Dodaj do ulubionych

Chcecie kupic

15.03.18, 11:52
bezludna wyspe?
Voila smile
www.privateislandsonline.com/search?availability=sale
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Chcecie kupic 15.03.18, 17:34
      Wolałabym cieplejsze miejscesmilesmile
      • rudka-a Re: Chcecie kupic 15.03.18, 18:34
        Może bym i chciała wink
        przyjmując, że mam zielone banknoty na to wink
        dla siebie?..porzucić stare korzenie i kwitnąć na wyspie?
        polecieć tam ze dwa razy do roku?...
        może na jakis biznes turystyczny...żeby wycisnąć z tego kasę, trzeba zainwestować...
        czyli, jak sie nie obrócę...d...a w tyle wink
        szczerze mówiąc wolałabym zwiedzić świat...wzdłuż i wszerz...
        jeśli ktos sie zdecyduje, to mogę wpaść z wizytą wink)))
    • a74-7 Re: Chcecie kupic 15.03.18, 18:49
      okazuje sie ,ze kupujac wyspe zawsze mozna sobie kupic problem ; jak Szejk Qatarski ,ktory kupil dla swojej rodziny 6 wysp greckich, po czym okazalo sie, ze nie moze sobie na nich palacow wybudowac big_grin
      turystyka.wp.pl/grecja-szejk-kupil-6-wysp-6044397526336129a
      • rudka-a Re: Chcecie kupic 15.03.18, 19:07
        Moja toaleta ma 250 m kw., a sama kuchnia ma mieć 1000 m kw.! Taka powierzchnia to zupełnie coś normalnego, bo jak inaczej podejmę wszystkich swoich gości? -

czeeekajjjj....najpierw spróbuje sobie to wyobrazić big_grin
        nie pytam, ile m kw beda miały pozostałe...izby big_grinbig_grin
        • a74-7 Re: Chcecie kupic 15.03.18, 19:52
          No wiesz, to jest stajl !;-D big_grin big_grin Juz nie wspomne licznej rodziny z kilku zon i kolejnych kandydatek ;-D
          • a74-7 Re: Chcecie kupic 15.03.18, 20:06
            Rudka, po prostu nie mamy dosc "szmalu ";-D
            Zakladam ,ze kilkanascie milionow by zmienilo punkt siedzenia i widzeniasmile
            Ze dwie wyspy na podtrzymanie prestizu( wszyscy maja , to dlaczego nie ja?;-D)
            Przyznam ,ze kiedys(lata 90te) przymierzalismy sie ze starym do kupienia jakiejs 'daczy' na Lanzarote.
            Lubie klimat tej wyspy ( mniej jedzenie ;-D),mamy znajomych....
            Ale to bylo by przywiazanie sie do jednego miejsca na wakacje,przeszlo nam. Po 11 latach he he smile

• rudka-a Re: Chcecie kupic 15.03.18, 20:40
              a74-7 napisał:

> Rudka, po prostu nie mamy dosc "szmalu ";-D

Ożeszzzz, Tyyyy Brutalu jeden big_grin
              no, i po ..wyspie wink)
              cóż pozostaje? ano zrobić sobie drink - szejka, bo...
              jak sie nie ma miedzi, to sie na d.... siedzi wink)

> Zakladam ,ze kilkanascie milionow by zmienilo punkt siedzenia i widzeniasmile
              > Ze dwie wyspy na podtrzymanie prestizu( wszyscy maja , to dlaczego nie ja?;-D)
              > Przyznam ,ze kiedys(lata 90te) przymierzalismy sie ze starym do kupienia jakiej
              > s 'daczy' na Lanzarote.
              > Lubie klimat tej wyspy ( mniej jedzenie ;-D),mamy znajomych....
              > Ale to bylo by przywiazanie sie do jednego miejsca na wakacje,przeszlo nam. Po
              > 11 latach he he smile
              • a74-7 Re: Chcecie kupic 15.03.18, 21:14

"Ożeszzzz, Tyyyy Brutalu jeden big_grin"

Mam nadzieje ,ze nie potluklas tyleczka spadajac na ziemie ;-D ;-D big_grin

• rudka-a Re: Chcecie kupic 15.03.18, 21:24
                  Człowiek rozpływa się w..marzeniach suspicious
                  przez chwilę czuje, jak żona nr 3, a tu nagle iii brutalnie ściągną na glebę wink)
                  nawet nie zdążyłam złożyć Ci propozycji big_grin wink)
                  • m.maska Re: Chcecie kupic 16.03.18, 00:32
                    Moja przyjaciolka wraz z mezem kupili se w latach 90-ych dzialke w Portugalii - mialo byc pieknie, jakas finka czy inna hacjenda - dzialeczka se stala i nic... 20 lat minelo rozwod i problem - kase trza podzielic, tylko kto to kupi? Kupic to zaden problem - tylko potem sie tego pozbyc. W koncu sprzedali to - udalo im sie nic na tym nie stracic - poza tym, ze w miedzyczasie pieniadz stracil na wartosci.
      • rena-ta49 Re: Chcecie kupic 15.03.18, 21:28
        a74-7 napisał:

> okazuje sie ,ze kupujac wyspe zawsze mozna sobie kupic problem ; jak Szejk Qata
        > rski ,ktory kupil dla swojej rodziny 6 wysp greckich, po czym okazalo sie, ze n
        > ie moze sobie na nich palacow wybudowac big_grin
        > turystyka.wp.pl/grecja-szejk-kupil-6-wysp-6044397526336129a

My nie mamy takiej kasy i nie mamy takich problemów jak ten szejksmilesmile
        • al-szamanka Re: Chcecie kupic 15.03.18, 21:38
          Nawet gdybym miała miliardy, to nigdy nie wpadłoby mi do głowy kupowanie bezludnej wyspy.
          Co prawda nie znoszę tłumów, ale trochę luda wokół mnie jednak potrzebuję.
          • a74-7 Re: Chcecie kupic 15.03.18, 22:23
            Przyznam , nie wiem czy majac taka forse kupila bym wysepke czy nie smile
            Byc moze poczynila bym inne inwestycje .
            Ale fakt ,ze tyle wysp do sprzedania/kupienia troche zaskakuje.
            • al-szamanka Re: Chcecie kupic 15.03.18, 22:44
              I wygląda na to, że niektóre z nich to inwestycje z góry skazane na straty... takie płaskie, a lodowce topnieją, poziom wód w oceanach ciągle się podnosi.
              • m.maska Re: Chcecie kupic 16.03.18, 00:38
                Szczegolnie te w okolicy Vanuatu - juz sie glosno o tym mowi, ze Naowa Zelandia przygotowuje sie na przyjecie uchodzcow z tych rejonow - bo za kilka lat... Kiribati, Vanuatu - to moze byc wylacznie na fotach.
          • rena-ta49 Re: Chcecie kupic 16.03.18, 11:14
            al-szamanka napisała:

> Nawet gdybym miała miliardy, to nigdy nie wpadłoby mi do głowy kupowanie bezlud
            > nej wyspy.
            > Co prawda nie znoszę tłumów, ale trochę luda wokół mnie jednak potrzebuję.
            >
            >

Mam dokładnie tak samo.
            Tłumów nie znoszę,ale kontaktu z ludźmi chyba nawet odludek czasem potrzebuje?
            • m.maska Re: Chcecie kupic 16.03.18, 12:26
              To juz nawet nie to - bo sobie mozna w koncu jakies polaczenie satelitarne zamontowac - no ale toz przeciez mozna by sie zanudzic na takim odludziu - i co tam robic? wyplatac koszyki z wlokien palmowych? Wszystko pieknie nawet bardzo pieknie - na jeden wekeend, no powiedzmy nawet caly tydzien moze by sie dalo wytrzymac. Nawet najpiekniejsze widoki maja to do siebie, ze powszednieja.
              • rudka-a Re: Chcecie kupic 16.03.18, 12:53
                Takie zachcianki, to dla ludzi, którzy przewalają kasę grabiami...
                rekinów finansowych.....obrzydliwie bogatych
                pieniądz robi pieniądz, przychodzi czas, że gdzieś jeszcze tę kase trzeba wpompować...
                biznesy sie kręcą, na stanie chałupy w różnych zakątkach świata, samolocik, jachty, złota, jak guzików w pasmanterii, /itp/ to i w końcu wyspę kupi wink
                • m.maska Re: Chcecie kupic 16.03.18, 13:49
                  No tak, schowac sie, zamknac na kluczyk, kluczyk utopic w glebinach oceanow i przyjmowac wylacznie wybranych gosci... no chyba, ze jakis naukowiec, ktoremu wlasnie taka wysepka moze sie przydac do prowadzenia badan nad natura... jak tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,101385,124298319,124298319,Wyspa_wysnionych_prawd_B_Ferolli.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka