m.maska 01.01.18, 00:29 dedykuje Wszystkim, ktorzy czuja Ojczyzne... Andrzej Rosiewicz "Pytasz mnie" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: Na Nowy Rok 2018 01.01.18, 00:38 Za oknami wciaz jeszcze tluka sie fajerwerki, chca odstraszyc "zle duchy". Poniewaz kilka miesiecy temu padlo mi LNB przy moim talerzu satelitarnym i jakos nie zrobilam z tym nic, w zwiazku z tym ogladalam ARD(pierwsza niemiecka tv) i oto co zobaczylam: zabawa sylwestrowa przy muzyce "ojczyznianej" - polaczone stacje niemiecka-austriacka-szwajcarska i Heimatmusik i wszyscy sie swietnie bawili. Zadnych angielsko-amerykanskich rytmow, tylko wlasnie muzyka ojczyzniana. Jakis Schulz chcial ponoc zbudowac Stany Zjednoczone Europy - zapewne z mysla o tym, ze akurat Niemcy narzucac beda swoj sposob zycia ale tez zabawy. Dedykuje wszystkim tym, ktorzy chca koniecznie do "Europy" - taka jest wlasnie Europa, zarowno tutaj jak i w innych miejscach. Narody maja swoja tozsamosc i nie pozwola jej sobie odebrac. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Na Nowy Rok 2018 01.01.18, 01:17 Thank You ,Darling Happy New Year Ogladalam wlasnie fajerwerki londynskie, dizajnersko bija wszystkie na glowe Pozdrawiam serdecznie ,milego wieczoru/poranka ,buzka! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Na Nowy Rok 2018 01.01.18, 02:00 Na warszawskich Bielanach gdzie mieszkamy był piękny pokaz fajerwerków. Ludzie tłumnie wychodzili przed bloki żeby popatrzeć - z szampanami i z czym kto chciał i miał. Powiem tyle że dzisiejsi Polacy to nie Ci sami co kiedyś. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Na Nowy Rok 2018 01.01.18, 04:04 U mnie jeszcze cos tam od czasu do czasu cos grzmotnie, ale po polnocy byla istna fala wybuchow, bardzo niespokojnie. Niektorzy z moich Klientow dopiero co zasneli Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Na Nowy Rok 2018 01.01.18, 08:50 Polacy mają piękną historię,pomysły Schulza na Stany Zjednoczone Europy są pomysłem poronionym! Kwestia naszego istnienia zaczyna się w naszych domach.Tożsamość narodowa to dekalog,przekazywanie młodym ludziom tradycji narodowych. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Na Nowy Rok 2018 01.01.18, 13:49 No,coz,druga Ojczyzna tez sie liczy Nie zawsze ta matka ktora urodzila, ale ta ktora wychowala.... Od przybytku glowa nie boli )) Podaje nasze dizajnerskie fireworki na tacy, warte odnotowania ,jako ze BIG BEN w rusztowaniu.....turystow to nie odstraszylo London Fireworks 2018 LIVE - New Year's Eve Fireworks: 2017 / 2018 - BBC One Odpowiedz Link