Dodaj do ulubionych

"elita" inteligencji

01.05.21, 14:50
https://s12.directupload.net/images/user/210501/y56d4k4a.jpg
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: "elita" inteligencji 01.05.21, 15:17
      Czy to trzeba komentowac? zakompleksieni idioci z pretensjami do bycia elita... to sa naprawde biedni ludzie - wpoili im te kompleksy i oni wraz z nimi zejda z tego swiata, o ile wczesniej nie zainfekuja jeszcze swoich potomkow vide Stuhr.
      • al-szamanka Re: "elita" inteligencji 01.05.21, 20:03
        Ja jednak skomentuję.... idiota, kretyn, skonczony dureń.
        • m.maska Re: "elita" inteligencji 01.05.21, 20:15
          al-szamanka napisała:

> Ja jednak skomentuję.... idiota, kretyn, skonczony dureń.
          >

To sa biedni zakompleksieni ludzie, ktorym sie wydaje, ze gdyby urodzili sie na Zachodzie zrobiliby kariere - ano nie... kto wczesniej slyszal o panu Stasiuku? ja nie... czyli nawet w Polsce kariera cieniutka - no to probuje pojechac na skandalu, jak wiekszosc tej "möchtegern" elity.
    • m.maska Re: "elita" inteligencji 02.05.21, 20:18
      Raz prozą, raz rymem - walczymy z propagandowym reżimem
      25 Min. ·
      Szefowie Wyborczej i Onetu świetnie znają swoich odbiorców. Dobrze wiedzą, że żeby ktoś z nich chciał przeczytać wywiad z jakimś pisarzem, to w dobrym tonie jest wybrać jako nagłówek jakąś jego najbardziej jadowitą, antypolską, zakompleksioną wypowiedź. Nic nie sprawi czytelnikom tych portali większej satysfakcji, prawdopodobnie nawet erotycznej, niż jakiś ostry nagłówek wymierzony przeciwko państwu, w którym żyją, a właściwie muszą żyć, bo są zbyt wielkimi nieudacznikami żeby nauczyć się chociaż jednego języka obcego i wyjechać wreszcie z kraju, którego tak nienawidzą.
      Dlatego Onet, z kilkuset możliwości do wyboru, postawił własnie na ,,To antypolska książka". A ,,Wyborcza" poszła dużo dalej i postanowiła zwabić swoich czytelników nagłówkiem sugerującym, że Polacy nigdy nie zrobili nic ciekawego, a jedume co było ciekawe, czyli Auschwitz, to zrobili akurat Niemcy. Bo takimi jesteśmy nieudacznikami i antysemitami, że nawet obozu zagłady nie potrafiliśmy nigdy stworzyć.
      Zastanawiacie się być może: ale jak to możliwe, że ,,Wyborcza", którą nawet Barbara Engelking, odbierając statuetkę na oczach Michnika i Tuska, nazwała niechcący ,,Gazetą Żydowską" - wybiera jako nagłówek słowa, które przecież powinny być oburzające przede wszystkim dla Żydów, bo choć w Auschwitz Niemcy wymordowali też wielu Polaków, to ze stolicą holokaustu kojarzy się to miejsce właśnie Żydom.
      Cóż, ta mania doszła już do takiego etapu, że te środowiska są w stanie nawet strzelić sobie w kolano, byle tylko ubryzgać Polaków, a choćby i własną krwią. Bo nawet jak zaboli, to uśmierzające ukojenie niesie im myśl: ,,Ale przynajmniej będą musieli to wyprać".
      PS - a teraz wyobraźcie sobie, że to nie Stasiuk, tylko Ziemkiewicz, i nie Wyborcza, tylko Najwyższy Czas albo Do Rzeczy. I ten sam tekst, że jedyne co mamy ciekawego to obóz zagłady Żydów.
      Życzę miłego uruchamiania wyobraźni.
      • al-szamanka Re: "elita" inteligencji 02.05.21, 21:31
        m.maska napisała:

> Raz prozą, raz rymem - walczymy z propagandowym reżimem

> wyobraźcie sobie, że to nie Stasiuk, tylko Ziemkiewicz, i nie Wybo
        > rcza, tylko Najwyższy Czas albo Do Rzeczy. I ten sam tekst, że jedyne co mamy c
        > iekawego to obóz zagłady Żydów.
        > Życzę miłego uruchamiania wyobraźni.

Podejrzewam, że nasłaliby na Ziemkiewicza płatnego mordercę, a Niemcy rozpisywaliby się przez co najmniej 5 lat, że polskiego faszyzmu, nazizmu i antysemityzmu nikt nie jest w stanie przebić.
        • m.maska Re: "elita" inteligencji 03.05.21, 01:23
          To sa takie lumpenelity z rozdetym ego - wydaje im sie, ze sa bardzo kims a tymczasem malo kto wie o ich istnieniu.
    • rena-ta49 Re: "elita" inteligencji 03.05.21, 09:09
      Ktoś daje kasę aby promować tego typu postawy. Wszystko co polskie ma być be.
      "Niemcy nam to zbudowali" to i tak dobrze ,że nie naziści To miło z ich strony.
      Mają rozmach sqrwysyny!!
      • m.maska Re: "elita" inteligencji 03.05.21, 11:56
        rena-ta49 napisała:

> Ktoś daje kasę aby promować tego typu postawy. Wszystko co polskie ma być be.
        > "Niemcy nam to zbudowali" to i tak dobrze ,że nie naziści To miło z ich strony.
        > Mają rozmach sqrwysyny!!

Do tej pory myslalam, ze to sa biedni zakompleksieni ludzie, ale doszlam do wniosku, ze ta lumpenelita to nie zakompleksieni ludkowie, to zwykli idioci, ktorym brak podstawowej wiedzy, niedouki na miare Malenczuka czy wlasnie tego tam z pierwszeho postu, Stasiuka. Nie mozna wymagac od dzikich szczegolnej inteligencji czy wiedzy, dzikich juz Hiszpanie kupowali za szklane paciorki.
    • rena-ta49 Re: "elita" inteligencji 03.05.21, 21:24
      To żadne elity ,to tylko cwelebryci.
      • a74-7 Re: "elita" inteligencji 04.05.21, 10:58
        z naciskiem na 'cwele 'smile
        • rena-ta49 Re: "elita" inteligencji 04.05.21, 12:21
          a74-7 napisał:

> z naciskiem na 'cwele 'smile

Tylko czy ci cwelebryci to elita?
          • m.maska Re: "elita" inteligencji 04.05.21, 13:28
            rena-ta49 napisała:

> a74-7 napisał:
            >
            > > z naciskiem na 'cwele 'smile
            >
            >
            > Tylko czy ci cwelebryci to elita?

no... taka lumpenelita....
            • al-szamanka Re: "elita" inteligencji 04.05.21, 20:34
              To dzisiaj znalazłam i do tej pory trzęsę się ze śmiechu:

Błażej Poboży
              @pobozy
              ·
              1 Std.
              Krótkie podsumowanie debaty ws. ratyfikacji KPO. Partie mówiły:
              👍🏻
              PiS o Polsce.
              👉🏻
              Lewica o Europie.
              👎🏻
              PO o PiS.

👎🏻
              PSL o Solidarnej Polsce.
              👎🏻
              Konfederacja o sobie.
              👍🏻
              PL2050 o maturzystach.
              👉🏻
              Kukiz’15 o kredytach.
              • m.maska Re: "elita" inteligencji 05.05.21, 00:45
                al-szamanka napisała:

> To dzisiaj znalazłam i do tej pory trzęsę się ze śmiechu:
                >
                >
                > Błażej Poboży
                > @pobozy
                > ·
                > 1 Std.
                > Krótkie podsumowanie debaty ws. ratyfikacji KPO. Partie mówiły:
                > 👍🏻
                > PiS o Polsce.
                > 👉🏻
                > Lewica o Europie.
                > 👎🏻
                > PO o PiS.

> 👎🏻
                > PSL o Solidarnej Polsce.
                > 👎🏻
                > Konfederacja o sobie.
                > 👍🏻
                > PL2050 o maturzystach.
                > 👉🏻
                > Kukiz’15 o kredytach.
                >

I trzeba przypomniec, ze debata toczyla sie w polskim parlamencie.
    • m.maska Re: "elita" inteligencji 05.05.21, 13:37
      Kolejny debil... niech odda polski dowod osobisty i polski paszport i niech sobie zalatwi śląski - jak mozna korzystac z polskich dokumentow nie bedac Polakiem - to jakies podszywanie sie, oszustwo.

"Szczepan Twardoch obraził się na Wirtualną Polskę, która opisała go jako polskiego pisarza. “Nie jestem Polakiem, jestem Ślązakiem”
      • al-szamanka Re: "elita" inteligencji 05.05.21, 13:47
        m.maska napisała:

> Kolejny debil... niech odda polski dowod osobisty i polski paszport i niech sob
        > ie zalatwi śląski - jak mozna korzystac z polskich dokumentow nie bedac Polaki
        > em - to jakies podszywanie sie, oszustwo.
        >
        > "Szczepan Twardoch obraził się na Wirtualną Polskę, która opisała go jako po
        > lskiego pisarza. “Nie jestem Polakiem, jestem Ślązakiem”

>

I niech zmieni imie i nazwisko na niemieckie.
        A co do paszportu masz zupelna racje - powinien sobie koniecznie takie dokumenty zalatwic.
        • a74-7 Re: "elita" inteligencji 05.05.21, 17:39
          tez jestem za : koniecznie oddac polski paszporcik i latac na slaskim ,a co !!! big_grin
          • al-szamanka Re: "elita" inteligencji 05.05.21, 21:45
            Co prawda nic tego faceta nie czytałam, ale ciekawa jestem w jakim języku pisze.
            • a74-7 Re: "elita" inteligencji 06.05.21, 08:49
              Pewnie po slunsku, bo sie po polsku nie nauczyl wink
              Cos w rodzaju pani premier Szkocji .
              • al-szamanka Re: "elita" inteligencji 06.05.21, 15:22
                a74-7 napisał:

> Pewnie po slunsku, bo sie po polsku nie nauczyl wink
                > Cos w rodzaju pani premier Szkocji .

Aaaaaa, to taki słabo rozgarnięty... chociaż, ja to mówią murzyni: polska jęzik tludne mowa.
                • rena-ta49 Re: "elita" inteligencji 06.05.21, 19:53
                  Prawdę mówiąc, to że pan Twardoch NIE jest Polakiem to widać, słychać i czuć!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka