IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.05.03, 15:47
witam.
czy grywacie w tenisa?
gdzie mozna znalezc najlepszych instruktorow?
od niedawna wynajmuje kort w hali Lecha przy ul. Powstancow Slaskich w Wawie -
jest w miare sympatycznie.
Prosze o jakies ciekawe sugestie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kob2 Re: tenis 23.05.03, 23:19
      Nie napisałaś, na jakim poziomie grasz, ale z pytania domyślam się, że jesteś
      raczej początkująca. Najlepszą rada, jaką Ci mogę dać - przyjrzyj się ludziom,
      którzy udzielają lekcji w tym ośrodku. Na pewno przewija się tak co najmniej
      kilka różnych osób. Nie zwracaj uwagi na "instruktorów", którzy potrafią tylko
      zachwycać się tym, co uczennica robi. Posłuchaj przez chwilę - czy ustawiają,
      poprawiają, korygują swoich uczniów, czy tylko ograniczają się do posyłania
      piłek i "ochów" i "achów".
      Nie trzeba zaraz mieć "najlepszego" instruktora - wystarczy dobry, który
      rzetelnie uczy, a nie bierze pieniądze za samą obecność na korcie.
      pozdrawiam
      kobi
      • Gość: brzoskwinka Re: tenis IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 24.05.03, 10:45
        dzieki za rady!
        rzeczywiscie zaczynam od "zera" umiejetnosci.
        Trafilam na raczej dobrego insftruktora, nie wydaje z siebie zadnych ochow i
        achow :-) choc na poczatku raczej srednio chcialo mu sie cokolwiek do mnie
        mowic wiec stosowanie skomentowalam ze po prostu nie rozumiem co do mnie mowi,
        bo to co dla niego jest oczywiste to dla mnie jest wrecz na odwrot - i od tego
        momentu zaczelo byc w porzadku, zaczal sie starac.
        Poza tym, trudno zeby wydawal z siebie ochy i achy, poniewaz na poczatku co
        druga pilke schrzanialam.. :-)))
        ale jest fajnie!

czy cena 100 pl za godzine (kort + instruktor) jest dobra/standardowa??

Pozdrawiam.
        • kob2 Re: tenis 25.05.03, 00:16
          Nie wiem, jakie są ceny w tym roku - grywam z instruktorem, kiedy mój partner
          nie może. Rok temu było 50-60 bez kortu. Ja akurat grywam na kortach dość
          kosztownych (ziemnych) - 40 za godz. Z tego co wiem, częściej kosztują 30-35.
          Co prawda pisałaś, że wynajmujesz halę, więc ta cena nie byłaby najgorsza.
          Fajnie, że piszesz, że jest fajnie. Uważam, że można cieszyć się tenisem na
          każdym poziomie. Pamiętam, jaką radość sprawiało mi na początku, kiedy coraz
          częściej słyszałam czyste odbicie albo czułam, że już potrafię nadać piłce
          siłę, a nie korzystać tylko z energii "przychodzącej".
          Obserwuj też innych trenerów - patrz na ich pracę i efekty u uczniów. W końcu
          ze swoim ślubu nie brałaś i zawsze możesz zwrócić się do kogoś innego.
          Pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości, bo na tym etapie to najważniejsze.
          Kobi
          P.S.
          Forum fitness, a wszyscy o kaloriach i ketozie, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka