04.09.17, 14:48
Jakbyś cofnęła się o lata to co byś wybrała. Emigrację z Polski ? Wiem że to trudna odpowiedź ale nie do odpowiedzenia. Ja też mogłem dać nogę że tak powiem ale zostałem i zaangażowałem się w to i owo. Tacy jak zero tułali się po sierocińcach ale nie o tym mówię. Gdybyś wiedziała co dzisiaj to wyjechałabyś z Polski ? bo ja w życiu.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Maseczko 04.09.17, 16:13
      Nie wiem... ja wtedy tez nie wyjechałam żeby zostać - pojechałam do brata w odwiedziny i tutaj zastał mnie stan wojenny. Miałam wracać przed Świętami do Polski.
      • czarek_sz Re: Maseczko 04.09.17, 18:12
        I zostałaś ? Al też miała podobnie ? do mojej fabryki chyba w 92 albo trzecim przyjechali Niemcy żeby zamknąć nam fabrykę. Mówię zamknąć bo to był szemrany interes. Żebyśmy przestali produkować koparki tylko pracowali dla nich. To było kurestwo i dowód że Polska ma być ich kolonią. I jak dziś pamiętam wielu za tym było i klaskało. Dziś te kurwy żyją na wsi za tysiąc zeta i żrą kartofle. Ale swoje zrobili bladzie i niektórzy z nich dali dyla z Polski jak zero zasraniec jeden.
        • al-szamanka Re: Maseczko 04.09.17, 22:20
          AL miala podobnie, Czarku. Przyjechalam do Austrii na tydzien, potem przedluzylo sie to do paru miesiecy, a potem przeszkodzil mi w powrocie stan wojenny.
          I tak zostalam...
    • a74-7 Re: Maseczko 04.09.17, 22:42
      Ale tu padlo pytanie czy majac ponowny wybor zrobily byscie to samo ? Czy pozostaly byscie na emigracji?
      • m.maska Re: Maseczko 04.09.17, 23:29
        Tu nie ma latwych odpowiedzi... wtedy nikt nie wiedzial jak to sie skonczy, czy powrot nie skonczy sie u bialych niedzwiedzi... pracowalam w firmie, ktore jeszcze przed stanem wojennym byla pod szczegolna obserwacja SB-cji
      • al-szamanka Re: Maseczko 05.09.17, 04:34
        a74-7 napisał:

> Ale tu padlo pytanie czy majac ponowny wybor zrobily byscie to samo ? Czy pozos
        > taly byscie na emigracji?

Szczerze mowiac, nie wiem. Ja wtedy, prawde mowiac, wyboru nie mialam, zmusila mnie sytuaja. Chyba tak musialo byc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka