Dodaj do ulubionych

Uroda a zadbanie

03.10.24, 13:32
Jedna forumka napisala ze dzis osoba o brzydkich rysach twarzy ale zadbana i inwestująca w swój potencjał może być bardziej atrakcyjna od osoby o ładnych rysach ale niezadbanej. Zgadzacie się? Bo ja nie.
Jak w ogóle można zadbaniem wpłynąć na urodę ? No nie da się. Żadne peelingi i maseczki nie pomogą na duży nos czy małe oczy. I ile w ogóle da się zmienić tym mitycznym dbaniem o siebie? Moim zdaniem tyle co nic. Wklepując krem czy nie wklepując wyglądam tak samo. Po maseczkach u kosmetyczki nigdy nie ma żadnego efektu.
Macie inne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:35
      Jak ktoś jest bardzo brzydki to się nic nie zrobi, ale takich ludzi jest mało, większość jest przeciętna. Od dużego nosa można odwracać uwagę jeszcze większymi ustami wink Na pewno gładka, zadbana, dobrze nawilżona cera jest bardzo na plus
    • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:38
      Ale jakbyś weszła na wyższy pułap finansowy miała większe możliwości to byś mogła byś być jak Grażyna Kulczuk mając 70 +czy te panie są ładne? Nie są ani ładne ani młode a wyglądają znakomicie bo są zadbane.
      • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:43
        Swoją drogą mam wypielęgnowana w rodzinie zawsze zbiera komplementy mimo że jest bardzo przeciętna dużo młodsza śliczna naturalnie dziewczyna w rodzinie która ma depresję i nie jest wypielęgnowana dostaje szpile
        • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:49
          A to tłumaczy twoje obsesje...
          • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:54
            widzę różne rzeczy obserwację i w otoczeniu i szerzej i w rodzinie i poza akurat na to zwracam uwagę bo fascynuje mnie efekt aureoli
            • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:57
              Fascynujące jak ludzie potrafią dostawać wzmocnienia i gratyfikacje społeczne za sam tylko wygląd juz samo wypielęgnowanie powoduje że przypisujemy ludziom lepsze cechy
              • simply_z Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:01
                Na szczescie to sie zmienia...
              • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:03
                W normalnej rodzinie nie wsadza się szpil osobie w depresji bo źle wygląda
                • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:04
                  Niestety świat nie jest idealny to występuje podobnie jak teksty weź się w garść
      • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:16
        Czy ja wiem... Ostatnio widziałam zadbaną panią chyba bliżej sześćdziesiatki, która dumnie dzierżyła w dłoni torebke hermes. No nie wyglądała znakomicie, po prostu była bogata i zadbana.
        • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:19
          I pewnie wyglądała dużo lepiej od biednych sześćdziesięciolatek
          • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:38
            Czy ja wiem, wiek robi swoje. Nie ukrywam, że zwróciłam na nią uwagę ze względu na tę torebkę. Gdyby nie hermes, raczej bym na nią nawet nie spojrzała.
            • malia Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:49
              przecież nikt nie pisze, że zadbany się nie starzeje
            • tania.dorada Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:22
              afro.ninja napisała:

> Czy ja wiem, wiek robi swoje.

No robi, dlatego została porównana z ubogimi szescdziwsieciolatkami a nie dwudziestolatkami.
            • sabek81 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:52
              afro.ninja napisała:

> Czy ja wiem, wiek robi swoje. Nie ukrywam, że zwróciłam na nią uwagę ze względ
              > u na tę torebkę. Gdyby nie hermes, raczej bym na nią nawet nie spojrzała.
              Ostatnio w kawiarni kolo mnie siedzialy dwie koleżanki na oko 70 plus, czy ładne to ciezko stwierdzić , moze za młodości tak ale zadbane i dobrze ubrane były obie, az milo było popatrzec , niestety wiekszość kobiet w ich wieku nie ma na to srodkow pewnie.
    • blasckbird13 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:41
      Jak masz wyprostowane plecy, zgrabną sylwetkę, sprężysty krok, uśmiech na twarzy, ładne zęby i włosy, to małe oczy i nos jak kartofel nie mają znaczenia.
    • imponderabilia20 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:42
      A ja mysle, że makijaż potrafi zdziałać cuda. Ale pod warunkiem, że twarz jest dość symetryczna, bez odstępstw typu: kartoflany nos czy 5 podbródkow. Ale swoją drogą, jak się zastanowię, to ja nie mam w otoczeniu jakichś szczególnie niezaniedbanych osób.
    • simply_z Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:44
      Powiedzialabym, ze co innego ma paradoksalnie znaczenie. Charakter, wdziek, rodzaj charyzmy, bardzo malo osob je posiada, a to sa cechy, ktore najbardziej przyciagaja.
      • elinborg Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:49
        Zgadza się.
        Czy Sarah Jessica Parker jest ładna? Albo Jennifer Aniston? Jakby przeanalizować po kolei kształt twarzy, brody, nosa- nic ładnego. Oczy się bronią. Ale w całości? Obie bardzo atrakcyjne.
        • szarmszejk123 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:52
          Aniston to akurat chyba nic nie brakuje?
          • simply_z Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:57
            Mnie sie zawsze podobala bardziej Courtney i Lisa , natomiast Jennifer miala i ma swietna figure.
            • szarmszejk123 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:27
              A to już kwestia gustu, subiektywna sprawa. Obiektywnie jednak Jennifer brzydulą raczej nazwać nie można.
          • runny.babbit Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:26
            To Hollywood, tam wszystkie były śliczne, tylko w różnych typach urody.
          • wbka1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:35
            Aniston jest po operacji plastyc,nej nosa.
          • elinborg Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:26
            Zobacz, jaki ma nos, brodę. Poszczególne elementy ani układ twarzy nie jest ładny. Ale jak patrzysz na całość, uśmiech, plus włosyvi sylwetka- super
          • majenkirr Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:41
            szarmszejk123 napisał(a):
            > Aniston to akurat chyba nic nie brakuje?

Aniston jest jak kolendra 😉, albo się ja lubi bardzo, albo wcale. Ja np. tez nie rozumiem fenomenu.
            • szarmszejk123 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:31
              E, mnie się ona jakoś bardzo nie podoba ( z resztą żadna z trzech mnie nie powala) ale brzydką bym jej mimo wszystko nie nazwała.
            • katiemorag Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:31
              Aniston źle robił brak biustu. Z piersiami jest zupełnie inny odbiór tej aktorki. Wtedy jest nawet sexi.
              • eglantine Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:44
                Serio? To ona wcześniej nie miała biustu???😈
                No dobra, żarty na bok - to "zdjęcie" ma tyle wspólnego z rzeczywistością co okładka Elle z Olejnik.

Jakoś nigdy nie rozpatrywałam jej atrakcyjności pod tym kątem. Może gdyby grała w Słonecznym Patrolu?
                Ona ma po prostu buzię dziewczyny z sąsiedztwa, atrakcyjnej kumpeli, ale nie jest i nigdy nie była wg mnie jakąś pięknością.

• katiemorag Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:12
                  Ale z biustem bylby bardziej atrakcyjna. Tak jak u ładnej kobiety ten biust nie ma ogromnego znaczenia tak w przypadku brzyduli zupełnie zmienia jej odbiór.
                  • eglantine Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:13
                    Brzyduli? No, no.
                  • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:14
                    katiemorag napisała:

>Tak jak u ładnej kobiety ten biust nie
                    > ma ogromnego znaczenia tak w przypadku brzyduli zupełnie zmienia jej odbiór.

wtedy mówi się - ta brzydula z dużym biustem...
                  • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:18
                    No nie wiem, zobacz sobie mój wątek gdzie pokazałam zdjęcie sylwetki, nawet nie z odsłoniętymi jakkolwiek piersiami 🙄
                    • katiemorag Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 19:57
                      Piersi u niedoświadczonych mężczyzn wywołują uczcie zmieszania. Nawet u dorastających dziewcząt.
              • wapaha Re: Uroda a zadbanie 05.10.24, 10:33
                katiemorag napisała:

> Aniston źle robił brak biustu. Z piersiami jest zupełnie inny odbiór tej aktork
                > i. Wtedy jest nawet sexi.

zdjęcie rzeczywiste ponizej
                ( fakt, wygląda świetnie)

• szarmszejk123 Re: Uroda a zadbanie 05.10.24, 10:35
                  Faktycznie, ale pasztet 😅
        • azalee Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:56
          Dokladnie tak. A z drugiego konca skali jest na przyklad Lindsay Lohan, ktora byla sliczna, ale nalogi i imprezowy styl zycia (oraz operacje) skutecznie jej urody pozbawily.
          • chromatic Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:45
            Lindsay wygląda teraz świetnie, wejdź na jej IG
            • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:05
              Na ig każdy wygląda świetnie
              • chromatic Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:12
                OMG przecież można zobaczyć w necie też zdjęcia z wyjść i też jest bdb
                • azalee Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:29
                  Nie, nie jest. Widac bardzo liczne operacje, a ona jeszcze nie ma 40 lat.
                  • majenkirr Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:35
                    IMO jest piękna.
                  • chromatic Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:44
                    Widać, że miała operacje ale moim zdaniem bardzo dobrze zrobione. Nie wygląda jak ofiara chirurga
                    • azalee Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:41
                      Biorac pod uwage z jak wysokiej urodowej polki startowala, to imho wyglada bardzo przecietnie. I jest dla mnie potwierdzeniem tezy postawionej w tym watku : nawet duza urode mozna zniszczyc zlym stylem zycia.
                  • szarmszejk123 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:44
                    Kurde, ona jest ode mnie rok młodsza, nie powiedziałabym...
        • konsta-is-me Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 21:02
          Aniston jest ładna według mnie , szczególnie w młodości.
          A Parker paskudna i chuda , w młodości też nieladna.
    • daniela34 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 13:49
      Nic się nie da...
      Ech...
    • alexis1121 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:09
      Ja uważam tak tak ty, czyli że nie można wpłynąć zadbaniem na urodę. Albo ktoś ma ładne rysy, albo nie. Dla mnie idealnym przykładem na to jest Joanna Przetakiewcz. Ma tanią, nieinteligentą urodę, twarz osoby alkoholizującej się. A przecież chodzi na zabiegi.
      • homohominilupus Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:29
        Zgadzam się z Alexis, koniec świata.

Przetakiewicz jest straszna.
      • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:34
        Ale ona chyba rzeczywiście konkretnie chla(ła)
        • znowu.to.samo Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 17:02
          E no co wy opowiadacie o Przetakiewicz
          Chciałabyscie tak wyglądać w tym wieku
          • alicia033 Re: Uroda a zadbanie 05.10.24, 08:38
            znowu.to.samo napisała:

> Chciałabyscie tak wyglądać w tym wieku

Ja na pewno NIE.

https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/49/2024/08/Projekt-bez-nazwy-2024-08-10T101314.712-6941b3f.jpg?quality=90&webp=true&resize=1000,667
            • chatgris01 Re: Uroda a zadbanie 05.10.24, 09:09
              Ja też nie.
    • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:14
      No przeciętni urodowo osoba chodzi na siłownie, robi sobie operacje plastyczne, moze lifting, kosmetyczka, brwi, sztuczne rzesy, drogie ubrania, dodatki i to raczej pomaga, niż zniechęca potencjalnych adoratorów.
      Osoba bardzo ładna, a bez tych atrybutów powyżej, to juz zalezy od wieku. Jak młoda, to nic nie potrzebuje, jak po czterdziestce, to cóż, pewnie jacyś koneserzy się znajdą.

• grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:35
        Chcesz powiedzieć, że osoba bez sztucznych rzęs i drogich ubrań i dodatków nie będzie miała adoratorów po czterdziestce? Nie sądzę, żeby faceci lecieli na drogie torebki. Co do sztucznych rzęs, brwi, ust itp. to kwestia upodobań, wcale nie każdemu się to podoba
        • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:45
          Zebrałam wszystkie ulepszenia, którymi może operować kobieta w tych czasach.
          Tu jest mowa o bardzo ładnej kobiecie, która nie chodzi na siłownię, nie ma sztucznych piersi, rzęs,.modnych ubrań.
          • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:06
            Bardzo ładna kobieta ma zapewne naturalne ładne piersi, więc po co jej sztuczne, ma ładne rzęsy. Modne ubrania to faceci mają w tylnej części jelita grubego jeśli chodzi o ocenę atrakcyjności kobiety.
            • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:21
              Bardzo ładna kobieta też podlega grawitacji.
              • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:23
                afro.ninja napisała:

> Bardzo ładna kobieta też podlega grawitacji.

Tak sie składa, że zazwyczaj gdy ktoś był ładny za młodu i to i na starość jest ładny
                • malia Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:26
                  masz błędnie wpojone przekonanie, że uroda= młodość
                  • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:34
                    malia napisała:

> masz błędnie wpojone przekonanie, że uroda= młodość

Ja?
                    przecież napisałam, że zazwyczaj gdy ktoś był ładny za młodu i to i na starość jest ładny
                    • malia Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:36
                      nie, afro ninja
                  • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:33
                    Niestety choćby skały sr... uroda równa się młodość. Gdyby tak nie było, nikt by się nie obrażał za wyrażenie- ale staro wyglądasz, ale się postarzałaś. Każda chce się odmłodzić, a nie postarzać! Uroda przemija, to naturalna sprawa z którą współczesne kobiety nie mogą się pogodzić.
                    • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:35
                      afro.ninja napisała:

> Niestety choćby skały sr... uroda równa się młodość. Gdyby tak nie było, nikt b
                      > y się nie obrażał za wyrażenie- ale staro wyglądasz, ale się postarzałaś. Każda
                      > chce się odmłodzić, a nie postarzać! Uroda przemija, to naturalna sprawa z któ
                      > rą współczesne kobiety nie mogą się pogodzić.

Serio nie widziałaś nigdy ładnego starszego człowieka?
                    • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:08
                      Są ładne dojrzałe kobiety i przystojni dojrzali mężczyźni
                    • znowu.to.samo Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 17:23
                      afro.ninja napisała:

> Niestety choćby skały sr... uroda równa się młodość.

nie zgodzę się
                      Jak młoda ale ma np ropne wykwity na skórze które dermatolog zakazał wyciskać (jak u mojej koleżanki w liceum)
                      do tego cienkie i marne włosy, nadwagę albo otyłość, workowate ciuchy to nawet 18tka może wyglądać słabo
                      • 35wcieniu Re: Uroda a zadbanie 05.10.24, 09:01
                        Ale ona nie napisała że młodość równa się uroda, tylko odwrotnie.
                        Można być brzydkim będąc młodym, oczywista rzecz, ale ciężko być pięknym na starość nawet jak za młodu było się pięknością, tak rozumiem ta wypowiedź.
                    • wapaha Re: Uroda a zadbanie 05.10.24, 10:36
                      afro.ninja napisała:

> Niestety choćby skały sr... uroda równa się młodość. Gdyby tak nie było, nikt b
                      > y się nie obrażał za wyrażenie- ale staro wyglądasz, ale się postarzałaś. Każda
                      > chce się odmłodzić, a nie postarzać! Uroda przemija, to naturalna sprawa z któ
                      > rą współczesne kobiety nie mogą się pogodzić.

mam kontakt z seniorami
                      i znam panie seniorki zadbane i ładne

może piękno jest w oczach patrzącego ?
                • eglantine Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:35
                  Niekoniecznie. Mało to klasowych piękności, które się roztyły i zaniedbały? A z drugiej strony szarych myszek, które się w pewnym momencie wylaszczyły i wyglądają bardzo atrakcyjnie? Często to jest też kwestia nie tyle zadbania, co odkrycia, w czym mi dobrze, co mi służy, a w czym wyglądam niekorzystnie. Czasem wystarczy zmiana fryzury, oprawek, podkreślenie urody umiejętnym makijażem.
                  • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:43
                    eglantine napisała:

> Niekoniecznie. Mało to klasowych piękności, które się roztyły i zaniedbały? A z
                    > drugiej strony szarych myszek, które się w pewnym momencie wylaszczyły i wyglą
                    > dają bardzo atrakcyjnie? Często to jest też kwestia nie tyle zadbania, co odkry
                    > cia, w czym mi dobrze, co mi służy, a w czym wyglądam niekorzystnie. Czasem wys
                    > tarczy zmiana fryzury, oprawek, podkreślenie urody umiejętnym makijażem.

Ładny człowiek to taki, który ma dobrze skomponowaną* twarz, dobrze osadzoną na szyi.
                    Taki człowiek jest ładny i za młodu, i na starość, i bez makijażu, i z makijażem, i wypoczęty, i zmęczony. No i zaraz po wstaniu z łóżka.

* symetryczną, proporcjonalną, z dobrze zarysowanymi kośćmi, harmonijną kolorystycznie.
                • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:36
                  W tym wątku rozmawiamy o tym, która kobieta wygląda lepiej. Ładna, czy zrobiona? Czy zrobiona lepiej wygląda od ładnej, ale naturalnej? W pewnym wieku tak.
                  To, że ktoś się urodził ładny, nie znaczy, że nie wpływa na niego czas, choroby, ludzie się zmieniają.
                  • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:38
                    afro.ninja napisała:

> W tym wątku rozmawiamy o tym, która kobieta wygląda lepiej.

W tym wątku rozmawiamy o tym, czy uroda to jest to samo co zadbanie.

Ładniej czy brzydziej to pojęcia względne, bo ludziom - na szczęście - nie podoba sie to samo.

• afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:47
                      Niestety przeważającej większości ludzi podoba się to samo. Koncerny kosmetyczne, chirurdzy plastyczni, kosmetyczki, sklepy z ciuchami lubią to i zarabiają miliardy.

• po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:55
                        afro.ninja napisała:

> Niestety przeważającej większości ludzi podoba się to samo.

Czyli co konkretnie?
                        • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:56
                          po_godzinach_1 napisała:

> afro.ninja napisała:
                          >
                          > > Niestety przeważającej większości ludzi podoba się to samo.
                          >
                          > Czyli co konkretnie?

To, co wskaże marketing firm?
                        • demodee Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:54
                          > Czyli co konkretnie?

Dobre geny. Większość z nas ma podświadomą umiejętność oceniania po wyglądzie ludzi, którzy mają dobre geny i są płodni. Np. wiadomo wszystkim, że kobiety o sylwetce klepsydry są przeciętnie płodniejsze od "jabłek" czy "gruszek". Dlatego strojem i bielizną starają się upodobnić do "klepsydr", jeśli nimi nie są.
                          • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:19
                            Nie są
                          • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:23
                            demodee napisała:

> > Czyli co konkretnie?
                            >
                            > Dobre geny. Większość z nas ma podświadomą umiejętność oceniania po wyglądzie l
                            > udzi, którzy mają dobre geny i są płodni. Np. wiadomo wszystkim, że kobiety o s
                            > ylwetce klepsydry są przeciętnie płodniejsze od "jabłek" czy "gruszek". Dlatego
                            > strojem i bielizną starają się upodobnić do "klepsydr", jeśli nimi nie są.

Tu mogę się zgodzić - dobre geny to podstawa.
                            I tak, biologicznie rzecz ujmując masz rację. ale jeszcze dochodzi moda, gdy raz podobają się kobiety tęgie, raz chude a innym razem jeszcze inne.
                            • demodee Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:34
                              > moda, gdy raz podobają się kobiety tęgie, raz chude a innym razem jeszcze inne.

Tęgie czy chude, za najpiękniejsze uważane są kobiety o figurze klepsydry. (Istnieją klepsydry grube i chude, jak istnieją grube i chude"jabłka" czy "gruszki").
                              • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:40
                                demodee napisała:

> Tęgie czy chude, za najpiękniejsze uważane są kobiety o figurze klepsydry.

Może statystycznie.
                                • demodee Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:44
                                  Co to znaczy "statystycznie"?
                                  • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:47
                                    demodee napisała:

> Co to znaczy "statystycznie"?

Sprawdź sobie w słowniku
                          • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:46
                            Mimo wszystko utożsamianie ludzi którzy mają słabe geny kursują skórę o bladym naturalnie kolorycie liche włosy albo zwyczajnie są niechlujni albo nie przywiązują wagi by się ogarniać bo taka osobowość z nałogami najczęściej z cpaniem albo zmęczeniem to jest tylko fi we od na to h ad m biznes beauty lasuje mózgi
                            • demodee Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 18:51
                              > kursują skórę o bladym naturalnie kolorycie

"Kursują skórę"?

> taka osobowość z nałogami najczęściej z cpaniem albo zmęczeniem to jest tylko fi we od na to h ad m biznes beauty lasuje mózgi

O co chodzi?
                              • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 19:00
                                Ludzie mają tendencję do przypisywania innym nałogów albo zmęczenia tylko dlatego że ktoś ma naturalnie bladą skórę, niedoskonałości, liche włosy, kiki że to są geny a nie cpanie. Oczywiście w tym świecie masz toczyć walkę choćby polegała na wyklepaniu wyszpachliwaniu i zamalowaniu
                                • demodee Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 19:09
                                  > Oczywiście w tym świecie masz toczyć walkę choćby polegała na wyklepaniu wyszpachliwaniu i zamalowaniu

Zgadzam się w zupełności (poza "kikami", bo nie wiem, co to znaczy).

Życie polega na nieustannej walce z innymi o zasoby. Nie masz figury klepsydry, to musisz to maskować strojem. Nie masz pięknej twarzy, to musisz się szpachlować i malować.

A to tylko jeśli chodzi o rozprzestrzenienie genów. A przecież są inne sfery życia, bo przecież nie samą reprodukcją człowiek żyje!...
                                • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 22:01
                                  Daj spokój, przepita gęba jest charakterystyczna,nikt nie nazywa nikogo pijakiem z powodu cienkich włosów
                                  • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 22:23
                                    Ale pewien rodzaj niechlujności w wyglądzie kojarzy się z narkotykami, generalnie chudość bladość z używkami czerwone spuchnięte twarze to zupełnie nie to
                          • azalee Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 09:45
                            demodee napisała:

> Np. wiadomo wszystkim, że kobiety o sylwetce klepsydry są przeciętnie płodniejsze od "jabłek" czy "gruszek".

Przeciez to bzdura.
        • memphis90 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:45
          Swoją drogą ostatnio widziałam filmik, jak pani podpaliła sobie sztuczne rzęsy zdmuchując świeczki na torcie. Szczerze współczułam oparzeń, ale nie mogłam się powstrzymać od śmiechu…
      • aandzia43 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:49
        Kobieta z dobrą jakościowo skórą, niezłą sylwetką i ładnymi rysami twarzy czyli tzw. bardzo ładna kobieta nie wymaga większych nakładów kasy czy pracy nad urodą do pięćdziesiątki. Potem to już inna bajka.
    • malia Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:45
      oczywiście, że osoba, która ma czas, chęci i pieniądze w to inwestowanie w wygląd będzie wyglądać lepiej od tej, która tego wszystkiego nie ma.
      Samo znaczenie zadbanie się bardzo zmieniło w ostatnim czasie. Bo jak wyjdziemy poza sprawność fizyczną, szczupłe ciało, higienę i te wklepywane kremy, a dołożymy zabiegi i ingerencje chirurgiczne to mozemy mieć urodę zrobioną praktycznie z niczego
      • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:52
        No i jeszcze filtry w telefonie. wink
      • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:53
        To jest inny temat ale polskie kobiety bardzo windują poprzeczkę sobie i innym kobietom na serio teraz spodobać się innej kobiecie w Polsce to jest duży komplement bo wymagania co do siebie i innych są wysokie jak nigdy
        • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:55
          kariwitch00 napisała:

> spodobać się innej kobiecie w Polsce to jest duży kompl
          > ement

ale w jakim celu podobać sie innej kobiecie?
          • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:08
            Dlatego że to miło mieć pozytywne reakcje zwrotne, potrzebujemy głasków
            • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:19
              grruu2.0 napisała:

> Dlatego że to miło mieć pozytywne reakcje zwrotne, potrzebujemy głasków

Pozytywne reakcje wynikają gównie z tego czy ktoś jest miły, sympatyczny, uśmiechnięty, komunikatywny i pomocny, raczej nie z tego jaki ma makijaż.
          • majenkirr Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:19
            po_godzinach_1 napisała:
            > ale w jakim celu podobać sie innej kobiecie?

Żeby je szlag trafił z zazdrosci👹😂
            • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:20
              majenkirr napisała:

> Żeby je szlag trafił z zazdrosci👹😂

No to rozumiem smile
            • malia Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:27
              o, i to jest argument
        • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:57
          Kiedyś byłaś ładna dla innej kobiety albo nie teraz będziesz ocenia się każdy fragment i od urody plytki paznokciowej czy masz dobrze zrobione paznokcie po dobrze nałożony brązem i róż
          • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 14:59
            kariwitch00 napisała:

> Kiedyś byłaś ładna dla innej kobiety albo nie teraz będziesz ocenia się każdy f
            > ragment i od urody plytki paznokciowej czy masz dobrze zrobione paznokcie po do
            > brze nałożony brązem i róż

nawet jeśli jest jak piszesz, to co z tego wynika dla mnie?
          • simply_z Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:06
            Moze wyjedz czasem za grranice (niekoniecznie wschodnia), zdziwilabys sie.
          • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:09
            Sama tak oceniasz kobiety i myślisz że inne też
            • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:18
              Idź w dowolne miejsce gdzie ludzie podlegają ocenie bez przestrzegania społecznych norm co komu wypada powiedzieć w twarz, np te programy telewizyjne -eksperyment społeczny gdzie ludzie biorą śluby widząc się po raz pierwszy bezpośrednio przed złożeniem przysięgi małżeńskiej. Publiczność która tych ludzi ocenia rzadko określa ich ogólnie ładna nie ładna tam czytasz kto jaki ma makijaż, jakie zęby, a nawet jak układają się komuś usta podczas tego gdy mówi.
              • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:30
                Zobaczyli laskę w zimie w swoim domku na kółkach bez specjalnej tapety bo do telewizji się nie wyszukowala to ogłosili że jest nałogowcem źle wygląda, jak zrobiła makijaż już do telewizji to ładna innej wspolczuja odstających włosów i tego że jej się brzydko usta układają podczas mówienia
                • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:36
                  Cd baba tam miała plamy na twarzy i pokazała ją tvn to internet zrobił z niej mema bo nie umie nałożyć brazera tylko na ematce ktoś zauważył że te plamy na twarzy to niekoniecznie kwestia makijażu tylko jakieś dermatologicznego schorzenia i tak to dziś wygląda szerzej
              • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:14
                Te programy sa reżyserowane
                • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:18
                  Nawet jeśli to nikt nie wyrywa uczestnikom włosów żeby pasowały do scenariusza czy każe tyć 15 kg
                  • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:31
                    Przecież tych uczestników się wybiera w castingach
                    • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:40
                      Ale co to ma do rzeczy jak ludzi się tak dziś ocenia nie ogólnie tylko ilość włosów czy włosy odstają jak się usta układają czy brzuch czy makijaż i tak bez końca
                      • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:42
                        Co to znaczy "się"? Kto tak ocenia? Ty? Ja nie.
                        • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:47
                          Przeciąż ci pisze na przykładach 3 wątki niżej nasz na ematce na to dowód jak ci się nie chce sprawdzać w innych miejscach
        • waleria_bb Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:03
          Tak, wymagania są bardzo wysokie dziś. Kiedyś bardzo zadbane i nastarane były gwiazdy, celebrytki, naprawdę bogate kobiety. Teraz zabiegi i operacja to już normalka, studentki sobie robią.
          • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:06
            waleria_bb napisał(a):

> Tak, wymagania są bardzo wysokie dziś.

Kto stawia te wymagania?
          • homohominilupus Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:44
            waleria_bb napisał(a):

> Tak, wymagania są bardzo wysokie dziś.

Jak żyć???
            Kiedyś bardzo zadbane i nastarane były g
            > wiazdy, celebrytki, naprawdę bogate kobiety. Teraz zabiegi i operacja to już no
            > rmalka, studentki sobie robią.
          • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:50
            Pamiętam wypowiedź chirurga.plastycznego (sprzed dwudziestulat), że żadna psychoterapia w celu akceptacji swojego wygladu, nie pomoże tak jak operacja nosa. smile
            • chatgris01 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 10:36
              MJ operacje nie pomogły...
            • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 10:51
              Może dobry chirurg, ale o psychice nie ma pojęcia. Jak ktoś siebie naprawdę nie akceptuje to mu operacja nie pomoże. Operacja pomoże osobie, która akceptuje siebie, ale chcę mieć ładniejszy nos
              • miaumia Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:26
                Z tym prawda. A dysmorfofobia to poważna choroba.
                'Operacja pomoże osobie, która akceptuje siebie'- poziom akceptacji osoby decydującej się na operację na pewno nie jest wysoki, skoro się na nią decyduje. Może być co najwyżej umiarkowany.

Na pewno na decyzję wpływa presja otoczenia czy wygląd budzący konsternację. Oraz cele, jakie chce się osiągnąć.
                Operacje są też nowym rodzajem uzależnienia. Rzadko kiedy ktoś poprzestaje na jednej korekcie i wciąż widzi nowe powierzchnie poprawkowe. Co wynika z chronicznego niezadowolenia z siebie. Także poprzez stworzenie zawyżonych oczekiwań piękna.

Poza tym, obiektywna autokrytyka nie jest do końca możliwa, a nawet jeśli, to również rzadko ktoś postrzega siebie zdrowo i planuje rozsądnie, np. powie - ' mam bardzo krzywy i ogromny nos, a jak go wyprostuję, to nie wystąpię w 'Jakie z Ciebie bóstwo ' ale znacznie zwiększę szanse pozytywnej reakcji na swój wygląd pośród innych, choćby w procesie rekrutacji.
                wink
                • figa_z_makiem99 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:44
                  Widziałaś komentarze pod artykułami na przykład z Cichopek? Gdyby kobieta przejmowała się hejtem na temat swojego wyglądu, nie wyszłaby z domu, a ma pracę w tv i zakochanego w niej faceta. Młodzi ludzie nie są tak odporni i nie dziwię się, że uzależniają się od filtrów i od zabiegów. Damskie wersje incelek ustalają co jest kobiece, a co nie, podobnie jak incele oceniają kobiety. Rikuś w wątku o dodzie napisał, że ma mordę, albo ryj, jakoś w ten deseń, w tym wątku kobieta pisze o aktorce, że wygląda obrzydliwie. Czy to jest normalne?
                  • figa_z_makiem99 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:52
                    Ludzie cofają się w rozwoju, bo podobne komentarze na temat wyglądu pamiętam z okresu, gdy byłam dzieckiem "a twoja mama jest brzydka" i ty też, a ja jestem ładna smile
              • afro.ninja Re: Uroda a zadbanie 09.10.24, 17:31
                Pomoże, zwłaszcze jeśli chodzi o operacje nosa. Ludzie mają naprawdę spore nosy, bardzo garbate. Po operacji wyglądają całkiem normalnie, no i ładniej. Nikt ich nie ocenia pod kątem potężnego nosa, zwłaszcza w młodym wieku. Tu nie chodzi o akceptacje siebie, tylko pozbycie się defektu. Nie wiem, czy teraz nagminnie robi się operacje, może zamożni ludzie i owszem. Te osoby, które znam i miały operację nosa (jedną) uważam, że zrobiły sobie dobrą rzecz.
                • miaumia Re: Uroda a zadbanie 10.10.24, 00:59
                  No nie wiem. Poza nosem są też inne punkty na twarzy i sam jej układ, które decydują o urodzie.
                  Musiałabym pójść na minimum 10 operacji, żeby przestać być brzydka w odczuciu krytykantów.
                  A osoby, które szpeci nos czy też jeden mankament owszem, poczują komfort.
                  wink
        • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:08
          Co za bzdura... Może na forum 😀
    • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:00
      Oczywiście, że uroda to co innego, niż zadbanie.
    • princesswhitewolf Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:04
      Chyba jej chodzi o makijaz. Makijaz potrafi czynic cuda. I co ciekawe roznica wydobycia piekna przy uzyciu makijazu u tej aamej makijażystki wcale nie jest proporcjonalna do harmonijnosci rys i wrodzonej urody.

Sa bardzo przecietne kobiety ktore w makijazu robia sie gwiazdami zyskuja a takze bardzo ladne kobiety które makijaz upiększa oczywiscie ale nie tak radykalnie jak te pierwsze
      • majenkirr Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 15:25
        princesswhitewolf napisała:
        > Makijaz potrafi czynic cuda.

To prawda. Dodam - umiejętnie zrobiony makijaż. Moja córka np. to obiektywnie ładna dziewczyna, ale jak ja do ślubu umalowały to 🤩OMG. Parę razy złapałam się na myśleniu "Boże, jaka ona piękna"😂
        • is-laura Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:11
          Po mamusi ❤️
          • majenkirr Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:20
            😂😂 No tak! W końcu ja emama😎
        • melisananosferatu Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:19
          Wy obie jestescie sliczne!
          • pade Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 21:14
            Prawda!smile
      • mikams75 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 20:24
        Makijaz chocby niewidoczny, zadbane zeby, dobrze dobrana fryzura, dobrane oprawki okularow, drobna bizuteria, dobrany do karnacji kolor bluzki - wg mnie to sa elementy, ktore potrafia albo dodac urody albo oszpecic przecietna kobiete.
    • aandzia43 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:36
      Da się zadbaniem wpłynąć na urodę. Można w jakimś momencie wyglądać fatalnie mimo dobrej bazy od bozi - tragiczne zęby (albo ich brak), skóra pomarszczona ponad wiek, sylwetka zbyt gruba, zbyt chuda, przygarbiona. Różnie się ludziom w życiu układa. Można też ze średniej urody wycisnąć ładny wygląd. Ale wiadomo że poważnych felerów bez operacji nie zamaskuje się makijażem.
    • quelquechose Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:49
      Ja bym powiedziala, ze zadbanie na pewno dodaje urody, ale styl to juz na maksa. Spojrzcie na taka Iris Apfel, 102 lata i powala smile Ja chce taka Iris byc wink
      • quelquechose Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 16:53
        Powinnam powiedziec "powalala" - nie wiedzialam, ze zmarla w tym roku sad
      • alicia033 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 08:00
        quelquechose napisała:

> Ja bym powiedziala, ze zadbanie na pewno dodaje urody, ale styl to juz na maksa.

A ja bym powiedziała, że u Iris Apfel te ubrania świadomie służyły odwracaniu uwagi od coraz bardziej sypiącej się reszty. Niestety, ze starością się nie wygra. To był kamuflaż. Nie dodawał urody, odwracał uwagę.
    • larix_decidua77 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 17:08
      00zxc00 napisał(a):

> Jedna forumka napisala ze dzis osoba o brzydkich rysach twarzy ale zadbana i in
      > westująca w swój potencjał może być bardziej atrakcyjna od osoby o ładnych rysa
      > ch ale niezadbanej. Zgadzacie się? Bo ja nie.

Można mieć piękne rysy, ale np paskudne, zaniedbane zęby- krzywe z ubytkami, brakiem na widoku i żółte od fajek, tłuste włosy, nieułożone i samodzielnie cięte włosy z źle obciętą grzywką, źle dobrane okulary i nieleczony trądzik różowaty lub dziury po nieleczonymi młodzieńczym. I mimo, że rysy piękne to osoba staje się nieatrakcyjna.
      I w drugą stronę, przeciętne rysy, ale ładna fryzura, zadbane włosy, piękne zęby, staranny makijaż, do tego ubiór modny i dobrany do figury. Nikt nie zauważy orlego nosa, bo patrzy się na całość.
    • subskrybcja Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 20:30
      00zxc00 napisał(a):

> Jedna forumka napisala ze dzis osoba o brzydkich rysach twarzy ale zadbana i in
      > westująca w swój potencjał może być bardziej atrakcyjna od osoby o ładnych rysa
      > ch ale niezadbanej. Zgadzacie się?

Zdadzam się. Osoba o pięknych rysach twarzy, ale bardzo otyła, czy wysuszona, z siwkami na głowie, z nieładnymi paznokciami , nie ogolonymi nogami, z wąsikiem nad ustami, z przyklapnietymi strąkami włosów mytych raz na tydzień i obcinanych raz na rok (ewentualnie mężczyzna z ładnymi rysami twarzy ale zbyt otyły czy wysuszony, z wychodzącymi z uszu i nosa włosami, zgrubiałymi piętami, szponami u rąk i nóg, zapadnietą klata i wystającym brzuchem bedącymi efektem zalegania przed tv, czyz brodą, która nie jest pielęgnowana, czyli rośnie jak chce ala rumcajs z czeskiej bajki - to dobrze nie wygląda.
      • taki-sobie-nick Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 00:09
        z siwkami na głowie, z nieładnymi paznokciami , nie ogolonymi nogami

A co kogo obchodzą nogi, jeśli nosi się spodnie?
    • beata.1968 Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 20:48
      Niestety muszę się zgodzić. Mnie dbanie o siebie nic nie pomogło , takie złudzenia miałam tylko w młodości . Dbam oczywiście dalej , bo nie chcę wyglądać jak fleja , ale choćbym wydała na pielęgnację majątek , nigdy nie dorównam naturalnie pięknej kobiecie. Dlatego nie szaleję , produkty raczej średniopółkowe , jak mówiła kiedyś reklama : jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać ?
    • miaumia Re: Uroda a zadbanie 03.10.24, 22:51
      Mam doświadczenie takie, że.. jestem bardzo, bardzo brzydka zdaniem innych, atypowa( podobno przeszywające spojrzenie) i nic nie pomaga na taką kumulację ale każda dziewczyna czy kobieta z pewnością lepiej czuje się będąc zadbana wink
      Nie zamierzam się operować ( żaden makijaż nie pomaga) ani niczego z tym robić. Moje ciało też jest niestety nieatrakcyjne - za chude, brak kobiecych atutów.
      Trzeba żyć z tym, co jest i rozwijać umysł i różne zdolności.
      wink
      • znowu.to.samo Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 17:18
        Mam to samo, bich face i raz usłyszałam że „źle mi z oczu patrzy”
        chociaż chyba ciężko spotkać kogoś łagodniejszego niż ja, to ludzie z powodu mojego wyglądu mi schodzą z drogi i wstydzą się mnie 8O
    • trampki-w-kwiatki Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 07:00
      Znam świetne przykłady. Miałam w klasie takie dwie szkaradne koleżanki, ich naturalna uroda to było coś paskudnego. Ale w dorosłym życiu zarobiły pieniądze, zrobiły sobie nos, usta, coś tam przy oczach pomajstrowały, mają sztuczne włosy, zęby, rzęsy są teraz naprawdę bardzo atrakcyjne.
    • jowita771 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 07:14
      Jak ktoś jest bardzo brzydki, to zadbanie niewiele pomoże, ale przeciętna osoba jak jest doinwestowana, to z łatwością może wyglądać lepiej, niż zaniedbana piękność. Im starsze są te osoby, tym bardziej różnica będzie na korzyść zadbanej.
      • miaumia Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 10:50
        Popieram, jeśli nie pomaga żaden make up, a operacje to po pierwsze sztuczna ingerencja i ich wynik nie jest znany, a dość ryzykowny, to nadal dba się o twarz i ciało ale nie w ujęciu 'inwestycji' innej niż zdrowotno- sprawnościowej czy zawodowo - społecznej.
    • figa_z_makiem99 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 07:59
      Największy problem z zadbaniem i urodą mają mało atrakcyjne panie, które nie mają brania wśród płci przeciwnej, przyklejają etykietki, segregują i oceniają surowo. Nigdy nie byłam i nadal nie jestem przezroczysta w wieku 51 lat, wręcz mam nadmiar adoratorów, natomiast budzę niesmak wśród kobiet bo jestem chuda wink Nie mam szponów, rzęs szczotek i ust karpia, lubię też swoje długie, kręcone I sianowate włosy, a wg forum powinnam obciąć, albo prostować na blachę. Uroda to rzecz względna, zadbanie też.
      • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 10:04
        Budzisz niesmak z zupełnie innych względów
      • pursuedbyabear Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 10:20
        Hej, ale to ty przyklejasz etykietki, obruszając się, gdy ktoś na plaży czy ulicy wygląda nieestetycznie.
        Bo to, że jesteś najpiękniejsza i najstosowniej ubrana w całej wsi, czy to na plażę, czy to do opery, to wiadomo nie od dziś.
        • figa_z_makiem99 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:09
          Oceniam, kiedy ktoś się obnaża i przekracza granice innych, nie ma to nic wspólnego z urodą i zadbaniem. Kiedy nie będziesz świecić gołym tyłkiem na ulicy, musisz zainteresować potencjalnych adoratorow czymś innym, a to trudne prawda moja psychofanko?
      • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 10:43
        Bo kobiety są bardzo wymagające i ta poprzeczka jest wysoko więc im się autentycznie nie podobasz gdyż nie spełniasz kryteriów, faceci z normalnym poziomem testosteronu mogą być pozytywnie nastawieni im mniej testosteronu tym bardziej krytyczni i dostrzega każda niedoskonałość ale następny etap to pampers więc kto by się przyjmował ich opinia. Natomiast kobiety potrafią docenić piękno innej kobiety tyle że niewiele może się na to załapać z powodu wysokich wymagań. Kobieca zazdrość owszem istnieje ale opowieści że się nie podobasz bo inna kobieta ci zazdrości sa zbyt dużym uproszczeniem, bliżej prawdy jest, że się nie podobasz bo oceniła cię bardziej surowo niż ktokolwiek mógłby. Dlatego zachwyt ale taki autentyczny nie kurtuazyjne to jest naprawdę
        • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:01
          Kobiety dziś aspirują do wzorców które widzą w internecie ideałów z mediów internetowych które wszystko mają tip top więc jakim cudem miałaby się podobać wychudzona 50 latka jak maja w głowie ideały młodych symetrycznych zadbanych w każdym calu pięknych kobiet których jest coraz więcej .

www.youtube.com/watch?v=YoGKDv-QPiw
          • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:05
            Kliknij figa na ten link który wrzuciłam i zejdź na ziemię bo odleciałaś w kierunku narcystycznych fantazji na swój temat
            • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:25
              Ja kliknelam i nie wiem co to miało wnieść
              • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:05
                Jak to co, wzorcem są młode zadbane w każdym calu kobiety z perfekcyjną figurą tak jak ta panna Kira zadna ematka nawet nie jest blisko choć wiele ma narcystyczne rojenia też o zazdrości
                • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:07
                  Po pierwsze - zależy dla ogo. Dla mnie akurat ta pani nie jest żadnym wzorcem. Po drugie - nie wiesz, jak wyglądają wszystkie ematki.
                • alicia033 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:23
                  kariwitch00 napisała:

> Jak to co, wzorcem są młode zadbane w każdym calu kobiety z perfekcyjną figurą

obiło ci się o uszy słowo "ciałopozytywność"?
                  Nie? To wyjdź spod tego kamienia pod którym siedzisz i updatuj się, razem z tą nieszczęsną youtuberką.
                  • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:25
                    Tak działa ta cialopozytywnosc że stworzył się front jej zwalczania na czele z opiniotwórcza wypielęgnowana Bożenka z Klanu.
                    • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:29
                      Generalnie staramy się byc tolerancyjni cialipozytywni, inkluzywni mówimy naszym dzieciom młodym dorosłym rób co chcesz sam dokonuj życiowych wyborów wygladaj jak chcesz, po czym się wściekamy że córka chce pracować w sklepie a nie się kształcić że tyje i się zaniedbuje i nie wygląda dobrze to co byśmy chcieli to jedni a kultura swoje mówimy jedno oczekujemy czegoś innego takie jest też pokolenie które reprezentuje ematka
                      • alicia033 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:32
                        kariwitch00 napisała:

> po czym się wściekamy że córka chce pracować w sklepie a nie się kształcić że tyje i się zaniedbuje i nie wygląda dobrze to co byśmy chcieli to jedni a kultura swoje mówimy jedno oczekujemy czegoś innego takie jest też pokolenie które reprezentuje ematka

co najwyżej tylko niektore z nich, chore na umyśle, jak ty.
                    • alicia033 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:35
                      kariwitch00 napisała:

> z opiniotwórcza wypielęgnowana Bożenka z Klanu.

🤣🤣🤣🤣

Ematki, bardzo proszę przyznać się, która uważa Bożenkę z Klanu za opiniotwórczą!
                      • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:37
                        Tam ematka wszędzie newsy o Bożence więcej o niej od kilku dni niż o współczesnej w
                        • alicia033 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:44
                          kariwitch00 napisała:

> Tam ematka wszędzie newsy o Bożence

to ciekawewink, że mnie żaden z nich jeszcze nie napadł, a prasówkę mam naprawdę bardzo szeroką.
                      • figa_z_makiem99 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:38
                        Jestem za stara na Bożenkę z Klanu, dla mnie nadal jest dzieckiem z serialu. Ktoś z dorosłych ludzi na serio porównuje się do "gwiazdek" z serialików i obserwuje takich ludzi w mediach?
                        • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:40
                          A sorry na ematce też o rozstaniu Bożenki z partnerem News się pojawił z prędkością światła
                        • alicia033 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:55
                          figa_z_makiem99 napisała:

> Jestem za stara na Bożenkę z Klanu,

No właśnie. Część jest za stara, żeby się na coś takiego złapać a druga część za młoda. Dla trzydziestolatek Klan to ramota, którą co najwyżej mgliście pamiętają z czasów wczesnej podstawówki. A te jeszcze młodsze w ogóle go nie kojarzą, bo telewizor to dla nich w ogóle przeżytek.
                      • miaumia Re: Uroda a zadbanie 05.10.24, 00:39
                        Za PianoTFurczą - bo bije pianę o sponiewierane dziewictwo estetyczne.
                • figa_z_makiem99 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:27
                  Nie wiem kim jest panna Kira? I co rozumiesz przez perfekcyjną figurę? Bo każda kobieta jest jedyna w swoim rodzaju. Różne kobiety mogą być piękne.
                • pffpffpff Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 14:36
                  kariwitch00 napisała:

> Jak to co, wzorcem są młode zadbane w każdym calu kobiety z perfekcyjną figurą
                  > tak jak ta panna Kira zadna ematka nawet nie jest blisko choć wiele ma narcyst
                  > yczne rojenia też o zazdrości

Wzorcem czego i dla kogo?

Dla mnie wzorcem nie są żadne w zasadzie młode kobiety.
                  Jak tak pomyślę, to wzorcem nie są też kobiety w moim wieku ani starsze.
                  Inspiracją - owszem.
                  Ale znowu - raczej nie młode, aczkolwiek podglądam na insta Sylwię Butor i bardzo podoba mi się jej styl i taka świeżość w morzu klonów.

Inspiruję się stylem AWS i Moniki Olejnik oraz przede wszystkim i od zawsze - Kate Moss.

Ale, żadna z nich nie jest dla mnie wzorcem.
                  • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 16:31
                    Współczesny Wzorzec który kreują media bo cała kultura jest o tym póki co ( chociaż wszyscy wiemy że to jest do zmiany)nikogo nie obchodzi że ty inspirujesz się Monika Olejnik bo w naszej kulturze stawia się na młodość - to dzis kompetencja
                    • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 16:35
                      I nikt wam nie mówi że macie zjeżdżać do zajezdni z racji wieku nie musicie się rzucać do gardeł poprostu faktem jest że w naszej kulturze stawia się na mlodosc
                      • pffpffpff Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 17:01
                        Sorry, ale chyba żyje w innej bańce smile
                    • po_godzinach_1 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 16:52
                      kariwitch00 napisała:

> w naszej kulturze stawia się na młodość - to dzis kompet
                      > encja

Kompetencja w jakich dziedzinach kultury?

W teatrze, literaturze, muzyce poważnej też młodość = kompetencja? Jakieś przykłady? Nnazwiska?

• figa_z_makiem99 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:12
              Narcystyczne fantazje to masz ty, ja żyję realnym życiem i gdybyś była dowartościowana, nie snułabyś fantazji o urodzie aktorek, czy koleżanek, nie zastanawiałabyś się, czy są ładne, kobiece czy nie, nigdy nie powiedziałabyś o wyglądzie drugiego człowieka, że jest obrzydliwy. Można nie lubić czyjegoś zachowania, działań, poglądów, ktoś może nie być w twoim typie, może przegiąć z operacjami, czy zabiegami i wyglądać gorzej niż przed i tyle. Może być chudy, gruby, czy średni, ale przyklejać etykietki i upajać się hejtem z czyjegoś wyglądu, to dno.
              • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:18
                Chyba ci się coś pokręciło nie fantazjuje o aktorkach chce ci tylko po raz kolejny zwrócić uwagę na to jak wysoko postawiona jest dziś poprzeczka jak surowa i krytyczna jest ocena wyglądu kobiet to nie 95 gdzie miałaś kilka magazynów i daleki kolorowy świat który był tak niedostępny że nie było się z czym utożsamiać dziś wzorce kreują social media żywe młode kobiety które chodzą po ulicy nie działają w show-biznesie żyją obok ciebie
                • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:37
                  Po ulicach chodzą zupełnie normalne kobiety
              • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:23
                Ps i nie bądź śmieszna bo o ile ja częściej zwracam uwagę na współczesne absurdy wzmacniane przez kulturę i pisze o presjach nakładanych na kobiety również presji wyglądu to ty jedziesz z oceną podkreślając jak zawsze jesteś stosownie ubrana, zadbana, jakie to wazne itd
                • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:37
                  Ty za to masz obsesję perfekcyjnego wyglądu, nikt normalny tak się na tym nie fiksuje, wyjdz na ulicę to zobaczysz że kobiety wyglądają normalnie
                  • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:41
                    Wy macie za to obsesje na swoim punkcie świadczą o tym wrzucane zdjęcia również cycki wyćwiczenie awantury bo ktoś skrytykował itd
                    • kariwitch00 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:44
                      Każda pamięta co ktoś napisał w wątku z jej zdjęciami i jak się gdzieś nawinie jest odwet, macie pier.. ca obie a ja nie mam z tym nic wspólnego analizuje czasami rzeczywistość która obserwuje
                      • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 13:12
                        Gorzej. Ja na przykład pamiętam, co który polityk powiedział w sejmie 🙄
                      • simply_z Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 14:06
                        Wlasnie widzimy..
                    • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 13:12
                      Lepiej pracować nad własną sylwetką niż podniecać się wyglądem jakiejś randomowej laski z netu
                  • pursuedbyabear Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 16:38
                    Hmmm, przypomnieć wątek o fitnessiarach, który skręcił w mocno niefajnym kierunku, zwłaszcza w kwestii "normalności" wyglądu?...
                    • grruu2.0 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 17:19
                      W wątku fitnessowym nie chodziło o wygląd tylko o dosr... osobom, których się nie lubi, wygląd był tylko pretekstem.
        • figa_z_makiem99 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:14
          Lubię patrzeć na interesujące i ładne kobiety. I kto mierzy panom poziom testosteronu, ty wizualnie? smile Nie mam problemu z panami intelektualistami i byczkami z siłowni. Największy problem mają zazdrosne pindy w kółeczkach wzajemnej adoracji i są podłe dla innych kobiet.
      • azalee Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:04
        figa_z_makiem99 napisała:

> Największy problem z zadbaniem i urodą mają mało atrakcyjne panie, które nie ma
        > ją brania wśród płci przeciwnej, przyklejają etykietki, segregują i oceniają su
        > rowo.

Zobacz, zupelnie tak jak ty!
        • figa_z_makiem99 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 11:22
          Nieszczęśliwa pinda, będzie zakładała kolejny wątasek i porównywała, czy aktorka x jest brzydsza od aktorki y i dlaczego, wyciągała realne wady i urojone defekty, prawda? smile Przy czym nadal będzie nieszczęśliwa, a paskudne aktorki x i y, będą odnosiły sukcesy i zmieniały mężów. Damska wersja incelów.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 10:03
      Ona widocznie miała na myśli takie zadbanie, że się nakłada tonę tapety i zmienia to co brzydkie w ładne, dzięki zasłonięciu brzydkiego i namalowaniu na wierzchu ładnego.
    • furiatka_wariatka Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 12:34
      Wg mnie to dbanie o siebie to też ładny strój, dopracowany makijaż. Bo jeśli faktycznie za dbanie o siebie uznamy tylko kremy i odżywki, a potem taka osoba wyjdzie na miasto bez makijażu i byle jak ubrana, no to nie ma to znaczenia.
      Wiele jest bardzo ładnych dziewczyn i kobiet, ale jeśli są przeciętnie ubrane, nie malują się to wg mnie często wyglądają gorzej niż jakaś odstawiona, nawet brzydsza osoba.
      Większość aktorek czy celebrytek wcale nie jest jakoś zabójczo ładna, często ładniejsze dziewczyny widuje się na ulicy, no ale są zrobione, odstawione i przez to uchodzą za atrakcyjniensze.
      • chatgris01 Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 14:14
        Zdefiniuj "byle jak ubrana".
    • kobietazpolnocy Re: Uroda a zadbanie 04.10.24, 15:46
      "Atrakcyjność", "uroda fizyczna" i "zadbanie" to nie są synonimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka