al-szamanka 17.10.24, 21:38 W moim lasku rydze zaczynaja wychodzic, ale malo i robaczywe, na mala porcyjke ledwo starczylo. Za to innych sporo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: grzybki 17.10.24, 21:40 Zebralam prawie 3 kg borowikow ceglastoporych,nigdy nie jadlam, bo rzadko mozna je znalezc, ale ponoc bardzo smaczne. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: grzybki 18.10.24, 19:33 al-szamanka napisała: > Zebralam prawie 3 kg borowikow ceglastoporych,nigdy nie jadlam, bo rzadko mozna > je znalezc, ale ponoc bardzo smaczne. > Borowik to szlachetny grzyb. Grzybobranie udane, życzę smacznego Odpowiedz Link
al-szamanka Re: grzybki 19.10.24, 15:34 Duzo o tych ceglastoporych czytalam w necie i im wiecej czytalam, tym wiecej watpliwosci. W koncu juz obgotowane wsadzilam do zamrazarki. Beda tak dopoki ktos mnie przekona, ze one rzeczywoscie jadalne. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: grzybki 20.10.24, 21:28 A dzisiaj kolezanka w pracy przyniosla garnek przepysznej zupy pieczarkowej - cos mnie grzyby w tym roku przesladuja Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: grzybki 21.10.24, 18:01 Wczoraj koleżanka była na grzybach ,znalazła sztuk 2 Przymrozki w nocy zatrzymały wysyp grzybów. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: grzybki 21.10.24, 20:52 rena-ta49 napisała: > Wczoraj koleżanka była na grzybach ,znalazła sztuk 2 > Przymrozki w nocy zatrzymały wysyp grzybów. Widze na fejsie, ze ludzie nadal chwala sie zbiorami, wiec przymrozki nie wszedzie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: grzybki 23.10.24, 13:40 al-szamanka napisała: > rena-ta49 napisała: > > > Wczoraj koleżanka była na grzybach ,znalazła sztuk 2 > > Przymrozki w nocy zatrzymały wysyp grzybów. > > > Widze na fejsie, ze ludzie nadal chwala sie zbiorami, wiec przymrozki nie wszed > zie. > To prawda,przymrozki pewnie wystepują lokalnie.U nas grzybówna razie nie nie ma,ale przymrozki odpusciły,noce cieplejsze to pewnie jeszcze sie grzybki pokażą. Odpowiedz Link
m.maska Re: grzybki 20.10.24, 23:41 al-szamanka napisała: > Duzo o tych ceglastoporych czytalam w necie i im wiecej czytalam, tym wiecej wa > tpliwosci. W koncu juz obgotowane wsadzilam do zamrazarki. Beda tak dopoki ktos > mnie przekona, ze one rzeczywoscie jadalne. > Tyle, ze juz ugotowane trudno ocenic czy to jadalne czy nie za bardzo. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: grzybki 23.10.24, 07:43 m.maska napisała: > al-szamanka napisała: > > > Duzo o tych ceglastoporych czytalam w necie i im wiecej czytalam, tym wie > cej wa > > tpliwosci. W koncu juz obgotowane wsadzilam do zamrazarki. Beda tak dopok > i ktos > > mnie przekona, ze one rzeczywoscie jadalne. > > > > Tyle, ze juz ugotowane trudno ocenic czy to jadalne czy nie za bardzo. Wiadomo, dlatego ich los jest juz wlasciwie przesadzony... ale jeszcze poczekam. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: grzybki 07.11.24, 19:49 Nareszcie. Sporo bylo, ale wiekszosc robaczywa. Odpowiedz Link