Dodaj do ulubionych

Patriotyzm

11.02.13, 22:28
Nie wiem jak gdzie ale w Stanach tak. Nauka patriotyzmu na wysokich obrotach. U nas obśmiane to i wyszydzone ,tam pielęgnowane u nas osrane. Polandia Jebany kraj. Sorki.
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Patriotyzm 11.02.13, 22:42

Czy patriotyzm ma jakieś granice ? chciałbym na ten temat posłuchać Ulissesa . On taki mądry. Lubię Go jakby coś.
      • m.maska Re: Patriotyzm 11.02.13, 22:54
        uuuuuuuuu...no ja nie jestem ciekawa - masa sloganow i tylko sloganow...
    • m.maska Re: Patriotyzm 11.02.13, 22:44
      za wiki

Patriotyzm (łac. patria,-ae = ojczyzna, gr. patriates) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar; pełna gotowość do jej obrony, w każdej chwili. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste, a także gotowością do pracy dla jej dobra i w razie potrzeby poświęcenia dla niej własnego zdrowia lub życia. Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka. Patriotyzm oparty jest na poczuciu więzi społecznej, wspólnoty kulturowej oraz solidarności z własnym narodem i społecznością.

Narazilbys zycie swoje albo swoich bliskich? bo ja nie... tak wiec jako patriotka odpadam
      • typografik Re: Patriotyzm 11.02.13, 22:51
        Nie można być patriotą, jeżeli własny kraj, codziennie uczy nienawiści. Poniża, ubliża, szydzi i gardzi z uczciwego obywatela.
        • leziox Re: Patriotyzm 11.02.13, 22:58
          Albo láczac te wszystkie wady w jedno,zmusza niejako do wyjazdu poza granice.
          • leziox Re: Patriotyzm 11.02.13, 23:02
            No dobra,osobiscie wyjechalem dlatego,gdyz mój kot nie mial do jedzenia takiego jedzenia jakie by chcial,a tylko posilkowal sie ruskimi konserwami rybnymi.
            Na szczescie dla mnie kot byl humanitarnym czlowiekiem i dzielil sie tymi konserwami ze mná.
            • m.maska Re: Patriotyzm 11.02.13, 23:06
              to co sheby Ci sie zachcialo?...
        • m.maska Re: Patriotyzm 11.02.13, 23:03
          Ej, Typografik smile - jakiś taki bardzo czarny scenariusz malujesz... tutaj niekoniecznie, na tym forum, ale na sąsiednich forach piszą, że jest wspaniale, cudownie, kraj rośnie i rozwija się a ludzie są szczęśliwi, bo mogą tam żyć, gdzie te wierzby plączące i łany szumiące i co tam jeszcze.... i piszą, że nie potrafiliby żyć nigdzie indziej aniżeli na tym idyllicznie cudownym skrawku planety naszej.
          • leziox Re: Patriotyzm 11.02.13, 23:11
            Zapomnialas o rzewnych dzwiekach skrzypiec Janko Muzykanta.
            • m.maska Re: Patriotyzm 11.02.13, 23:16
              Bo z Sienkiewiczem to bylo tak, najpierw ofiarnie i patriotycznie "Janko Muzykant" a juz dwa lata pozniej "Za chlebem"... prawda w literaturze... ale to byly inne czasy...
              • czarek_sz Re: Patriotyzm 11.02.13, 23:28
                Byłem w opozycji ,byłem patriotą. Po gówno mi to było. Inni tu tam i dziś mówią - frajerze. Dość. Też odcinam kupony i Janeczkę hamuję. Bo rwie się do Boga świat chce zbawić. Dobranoc cześć.
                • m.maska Re: Patriotyzm 11.02.13, 23:51
                  Dobranoc Czarek smile
            • m.maska Re: Patriotyzm 12.02.13, 02:49
              leziox napisał:

> Zapomnialas o rzewnych dzwiekach skrzypiec Janko Muzykanta.

A tak prawdę mówiąc to ja naprawdę nie wiem o co chodzi z tymi wierzbami plączącymi, bo one tutaj tez są i pewnie w Ameryce tez... taki klimat i lany zbóż tez są - wiec może należałoby się skoncentrować na czymś czego naprawdę nie ma nigdzie indziej... macie jakiś pomysł?
              • leziox Re: Patriotyzm 12.02.13, 06:59
                Tak.Dawny biurowiec komitetu centralnego PZPR w Warszawie,gdzie aktualnie znajduje sie gielda.
                • m.maska Re: Patriotyzm 12.02.13, 12:38
                  bardzo romantyczne.... ale przeciez nie mogloby byc tematem wierszy i obiektem teknoty - tematem sa wierzby placzace do ktorych nalezy tesknic, mimo, ze sa na terenie calej Europy i wszedzie je sobie mozna poogladac....
                  • czarek_sz Re: Patriotyzm 12.02.13, 14:53
                    Przepraszam Masko za ten ostatni wpis, nostalgia i żal ? chyba tak. Swoje się oberwało i zadra wciąż bardzo głęboko tkwi. Janeczka jest antidotum na to, jest taka spoko na wszystko że mi to się udziela. Spojrzy na mnie ,powie słówko i mięknę. Jest aniołem zesłanym po to by mnie za dziób trzymać. Chyba dlatego się pobraliśmy. Miłego dnia smile
        • al-szamanka Re: Patriotyzm 12.02.13, 18:14
          typografik napisał(a):

> Nie można być patriotą, jeżeli własny kraj, codziennie uczy nienawiści. Poniża,
          > ubliża, szydzi i gardzi z uczciwego obywatela.

Masz racje, robi to na kazdym kroku i o każdej porze dnia i nocy, ale trzeba się zastanowić ilu tych porządnych obywateli w ogóle jest. Jak do tej pory miałam szczęście spotkać tylko paru.
        • czarek_sz Re: Patriotyzm 12.02.13, 18:42
          Nie zgadzam się z Tobą. Bo gdyby tak, to nie byłbym patriotą a jestem. Bardzo kocham swój kraj, mieszkańców niekoniecznie.
          typografik napisał(a):

> Nie można być patriotą, jeżeli własny kraj, codziennie uczy nienawiści. Poniża,
          > ubliża, szydzi i gardzi z uczciwego obywatela.
          • m.maska Re: Patriotyzm 12.02.13, 18:46
            czarek_sz napisał(a):

> Nie zgadzam się z Tobą. Bo gdyby tak, to nie byłbym patriotą a jestem. Bardzo k
            > ocham swój kraj, mieszkańców niekoniecznie.

Czarek, no toz Cie pytalam, czy zgodnie z definicja, oddalbys zycie i zdrowie swoje albo swoich bliskich za te ojczyzne? bo jesli przedkladasz dobro swoje i swojej rodziny nad dobro kraju - to zgodnie z definicja patriota nie jestes...
            • czarek_sz Re: Patriotyzm 12.02.13, 19:12
              Wiesz Marto, poświęciłbym się. Myślę że tak Wiem, łatwo mi mówić. Gdy Paweł umierał na raka prosiłem Boga by wziął mnie, Jego by oszczędził. To są wyjątkowe sytuacje, gdy można się oddać. Za Polskę zawsze Masko. Mojej Babci /ze strony Mamy/ Szwagier dostał rozkaz natychmiast. Babci Siostra była nauczycielką i była w szkole gdy mąż wsiadał w pociąg i jechał na wschód na wojnę z bolszewikami. I tam zginął, zamordowany w Katyniu. Myślisz że wahał się idąc na dworzec w Toruniu ? nie sądzę. Gdy byłem tam w wojsku ,na przepustce u Cioci to pamiętam atmosferę. A dzień dobry Czaruś a dlaczego orzełek bez korony itd. Żyła wspomnieniami. A na ścianie portret Chorążego Krzyżanowskiego.
              • czarek_sz Re: Patriotyzm 12.02.13, 20:15
                Myślę że to też jest patriotyzm.

Żeby nie było że ja anty. Bardzo lubię niemiecką muzykę i często jej słucham. Podobnie jak country i celtowe podrygi smile jutro Popielec. Szkoda że tak szybko. Janeczka już mnie pilnuje, mężu od jutra posucha smile
                • m.maska Re: Patriotyzm 12.02.13, 20:35
                  czarek_sz napisał(a):

> Myślę że to też jest patriotyzm.
                  >

Czarek, to nie jest patriotyzm to jest biznes....
                  • al-szamanka Re: Patriotyzm 12.02.13, 20:47
                    m.maska napisała:

> czarek_sz napisał(a):
                    >
                    > > Myślę że to też jest patriotyzm.
                    > >
                    >
                    > Czarek, to nie jest patriotyzm to jest biznes....
                    >
                    >

Biznes, którego, nawiasem mówiąc, nie potrafię pojąć. Nie znoszę tutejszych piosenek ludowych.
                    • czarek_sz Re: Patriotyzm 12.02.13, 21:00
                      Wszystko jest biznes. Ale zważcie że nie wszystko do kupienia. Niemiecka piosenka biznes Polska piosenka biznes itd. A kuźwa klimaty ? o tym pomyślcie. Czuję w piosence niemieckiej nutkę patriotyzmu. Wy nie ? bo Wy nie tutejsze. Ichnie znaczy. Przepraszam urazić nie chciałem. Mam dwóch kuzynów oficerów w stanie spoczynku we Wrocku. Jak Oni tęsknią za Mazowszem skąd pochodzą. Ale szanują tam gdzie są. Marek jeszcze pracuje, Wrockimi mostami się zajmuje. A za Mazowszem ryczy jak bóbr. Takie losy takie dzieje.
                      • czarek_sz Re: Patriotyzm 12.02.13, 21:44

Dla mnie super. Patriotyzm w każdym calu. Musisz Masko to zauważyć. I docenić. Kiedy my tak zamiast........ech, szkoda gadać.
                        • czarek_sz Re: Patriotyzm 12.02.13, 22:21

Musisz tam pojechać bo ja już raczej nie. Zatańczysz Zorbę z turystami i zobaczysz. Poczujesz się Greczynką smile ja do dziś czuję się Grekiem. Cudowny kra a ludzie bardzo życzliwi. Chociaż chciwi niektórzy. Dużo gadać.
                          • czarek_sz Re: Patriotyzm 12.02.13, 23:16

Jeśli te dziewczyny nie patriotki to ja Was bardzo przepraszam. Dobranoc Maseczko i AL smile
                              • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 01:17
                                Dobranoc Czarek... ja za muzyka ludowa nie przepadam i te wszystkie przyspiewki niemieckie sluza raczej wspolnej zabawie niz patriotyzmowi - duzo w nich o kwiatkach alpejskich ale takie kwiatki rosna tez w innych gorach, to tak jak z tymi wierzbami placzacymi - one sa tez gdzie indziej i krajobrazy rownie piekne, jesli nie piekniejsze...
                                • leziox Re: Patriotyzm 13.02.13, 06:05
                                  Z tymi ludowymi przyspiewkami niemieckimi mozna sie czasami zdziwic.Jakis czas temu bedac na wlóczedze na Feldbergu/taka górka w Szwarcwaldzie/zaszedlem-juz wracajac z powrotem do namiotu imprezowego na piwko.Wszystko bylo super i milo,nagle zaczeli spiewac:hajli,hajlo,hajla!
                                  Troche mnie zmrozilo no bo czlek wychowany na kapitanie Klossie,Zakazanych Piosenkach i 4ch pancernych wiedzial,ze Wehrmacht spiewal chetnie ta piosenke,maszerujac ulicami podbitych miast Europy i zaczalem sie nerwowo rozgladac za opaska z hackenkreutzem na rekawie kazdego obecnego tam Niemca.
                                  Ale prawda jest taka ze jest to piosenka ludowa,nie majaca z marszami Wehrmachtu nic wspólnego bo traktuje o pijanstwie i zabawie a nie o polityce,zwyciestwach Hitlera etc.
                                  No,ale tak juz sie ma-ten odruch w sobie,reagujacy jak pies Pawlowa na zerelko-mimo ze nie ma ku temu powodu tak naprawde.
                                  • czarek_sz Re: Patriotyzm 13.02.13, 13:42
                                    Jednak uprę się, że miejsce, pobyt tu a nie gdzie indziej kształtuje i przymusza. Także zakorzenia się.

Czy ktoś z zewnątrz potrafił by tak ? noga w nogę, bez błędu i pomyłki. My mamy swoje poleczki i sztajerki których tam nie potrafią by nie pomylić się.

I Niemcy.

Pięknie się bawią, podziwiam. Ale siedzą z kufelkami i klaszczą smile gdzie indziej jest czynny udział w zabawie jak kto potrafi. Nie żeby zazraz sztachetami i kłonicami po łbach ale po prostu, wziąć wspólny udział.
                                    • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 14:35
                                      Tylko, ze zabawa nie ma nic wspolnego z patriotyzmem...
                                      • czarek_sz Re: Patriotyzm 13.02.13, 16:06
                                        Ej nutka chyba jednak jest. Ja ją zauważam smile
                                        • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 16:18
                                          Szukaj a znajdziesz... jesli chcesz... w takich zabawach biora tez udzial obcokrajowcy, na Oktoberfest jezdzi masa Amerykanow - obserwowalam jak i oni spiewali takie "przyspiewki ludowe" - ludzie chca sie bawic i potrzebuja do tego muzyki, ktora ich porwie - to wszystko...
                                          Stare pokolenie jest jeszcze do takich przyspiewek przywiazane, mlode dokladnie to olewa i slucha swojego rap-u, ktory nie ma kompletnie zadnych nawiazan do ojczyzny, patriotyzmu i w ogole coraz mniej tych "przyspiewek" nawet w tv - a to ze ida na parady karnawalowe? bo jest okazja spotkac sie ze znajomymi, wypic cos razem i sie powyglupiac....
                                          • czarek_sz Re: Patriotyzm 13.02.13, 16:44
                                            Amerykanie przyjeżdżają ale bawią si po ichniemu. Gdy byliśmy w Grecji to greckie małżeństwo które poznaliśmy /bardzo sympatyczne/ serwowało nam że tak powiem swoje. Nie śmieliśmy my swojego ,chociaż gdy poznaliśmy się bliżej pytali co u nas, w Polsce. Georg, gdy wiózł mnie wozem na ryby to w kółko puszczał grecką muzykę. To był patriotyzm. Nawet gdy łodzią wypłynęliśmy na ryby na morze to podśpiewywał greckie klimaty smile to nie był patriotyzm ? na pewno był. Masko ale męczę Cię tym patriotyzmem smile przepraszam.
                                            • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 17:09
                                              Czarek... daj spokoj - a jak ktos lubi muzyke powazna... i slucha jej czesto to tez jest patriotyzm? to ze lubie muzyke latynoska... to znaczy tylko i wylacznie tyle, ze lubie muzyke latynoska... razem sie bawia przy swoich greckich rytmach, lubia te muzyke, bo wsrod niej wyrastali i to wszystko....
                                              Na gorze wkleilam Ci definicje patriotyzmu.... jesli bylbys gotow dla swojego kraju poswiecic zycie i zdrowie swoje i swoich bliskich - to jestes patriota - jesli nie... to sluchanie muzyczki, na pewno patriotyzmem nie jest...
                                              Ja lubie np. muzyke japonska i mam tego na tony... w kazdym mailu dostaje kolejne dwie piosenki - lubie ten kraj, jest fascynujacy, ale nie ma to nic wspolnego z patriotyzmem.
                                              • czarek_sz Re: Patriotyzm 13.02.13, 17:21
                                                Myślę że byłbym gotów poświęcić. Siebie, bo co do że za Innych nie odpowiem. Nie za każdego to na pewno. Nigdy za zdrajcę.
                                  • al-szamanka Re: Patriotyzm 13.02.13, 20:26
                                    leziox napisał:

> Z tymi ludowymi przyspiewkami niemieckimi mozna sie czasami zdziwic.Jakis czas
                                    > temu bedac na wlóczedze na Feldbergu/taka górka w Szwarcwaldzie/zaszedlem-juz w
                                    > racajac z powrotem do namiotu imprezowego na piwko.Wszystko bylo super i milo,n
                                    > agle zaczeli spiewac:hajli,hajlo,hajla!
                                    > Troche mnie zmrozilo no bo czlek wychowany na kapitanie Klossie,Zakazanych Pios
                                    > enkach i 4ch pancernych wiedzial,ze Wehrmacht spiewal chetnie ta piosenke,masz
                                    > erujac ulicami podbitych miast Europy i zaczalem sie nerwowo rozgladac za opask
                                    > a z hackenkreutzem na rekawie kazdego obecnego tam Niemca.
                                    > Ale prawda jest taka ze jest to piosenka ludowa,nie majaca z marszami Wehrmacht
                                    > u nic wspólnego bo traktuje o pijanstwie i zabawie a nie o polityce,zwyciestwac
                                    > h Hitlera etc.
                                    > No,ale tak juz sie ma-ten odruch w sobie,reagujacy jak pies Pawlowa na zerelko-
                                    > mimo ze nie ma ku temu powodu tak naprawde.

No masz, muszę poszukać słów tej piosenki, bo jak do tej pory też myślałam, że to taka na wskroś hitlerowska.

Hmm, w Izraelu, jeszcze do niedawna zakazana była muzyka Wagnera ponieważ lubił ją Hitler.
                                    • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 20:37
                                      thorndal.wrzuta.pl/audio/6TgWRF0fFbF/deutsche_marschen_-_heili_heilo
                                      hihihi... to jest piosenka karnawalowa.... big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                      • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 20:47
                                        chcialas AL poczytac? no to prosze.... hihihi...

Ein Heller und ein Batzen,
                                        Die waren beide mein, ja mein
                                        Der Heller ward zu Wasser,
                                        Der Batzen zu Wein, ja Wein,
                                        Heidi, heido, heida
                                        Heidi, heido, heido hahaha

Die Wirtsleut und die Mädel,
                                        Die rufen beid': "Oh weh! Oh weh!",
                                        Die Wirtsleut, wenn ich komme,
                                        Die Mädel, wenn ich geh, ja geh.

Mein Strümpf die sind zerrissen,
                                        Mein Stiefel sind entzwei
                                        Und draußen auf der Heide,
                                        Da singt der Vogel frei

Und gäb's kein Landstraß nirgends,
                                        Da säß ich still zu Haus
                                        Und gäb's kein Loch im Fasse,
                                        Da tränk ich gar nicht draus!

Das war 'ne wahre Freude,
                                        Als mich der Herrgott schuf
                                        Einen Kerl wie Samt und Seide,
                                        Nur schade, daß er suff
                                        • al-szamanka Re: Patriotyzm 13.02.13, 21:01
                                          m.maska napisała:

> chcialas AL poczytac? no to prosze.... hihihi...
                                          >
                                          > Ein Heller und ein Batzen,
                                          > Die waren beide mein, ja mein
                                          > Der Heller ward zu Wasser,
                                          > Der Batzen zu Wein, ja Wein,
                                          > Heidi, heido, heida
                                          > Heidi, heido, heido hahaha
                                          >

O rany, to prawie jak "Góralu, czy ci nie żal", a ja zawsze myślałam, że śpiewają o wojnie i strzelaniu z karabinu maszynowego
                                          • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 21:16
                                            no wiec tez sie nigdy nie wsluchiwalam w te slowa - bo to plattdeutsch...
                                            • al-szamanka Re: Patriotyzm 13.02.13, 21:39
                                              m.maska napisała:

> no wiec tez sie nigdy nie wsluchiwalam w te slowa - bo to plattdeutsch...

Nooo, kiedyś słowa nie potrafiłam po niemiecku i już ten refren brzmiał mi prawie jakby śpiewany był na cześć Hitlera.
                                              • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 22:32
                                                A to cos jak nasza "szla dzieweczka do laseczka"
                                                • al-szamanka Re: Patriotyzm 13.02.13, 22:35
                                                  m.maska napisała:

> A to cos jak nasza "szla dzieweczka do laseczka"

albo "Gdzie strumyk płynie z wolna"
                                                  • czarek_sz Re: Patriotyzm 13.02.13, 22:51
                                                    Siekiera motyka piłka alaż przegrał wojnę głupi malarz siekiera motyka bimber gwóźdź masz górala i mnie puść smile w okupację też potrafili się śmiać a nie tylko na poważnie. Głęboka studzienka....smile
                                                  • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 23:02
                                                    tylko, ze w tym niemieckim marszu nie ma jednego slowa o wojnie... jest o pijanstwie, o "dzieweczce" ale ani slowa o ojczyznie czy patriotyzmie... te piosenke spiewaja podczas karnawalowych parad...
                                                  • czarek_sz Re: Patriotyzm 13.02.13, 23:07
                                                    I niech śpiewają jak lubią. Oni mają swoje dzieweczki my swoje smile aby z poszanowaniem. Dobranoc Masko smile
                                                    Ps. Borussia na wyjeździe zremisowała z Szachtarem dwa dwa. Są w komfortowej sytuacji przed rewanżem u siebie. Lewandowski znowu błysnął.
                                                  • m.maska Re: Patriotyzm 13.02.13, 23:12
                                                    czarek_sz napisał(a):

> I niech śpiewają jak lubią. Oni mają swoje dzieweczki my swoje smile aby z poszan
                                                    > owaniem. Dobranoc Masko smile

Dobranoc Czarek.... smile

> Ps. Borussia na wyjeździe zremisowała z Szachtarem dwa dwa. Są w komfortowej sy
                                                    > tuacji przed rewanżem u siebie. Lewandowski znowu błysnął.

Sorry Czarek, ale nic nie rozumiem....hihi....Borussia to jeszcze mi sie kiedys o uszy obilo ale cala reszta: nieuk jestem, mea culpa....
                                                  • leziox Re: Patriotyzm 15.02.13, 15:09
                                                    Mnie sie wydaje,ze Czarkowi chodzilo o napad dziwnej choroby psychicznej,w której w jednej chwili 22 osobników zostaje dotknietych tym symptomem.Osobnicy ci wybiegaja na otwarta przestrzen,ograniczoná jednak plotami i zamknietymi wyjsciami/no bo kto w sumie wariatów wypuscilby do miasta/ i w ataku szalu dziela sie na dwie grupy,a potem zaczynaja biegac za wyrzuconym przez sanitariusza na otwarta przestrzen okraglym i nadmuchanym przedmiotem,zwanym przez chorych pilká.Przedmiot kopany jest przy uzyciu nóg,niewidzialna sila nie pozwala chorym dotykac okraglego przedmiotu rekami.Dodatkowo po otwartej przestrzeni biega trzech mniej chorych,z reguly ubranych na czarno,którzy udaja przestrzeganie jakichs tam regul/akurat/przez szalejacych chorych.
                                                    Przedmiot musi byc dokopany do jednego z dwóch miejsc ograniczonego slupkami i siatka,w którym to miejscu stoi desperat usilujacy nie dopuscic do wkopania przedmiotu w siatke.Czesto mu sie to nie udaje,bo bywa sam przy tym skopany a jak sie uda to inni wariaci siedzacy dookola przestrzeni otwartej/szalenstwo sie przyciága/wydaja bardzo glosne dzwieki,przypominajace odglosy stada malp w dzungli polaczone z pierdzeniem sloni i dzikim dudnieniem tamtamów kanibali.Wariaci siedzacy dookola czesto bija sie miedzy soba.Choroba ta jest zarazliwa,chociaz do dzisiaj nie udalo sie odkryc zarazków.
                                                    Szal dziwnym trafem konczy sie regularnie po 45 minutach,po czym nastepuje 15 minut ciszy a potem dochodzi do kolejnego ataku trwajacego nastepne 45 minut.
                                                    Po tym czasie obie grupy zabierane sa w asyscie sanitariuszy i policji autobusami z powrotem do miejsca odosobnienia.
                                                    Nastepnie wariaci co siedzieli dookola,sa wypuszczani na inna wolna przestrzen,polozona za zewnatrz zamknietej przestrzeni otwartej gdzie przez jakis czas walcza jeszcze pomiedzy soba,walczy z nimi policja a potem walcza wszyscy ze wszystkimi.
                                                    Wieczorem zapada spokoj,a sluzby porzadkowe przystepuja do sprzatania zdemolowanego miasta.
                                                    Tak,tak.Do dzisiaj nie wiadomo,skad bierze sie powyzsza zaraza,jakie sa jej przyczyny i dlaczego tak nagle wybucha i czemu tak szybko sie konczy.

• m.maska Re: Patriotyzm 15.02.13, 18:21
                                                    A co powiesz na przypadki, kiedy im podobni jezdza jeszcze po swiecie a media robia z tego przedstawienie i do tego buduja za ciezkie miliony miejsca w ktorych mogliby sobie jedni pobiegac, inni pokrzyczec i podemolowac? no i jeszcze ci ktorzy siedza przed telewizorami i ogladaja to cale widowisko....
                                                  • m.maska Re: Patriotyzm 15.02.13, 18:58
                                                    leziox napisał:

> Po tym czasie obie grupy zabierane sa w asyscie sanitariuszy i policji autobusa
                                                    > mi z powrotem do miejsca odosobnienia.

ale uprzednio sciagaja jeszcze z siebie mokre od potu koszulki i daja je tym ktorzy kopali ten przedmiot miedzy inne slupki niz oni...
                                                    Oni tam podobno jakies reguly nawet maja... i nadrzedna swiatowa organizacje, ktora ich (powiedzmy) przestrzega a podobno dochodzi nawet do tego, ze kupuje sie jedna grupe, zeby nie kopala za mocno...
                                                  • leziox Re: Patriotyzm 15.02.13, 22:14
                                                    Mysle ze to swiatowe mafie wpadly na pomysl wykorzystania szalencow do swoich niecnych celów i na tym zarabia.
                                                    A te mokre od potu koszulki-bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
                                                  • m.maska Re: Patriotyzm 15.02.13, 22:30
                                                    no bardzo bleeeeeeeee.....
                                                  • al-szamanka Re: Patriotyzm 15.02.13, 22:37
                                                    leziox napisał:

> Mysle ze to swiatowe mafie wpadly na pomysl wykorzystania szalencow do swoich n
                                                    > iecnych celów i na tym zarabia.
                                                    > A te mokre od potu koszulki-bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

No właśnie, Maseczka wspomniała o czymś, co już dawno postarałam się wyrzucić z podświadomości, a tu masz.
                                                    To jeden z najokropniejszych obrazów, narzucanie na ramiona obcej, przepoconej koszulki, a jeszcze przedtem padanie sobie nawzajem w mokre, śliskie objęcia... yyyh, aż twarz mi się wykręca... no ale jak niektórzy mężczyźni są w stanie powiedzieć o drugim facecie, że ma fajne ciało, to wszystko zrozumiałe... bleeeeeeeeeeeeeeeeee
                                                  • leziox Re: Patriotyzm 15.02.13, 22:45
                                                    Nawet Neandertale nie byly takie obrzydliwe,zwlaszcza ze w skórach z mamuta musialy byc przyjemne w dotyku big_grin
                                                  • al-szamanka Re: Patriotyzm 15.02.13, 22:50
                                                    leziox napisał:

> Nawet Neandertale nie byly takie obrzydliwe,zwlaszcza ze w skórach z mamuta mus
                                                    > ialy byc przyjemne w dotyku big_grin

Oczywiście nie te przeżute przez jaskiniowe baby wink
                                                  • czarek_sz Re: Patriotyzm 18.02.13, 21:51
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Borussia_Dortmund
                                                    Borussia Dortmund to utytułowany klub i aktualny mistrz Niemiec. W tym sezonie zadowoli się prawdopodobnie drugim miejscem ponieważ pierwsze już zarezerwowane dla Bayernu Monachium który prowadzi w lidze z dużą przewagę właśnie nad drugą w tabeli Borussią Dortmund. Borussia to klub nazywany polskim klubem ponieważ trzech czołowych piłkarzy klubu to Polacy do tego Lewandowski /Lewy/ to czołowy snajper Bundesligi . I tyle w temacie Borussi smile
                                                  • m.maska Re: Patriotyzm 18.02.13, 22:14
                                                    Czarek smile pilka nozna w ogole moglaby dla mnie nie istniec... podpisuje sie calkowicie pod opisem Lezioxa big_grin a jeszcze do tego wszyscy sie uzalaja nad jednym czy drugim, jak sie pokopia, w koncu dostaja za to ciezkie miliony.
                                                  • czarek_sz Re: Patriotyzm 18.02.13, 22:28
                                                    Wiem że nie wszystkich nie tylko nie interesuje futbol ale w ogóle sport nie interesuje. I jest to jak najbardziej naturalne smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka