Dodaj do ulubionych

Imigranci...

02.09.15, 13:15
Duzo ich... ale czy nie jest to przypadkiem tak, ze wsrod nich sa nie tylko uciekinierzy z terenow na ktorych toczy sie wojna, ale takze ci, ktorzy zalapali sie po drodze? Serbowie, Macedonczycy, Albanczycy?
W Bawarii juz tworzy sie osrodki w ktorych cala urzednicza machina w przyspieszonym tempie bedzie prowadzila weryfikacje, wszystko ma trwac nie dluzej niz 4-6 tygodni i tych, ktorzy przybyli z Balkanow beda samolotami odsylac z powrotem - robota glupiego, wysla ich samolotem, a oni wroca droga ladowa - wszystko steruje w kierunku zamkniecia granic.

www.focus.de/politik/deutschland/focus-online-vor-ort-in-einer-woche-geht-der-erste-flieger-bayern-eroeffnet-abschiebezentrum_id_4917325.html
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Imigranci... 02.09.15, 13:35
      I tak pewnie się stanie, układ z Schengen wywróci się do góry nogami i powrócą granice na których będzie się czekać godzinami.
      A wtedy to mogą i zamykać unię, będzie czas aby samemu gdzieś spieprzać.
      • m.maska Re: Imigranci... 02.09.15, 13:56
        Pierwszym celem imigrantow na trasie z Budapesztu jest Monachium. Jak to dobrze, ze Monachium obejrzalysmy sobie z AL zanim nastapilo natarcie.
        Przyjechalam na poczatku lipca do Monachium ok. godziny 17 i ruszylam na samotna wycieczke, poniewaz AL miala przyjechac dopiero za kilka godzin... pierwsze co rzucilo mi sie w "uszy" to to, ze w Monachium najrzadziej uzywanym jezykiem jest jezyk niemiecki.
        Zbliza sie Oktoberfest - no jesli na Theresienwiese rozstawia namioty dla uchodzcow to im ten Oktoberfest tym razem kiepsko wyjdzie.
    • rena-ta49 Re: Imigranci... 02.09.15, 16:01
      Uchodźców w Europie stworzył B. Obama. I gdzie on teraz jest?
      rybitzky.salon24.pl/666537,proste-pytanie-o-uchodzcow
      • m.maska Re: Imigranci... 02.09.15, 16:57
        Nie tylko on... Afganistan zaczal emigrowac od kiedy pojawili sie tam Amerykanie... gdzie sa? ano siedza wygodnie za oceanem.
        • czarek_sz O co im chodzi ? 04.09.15, 15:25
          vod.gazetapolska.pl/10980-wegry-muzulmanscy-imigranci-odmawiaja-wody-i-jedzenia
          Dostać się do bogatych krajów Zachodu i żerować. Co nie wyklucza że islamiści krok po kroku powolutku realizują swój cel - islamizacja Europy.
          • m.maska Re: O co im chodzi ? 04.09.15, 15:32
            https://fs1.directupload.net/images/user/150904/xei73uhb.jpg
            • czarek_sz Re: O co im chodzi ? 04.09.15, 15:56
              W Australii było podobnie. Dziś gdy mówi się o islamizacji Europy to są śmiechy ale wkrótce ten śmiech może zamienić się w płacz.
          • rena-ta49 Re: O co im chodzi ? 04.09.15, 21:40
            Aktualnie idą do Austrii,a tam pewnie powitanie chlebem i solą?smile
            • rena-ta49 Re: O co im chodzi ? 04.09.15, 21:40
              twitter.com/nabihbulos/status/639791660805804032
              • czarek_sz Re: O co im chodzi ? 04.09.15, 21:43
                Co by nie mówić wesoło to nie wygląda. Wcale nie do śmiechu jest.
    • rena-ta49 Re: Imigranci... 04.09.15, 21:55
      To zwykli imigranci zarobkowi. Ktos, kto ucieka przed śmiercią tak się nie zachowuje.
      www.youtube.com/watch?v=7L3eSbpETf8&feature=youtu.be
      • m.maska Re: Imigranci... 04.09.15, 22:01
        A ilu tak naprawde?
        • m.maska Re: Imigranci... 04.09.15, 22:02
          "Polska miała problem z przyjęciem 100 (stu) uchodźców - Polaków z Donbasu. Premier Kopacz miała to w nosie, nie mieliśmy możliwości i pieniędzy. Gdyby prawica, która pani uważa za NIETOLERANCYJNĄ I NIEHUMANITARNĄ - nie narobiła rabanu pod niebiosa, to ci ludzie byliby sczeźli w Donbasie."
          • m.maska Re: Imigranci... 04.09.15, 22:03
            " W Europie JUŻ jest 800 tysięcy wniosków o azyl (a to początek).
            prawo.money.pl/…/uchodzcy-w-europie-juz-800-tys-wnio…
            Polska kwota wynosi 5,65 procenta.
            www.google.pl/search…
            Proszę wziąć kalkulator i obliczyć, czy to są 2 tysiące.
            Bo mnie wychodzi, że 5% od 800 tysięcy to 40 tysięcy JUŻ TU I TERAZ, na wejściu.

Rząd pani Kopacz, a wcześniej Tuska - nie potrafił postawić się Europie w żadnej istotnej sprawie. Myśli pani, że teraz się skończy na 2 tysiącach? Wetkali im 2 tysiące - to wetkają cała kwotę. To jest prawo znane w negocjacjach - a nasz rząd już pękł: już zgodził się wziąć ileś tysięcy (są różne dane od wyjściowo 2 do 10 tysięcy, ludzi z Erytrei - proszę sobie sprawdzić na mapie, gdzie to jest)."
            • m.maska Re: Imigranci... 04.09.15, 22:04
              A do tego dochodzi laczenie rodzin... czyli w perspektywie kazdy sprowadzi jeszcze do 10 osob.
              • m.maska Re: Imigranci... 04.09.15, 22:06
                www.mpolska24.pl/post/9497/list-do-aktywistki-proimigracyjnej
                  • m.maska Re: Imigranci... 05.09.15, 00:58
                    To dopiero poczatek...wyglada to nieciekawie i to bedzie koniec Merkel - bo Niemcy jej za to nie podziekuja.
                    • rena-ta49 Re: Imigranci... 05.09.15, 07:24
                      https://pbs.twimg.com/media/COFy0c2WwAELLXA.jpgtwitter.com/MajewskiMichal/status/639918867599486976?lang=pl
                      • al-szamanka rozpoczela sie wielka manipulacja... 05.09.15, 10:34
                        o glodnych uchodzcach i utopionych dzieciach.
                        A przeciez...
                        ... glodni uchodzcy nie przyjmuja paczek zywnosciowych, albo je wyrzucaja na tory kolejowe.
                        Ciotka utopionych chlopcow oskarza ich ojca, ze poswiecil dzieci, gdyz liczyl na to, ze w Europie dostanie za darmo nowe zeby.
                        Biedni uchodzcy narzucaja swoje islamskie zwyczaje obozowiczom innych wyznan... i groza im karami przewidzianymi szariatem
                        • m.maska Re: rozpoczela sie wielka manipulacja... 05.09.15, 12:54
                          A ja mysle, ze sa tacy, ktorych to raduje.... to ci ktorzy twierdzili, ze Polsce grozi, ze bedzie panstwem wyznaniowym(chrzescijanskim), jak sie imigranci juz rozpanosza w Europie Zachodniej, wtedy rusza na wschod, nawracac "niewiernych" na islam. Beda w Polsce mieli latwa sprawe - przy tylu przeciwnikach chrzescijanstwa...
                          • m.maska Re: rozpoczela sie wielka manipulacja... 05.09.15, 12:56
                            Przed wiekami te nawalnice powstrzymala Hiszpania, totez niespecjalnie wala na Hiszpanie, tym razem otwarto przed nimi szeroko cala Europe.
                            • czarek_sz Re: rozpoczela sie wielka manipulacja... 05.09.15, 14:53
                              A tak ta 'migracja biednych i bezrobotnych' wygląda w/g naocznych obserwatorów :
                              niezalezna.pl/70607-granica-z-austria-wstrzasajaca-relacja-polaka-z-autokaru-napadnietego-przez-imigrantow
                              Jestem bardzo wrażliwy na ludzką krzywdę i niedolę ale takich ludzi jak ci to ani mi się śni gościć w MOIM kraju.
                              • m.maska Re: rozpoczela sie wielka manipulacja... 05.09.15, 15:00
                                przerazajace to jest.......... to wlasnie kroczy islam... nie ma zgody ta panstwo wyznania chrzescijanskiego? islam nie bedzie pytal o zgode...
                                • rena-ta49 Re: rozpoczela sie wielka manipulacja... 05.09.15, 16:49
                                  m.maska napisała:

> przerazajace to jest.......... to wlasnie kroczy islam... nie ma zgody ta panst
                                  > wo wyznania chrzescijanskiego? islam nie bedzie pytal o zgode...

Pewnie ,że nie będą pytać,tylko w świetle kamer łeb utną!
                                  • rena-ta49 Ten wyraz twarzy czysty przejrzysty 05.09.15, 16:55
                                    tam nie widać żadnych wątpliwości żadnego strachu i procesów myślowych.
                                    https://pbs.twimg.com/media/COJZLtmVAAA_krp.jpg
                                    • m.maska Re: Ten wyraz twarzy czysty przejrzysty 05.09.15, 18:40
                                      Pani Mucha sobie teoretyzuje, no i musi pokazac jaka jest humanitarna...
                                      a ja jak ogladam te wedrujace tlumy to tam przede wszystkim ida mlodzi mezczyzni... a potem dzihad
                                      • m.maska Re: Ten wyraz twarzy czysty przejrzysty 05.09.15, 18:55
                                        m.maska napisała:

> Pani Mucha sobie teoretyzuje, no i musi pokazac jaka jest humanitarna...
                                        > a ja jak ogladam te wedrujace tlumy to tam przede wszystkim ida mlodzi mezczyzn
                                        > i... a potem dzihad

bo jesli nie bedzie zgody na szariat, pozostanie dzihad...
                                • rena-ta49 Re: rozpoczela sie wielka manipulacja... 16.09.15, 19:18
                                  Czytaliście?:Mendia oczywiście "zdemaskowały wstrętnego Kaczafiego."
                                  kontrowersje.net/dlaczego_kaczy_ski_zdecydowa_si_na_genialne_wyst_pienie_w_sejmie
                        • rena-ta49 "„Białych staruchów” obsesja imigracyjna" 07.09.15, 21:36
                          prostozmostu.net/opinions/bialych-staruchow-obsesja-imigracyjna
                          • m.maska Re: "„Białych staruchów” obsesja imig 07.09.15, 21:39
                            Z tego co slysze doszlismy juz do 12 tys....
                            • rena-ta49 Re: "„Białych staruchów” obsesja imig 08.09.15, 14:13
                              Robią wrażenia zdjęcia z granicy Węgiersko/Serbskiej.
                              Z niepokojem myślę o terrorystach, którzy odłączyli się od masy uchodźców i są całkowicie pozbawieni kontroli.
                        • rena-ta49 Wzruszają cię obrazki z imigrantami? 11.09.15, 14:31
                          Tego w tefałenach, polsatach i tefałpe nie zobaczysz!
                          nwonews.pl/artykul,4410,wzruszaja-cie-obrazki-z-imigrantami-tego-w-tefalenach-polsatach-i-tefalpe-nie-zobaczysz
                          • m.maska Re: Wzruszają cię obrazki z imigrantami? 14.09.15, 10:49
                            Mnie wylacznie zlosci bezmyslnosc politykow i totalny brak wyobrazni.
    • rena-ta49 A W Szwecji... 05.09.15, 17:03
      Czterdzieści lat od czasu podjęcia przez parlament szwedzki decyzji o przekształceniu Szwecji w kraj wielokulturowy, liczba brutalnych przestępstw wzrosła o 300 proc., a liczba gwałtów – o 700 proc. Szwecja obecnie jest drugim państwem na świecie, po afrykańskimi Lesoto, w którym odnotowuje się rekordową liczbę gwałtów. Liczne badania potwierdzają, iż wzrost tego typu przestępstw ma związek z napływem muzułmańskich imigrantów.

Read more: www.pch24.pl/szwecja--wiecej-muzulmanskich-imigrantow-oznacza-wieksza-liczbe-gwaltow--wyniki-badan-nie-pozostawiaja-zludzen,34020,i.html#ixzz3ksPp5kr8
      • m.maska A W Finlandii 05.09.15, 18:43
        www.focus.de/politik/ausland/was-wir-brauchen-ist-mitgefuehl-finnlands-regierungschef-bietet-fluechtlingen-sein-haus-an_id_4926095.html
        Premier Finlandii zaprosil ich do swojego wlasnego domu, chce dac dobry przyklad... zacheta ...
        • m.maska I na Wegrzech 05.09.15, 18:49
          fakty.interia.pl/swiat/news-viktor-orban-wegry-wysla-policjantow-na-poludniowa-granice-p,nId,1880237
          A co wydarzy sie do 15 wrzesnia?
          • m.maska Re: I na Wegrzech 06.09.15, 21:46
            www.focus.de/politik/deutschland/ansonsten-kommen-millionen-ungarn-ruft-oesterreich-und-deutschland-zur-grenzschliessung-auf_id_4927738.html
            Wegry wzywaja Niemcy i Austrie do zamkniecia granic, w przeciwnym przypadku nadciagna miliony.
        • al-szamanka Re: A W Finlandii 05.09.15, 19:35
          m.maska napisała:

> www.focus.de/politik/ausland/was-wir-brauchen-ist-mitgefuehl-finnlands-regierungschef-bietet-fluechtlingen-sein-haus-an_id_4926095.html
          > Premier Finlandii zaprosil ich do swojego wlasnego domu, chce dac dobry przykla
          > d... zacheta ...

Jak mu zdemoluja dom, to mu sie odwidzi
          • czarek_sz Re: A W Finlandii 05.09.15, 20:14
            Zanim zdemolują i obesrają to łeb utną maczetą ,jak się nie nawróci a żonę i córki /jeśli je ma/ zgwałcą.
            • m.maska Re: A W Finlandii 05.09.15, 21:06
              Niemcy w Monachium wiwatowali z radosci na dworcu - poczekamy, jak dlugo bedzie trwac ta euforia...
              • leziox Re: A W Finlandii 05.09.15, 21:40
                Ludzie kochani, mówiąc krótko historia lubi się powtarzać.
                Będzie wojna z islamem, czy tego chcemy czy nie, znowu na europejskiej ziemi, a krucjatę to robią nam teraz Arabowie, jakby w odwecie za wyprawy krzyżowe.
                Ja się wcale nie cieszę z przybywania coraz to nowych tysięcy imigrantów, wcale nie jestem political correct i nie mam zamiaru być.
                Ale mamy demokrację.
                Zamiast dyskutować, każdy kto chce, może przyjąć do domu syryjską rodzinę i spróbować się z nią zaprzyjaźnić.
                Ja nie chcę ale zawsze mogę sobie zafundować parę jadowitych węży.
                Po tych przynajmniej wiem czego mogę się spodziewać.
                I chciałbym aby dziennikarze przestali mnie epatować fotkami utopionych dzieci, które toną już od lat w Morzu Sródziemnym i dziwnym trafem, dopiero teraz ktoś to zauważył.
                • czarek_sz Re: A W Finlandii 05.09.15, 22:01
                  Jestem za tym by każdy siedział na dupie na swojej ziemi. A jeśli chodzi o islamistów to sprawa jest jasna. Niech się trzymają z dala od od Zachodu którym gardzą i którego mieszkańcom obcinają głowy a Chrześcijan mordują bez żenady i skrupułów. Wypie..lać z Europy hołoto !!!
                  • rena-ta49 Islam to wróg chrześcijaństwa 06.09.15, 07:44
                    Wroga nie wpuszcza się do domu.
                    • czarek_sz Re: Islam to wróg chrześcijaństwa 06.09.15, 10:37
                      Dokładnie. A jak siłą się wedrze ,potraktować adekwatnie.
                • m.maska Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 13:29
                  powiedzial w Berlinie, ze tym "uciekinierom" nalezy pomagac tam gdzie mieszkaja a nie sprowadzac ich do Europy... ciekawa jestem jak dlugo bedziemy czekac na to, zeby ci politycy odkryli te "prawde"...
                  • m.maska Re: Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 13:33
                    W czasie II wojny swiatowej zrujnowane miasta w Polsce, zburzona Warszawa a ludzie wracali do tych ruin, odbudowywali, walczyli o swoja wolnosc w swoim kraju - setki tysiecy mlodych ludzi ginelo w obronie Polski a nie zabrali sie i calymi rodzinami opuszczali kraj.
                    Mnie to wyglada na atak islamu na Europe a nie na ucieczke przed wojna, glodem i bieda.
                    • czarek_sz Re: Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 14:43
                      Pięknie napisałaś o Warszawie Masko, dziękuję. Warto dodać że cała Polska zrzucała się na tą odbudowę i ja to bardzo szanuję i doceniam - bardzo !!!!!! Ale nie szanuję i nie doceniam tego co robi dzisiaj PO. Wypier..lać ze swoimi pomysłami sprowadzaniem tysięcy muzułmanów do Polski !!!!!!!!!!!! won z tym i i tyle.Do Arabii Saudyjskiej do Kuwejtu Iraku itd nie do nas.
                      • leziox Re: Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 14:53
                        No ale przecież ani Kuwejt ani Arabia Saudyjska czyli najbogatsze kraje arabskie zapowiedziały że nie wezmą ani jednego uchodźca.
                        To tacy Arabowie Arabom bracia?
                        A jacy my bracia i dlaczego my mamy zatem ich brać, skoro nawet w dziesiątej części nie mamy tyle kasy ile nafciarze stamtąd?
                        To o co tu chodzi tak naprawdę?
                        • leziox Re: Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 14:54
                          Zapowiedziały że nie wezmą. Błąd stylistyczny może się zdarzyć kiedy człek trzeźwy jezd.
                          • m.maska Re: Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 15:54
                            Ta powitalna euforia Niemcow niczego dobrego nie wrozy. Pamietam jak spontanicznie witali wlasnych ziomkow z DDR-u kiedy ci w 1989 przekraczali granice w tym samym miejscu bo przeciez uciekali wtedy tez przez Wegry a potem przyszlo otrzezwienie - widac potrzebuja igrzysk.
                      • m.maska Re: Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 14:54
                        Cokolwiek bys nie myslal o PO to jednak sprowadzanie imigrantow do Polski to nie ich pomysl... i tu trzeba byc sprawiedliwym Czarek. Wczoraj juz slyszalam EK jak powtarzal slowa Dudy, ze im trzeba pomagac tam gdzie mieszkaja a nie sprowadzac ich do Europy. Europa jak sie obudzi to bedzie juz za pozno.
                        • czarek_sz Re: Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 15:00
                          Cokolwiek bym nie myślał o PO to nie ufam im za grosz Lezio. Co nie znaczy że ślepo wierzę w PiS bo też nie. Więc w co wierzę a raczej w kogo ? na dziś nikogo takiego nie widzę. Marnie widzę naszą przyszłość. Bo marny my naród dzisiaj a takich dzisiaj pożerają silniejsi.
                          • leziox Re: Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 15:02
                            Ale w obliczu zagrożenia Polacy zawsze potrafili się zjednoczyć i na to właśnie w razie czego liczę.
                            • czarek_sz Re: Prezydent Andrzej Duda... 06.09.15, 15:22
                              Na dziś jesteśmy tak rozbici że cholera wie jak będzie. Ja osobiście mam głęboko że leming chce pracować do setki ale z drugiej strony chodzi o moje państwo o moją ziemię. Tu nie ma leminga tu jest pragmatyzm i instynkt samozachowawczy. U mnie to działa.
    • m.maska Re: Imigranci... 07.09.15, 13:27
      Niemcy sie ciesza..... shock jakos nie okazuja takiej radosci wobec tych ktorych juz tam maja... poczekamy... na pewno mniej cieszy sie policja, ktora doskonale wie jakie problemy na nich spadna.
      • czarek_sz Re: Imigranci... 07.09.15, 15:19
        Niemcy na razie panują nad sytuacją bo to mądra zorganizowana i zdyscyplinowana społeczność ale od wyrwania się sprawy spod kontroli jest blisko. Jak za tymi co teraz rzucą się następni to nawet Niemcy tego nie ogarną a co dopiero my.
    • al-szamanka Polactwo chce gazowac Syryjczykow 08.09.15, 16:26
      Jestem przeciw niekontrolowanej fali uchodzcow, ale to juz najobrzydliwsze dno...

wyborcza.pl/1,75968,18713459,hejter-polski-auschwitz-to-idealny-pensjonat-dla-syryjczykow.html#ixzz3l92UiKTy
      ,,W Austrii było ostatnio głośno o pewnym pracowniku salonu Porsche z Wels. Na Facebooku pod artykułem jednej z gazet o tym, że straż pożarna rozstawiła kurtynę wodną, by w upalne uchodźcy mogli się schłodzić, proponował, by potraktować ich miotaczami płomieni. Szef, gdy przeczytał wpis, wyrzucił go z roboty. Ludzie bili szefowi brawo. Z pracy wyleciała też pracownica supermarketu, która na Facebooku domagała się, by spalić największy w kraju obóz dla uchodźców. Dostała dyscyplinarkę. Za rasizm.
      ... wątpię, by w Polsce znalazł się ktokolwiek odważny, by chociażby zganić kolegę, sąsiada czy pracownika, który publicznie domagałby się ponownego uruchomienia komór gazowych w KL Auschwitz-Birkenau. To przecież tylko żarty, przecież ludzie mają prawo protestować, mają prawo się bać.
      Długo walczyłem ze sobą, ale w końcu uznałem, że nie warto podawać nazwisk rodaków, którzy najchętniej wysłaliby bliźnich do gazu. Odpuściłem. Polska to nie Austria, tutaj to nic nie da,,

Hmm, w kraju, w ktorym dziennikarka - wiadomo ktora - nawoluje do zbiorki trotylu z przeznaczeniem na zamach na nowo wybranego prezydenta, zadna obrzydliwosc i bezkarne barbarzynstwo nie dziwi.
      • m.maska Re: Polactwo chce gazowac Syryjczykow 08.09.15, 16:49
        Dla mnie ta cala sytuacja jest cokolwiek niezrozumiala... exodus...
        Rozumiem ucieczke w bezpieczne miejsce na czas niebezpieczenstwa, ale taki zbiorowy najazd, na zawsze?
        W niektorych stanach Ameryki regularnie tornada niszcza im domy, ale oni wracaja i je odbudowuja nie przenosza sie nawet do innego stanu, to samo dzieje sie na terenach sejsmicznych, przychodzi trzesienie Ziemi, gina ludzie i chociaz wiedza, ze w tym miejscu wczesniej czy pozniej znowu nastapi kolejne trzesienie, to jednak mieszkancy nie opuszczaja rodzinnych stron. Moze zbyt czarno to widze, ale dla mnie wyglada to jak krucjata - oby nie.
      • m.maska Re: Polactwo chce gazowac Syryjczykow 08.09.15, 18:14
        al-szamanka napisała:

> Hmm, w kraju, w ktorym dziennikarka - wiadomo ktora - nawoluje do zbiorki trot
        > ylu z przeznaczeniem na zamach na nowo wybranego prezydenta, zadna obrzydliwosc
        > i bezkarne barbarzynstwo nie dziwi.

No wlasnie... jesli takie cos pozostaje bezkarne a wrecz przeciwnie okazuje sie "ubawne" to mozna sie spodziewac jeszcze gorszych komentarzy w stosunku do uchodzcow.
        • al-szamanka Re: Polactwo chce gazowac Syryjczykow 08.09.15, 20:19
          m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
          >
          > > Hmm, w kraju, w ktorym dziennikarka - wiadomo ktora - nawoluje do zbiorki
          > trot
          > > ylu z przeznaczeniem na zamach na nowo wybranego prezydenta, zadna obrzyd
          > liwosc
          > > i bezkarne barbarzynstwo nie dziwi.
          >
          > No wlasnie... jesli takie cos pozostaje bezkarne a wrecz przeciwnie okazuje sie
          > "ubawne" to mozna sie spodziewac jeszcze gorszych komentarzy w stosunku do uch
          > odzcow.

W artykule jest mowa o tym, ze ci co chca gazowac Syryjczykow to zwykli, przecietni ludzie. Nie moge w to uwierzyc, w koncu nikt normalny czegos takiego nie napisze. Wylacznie margines psychiczno-osobowosciowy jest do czegos takiego zdolny... i jeszcze mysli ze to dobry zart, jak to i w przypadku trotylu bylo.
          • czarek_sz Re: Polactwo chce gazowac Syryjczykow 08.09.15, 20:35
            Głowy obcinają Chrześcijanom to co dla nich zagazować swoich. A 'polskie' media traktuj z przymrużeniem oka Al. Bo jakie one polskie. Tak samo obiektywne są jak kiedyś Trybuna Ludu.
        • al-szamanka Re: Polactwo chce gazowac Syryjczykow 09.09.15, 22:28
          m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
          >
          > > Hmm, w kraju, w ktorym dziennikarka - wiadomo ktora - nawoluje do zbiorki
          > trot
          > > ylu z przeznaczeniem na zamach na nowo wybranego prezydenta, zadna obrzyd
          > liwosc
          > > i bezkarne barbarzynstwo nie dziwi.
          >
          > No wlasnie... jesli takie cos pozostaje bezkarne a wrecz przeciwnie okazuje sie
          > "ubawne" to mozna sie spodziewac jeszcze gorszych komentarzy w stosunku do uch
          > odzcow

... bo takie męty - obojetne - prymitywne dziennikarki czy inne pustoglowia, zawsze beda nawolywaly do nieludzkich, nazistowskich metod. W normalnych krajach jest to karalne, ale w kraju, gdzie takim nizinom pozwala sie pisac i mowic, jest to nawet pochwalane przez samozwanczych inteligentnych.
      • rena-ta49 Re: Polactwo chce gazowac Syryjczykow 09.09.15, 14:39
        "Hmm, w kraju, w ktorym dziennikarka - wiadomo ktora - nawoluje do zbiorki trotylu z przeznaczeniem na zamach na nowo wybranego prezydenta, zadna obrzydliwosc i bezkarne barbarzynstwo nie dziwi. "

to nie jest sianie nienawiści ,nie wcale!!
        • czarek_sz Re: Polactwo chce gazowac Syryjczykow 09.09.15, 14:50
          W kraju w którym polityk nawołuje by zastrzelić szefa jedynej partii opozycyjnej i wypatroszyć a skórę sprzedać to też nie nawoływanie do nienawiści dorzynanie watah to też nie nawoływanie do nienawiści. Gdybym zobaczył jak na ulicy patroszą tego od świńskiego ryja palcem bym nie kiwnął i powieka by mi nie drgnęła.

rena-ta49 napisała:

> "Hmm, w kraju, w ktorym dziennikarka - wiadomo ktora - nawoluje do zbiorki trot
          > ylu z przeznaczeniem na zamach na nowo wybranego prezydenta, zadna obrzydliwosc
          > i bezkarne barbarzynstwo nie dziwi. "
          >
          > to nie jest sianie nienawiści ,nie wcale!!
      • rena-ta49 Re: Polactwo chce gazowac Syryjczykow 09.09.15, 14:52
        al-szamanka napisała:

> Jestem przeciw niekontrolowanej fali uchodzcow, ale to juz najobrzydliwsze dno.
        > ..
        >
        > wyborcza.pl/1,75968,18713459,hejter-polski-auschwitz-to-idealny-pensjonat-dla-syryjczykow.html#ixzz3l92UiKTy
        > ,,W Austrii było ostatnio głośno o pewnym pracowniku salonu Porsche z Wels. Na
        > Facebooku pod artykułem jednej z gazet o tym, że straż pożarna rozstawiła kurty
        > nę wodną, by w upalne uchodźcy mogli się schłodzić, proponował, by potraktować
        > ich miotaczami płomieni. Szef, gdy przeczytał wpis, wyrzucił go z roboty. Ludzi
        > e bili szefowi brawo. Z pracy wyleciała też pracownica supermarketu, która na F
        > acebooku domagała się, by spalić największy w kraju obóz dla uchodźców. Dostała
        > dyscyplinarkę. Za rasizm.
        > ... wątpię, by w Polsce znalazł się ktokolwiek odważny, by chociażby zganić kol
        > egę, sąsiada czy pracownika, który publicznie domagałby się ponownego uruchomie
        > nia komór gazowych w KL Auschwitz-Birkenau. To przecież tylko żarty, przecież l
        > udzie mają prawo protestować, mają prawo się bać.
        > Długo walczyłem ze sobą, ale w końcu uznałem, że nie warto podawać nazwisk roda
        > ków, którzy najchętniej wysłaliby bliźnich do gazu. Odpuściłem. Polska to nie A
        > ustria, tutaj to nic nie da,,
        >
        > Hmm, w kraju, w ktorym dziennikarka - wiadomo ktora - nawoluje do zbiorki trot
        > i bezkarne barbarzynstwo nie dziwi.

Na to co pisze gie-wu trzeba patrzeć z przymrużeniem oka,
        prawdę piszą kiedy się pomylą?
        Moim zdaniem to prowokacja!
    • m.maska Papiez Franciszek 08.09.15, 16:51
      nawoluje zeby kazda parafia wziela jedna rodzine - to wszystko pieknie brzmi, problem jest inny, oni chca byc w kupie, oni nie chca byc izolowani, bo oni sie przez pokolenia nie integruja... a wlasnie w kupie moga stwarzac niebezpieczenstwo...
      • rena-ta49 Re: Papiez Franciszek 09.09.15, 14:41
        m.maska napisała:

> nawoluje zeby kazda parafia wziela jedna rodzine - to wszystko pieknie brzmi, p
        > roblem jest inny, oni chca byc w kupie, oni nie chca byc izolowani, bo oni sie
        > przez pokolenia nie integruja... a wlasnie w kupie moga stwarzac niebezpieczens
        > two...

Czekam aż papież Franciszek zadeklaruje ilu uchodźców przyjmie Watykan!
    • m.maska Re: Imigranci... 08.09.15, 17:53
      Czesto wykorzystywany argument w stosunku do Syryjczykow: to sa chrzescijanie, trzeba ich przyjac. Z tego co czytam wynika, ze zaledwie 10% to chrzescijanie a opuscilo Syrie juz 4mln... jesli nawet wszyscy chrzescijanie opuscili Syrie, to wciaz pod znakiem zapytania jest pozostalych 1,7mln ktorzy chrzescijanami nie sa, czyli kto? muzulmanie?
      • czarek_sz Re: Imigranci... 08.09.15, 18:21
        Przede wszystkim wszystko powinno być pod kontrolą. Moja św pamięci Babunia /bardzo dobry i kochany człowiek/ uczyła nas miłości i dobroci dla bliźniego. Całe życie taka była. Sobie najmniej a innym wszystko. Ale jedno mówiła i to zapamiętałem - bieda biedą ale cwaniakowi ani gronia. Pytanie, ile cwaniaków i potencjalnych terrorystów jest wśród tych którzy zalewają teraz Europę ? tego nikt nie wie. Myślę że Niemcy to ogarną a reszta ? bo szarańcza ma to do siebie że przekracza wszelkie granice.
    • m.maska Re: Imigranci... w Niemczech... 09.09.15, 12:18
      ze zdziwieniem czytam rozne artykuly z ktorych wynika, ze w Niemczech jest cala masa miejsc pracy, ktore wrecz czekaja na imigrantow - to skad tak wysoki procent bezrobocia? wniosek moze byc jeden: Niemcy sa lenie, pracowac im sie nie chce...
      • m.maska i w Polsce... 09.09.15, 12:22
        jak slucham wypowiedzi roznych "chetnych" do przyjecia imigrantow i "decyzji" o ich rozlokowaniu odnosze wrazenie, ze ci ktorzy sie wypowiadaja nie bardzo maja pojecie o czym mowia - to wszzystko brzmi tak, jakby przygotowywali sie na przyjecie gosci, ktorzy przyjada i odjada... osrodek w Sulistrowiczkach np. ma byc baza...
    • m.maska Nowa forma terroryzmu... 09.09.15, 12:23
      wymuszenie przyjecia milionow uchodzcow... i rzady sie ugiely...
      • czarek_sz Re: Nowa forma terroryzmu... 09.09.15, 13:00
        Obawiam się że Niemcy się udławią tą nową falą 'emigrantów'. Bo powiedzmy sobie szczerze że to nie emigranci są tylko dzicz która chce zdominować świat. Taka jest prawda. Niemcy powinni się postawić bo na Nich cała Europa patrzy ale obawiam się że Niemcy obawiając się o posądzenie o ksenofobię /a jeszcze wojny/ itd zareagują zbyt późno. Wtedy tylko drastyczne kroki. Przecież oni mają swoją ziemię czemu nie walczą u siebie z totalitaryzmem i lepszy byt ? jak my kiedyś.
      • rena-ta49 Re: Nowa forma terroryzmu... 09.09.15, 14:53
        m.maska napisała:

> wymuszenie przyjecia milionow uchodzcow... i rzady sie ugiely...

Niemcy uczące nas solidarności... To jak Lis mówiący o honorze
    • m.maska Dania... 09.09.15, 19:59
      Rzecznik duńskich kolei DSB powiedział, że zgodnie z poleceniem policji przestały kursować pociągi między Flensburgiem a Padborgiem w Jutlandii Południowej, a także pociągi przewożone promem między niemiecką wyspą Fehmarn a miejscowością Rodby na duńskiej wyspie Lolland.

Duńska policja zatrzymała w środę w porcie Rodby prom z ok. 100 uchodźcami. Od nocy z wtorku na środę na Lolland dotarło ok. 330 uchodźców, a kilkuset dojechało pociągami z Flensburga do Padborga.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-dania-wstrzymuje-ruch-kolejowy-z-niemcami-z-powodu-naplywu-u,nId,1882784#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Juz teraz wala ze wszystkich stron...
      • czarek_sz Re: Dania... 09.09.15, 20:08
        Duńscy Wikingowie trzymają rękę na pulsie ?
      • rena-ta49 Rok temu, 10.09.15, 15:59
        kiedy Gazeta Wyborcza jeszcze nie musiała się autocenzurować w temacie:
        wyborcza.pl/1,76842,16593132,Szariatowa_policja_szarpie_ludzi_na_ulicach_niemieckiego.html
    • m.maska I to jest poczatek... 10.09.15, 13:24
      Napady, rozboje, kradzieze, wlamania, gwalty...

www.westfalen-blatt.de/OWL/Lokales/Kreis-Herford/Herford/1749890-In-Herford-fallen-vor-allem-Nordafrikaner-mit-Straftaten-auf-kein-Einfluss-aufs-Asylverfahren-Nicht-alle-Fluechtlinge-sind-dankbar
      • m.maska Re: I to jest poczatek... 10.09.15, 13:25
        morderstwa...

www.focus.de/panorama/welt/30-bis-40-jahre-alter-mann-wurde-am-tatort-gesehen-brutaler-mord-in-meiling-polizei-hat-erste-heisse-spur_id_4936934.html
        jeszcze sie o tym glosno nie pisze, jeszcze ogranicza sie to do regionalnych wiadomosci, ale policja bedzie miala pelne rece roboty...
        • rena-ta49 Prawo szariatu zostanie wprowadzone także w Polsc 10.09.15, 16:02
          fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/imam-choudary-prawo-szariatu-zostanie-wprowadzone-takze-w-polsce,513212.html
          Niech tym obrońcom tych terrorystów gwałcą córki i wnuczki,
          może wtedy zaczną inaczej na to patrzeć.
          • m.maska Re: Prawo szariatu zostanie wprowadzone także w 10.09.15, 19:27
            Miejmy nadzieje, ze Polske jako panstwo podobno wyznaniowe to ominie.
            • leziox Re: Prawo szariatu zostanie wprowadzone także w 10.09.15, 19:45
              Czas na bojówki w Polsce.
              Młodych silnych chłopaków którzy w razie czego będą wiedzieli co robić w momencie zagrożenia.
              I co zrobić z propagującymi szariat.
              • m.maska Re: Prawo szariatu zostanie wprowadzone także w 10.09.15, 20:17
                Oni nie Polske chca naw
                • m.maska Re: Prawo szariatu zostanie wprowadzone także w 10.09.15, 20:21
                  nawracac .mialo byc smile
                  • leziox Re: Prawo szariatu zostanie wprowadzone także w 10.09.15, 21:18
                    "Nawrócą" wszystkich po kolei, przyjdzie czas na Polskę.
                    • m.maska Re: Prawo szariatu zostanie wprowadzone także w 10.09.15, 21:42
                      UE wprowadzi islam odgornie, bo musi byc poprawna.
                    • rena-ta49 Re: Prawo szariatu zostanie wprowadzone także w 11.09.15, 14:22
                      leziox napisał:

> "Nawrócą" wszystkich po kolei, przyjdzie czas na Polskę.

Oni całą Europę "nawrócą",jak nie po dobroci to siłą!
    • m.maska AL... 11.09.15, 12:08
      ...powinna juz dawno dojechac do Salzburga... przesiadka w Monachium to juz moze budzic niepokoj... czyzby na drodze do domu staneli jej imigranci?
      • al-szamanka Re: AL... 11.09.15, 12:28
        m.maska napisała:

> ...powinna juz dawno dojechac do Salzburga... przesiadka w Monachium to juz mo
        > ze budzic niepokoj... czyzby na drodze do domu staneli jej imigranci?

Dojechałam z opóźnieniem, przekierowywali pociągi ze względu na uciekinierów.
        Przed dworcem w moim mieście namioty...
        • al-szamanka Re: AL... 11.09.15, 12:31
          al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
          >
          > > ...powinna juz dawno dojechac do Salzburga... przesiadka w Monachium to
          > juz mo
          > > ze budzic niepokoj... czyzby na drodze do domu staneli jej imigranci?
          >
          > Dojechałam z opóźnieniem, przekierowywali pociągi ze względu na uciekinierów.
          > Przed dworcem w moim mieście namioty...
          >

... i jestem nieprawdopodobnie zmęczona.
    • m.maska Re: Imigranci... 11.09.15, 19:05
      Uchodźcy - terroryści: media informowały o tym rok temu! Dziś - milczenie

www.fronda.pl/a/uchodzcy-terrorysci-media-informowaly-o-tym-rok-temu-dzis-milczenie,56764.html
    • m.maska Glos rozsadku... 13.09.15, 11:36
      "Głos rozsądnego Francuza:
      Były doradca Nicolasa Sarkozy’ego, Maxime Tandonnet, na łamach francuskiego dziennika „Le Figaro”: Osiągnąłem już taki poziom obrzydzenia i odrazy, że najchętniej bym milczał. Ale sumienie mi na to nie pozwala. Ogromna fala imigrantów, głównie młodych mężczyzn, ucieka z Iraku i Syrii do Europy, pozostawiając za sobą garstkę kobiet, jazydek, które w ich miejscu walczą z Państwem Islamskim. Kobiety walczą, a mężczyźni uciekają. Fajnie, co? A Europa rozlewa łzy nad tymi mężczyznami i szeroko otwiera im swoje drzwi. Jazydki i chrześcijanki są więzione przez Państwo Islamskie, publicznie gwałcone i torturowane. Sprzedaje się je w niewolę. I gdzie są feministki? A gdzie obrońcy praw człowieka? Europa sączy obłudę, tchórzostwo, ślepotę, do tego stopnia, że robi się od tego niedobrze. To, że Europa na coś takiego pozwala, na takie barbarzyństwo, to hańba absolutna! Polityka, chęć do działania, do podejmowania decyzji, zdechła w Brukseli już dawno jak stara opona. Zastąpił ją tani moralizm propagowany przez najgorszych klaunów. Dziękujemy droga Komisjo, jesteś aż za dobra dla nas. Dziękujemy. Bruksela domaga się, by nasze (francuskie-red.) gminy przyjęły 36 tys. imigrantów, jakby nie miały ich już wystarczająco. Każdy poucza każdego. Papież Franciszek (i mówię to z największą przykrością) robi dokładnie to samo. Poucza nas, katolików, ilu muzułmanów powinniśmy przyjąć. Jednocześnie nie zająknął się słowem o mordowanych na Bliskim Wschodzie chrześcijanach. Jak to możliwe, że Watykan nie zamienił się jeszcze w obóz dla chrześcijańskich uchodźców? Co tu się dzieje, bo nie rozumiem? — pyta były doradca byłego prezydenta Francji. Jego zdaniem Europa, która „pozwala na mord chrześcijan o dwa kroki od siebie, z tchórzostwa i zaślepienia, jednocześnie chełpiąc się swoją własną dobrocią, rezygnując po drodze ze swoich granic, to Europa, która jest w trakcie poddania się najgorszemu rodzajowi totalitaryzmu i niewolnictwa, którym jest islam. To Europa u końca swojej drogi — dodaje Tandonnet. Najgorszymi hipokrytami, uważa politolog i historyk, są Niemcy."
      • al-szamanka Re: Glos rozsadku... 13.09.15, 11:42
        m.maska napisała:

> "Głos rozsądnego Francuza:
        > Były doradca Nicolasa Sarkozy’ego, Maxime Tandonnet, na łamach francuskie
        > go dziennika „Le Figaro”: Osiągnąłem już taki poziom obrzydzenia i
        > odrazy, że najchętniej bym milczał. Ale sumienie mi na to nie pozwala. Ogromna
        > fala imigrantów, głównie młodych mężczyzn, ucieka z Iraku i Syrii do Europy, po
        > zostawiając za sobą garstkę kobiet, jazydek, które w ich miejscu walczą z Państ
        > wem Islamskim. Kobiety walczą, a mężczyźni uciekają. Fajnie, co? A Europa rozle
        > wa łzy nad tymi mężczyznami i szeroko otwiera im swoje drzwi. Jazydki i chrześc
        > ijanki są więzione przez Państwo Islamskie, publicznie gwałcone i torturowane.
        > Sprzedaje się je w niewolę. I gdzie są feministki? A gdzie obrońcy praw człowie
        > ka? Europa sączy obłudę, tchórzostwo, ślepotę, do tego stopnia, że robi się od
        > tego niedobrze. To, że Europa na coś takiego pozwala, na takie barbarzyństwo, t
        > o hańba absolutna! Polityka, chęć do działania, do podejmowania decyzji, zdechł
        > a w Brukseli już dawno jak stara opona.
        > Papież Franciszek (i mówię to z największą przykrością) robi dokładnie to samo.
        > Poucza nas, katolików, ilu muzułmanów powinniśmy przyjąć. Jednocześnie nie zają
        > knął się słowem o mordowanych na Bliskim Wschodzie chrześcijanach. Jak to możli
        > we, że Watykan nie zamienił się jeszcze w obóz dla chrześcijańskich uchodźców?
        > Europa, która „pozwala na mord chrześcijan o dwa kr
        > oki od siebie, z tchórzostwa i zaślepienia, jednocześnie chełpiąc się swoją wła
        > sną dobrocią, rezygnując po drodze ze swoich granic, to Europa, która jest w tr
        > akcie poddania się najgorszemu rodzajowi totalitaryzmu i niewolnictwa, którym j
        > est islam. To Europa u końca swojej drogi — dodaje Tandonnet. Najgorszymi
        > hipokrytami, uważa politolog i historyk, są Niemcy."

Mocne i prawdziwe!
        • m.maska Re: Glos rozsadku... 13.09.15, 13:05
          Gdzies tam miedzy wierszami w niektorych artykulach, gdzies w audycjach radiowych niekiedy wymsknie im sie odrobina prawdy: wsrod tej masy uchodzcow jest wielu tzw. spiochow, wojownikow Panstwa Islamskiego.
          Ilu takich potrzeba zeby wysadzic w powietrze pol duzego miasta? Najgorsze jest to, ze oni nie odczuwaja potrzeby zycia, oni chca umierac za wiare, im jest obojetne, ze zgina.
          Kilka miesiecy temu jeden taki spuscil caly samolot w Alpach, jemu tez bylo obojetne zycie innych.
          • leziox Re: Glos rozsadku... 13.09.15, 13:23
            A tymczasem Monachium pęka od uchodźców w szwach.
            W nocy przyjadą następni.
            Może Angie Merkelowa przyjmie ich do domu? Tego własnego, prywatnego mam na myśli.
            • m.maska Re: Glos rozsadku... 13.09.15, 13:59
              Zalozmy taki scenariusz... bron przyplywa na statku, w porcie zatrudniono uchodzcow i hop, zanim sie tubylcy zorientuja, "nowi pracownicy" beda juz w nich mierzyc... horror-scenariusz ale nie niemozliwy.
        • rena-ta49 A tymczasem przywódca Alkaidy wzywa 13.09.15, 20:35
          www.tvn24.pl/przywodca-al-kaidy-wzywa-muzulmanow-na-zachodzie-do-atakow,576901,s.html
      • m.maska Czesi... 13.09.15, 14:48
        Stanowcze stanowisko Czech ws. obowiązkowych kwot imigrantów

Czechy odrzucają obowiązkowe kwoty imigrantów. - Myślę, że niemożliwe jest, byśmy się cofnęli. Nasze stanowisko jest stanowcze - powiedział w telewizyjnym talk-show premier Bohuslav Sobotka.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-stanowcze-stanowisko-czech-ws-obowiazkowych-kwot-imigrantow,nId,1884639#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

I to rozumiem, konkretnie i stanowczo a nie uginac sie przed dyktatem kilku osob, ktore sobie cos tam wymyslily... a moze nalezaloby zapytac spoleczenstw roznych krajow, czy zgadzaja sie na taka dyktature, zeby wpuszczac setki tysiecy uciekinierow z krajow w ktorych szaleje terroryzm i jest wiecej niz pewne, ze co najmniej 5% tych "uchodzcow" to uspieni terrorysci? to tak lagodnie liczac tylko, te 5% - bo obserwujac filmy jest ich tam cala masa.
        • rena-ta49 A u nas Ewka z Terenią 13.09.15, 20:42
          tą od bezgłowych samolotów mają wolny łikend ,
          nie bedą się zajmowały pierdołami.
          Czekają co jutro Tusk zdecyduje!
    • m.maska Niemcy... 13.09.15, 18:51
      obudzili sie? szkoda, ze tak pozno...

fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-niemcy-zamykaja-swoje-granice,nId,1884691
      • m.maska Re: Niemcy... 13.09.15, 18:57
        Przekraczanie granicy bez kontroli? ciekawostka... kiedy w maju 2010 jechalam pociagiem do Paryza, przez pociag przeszla niemiecka kontrola dokumentow, wprawdzie ode mnie nie chcieli, ale od kilku osob owszem... kazdorazowo kiedy jade autobusem na granicy Polska-Niemcy jest kontrola dokumentow. Oczywiscie, ze jesli jade sobie na wycieczke swoim samochodem nikt mnie nie zatrzymuje i nie kontroluje, sa miejsca w ktorych kiedys byly przejscia graniczne po ktorych dzisiaj nie ma sladu i tak naprawde tylko szyldy informuja ze tu oto zaczyna sie terytorium innego kraju, ale kiedy wjezdzalysmy z AL do Niemiec ze Szwajcarii zarowno w 2013 jak i w 2013 za kazdym razem zatrzymywano nas po to zeby sie dowiedziec czy przypadkiem nie szmuglujemy jakiejs ulokowanej w banku szwajcarskim kasy.
        • m.maska Re: Niemcy... 13.09.15, 19:01
          www.focus.de/politik/deutschland/fluechtlingskrise-bundesregierung-stoppt-zugverkehr-von-und-nach-oesterreich_id_4944305.html
          Sie obudzili... "Rzad niemiecki wstrzymuje polaczenia kolejowe z Austria"... to ja sie zapytam: i co dalej? czyli chca zostawic ten balagan Austrii? przeciez to Niemcy ich zapraszali - to szli...

Ty sie AL ciesz, ze wrocilas w piatek a nie dzisiaj - bo niby jak bys sie dostala do domu? no chyba, ze podjechalabys do Freilassingu i poszla na piechote, albo jakas taksowka.
          • m.maska Monachium 13.09.15, 19:10
            Zamkniety dworzec, pies policyjny wycczul ladunek wybuchowy... no to mamy poczatek...

www.focus.de/politik/deutschland/bahnhof-gesperrt-sprengstoff-verdacht-am-muenchner-hauptbahnhof_id_4944489.html
          • al-szamanka Re: Niemcy... 13.09.15, 19:35
            m.maska napisała:

> www.focus.de/politik/deutschland/fluechtlingskrise-bundesregierung-stoppt-zugverkehr-von-und-nach-oesterreich_id_4944305.html
            > Sie obudzili... "Rzad niemiecki wstrzymuje polaczenia kolejowe z Austria"... to
            > ja sie zapytam: i co dalej? czyli chca zostawic ten balagan Austrii? przeciez
            > to Niemcy ich zapraszali - to szli...
            >
            > Ty sie AL ciesz, ze wrocilas w piatek a nie dzisiaj - bo niby jak bys sie dosta
            > la do domu? no chyba, ze podjechalabys do Freilassingu i poszla na piechote, al
            > bo jakas taksowka.

Wygląda na to, że się prześliznęłam w ostatnim momencie, chociaż spóźnienie było wielkie.
      • al-szamanka Salzburg 13.09.15, 19:14
        A przez moje miasto przeszła dzisiaj demonstracja. Domagano się otwarcia granic dla imigrantów, żadnych murów, tolerancji dla islamu. Szło paru dziwnie ubranych Austriaków, reszta to śniadzi z arabskimi transparentami. Ulica była pusta, gdyż mieszkańcy, widząc agresywnie gardłujących, usuwali się pospiesznie w boczne uliczki - ludzie się boją
        • m.maska Re: Salzburg 13.09.15, 19:34
          Nadciaga islam... uncertain
          • al-szamanka Re: Salzburg 13.09.15, 19:57
            m.maska napisała:

> Nadciaga islam... uncertain

Wyglądało to fatalnie.
            A wczoraj, gdy jechałam do pracy autobusem wkurzyłam się niesamowicie. Trzech śniadych na tylnych siedzeniach wrzeszczało do siebie (bo oni tak właśnie rozmawiają), a jeden zaczął w końcu wyśpiewywać jak muezzin. Nikt nie śmiał zwrócić im uwagi, bo przecież nie wiadomo, czy wychodząc nie wbiją komuś noża w plecy. Ludzie się boją. Też się bałam. A oni przecież dobrze wiedzieli dlaczego nikt nic nie powiedział, bo spoglądali na współpasażerów z obrzydliwym szyderstwem.
            • rena-ta49 Wystraszeni,uciekający przed wojną 13.09.15, 20:48
              https://pbs.twimg.com/media/COzHQbvXAAAc_EB.jpg
              • m.maska Re: Wystraszeni,uciekający przed wojną 13.09.15, 21:00
                rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/COzHQbvXAAAc_EB.jpg

Dobry Boze... niezle sie zapowiada...
                • rena-ta49 Po tygodniu te słowa dotarły do Niemców 13.09.15, 21:10
                  i proniemieckich krajów UE. Ktoś przeprosi Orbana?
                  "Granice Europy nie mogą być bronione jedynie przez Węgry,ale przez wszystkich, i imigracja musi odbywać się w kontrolowanych ramach - Orban"
                  twitter.com/MateuszGrz/status/640500518746521600
                  • al-szamanka Re: Po tygodniu te słowa dotarły do Niemców 13.09.15, 22:00
                    rena-ta49 napisała:

> i proniemieckich krajów UE. Ktoś przeprosi Orbana?
                    > "Granice Europy nie mogą być bronione jedynie przez Węgry,ale przez wszystkich,
                    > i imigracja musi odbywać się w kontrolowanych ramach - Orban"
                    > twitter.com/MateuszGrz/status/640500518746521600

Orban jawi mi się jako najbardziej trzeźwy i mądry polityk w całej Europie.
                • al-szamanka Re: Wystraszeni,uciekający przed wojną 13.09.15, 21:11
                  m.maska napisała:

> rena-ta49 napisała:
                  >
                  > > https://pbs.twimg.com/media/COzHQbvXAAAc_EB.jpg
                  >
                  > Dobry Boze... niezle sie zapowiada...

Hmm, cieszą się, jadą sobie w wygodnym i czystym przedziale sześcioosobowym (bo większych tu nie ma), mają wymuskane toalety i porządne zaopatrzenie gratis... ale jak ten pociąg będzie wyglądał, gdy z niego wyjdą, to już w międzyczasie wie każdy.
            • al-szamanka Re: Salzburg... no i jest skandal 14.09.15, 19:09
              Ludzie gadają, że jeden śniady uderzył w twarz rozdającą bułki dziewczynę z Czerwonego Krzyża. Ponoć obraziła go, podając mu bułkę ręką, w której przedtem trzymała swoją własną obłożoną plastrami szynki... wiadomo, brudne mięso wieprzowe i z jego pomocą go znieważyła, do tego kobieta.
              Dzisiaj przechodziłam przez dworzec,a tam mieszanina śniadych, białych, czarnych i nieznacznie śniadych. Biali spokojni, pozostali bardzo rozwrzeszczani.
              Salzburski rdzenny ludek menelski ma żniwa. Stoi przy koszach i wybiera z nich higienicznie zapakowane jedzenie, którzy uchodźcy wyrzucają. Wybrzydzają mocno, za to dają zarobić tureckiemu właścicielowi budki z kebabem, u którego z dnia na dzień wszystko podrożało.
              Obwieszeni złotymi łańcuszkami młodzi uchodźcy zaopatrują się w kiosku dworcowym w ogromne ilości tytoniu. Nie wyglądają na zmęczonych czy straumatyzowanych, raczej na bardzo butnych.

https://i46.tinypic.com/117wpyd.jpg

AL
              • m.maska Re: Salzburg... no i jest skandal 14.09.15, 19:18
                Skoro zostali tak serdecznie zaproszeni to pewnie maja poczucie, ze to z ich strony akt laski, ze przybyli... uncertain
                • al-szamanka Re: Salzburg... no i jest skandal 14.09.15, 19:39
                  m.maska napisała:

> Skoro zostali tak serdecznie zaproszeni to pewnie maja poczucie, ze to z ich st
                  > rony akt laski, ze przybyli... uncertain

... no i dlatego żądają
                  • al-szamanka Re: Salzburg... no i jest chaos 16.09.15, 19:19
                    Właśnie obejrzałam w telewizji sprawozdanie z dzisiejszych wypadków na dworcu kolejowym w moim mieście. Imigranci opanowali wszystkie perony i głośno domagali się pociągów do Niemiec... a wstrzymano cały ruch nawet dla mieszkańców. Sytuacja stała się tak groźna, że władze, aby uniknąć zamieszek i rozlewu krwi podstawiły autobusy, które większą część tych ludzi zawiozły do byłych koszarów( w Salzburgu). Ale oni nawet nie weszli na teren koszarów i protestowali nadal. A potem wszyscy poszli pieszo w kierunku granicy niemieckiej, około 6km.
                    Nikt tutaj nie rozumie tych ludzi, którzy ponoć uciekają przed woją. Zamiast się cieszyć, że nie grożą im bomby, że są bezpieczni, to oni na siłę chcą iść tylko i wyłącznie w kierunku niemieckiego socjalu.
                    • m.maska Re: Salzburg... no i jest chaos 16.09.15, 19:26
                      Tacy bieeeedni, tacy pokrzywdzeni, nic to, ze wielu z nich kiedy wali kamieniami w policje, zaslania sobie geby, zeby nie byli rozpoznani - bieeeeedni sa...
                      A ja ciesze sie, ze mieszkam dostatecznie daleko od granicy, tutaj zapewne pchac sie nie beda - zaludnia glownie wielkie miasta, stworza getta i beda sie tlukli miedzy soba a policja bedzie sicagac posilki. W Essen policja nie mogla sobie poradzic, pod koniec lipca Libanczycy urzadzili tam taki kipisz, ze policja sciagala posilki.
                      • al-szamanka Re: Salzburg... no i jest chaos 16.09.15, 19:51
                        m.maska napisała:

> Tacy bieeeedni, tacy pokrzywdzeni, nic to, ze wielu z nich kiedy wali kamieniam
                        > i w policje, zaslania sobie geby, zeby nie byli rozpoznani
                        - bieeeeedni sa...
                        > A ja ciesze sie, ze mieszkam dostatecznie daleko od granicy, tutaj zapewne pcha
                        > c sie nie beda - zaludnia glownie wielkie miasta, stworza getta i beda sie tluk
                        > li miedzy soba a policja bedzie sicagac posilki. W Essen policja nie mogla sobi
                        > e poradzic, pod koniec lipca Libanczycy urzadzili tam taki kipisz, ze policja s
                        > ciagala posilki.

W końcu gdyby zostali rozpoznani, to nie mogliby liczyć na socjal.
                    • al-szamanka Re: Salzburg... no i jest chaos 16.09.15, 19:29
                      I właśnie czytam, że we Freilassingu, już po niemieckiej stronie, policjanci oddali w kierunku imigrantów strzały ostrzegawcze.
                      Hmm, zapewne dlatego, że stali potulnie jak baranki i nikt się ich nie bał.
    • m.maska A w Afganistanie... 14.09.15, 10:43
      Afganistan: Wielka ucieczka talibów z więzienia w Ghazni

Afgańscy talibowie dokonali szturmu na więzienie w Ghazni, w środkowym Afganistanie. Zabili strażników i wypuścili co najmniej 350 więźniów, w tym wielu talibów - poinformowały w poniedziałek władze.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/swiat/news-afganistan-wielka-ucieczka-talibow-z-wiezienia-w-ghazni,nId,1884757#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Moze ich teraz Angela Merkel zaprosi do Niemiec...
      • m.maska Angela Merkel 14.09.15, 10:48
        Media: Angela Merkel przyznała się do błędu ws. polityki wobec uchodźców

Niemieccy komentatorzy uznali decyzję rządu w Berlinie o czasowym przywróceniu kontroli na granicach za przyznanie się Angeli Merkel do błędu w polityce wobec uchodźców. Kanclerz pogodziła się z tym, że sama nie zmieni polityki azylowej UE.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-media-angela-merkel-przyznala-sie-do-bledu-ws-polityki-wobec,nId,1884764#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Lepiej pozno niz wcale, ale mleko juz sie rozlalo... nalezaloby spytac spoleczenstwa czy chce i czy jest gotowe na przyjecie takich "gosci".
        Najpierw niemieckie media wylewaly pretensje do Orbana, pisali bzdety oceniajac postawe Polski, krytykowali nastawienie PAD, a teraz poszli po rozum do glowy? troche za pozno.
        • m.maska Austria 14.09.15, 10:55
          Austria: Zamknięto przejście graniczne z Węgrami na autostradzie A4

Austriacka policja zamknęła w poniedziałek rano przejście graniczne z Węgrami na autostradzie A4 ze względu na napływ migrantów - poinformowała spółka ASFINAG, operator austriackich autostrad i dróg szybkiego ruchu.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-austria-zamknieto-przejscie-graniczne-z-wegrami-na-autostrad,nId,1884862#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Jasne i teraz caly ten ogromny problem zostawili Wegrom - maja juz zrujnowany kraj, przez ktory przeszlo dziesiatki tysiecy "najezdzcow" do Ziemi Obiecanej, bo im Niemcy obiecywali przyjecie i co dalej? ile tysiecy czeka teraz tam? kiedy dojdzie do rozruchow?
          • m.maska Re: Austria 14.09.15, 11:00
            Jak oni chca powstrzymac te nawalnice? moga wstrzymac polaczenia pociagowe... pociagu "najezdzcy" nie rusza, ale jak chca powstrzymac ludzka nawalnice idaca autostrada? postawia szlabany? to zdaje sie niewiele te mase ludzka obchodzi
            • m.maska Papiez... 14.09.15, 16:52
              Franciszek: Istnieje groźba przeniknięcia terrorystów z falą imigracji

"Istnieje groźba, że wraz z falą imigrantów do Europy mogą przeniknąć także grupy terrorystyczne" - powiedział w rozmowie z portugalskim radiem papież Franciszek. Podkreślił, że również Rzym nie jest wolny od zagrożenia ze strony terrorystów.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-franciszek-istnieje-grozba-przenikniecia-terrorystow-z-fala-,nId,1885553#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Czy aby nie za pozno? nagle glos rozsadku przemowil?
    • m.maska Islam i uchodźcy z Syrii 15.09.15, 11:39
      • rena-ta49 Re: Islam i uchodźcy z Syrii 15.09.15, 14:52
        https://pbs.twimg.com/media/CO8bathWUAApQqx.png
    • m.maska A to dopiero poczatek 16.09.15, 22:51
      Bakondi potwierdził jednocześnie wcześniejsze doniesienia, że w starciach z migrantami na granicy obrażenia odniosło 20 węgierskich policjantów. "Funkcjonariusze ujęli rozpoznanego terrorystę" - dodał doradca Orbana w wywiadzie dla węgierskiej telewizji M1. Nie podał jednak dalszych szczegółów.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-zamieszki-na-wegrzech-na-granicy-zatrzymano-terroryste,nId,1887249#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
      • m.maska Re: A to dopiero poczatek 16.09.15, 22:56
        Grecy przechwycili kontenery broni, które miały trafić w ręce uchodźców przebywających na terenie Europy.

www.fronda.pl/a/grecy-przechwycili-kontenery-broni-ktore-mialy-trafic-w-rece-uchodzcow-przebywajacych-na-terenie-europy,56794.html
        Moze chociaz jednego zwolennika tej fali uchodzcow to otrzezwi... wpuszczono konia trojanskiego do Europy i to jest juz nie kwestia miesiecy, tygodni czy dni ale godzin, kiedy terrorysci sie ujawnia.
    • m.maska A w Niemczech... komentarze 17.09.15, 08:24
      vor 7 Min.
      Die Islamisierung Europas + Deutschlands

von otto flamminger

Das lange gehegte Ziel der islamischen Welt, Europa zu islamisieren, diesem Ziel wird die gegenwärtige Völkerwanderung dienen. Und auch Deutschland wird sich (islamisch) irgendwie verändern. Das deutete unsere verehrte Kanzlerin hat schon mehrmals an, als sie die grenzenlose Zuwanderung von Migranten nach Deutschland zur Chefsache erklärte. Frau Merkle schafft sich eben IHR DEUTSCHLAND! Wir wissen alle, dass diese Frau nicht mehr die Interessen der Deutschen vertritt. Sie ist die Flüchtlingskanzlerin - basta!

vor 7 Min.
      Vermumte Flüchtlinge

von Lars Hillebrand

Wie schnell doch aus all den "ach so friedlichen und Frieden suchenden" Flüchtlingen" vermunmte Schläger und Steinewerfer werden, wenn sie ihren Willen nicht bekommen. Kunststück, in deren Herkunftsländern wird eben auch heute noch alles mit Kalaschnikov und Faustrecht geregelt... wie im Mittelalter. Genau so (und nicht anders) werden sie sich hier verhalten, wenn sie ihren Willen durchsetzen wollen. Leute, das wird noch scheppern, in diesem, unseren Lande.... und Merkel sitzt schon lange nicht mehr an den Hebeln, die das steuern könnten. Jetzt bekommt es eine Eigendynamik. Stünde Orban hier in Deutschland zur Wahl, meine Stimme bekäme er.

vor 8 Min.
      Lieber Herr Orban, es sind jetzt schon

von Michael Bundke

mehr Muslime unter uns als wir selber Bürger stellen. Hinzu kommen die sympathisierenden Gutmenschen und unsere eigenen Etablierten. Die Islamisierung scheint wohl auch der wahre Auftrag hinter allem zu sein. Man muß feststellen, Pegida hatte mehr als Recht!

vor 8 Min.
      Orban

von George Dashwood

Orban scheint mir der einzige Politiker mit Rückgrat und Vernunft zu sein, der sein Land schützt und damit auch Europa.

Ogolnie biorac Niemcy sa juz wkurzeni...

www.focus.de/politik/ausland/fluechtlingskrise-im-news-ticker-ungarn-setzt-traenengas-und-wasserwerfer-gegen-fluechtlinge-ein_id_4953086.html
      • al-szamanka Na ostatnim moście... 17.09.15, 18:40
        ... przed niemiecką granicą barykady przeciwko "uciekinierom".
        Jechałam tamtędy na zakupy... rowerem, bo w przeddzień wyjazdu do Polski walnęłam samochodem w słupek przy moim parkingu i porządnie wgniotłam prawy zderzak, i teraz nie mam odwagi nim jeździć - kupię inny. Ale samochód i tak by się nie przedarł bo droga zamknięta. Tylko szlak rowerowy otwarty.
        Imigranci spali pod mostem, inni ten most okupowali. Widziałam tylko troje dzieci i dwie kobiety. Reszta to młodzi, silni mężczyźni, w dobrych ciuchach, bawili się smartfonami. Wokół straszny brud, hałdy śmieci i zaduch.
        Drogi rowerowej pilnowali policjanci. Zresztą pełno ich tam było, tudzież psów i policyjnych samochodów. Stały też gotowe do użycia armatki wodne.
        • m.maska Re: Na ostatnim moście... 17.09.15, 19:06
          Smartfony... telefony komorkowe... a ja mam teraz takie pytanie: gdzie oni po tylu dniach laduja te telefony? jakich sim-kart uzywaja? bedac w Niemczech potrzebuja raczej niemieckich sim-ow, umow im providerzy nie dadza, bo wtedy trzeba miec konto w banku i co jeszcze lepsze, po to zeby kupic sim na karte w Niemczech tez trzeba sie wylegitymowac i byc sprawdzonym, w Niemczech kazdy sim jest rejestrowany - tak wiec pozostaje im korzystac z obcych sim-ow czyli oplacac polaczenia miedzynarodowe i doladowania - biedacy....
      • rena-ta49 A u nas TVN sam się w kanał wpuścił 17.09.15, 20:36
        namzalezy.pl/wpadka-tvn24-na-wyspie-lesbos-film-z-imigrantami-zdjeto-z-wizji-wideo/
      • rena-ta49 Re: Dyskusja z... 17.09.15, 20:39
        To oczywiście odosobniony przypadek:
        wyborcza.pl/1,75477,18844535,pochodzacy-z-iraku-islamista-zaatakowal-nozem-berlinska-policjantke.html#BoxGWImg
    • m.maska Re: Imigranci... 18.09.15, 15:51
      Czy to juz Armageddon (Sąd Ostateczny)?

fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-szef-wegierskiej-dyplomacji-do-europy-zmierza-nawet-35-mln-u,nId,1888252
      • m.maska Re: Imigranci... 18.09.15, 15:53
        "Komisja Europejska oświadczyła, że obecny kryzys migracyjny w świecie to najpoważniejsze wyzwanie od czasów II wojny światowej."

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-szef-wegierskiej-dyplomacji-do-europy-zmierza-nawet-35-mln-u,nId,1888252#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Tylko, ze konca tego nie widac...
        • rena-ta49 O o tym wasze media informują 18.09.15, 16:40
          czy jest jak u nas?
          Można o uchodźcach tylko dobrze.
          www.pch24.pl/Mobile/Informacje/informacja/id/38272
          • m.maska Re: O o tym wasze media informują 18.09.15, 19:43
            Musialam tego szukac, ale znalazlam... a przy okazji znalazlam jeszcze inny artykul...

BRAUNSCHWEIG. In Braunschweig ist es am Mittwoch abend in einem Einkaufszentrum zu einer Massenschlägerei unter bis zu 60 Asylbewerbern gekommen. „Zeugen berichteten, daß die Beteiligten zum Teil mit abgebrochenen Flaschenhälsen und in einem Fall mit einer ausgehobenen Gehwegplatte aufeinander losgegangen sind“, teilte die Polizei mit.

Zwei Männer mußten ihre Verletzungen im Krankenhaus behandeln lassen. Gegen sieben junge Männer im Alter zwischen 19 und 23 Jahren wurden Ermittlungen wegen Landfriedensbruchs und Körperverletzung eingeleitet. Alle stammen aus Somalia. „Die Beschuldigten standen unter Alkoholeinfluß und wurden abschließend in Polizeigewahrsam genommen.“ Insgesamt waren acht Funkstreifenwagen im Einsatz.

In der niedersächsischen Stadt war es in den vergangenen Monaten immer wieder zu Gewalt durch die Bewohner der örtlichen Landeserstaufnahmestelle gekommen. Der Leiter der Braunschweiger Kriminalpolizei, Ulrich Küch, hatte den Kriminalitätsanstieg in der Umgebung des Asylheims als „drastisch“ bezeichnet. Zudem wurden Frauen angegriffen und Wohnungen aufgebrochen. Die Polizei reagierte daraufhin mit der Gründung einer Sonderkommission gegen kriminelle Asylbewerber. „Wir müssen die Bevölkerung schützen“, hatte Küch den Schritt begründet. (ho)

------------------------------------------
            Policja utworzyla komisje specjalna przeciwko kryminalnym azylantom: "musimy chronic mieszkancow"... i jak czytam, ze sa w Polsce zwolennicy sprowadzania tej zbrodniczej holoty to moge tylko pokiwac glowa - bo nie wiedza, czym to pachnie. Od kilku dni rozmawiam tutaj z Niemcami, nawet nie mozna powiedziec, ze oni sa przeciwni, oni sie po prostu zwyczajnie boja.
          • m.maska Re: O o tym wasze media informują 18.09.15, 19:53
            rena-ta49 napisała:

> czy jest jak u nas?
            > Można o uchodźcach tylko dobrze.
            > www.pch24.pl/Mobile/Informacje/informacja/id/38272

Islamscy „uchodźcy” zaatakowali w Niemczech chrześcijan. Pobili kobietę w ciąży

- to nie sa uchodzcy, to sa NAJEŹDŹCY...
      • rena-ta49 Koń trojański i ślepcy z Europy 18.09.15, 16:41
        "Arabia Saudyjska, która jasno określiła swoje stanowisko w sprawie imigrantów („nie przyjmiemy, bo wśród nich jest zbyt wielu ekstremistów i terrorystów”wink otwarcie zadrwiła z przywódców europejskich ogłaszając, iż jest skłonna wysupłać „parę” milionów dolarów i proponując Niemcom pomoc w postaci budowy dwustu meczetów z myślą o przybyszach. Dla królestwa wahabitów wylęgarnia islamu w Europie to cel nad cele. Euroislam jest gwarantem ekspansji i szerszego panowania. Inne kraje Zatoki Perskiej jak Katar, z którego na Zachód promieniuje muzułmańskie światło Al-Dżaziry, codziennie ocieplającej obraz islamu, także zacierają ręce. Szejkowie ocaleli. Masowy przypływ muzułmanów mógłby obalić ich reżimy, zdemontować aktualną strukturę demograficzną. Przybysze w postaci chrześcijan z Filipin czy Indii to niewolnicy, którzy mogą pracować w nieskończoność za darmo, a współbraci w Allachu, w zgodzie z Koranem nie można wykorzystywać, więc co to za biznes? Kto by wtedy za tzw. frajer zbudował stadiony na piłkarski Mundial w Katarze?

Turcja wysyła tabuny uchodźców do Europy, ponieważ jest to doskonała okazja do destabilizacji Starego Kontynentu i osłabienia go przed marzeniami Erdogana (pisze o tym wspaniale prof. Roberto de Mattei w książce „Turcja w Europie? Dobrodziejstwo czy katastrofa?”wink. Jako kraj tranzytowy Turcja jest drogą na dżihad i z dżihadu. To przez nią płynie fala najemników i ochotników z Austrii, Niemiec, Francji czy Belgii.
        - See more at: www.bibula.com/?p=83301#sthash.um8rqEnU.dpuf
        • al-szamanka Re: Koń trojański i ślepcy z Europy 18.09.15, 19:40
          rena-ta49 napisała:
          Już początek mówi wszystko:
          "Urzędnicy z Brukseli głupawo się uśmiechają, lewica zatyka uszy watą propagandy ideologicznej, katolewica prawi o ślepym miłosierdziu zapominając o rozumie, w Monachium Niemcy, ci współcześni Trojanie, przy aplauzie i wiwatach wychwalają swego bożka politycznej poprawności. A Państwo Islamskie krok po kroku realizuje własne plany podboju Europy. Plany, które wcześniej głośno zapowiadało"
          > - See more at: www.bibula.com/?p=83301#sthash.um8rqEnU.dpuf
          • m.maska Re: Koń trojański i ślepcy z Europy 18.09.15, 19:46
            700 lat Hiszpania powstrzymywala najazd islamu na Europe, tylko dzieki glebokiej wierze Hiszpanii i Pirenejom zawdzieczamy to, ze dzisiaj nie chodzimy w burkach i nie slyszymy muezinow, ale wszystko na to wskazuje, ze ta nauka z historii poszla w zapomnienie.
    • m.maska W Niemczech plaga gwałtów 21.09.15, 20:27
      "Gatestone Institute" podaje, że Niemcy targane są prawdziwą plagą gwałtów. Przykładowo w Monachium 80 proc. migrantów to młodzi mężczyźni, którzy chcą mieć dostęp do kobiet. Za seks z azylantkami płacą 10 euro. "Jesteśmy największym burdelem w Monachium" - mówi pracownik społeczny, który opiekuje się imigrantami.

www.fronda.pl/a/plaga-gwaltow-w-niemczech-z-monachium-zrobili-sobie-burdel,57185.html
      • al-szamanka Re: W Niemczech plaga gwałtów 21.09.15, 20:42
        m.maska napisała:

> "Gatestone Institute" podaje, że Niemcy targane są prawdziwą plagą gwałtów. Prz
        > ykładowo w Monachium 80 proc. migrantów to młodzi mężczyźni, którzy chcą mieć d
        > ostęp do kobiet. Za seks z azylantkami płacą 10 euro. "Jesteśmy największym bur
        > delem w Monachium" - mówi pracownik społeczny, który opiekuje się imigrantami.
        >
        > www.fronda.pl/a/plaga-gwaltow-w-niemczech-z-monachium-zrobili-sobie-burdel,57185.html

"Policja ostrzegła wszystkich rodziców: nie wypuszczajcie swoich dzieci samych z domów!"
        Niestety, taka rzeczywistość czeka nas wszędzie. Widziałam tych młodych, wygłodzonych - będą polować stadami.
        • al-szamanka po uciekinierach można się pożywić 26.09.15, 19:10
          wmeritum.pl/wegierski-chlopiec-zbiera-jedzenie-wyrzucone-przez-imigrantow/
          Widziałam podobne rzeczy w Salzburgu, tylko że nie było to dziecko, a zwyczajni salzburscy menele wybierający wyrzucone, zapakowane jedzenie z koszy na śmieci - po prostu z nieba im się sypnęło i podejrzewam, że błogosławili "uchodźców" za łaskę i szczodrość.
          • al-szamanka im ich więcej, tym gorzej... 29.09.15, 09:29
            ... i to nie tylko w obozach dla uchodźców.
            O tym, że w Niemczech organizują własną policję narzucającą ich zwyczaje także chrześcijanom już wiadomo, że w Anglii w dzielnice-getta muzułmańskie lepiej się nie zapuszczać... teraz pokazują, że zaczynają to wszystko ledwie staną na europejskiej ziemi.

polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/3556-die-welt-muzulmanie-w-osrodkach-dla-uchodzcow-przesladuja-chrzescijan-bija-i-pluja-ponizaja
            "Mężczyzna dodaje, że gdy na ścianie swojego pokoju powiesił obrazek przedstawiający Chrystusa na krzyżu, został zaatakowany:

– Gdy moi współlokatorzy muzułmanie zobaczyli obraz napluli mi w twarz. Gdy był Ramadan budzili mnie codziennie rano i kazali mi jeść zanim wejdzie słońce. Gdy odmawiałem krzyczeli, że jestem „kafirem”, niewierzącym. I należy mnie zabić. Traktują mnie jak zwierzę. Żyję w ciągłym strachu – mówi uchodźca, który alarmował w tej sprawie ochronę ośrodka"
            • m.maska Re: im ich więcej, tym gorzej... 29.09.15, 10:54
              Jednym slowem nie imigranci a islamisci... no to niezly poczatek jest.
              I niech nie ciesza sie ateisci, bo islam nie toleruje zadnej religiii ale i jej braku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka