaj owszem - nie ma wyjatkow, nie ma jeden raz, to nic sie nie stalo... bo w zadnym regulaminie nie zostala sprecyzowana "notorycznosc"... czy dwa razy to juz jest notorycznie, czy dopiero trzy, albo cztery? Niemcy - posluszni? o innych nacjach nie pisze, bo w przeciwienstwie do wielu Rodakow w kraju, zwlaszcza tych, ktorzy nigdy nosa nie wystawili poza granice, ja nic o innych nacjach nie wiem.... tak wiec, Niemcy - posluszni? NIE... praworzadni... dzieki temu, ze zdecydowana wiekszosc taka jest, nie uprzykrzamy sobie wzajemnie zycia na co dzien. Odpowiedz Link
izydor88 Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 09:59 U mnie święto - Dzieci przyjechały Zaliczyły kanapy w Dunkierce,Brukseli,Brugii,Rotterdamie i Amsterdamie. Pierwsze wrażenia - wszyscy byli bardzo mili i uprzejmi,nawet policjanci. Jedyny niemiły incydent - spotkanie w Holandii i z Polakami,którzy mieszkają tam od kilkunastu lat. - "Oni byli cali w pretensjach i nic im się nie podobało.Do Polski nie chcieli wracać,bo tam źle,ale Holendrów traktowali jak dojną krowę - co by tu jeszcze z socjalu wyciągnąć". Przez Niemcy przejechali litewskim autobusem.Od Aachen do Frankfurtu.Za dobre słowo i uśmiech. Uff,dobrze,że już są... Odpowiedz Link
m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 11:24 Klaro.....noooo.... jeszcze takich kilka spotkan i Twoje dzieci beda tez wiedzialy o jakiej grupie piszemy, piszac "polactwo".... Odpowiedz Link
m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 15:49 Majeczko.... bannerek, specjalnie dla Ciebie Odpowiedz Link
m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 12:32 A tak w ogole to Dzien Dobry Zuza... teraz to kazdy bedzie mial okazje otworzyc nowy watek Zorrek zwykle byl pierwszy, Ty druga - ale przeswity sie czasami pojawiaja Tylko ja, jakos Schlusslicht - zwykle na koncu Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 12:40 nie trzeba tak dlugo spac.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 12:45 Zorrku, "nocna zmiana" tez musi byc obsadzona a wtedy gdzies trzeba "odpokutowac" Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 14:28 Dopiero teraz wróciłam ze szpitala, strasznie to wszystko długo dzisiaj trwało, ale dwóch lekarzy zostało odwołanych do nagłych wypadków i opóźnienia były okropne. Wg pana Rentgena kolano ładnie mi się goi, zmienili mi tez gips i odnowili zapas zastrzyków przeciwzakrzepowych Uff, muszę nareszcie zjeść śniadanie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 16:00 Postanowiłam się przespać, zmęczona jestem dzisiejszą wizytą w szpitalu...i złoszczę się, bo muszę przywyknąć do nowego gipsu, stary był już fajnie wyrobiony i o niebo od tego wygodniejszy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:02 Ufff, balkon otworzony na oścież, trochę chłodniejszego powietrza wchodzi....napisałabym, że popijam chłodne, bezalkoholowe piwo, ale nie, bo zaraz i do tego ktoś się doczepi, tak jak do Twoich lodów, Maseczko Odpowiedz Link
m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:04 Masz racje, nie pisz, bo Ci napisza, ze siorbiesz.... ale to tak bywa - kazdy sadzi wg siebie. Hihi... wysokokalorycznych - moge sobie na to pozwolic Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:07 m.maska napisała: > Masz racje, nie pisz, bo Ci napisza, ze siorbiesz.... ale to tak bywa - kazdy s > adzi wg siebie. > > Hihi... wysokokalorycznych - moge sobie na to pozwolic Ja tez mogę sobie pozwolić, nawet specjalnie wysokokaloryczne wybieram, bo nie chcę schudnąć Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:10 ...dlatego do masła orzechowego (kaloryczna bomba!!!) wymyśliłam ostatnio następną bombę...pasta sezamowa na słodko, czyli z dużym dodatkiem melasy (baaaaardzo kaloryczne) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:14 ..a pomiędzy tymi bombami chętnie raczę się wiśniami w czekoladzie, chałwą i turecką baklavą.....straaaaszne kalorie!!! straszne Odpowiedz Link
m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:18 A ja pozostaje wierna nutelli - od wczoraj doszlam do polowy sloika (880g)... no, na jutro zostalam zaproszona na tiramisu(kolejna kaloryczna bomba) z malinami Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:21 m.maska napisała: > A ja pozostaje wierna nutelli - od wczoraj doszlam do polowy sloika (880g)... n > o, na jutro zostalam zaproszona na tiramisu(kolejna kaloryczna bomba) z malinam > i Ooooo, na pewno na jednej porcji nie poprzestaniesz I nie zapomnij o aperolu i dobrze schłodzonym szampanie....jak kalorie to kalorie Odpowiedz Link
m.maska Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:41 Aperol + Proseco...? no nie wiem - to zalezy od tego, czy nie bede musiala potem jechac - wtedy poprzestane na jednym kieliszku Vino Verde... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Niech sie swieci....3 Sierpnia! 03.08.12, 21:52 m.maska napisała: > Aperol + Proseco...? no nie wiem - to zalezy od tego, czy nie bede musiala pote > m jechac - wtedy poprzestane na jednym kieliszku Vino Verde... Vino Verde nie piłam, boję się, bo na wszystko, co nie jest winem czerwonym mam uczulenie Odpowiedz Link
m.maska Re: Mniam 03.08.12, 22:15 AL, produkcja mnie jakos nie zaspokaja - interesuje mnie efekt koncowy, podany do spozycia.... Mam tutaj poza nutella kilka pojemnikow orzechow w czekoladzie - jakos nie mam odwagi sie do nich zabrac - moze pozniej - bo moga byc nieslychanie miekkie... widze po nutelli, ze splywa z lyzeczki, jak miod Ostatnio kupilam swietna czekolade Yogurette Exotic Mango - wydanie letnie, trzeba korzystac, dopoki jest... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Mniam 03.08.12, 22:39 m.maska napisała: > Mam tutaj poza nutella kilka pojemnikow orzechow w czekoladzie Ale to brzmi, pojemnik to dla mnie coś, czego zawartość waży przynajmniej kilogram A ty masz tego kilka Zaopatrzenie na miesiąc! Odpowiedz Link
m.maska Re: Mniam 03.08.12, 22:51 No... nie przesadzaj, takie pudelka plastikowe, po 200g... Odpowiedz Link
al-szamanka I już dobranocnie 03.08.12, 23:02 Senna kołysanka - Krystyna Prońko Do jutra Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 10:14 Czesc, uprzejmie informuje ze nadal leniuchuje, czego i wam zycze Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 10:25 mr.sajgon napisał: > Czesc, > uprzejmie informuje ze nadal leniuchuje, czego i wam zycze No wiesz co, a ja już myślałam, że na robienie zdjęć się zdecydowałeś. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 10:40 A zanim upały i sauna na dobre się rozszaleją, wychodzę z domu potuptać sobie tuitam Odpowiedz Link
m.maska Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 12:08 To ja Wam tez, sobotnie Dzien Dobry... pogoda sie zapowiada cudowna, tak wiec... na szybko i w pospiechu zwolana zostala grupka zdecydowanych, do wspolnego leniuchowania - clou programu: blizej nieznane, tiramisu z malinami, dodatkiem moze byc aperol+bitter lemon, albo, co ja preferuje, likier z zielonych bananow(dla cytujacych: bols green banana, aperol juz zapamietali)+bitter lemon - tylko jakos ostatnio tego zielonego banana nie widze... Swoja droga, niektorzy sie tak wczytuja, co my robimy, co pijemy, jakich perfum uzywamy, jakich torebek, kosmetykow, nawet jakie buty nosimy przy jakiej okazji, - naprawde, nie wiedzialam, ze podgladactwo moze trwac tak dlugo i jeszcze kogos inspirowac do pisania elaboratow na kilka ekranow... ale skoro musi - to niech pisze... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 13:16 Uff, ledwie do domu dokuśtykałam, sauna straszliwa, a mnie dodatkowo gips grzeje, jak piecyk przywiązany do nogi, ale mam przed sobą dobrze schłodzone kawałki melona i to jest nadzieja na ulgę Odpowiedz Link
m.maska Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 14:18 Nooooooooo Mili Kalejdoskopowicze - w takim razie, ja robie odjazd... wszystkim zycze spokojnej, pieknej soboty i.... do napisania Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 14:20 Tobie, Maseczko, miłego spotkania i dobrej zabawy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 18:37 Przysnęłam, lecz właśnie grzmoty na niebie mnie obudziły, za oknem grube krople deszczu, pachnie wilgotną ziemią..... Poczekam, może obejdzie się bez wyłączania kompa, może burza za góry się schowa Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 20:04 .....i to by bylo tyle na dzisiaj..... Do jutra! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 20:20 A ja właśnie z powrotem mogłam się włączyć, trzeba było podjąć środki ostrożności, bo nad moim miastem okropna burza przeleciała,.....grzmot był po prostu bezustanny, łomotało nad rzeką, łomotało w górach i ochłodziło się o równe 20°C Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Juz 4 Sierpnia! 04.08.12, 21:09 Oooooooooooooooooj, tak cudownie się ochłodziło, że wreszcie można będzie chyba normalnie spać, oczy się same zamykają. Dobranoc Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 08:46 Zorro, please .... Niedziela, ludzie jeszcze spia Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 09:01 Dzień dobry Wszystkim! Zorro, w niedzielę się odpoczywa a nie pracuje, to grzech Miłego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
izydor88 Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 10:04 Witajcie! Dzisiaj te burze przylezą do nas.Na razie upał. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 10:44 izydor88 napisała: > Witajcie! > Dzisiaj te burze przylezą do nas.Na razie upał. Co z tego, Klaro, ochłodzenie na jedną noc, a potem temperatura winduje się tak szybko do góry, że nadal wytchnienia nie ma. O szóstej rano widziałam kąpiące się w kałużach ptaki, teraz ani śladu po jednych i drugich. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 10:39 zuza_anna napisała: > Dzień dobry Wszystkim! Zorro, w niedzielę się odpoczywa a nie pracuje, to grzec > h A jak się nie pracuje w dni powszednie to tez grzech? Strasznie grzeszę, przez ostatnie trzy tygodnie! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 11:17 Za to tu ptaki śpiewają.....cudowne kojący śpiew ptaków-show0.mp4 Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 15:45 al-szamanka napisała: > A jak się nie pracuje w dni powszednie to tez grzech? Strasznie grzeszę, przez > ostatnie trzy tygodnie! W tygodniu to praca uszlachetnia Pamiętam z czasów dzieciństwa, w niedzielę i święta nic nie pozwolono nam robić. A teraz, to co innego. Jedni leniuchują, drudzy na chleb z omastą pracują. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 16:05 zuza_anna napisała: > W tygodniu to praca uszlachetnia I co ja teraz zrobię? Jeszcze dwa tygodnie nicnierobienia, cała moja szlachetność zaniknie z kretesem Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 16:09 Wyzdrowiejesz, nadrobisz podwójnie Odpowiedz Link
m.maska Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 14:10 Hej... i znowu doszliscie pod sciane A u mnie wcale nie jest tak znowu cieplo.... 22° Wczoraj bylo upalnie - kiedy wsiadalam do samochodu zeby jechac w droge powrotna, termometr okolo godziny 21 pokazywal 29°... trasa, w linii powietrznej, jakies 20km a kiedy otworzylam drzwiczki wysiadajac - poczulam wyrazny spadek temperatury - moze dlatego, ze to "wies" nie miasto i las pod bokiem i zadnych wysokich murow... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 15:46 Grzmoty i do Kalisza dotarły, nawet deszcz trochę pokropił a i tak duszno jest Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 5 Sierpnia! Niedziela!!! 05.08.12, 16:02 zuza_anna napisała: > Grzmoty i do Kalisza dotarły, nawet deszcz trochę pokropił a i tak duszno jest > > To masz tak samo jak ja....uff Odpowiedz Link
1zorro-bis Do Wos za nos.... 05.08.12, 19:37 ide jesc i znikam. Zmeczyly mnie te dr. & prof. z podworkowej kamienicy..... Uffff... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Do Wos za nos.... 05.08.12, 19:44 Koniecznie musisz się dobrze posilić, siły zregenerować Odpowiedz Link
izydor88 Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 08:26 Witajcie! Wczoraj byliśmy w Cieplicach.Powstał tam w strefie uzdrowiskowej piękny park krajobrazowy z widokiem na Karkonosze.Warto zobaczyć. Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 08:57 Dzien dobry kolejny cieply dzien, czyli lato mamy Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 09:14 Dzień dobry Wszystkim! Nie daję rady w te upały, to nie dla mnie. Czekam na ochłodzenie, jak na zmiłowanie Chłodnego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 09:23 zuza_anna napisała: > Dzień dobry Wszystkim! Nie daję rady w te upały, to nie dla mnie Tym razem i nie dla mnie, jakoś przetrwamy, Zuzanko Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:01 al-szamanka napisała: > Tym razem i nie dla mnie, jakoś przetrwamy, Zuzanko Miałam się wybrać z synem do Wrocławia, ale, jak tu podróżować w upały? W pociągu klimatyzacji nie ma. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:11 zuza_anna napisała: > Miałam się wybrać z synem do Wrocławia, ale, jak tu podróżować w upały? W pocią > gu > klimatyzacji nie ma. Nie ryzykuj, rok temu jechałam, trafił mi się straszny pociąg, upał, tłok, w przedziałach kleiło się od brudu, w toalecie belkotalo i cuchnęło tak strasznie, że nikt nie odważył się tam wejść. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:21 al-szamanka napisała: > Nie ryzykuj, rok temu jechałam, trafił mi się straszny pociąg, upał, tłok, w > przedziałach kleiło się od brudu, w toalecie belkotalo i cuchnęło tak strasznie, > że nikt nie odważył się tam wejść. Właśnie tego się obawiam. Przeważnie było czysto. Nawet ręczniki i papier toaletowy był. Pociąg jedzie z Łodzi Kaliskiej, może dlatego, nie zdążą nabrudzić. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:36 zuza_anna napisała: > Właśnie tego się obawiam. Przeważnie było czysto. Nawet ręczniki i papier toale > towy był. Pociąg jedzie z Łodzi Kaliskiej, może dlatego, nie zdążą nabrudzić. Eeee, mój pociąg startował dopiero, raczej niemożliwe, aby tego brudu przez parę minut narosło. Raczej nie był sprzątany od czasów PRL-u Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 09:20 izydor88 napisała: > Witajcie! > Wczoraj byliśmy w Cieplicach.Powstał tam w strefie uzdrowiskowej piękny park kr > ajobrazowy z widokiem na Karkonosze.Warto zobaczyć. Na pewno warto zobaczyć. Ach, jest tyle pięknych miejsc..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 10:43 A teraz powoli zbiera się do wyjścia, umówiłam się z koleżanką. W kawiarence wegańskiej, dwie ulice dalej, podają znakomitą galaretkę kokosową z malinami Pogaduchy tez będą Odpowiedz Link
m.maska Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 11:54 izydor88 napisała: > Witajcie! > Wczoraj byliśmy w Cieplicach.Powstał tam w strefie uzdrowiskowej piękny park kr > ajobrazowy z widokiem na Karkonosze.Warto zobaczyć. A tuz obok Karpacz i Szklarska Poreba i Karkonosze na wyciagniecie reki Dlugie lata jezdzilam do Jeleniej Gory, gdzie mieszkal brat mojej mamy z rodzina(zsylka po studiach).... z Jeleniej Gory do Cieplic jechalo sie tramwajem i tylko kiedy wiatr wial z tamtej strony, czulo sie smrod Celwiskozy... Odpowiedz Link
m.maska Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 12:00 Dobre Poludnie Wszystkim.... Teraz bedzie o pogodzie: W kraju upaly, juz zostalam poinformowana, ze na dzien mojego przylotu przewidywana jest najwyzsza temperatura w sierpniu... dobrze by bylo, gdybym nie musiala wylatywac w kurtce, swetrze, i z parasolem.... Wczoraj na gg zastanawialismy sie kto komu poslal burze a kto komu ulewe.... ulewa przyszla pod drugi adres gg mniej wiecej po godzinie, jak poszla sobie ode mnie.... w zamian z tamtej strony przyslano mi burze... konkluzja: lato jest byle jakie tutaj, ale lepsze takie niz omdlewanie z upalu... Koniec sierpnia i 34° we Wrocku... a niech tam, o tej porze na poludniu Europy slychac juz cykady a to znak, ze lada chwila upaly sie skoncza Witajcie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 13:58 Właśnie przyszłam z zewnątrz, z tego pieca, jestem tak zziajana, że stron świata nie odróżniam Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 19:21 a ja sie tradycyjnie pozegnam..... Kolacja. I wino. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 20:05 1zorro-bis napisał: > a ja sie tradycyjnie pozegnam..... > Kolacja. > I wino. > Czy Ty, Zorrku, już o poranku tym winem się nie raczyłeś, właśnie widzę, że pomyliłeś daty. 7-ego będzie jutro Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 sierpnia.... 06.08.12, 23:02 dzisiaj na dobranoc..... LA LE LU (unser Lied) Heinz Rühmann Odpowiedz Link
m.maska 6 sierpnia.... 2012 06.08.12, 23:08 to kolejna straszna rocznica.... i urodziny pewnej nautki najlepszego... Odpowiedz Link