Dodaj do ulubionych

Batyr obiecal:

06.06.26, 20:18
Co z tych obiecanek zrealizował?

pbs.twimg.com/media/GlHaI2CWIAAOgpp?format=jpg&name=small
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: Batyr obiecal: 06.06.26, 23:56
      Zadowolone pisienta z swojego Batyra?
      • sverir Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 09:12
        Ja spod innego znaku, ale zapytam Ciebie jako znanego fana KO z uwzglednieniem Tuska - czy uważasz, że Tusk nie realizując do dziś swoich 100 konkretów jest bardziej usprawiedliwiony z tego tytułu niż Nawrocki nie realizując swoich kilkunastu obietnic? (Na obrazku jest ich 21, ale niektóre z nich to takie hasła, ze nawet trudno je zweryfikować negatywnie).
        • taziuta Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 09:21
          sverir napisał:

> Ja spod innego znaku, ale zapytam Ciebie jako znanego fana KO z uwzglednieniem
          > Tuska - czy uważasz, że Tusk nie realizując do dziś swoich 100 konkretów jest b
          > ardziej usprawiedliwiony z tego tytułu niż Nawrocki nie realizując swoich kilku
          > nastu obietnic? /.../

Pod względem obiecanych gruszek na wierzbie idą łeb w łeb.
          • sverir Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 11:11
            " Pod względem obiecanych gruszek na wierzbie idą łeb w łeb. "

Wiesz, zależało mi na stanowisku akurat x2468 z uwagi na jego sympatie polityczne. Ciekaw byłem po prostu w jaki sposób fanom koalicji udaje się usprawiedliwiać brak sprawczości KO wobec jej oczekiwania od prezydenta.
            • x2468 Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 14:14
              Skąd wniosek ze jestem fanem koalicji?
              Batyr nie jest w żadnej koalicji, nikt z jego ekipy nie sprzeciwia się jego pomysłom, z nikim nie musi się liczyć aby utrzymać się na stanowisku.
              • sverir Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 15:17
                "Skąd wniosek ze jestem fanem koalicji?"

Z Twoich komentarzy na forum.

"Batyr nie jest w żadnej koalicji, nikt z jego ekipy nie sprzeciwia się jego pomysłom, z nikim nie musi się liczyć aby utrzymać się na stanowisku."

Ale ma tylko inicjatywę ustawodawczą, nie może przyjmować ustaw. Wcześniej coś było na ten temat, że gdyby nie prezydent, to Sejm by uchwalał prawo, aż miło, prawda? W drugą stronę właściwie to działa podobnie.
                • x2468 Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 16:04
                  Wykorzystuje jedynie prawo veta, inicjatywa ustawodawcza jeśli już to jedynie do dokuczenia rządowi.
                  • no-popis Re: Batyr obiecal: 08.06.26, 07:35
                    x2468 napisał:

> Wykorzystuje jedynie prawo veta, inicjatywa ustawodawcza jeśli już to jedynie d
                    > o dokuczenia rządowi.
                    Ma takie prawo i z tego prawa korzysta.
                    Ciekawe, kuriozalnie idiotyczne, określenie "dokucza rządowi" :) - umysł dzieciaka.
                  • sverir Re: Batyr obiecal: 08.06.26, 18:48
                    "Wykorzystuje jedynie prawo veta, inicjatywa ustawodawcza jeśli już to jedynie do dokuczenia rządowi."

I tak ogólnie słabe te projekty ustaw w odpowiedzi, choć nie oceniam ich gorzej, niż tuskowe trzy takie same projekty w sprawie kryptowalut - taki smrodek do ogródka prezydenta. Co nie zmienia faktu, że prezydenci mogą obiecywać, ale bez formy współpracy z Sejmem to nic nigdy nie zdziałają.
                    • no-popis Re: Batyr obiecal: 08.06.26, 19:05
                      sverir napisał:

> "Wykorzystuje jedynie prawo veta, inicjatywa ustawodawcza jeśli już to jedynie
                      > do dokuczenia rządowi."
                      >
                      > I tak ogólnie słabe te projekty ustaw w odpowiedzi, choć nie oceniam ich gorzej
                      > , niż tuskowe trzy takie same projekty w sprawie kryptowalut - taki smrodek do
                      > ogródka prezydenta. Co nie zmienia faktu, że prezydenci mogą obiecywać, ale bez
                      > formy współpracy z Sejmem to nic nigdy nie zdziałają.

...i odwrotnie.
                      • sverir Re: Batyr obiecal: 09.06.26, 06:21
                        " ...i odwrotnie."

Tak, muszą współpracować. I dlatego bardziej niż licytacja na to, kto bardziej nie dotrzymał obietnicy (bo rozumiem, że wątek polega na rozliczeniu Nawrockiego) interesowało mnie raczej uzasadnienie braku usprawiedliwienia dla prezydenta, że nie dotrzymuje słowa w kontekście tego, jak usprawiedliwia się ekipę rządzącą.
                • x2468 Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 16:08
                  Popieram Tuska bo to jedyny sensowny i znaczący polityk na polskiej scenie politycznej. Widzisz kogoś bardziej godnego Twojego głosu od niego? ja nie widzę.
                  • sverir Re: Batyr obiecal: 08.06.26, 18:49
                    "Popieram Tuska bo to jedyny sensowny i znaczący polityk na polskiej scenie politycznej. Widzisz kogoś bardziej godnego Twojego głosu od niego? ja nie widzę."

Gdybym nie widział, to jeździłbym głosować do Warszawy. Całe szczęście, że jest sporo tych polityków godnych mojego głosu w dalece większym stopniu, aniżeli Tusk, mogę poprzestać na głosowaniu u siebie.
                  • negativum Re: Batyr obiecal: 08.06.26, 19:58
                    x2468 napisał:

> Popieram Tuska bo to jedyny sensowny i znaczący polityk na polskiej scenie poli
                    > tycznej. Widzisz kogoś bardziej godnego Twojego głosu od niego? ja nie widzę.

Są i inni, bardziej znaczący niż Bąki.
                    Herr Donald jest już wypalony. Jego sukces. UE powołała 33 ambasadorów. Nikogo od Bąka. Takie ma znaczenie.
                    • x2468 Re: Batyr obiecal: 08.06.26, 20:45
                      Który? Ten miłośnik patelni występujący z mieczykiem w klapie, czy ten kierowca hulajnogi?
          • x2468 Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 14:45
            Nie idą łeb w łeb. Wskaz choć jedno pozytywne działanie Batyra, rzad ma takich działań na swoim koncie dość sporo.
            Wątek jest o obiecankach domniemanego prezydenta nie premiera.
            • taziuta Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 14:57
              x2468 napisał:

> Nie idą łeb w łeb. Wskaz choć jedno pozytywne działanie Batyra, rzad ma takich
              > działań na swoim koncie dość sporo.
              > Wątek jest o obiecankach domniemanego prezydenta nie premiera.

Ja piszę o obiecankach, nie o tym co się udało zrealizować. Broń boże żeby Batyrowi cokolwiek się udało! :)
      • stasi1 Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 17:19
        A czemu mieli by nie byc zadowoleni?
    • bbuldog Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 10:24
      Idzie w ślad za Zelenskim i Co. na Ukrainie:

Ja bym to powiedział jeszcze bardziej szczegółowo, na konkretach. Na przykład, jak potraktowano polskie PGNiG: okradziono na wiele (co najmniej 4, ale może 10 i więcej) miliardów dolarów.
      • x2468 Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 14:57
        Tutaj spisał się wzorowo zgodnie z interesem sponsorów, zawetował ustawę mającą poddać kontroli jego mecenasa z Zondakrypto.
        oko.press/rosyjskie-sluzby-wykorzystaly-mafijna-przykrywke-by-przejac-zondacrypto
        • bbuldog Re: Batyr obiecal: 07.06.26, 20:11
          Nic mnie to nie dziwi, nie zaskakuje.
          Jedna poprawka językowa, nie wiem, błąd premiera czy autora artykułu: wszędzie tam, gdzie jest słowo bratwa, powinno być mafia. No i, moim zdaniem, nie kontrwywiad, a V Zarząd FSB - Пятая служба ФСБ России - Служба оперативной информации и международных связей. Ważne jest to, że oryginalnie ta służba została powołana do działania na terenie b. ZSRR, a rozszerzono jej działanie na "tam, gdzie Rosja ma interesy". I okazało się, że dzięki staraniom polskiej tzw. prawicy, także na Polskę. I to, że dzięki staraniom PISu - Kaczyńskiego, Macierewicza, Morawieckich - Rosja znów zaczęła uważać nas za część siebie samej - tak jak państwa b. ZSRR.
      • no-popis Re: Batyr obiecal: 08.06.26, 07:36
        bbuldog napisała:

> Idzie w ślad za Zelenskim i Co. na Ukrainie:
        > Ja bym to powiedział jeszcze bardziej szczegółowo, na konkretach. Na przykład,
        > jak potraktowano polskie PGNiG: okradziono na wiele (co najmniej 4, ale może 10
        > i więcej) miliardów dolarów.

Zapewne gdyby wygrał Trzaskowski to na pewno tak by się nie stało :)
        Pogódź się z tym, że Nawrocki nie jest na sznurku miękiszona Kaczyńskiego.
    • czciborwielki Nie spełnił ani jednego postulatu 07.06.26, 21:32
      x2468 napisał:

> Co z tych obiecanek zrealizował?
      >
      > pbs.twimg.com/media/GlHaI2CWIAAOgpp?format=jpg&name=small

Nie spełnił ani jednego postulatu, za to robi wszystko by osłabiać Polskę.
    • no-popis a jak oceniasz realizację obietnic Donalda Bąka 08.06.26, 17:37
      x2468 napisał:

> Co z tych obiecanek zrealizował?
      >
      > pbs.twimg.com/media/GlHaI2CWIAAOgpp?format=jpg&name=small

Ojciec Józefa Bąka zapewne też ma na imię Bąk....o ile jest jego ojcem.
      PS jak widzisz łatwo być takim prostakiem jak Ty. To nie wymaga specjalnych talentów trzeba tylko być socjopatą i nie ieć zasad jak Ty.
    • negativum Re: Batyr obiecal: 08.06.26, 17:56
      A co na to Bąk?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka