Dodaj do ulubionych

OT - forumowe spotkanie

28.01.23, 00:10
Szanowne Zbiegowisko!

Rzuciłam luźną propozycję, coby się spotkać wiosną lub latem w mojej Kocichatce, a Wasz entuzjastyczny odzew mnie zaskoczył wywołał niekłamane wzruszenie.
W różnych wątkach pojawiły się wpisy na ten temat - znaczy na temat spotkania, nie mojego wzruszenia. Zaczął się robić chaos, bo niektóre z tych wątków mają pierdyliard wpisów, dlatego założyłam ten wątek zbiorczy, który zapewne dość szybko osiągnie fafnaście pierdyliardów wpisów, bo widać, że wszyscy ochoczo cisną na to spotkanie.

A zatem:
- spotkanie planowane jest wiosną lub latem
- spotkanie odbędzie się w Kocichatce czyli w Siedlcu koło Złotego Potoku (gmina Janów, powiat częstochowski, województwo śląskie)
- mile widziane będzie dopasowanie wyglądu i stroju do jakiejś postaci z Jeżycjady (zaklepuję bycie Gabą!)
- Tajna zaoferowała zrobienie gluta
- Kocynder kusi wypiekami
- ja obiecuję ugotować gar mojego popisowego żurku (dla Vegabimbo będzie osobny garnuszek żurku bez kiełbasy, z samymi grzybkami, cebulką, czosnkiem etc.)
- osoby bojące się zwierząt uprzedzam, że zgromadziłam wokół siebie bezdomne psy i koty w liczbie aktualnie ogółem 10 sztuk. - jeszcze jeden argument za byciem Gabą.

Jako że okolica jest niewiarygodnie piękna, i warto po niej nieco pochodzić, nie wykluczam spotkania dwudniowego. Po sąsiedzku mam dość sympatyczną agroturystykę.

Pozostałe szczegóły będziemy ustalać na beżąco.
Obserwuj wątek
    • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 28.01.23, 12:12
      Nadobna Pi.asiu
      przede wszystkim ogromnie dziękuję za chęć zorganizowania tego spotkania w Twych progach.
      Bardzo się cieszę na to wydarzenie. A na razie pozwalam sobie fantazjować na forum na jego temat :).
      Biorąc pod uwagę, jak wiele zgromadzeń zostało opisane w Jeżycjadzie i jak niektóre z nich zostały przedstawione, mamy ogromne pole do ciśnięcia beki, robienia żartów i facecji - tak jeśli chodzi o menu, jak i towarzyszące atrakcje. Może w którymś momencie będziemy mieć tego dość, ale na razie pomysł jest źródłem nieustającej inspiracji.

Niniejszym oddaję rolę Almy Bupu - zresztą ona zgłosiła się pierwsza. Myślę, że lepiej sprawdzę się w roli Ani - sapiącej grubaski i ku uciesze zgromadzonych odtworzę scenkę zasysania języka w kieliszku. Jeśli nie posiadasz stosownego naczynka, daj znać. Przywiozę. Nóż chyba się znajdzie?

Nie dysponuję może sopranem Laury, ale mogę zaśpiewać kolędę.
      • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 28.01.23, 12:38
        ako17 napisała:

> Nadobna Pi.asiu
        > przede wszystkim ogromnie dziękuję za chęć zorganizowania tego spotkania w Twyc
        > h progach.
        > Bardzo się cieszę na to wydarzenie. A na razie pozwalam sobie fantazjować na fo
        > rum na jego temat :).
        > Biorąc pod uwagę, jak wiele zgromadzeń zostało opisane w Jeżycjadzie i jak niek
        > tóre z nich zostały przedstawione, mamy ogromne pole do ciśnięcia beki, robieni
        > a żartów i facecji - tak jeśli chodzi o menu, jak i towarzyszące atrakcje. Może
        > w którymś momencie będziemy mieć tego dość, ale na razie pomysł jest źródłem n
        > ieustającej inspiracji.
        >
        > Niniejszym oddaję rolę Almy Bupu - zresztą ona zgłosiła się pierwsza. Myślę, że
        > lepiej sprawdzę się w roli Ani - sapiącej grubaski i ku uciesze zgromadzonych
        > odtworzę scenkę zasysania języka w kieliszku. Jeśli nie posiadasz stosownego na
        > czynka, daj znać. Przywiozę. Nóż chyba się znajdzie?

Noży ci u mnie dostatek, natomiast stosownego kieliszka nie posiadam, jeno takie na wino, a żeby móc odtworzyć zasysanie języka w kieliszku na wino, musiałabyś mieć jęzor wielkości łopaty.
        Nie wiem, czyżeś jest blondynką jak Ania czy zarost nagłowny masz ciemny. Jeśli to drugie, to widziałabym Cię w roli mamy Żakowej - cudna to była osoba! Hipopotama w skoku dasz chyba radę ulepić? ;) No i mogłabyś przywieźć pyszny makaronik ;)
        Ale nic na siłę, nic na siłę.
        >
        > Nie dysponuję może sopranem Laury, ale mogę zaśpiewać kolędę.

Super. Kolęda śpiewana latem wniesie lekki powiew absurdu. Mam gitarę, mogę AKOmpaniować :)

• ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 28.01.23, 14:16
          pi.asia napisała:

> Noży ci u mnie dostatek, natomiast stosownego kieliszka nie posiadam, jeno taki
          > e na wino, a żeby móc odtworzyć zasysanie języka w kieliszku na wino, musiałaby
          > ś mieć jęzor wielkości łopaty.
          och nie, język raczej standardowy, zatem kieliszeczek przywiozę.

> Nie wiem, czyżeś jest blondynką jak Ania czy zarost nagłowny masz ciemny. Jeśli
          > to drugie, to widziałabym Cię w roli mamy Żakowej - cudna to była osoba! Hipop
          > otama w skoku dasz chyba radę ulepić? ;)

Ale gdzieżby! Żadna tam hiszpańska piękność! Jestem solidną, nadwiślańską ciemną blondyną o jasnej oprawie oczu i stosunkowo ciemnych włosach :(. Kształty mam tylko takie bardziej obfite. Nie mam także żadnych zdolności manualnych - ani hipopotam, ani Fryne I czy II nie wyjdzie spod mojej ręki. Ja nawet nie bardzo umiem pisać ręcznie - tzn. jeszcze coś tam i zapiszę ale przeczytać potem trudno. Za to lubię śpiewać, nie twierdzę że umiem, ale lubię :D

No i mogłabyś przywieźć pyszny makaron
          > ik ;)

Popatrz, przez moment też rozważałam przywiezienie sosu do makaroniku, w dwóch wersjach: mięsowej i bezmięsowej.

> Ale nic na siłę, nic na siłę.
          Słusznie. Dlatego pozwolę sobie pozostać przy mojej propozycji ciepłego posiłku: kasza gryczana z brukselką (na bogato - z jogurtem greckim i sokiem pomidorowym z kartonu).
          Łatwiej mi to będzie przywieźć niż wiaderko sosu. Niestety, nie prowadzę samochodu, powózką z kolei nie dysponuję.
          BTW, kiedyś to ja nawet pieszo doszłam do Częstochowy, ale zajęło mi to, o ile pamiętam, 10 dni :DD

> >
          > > Nie dysponuję może sopranem Laury, ale mogę zaśpiewać kolędę.
          >
          > Super. Kolęda śpiewana latem wniesie lekki powiew absurdu. Mam gitarę, mogę AKO
          > mpaniować :)
          >
          >
          Mam jeszcze w repertuarze pieśń o Żeraniu.
        • milstar Re: OT - forumowe spotkanie 28.01.23, 21:57

> >
          > > Niniejszym oddaję rolę Almy Bupu - zresztą ona zgłosiła się pierwsza. Myś
          > lę, że
          > > lepiej sprawdzę się w roli Ani - sapiącej grubaski i ku uciesze zgromadz
          > onych
          > > odtworzę scenkę zasysania języka w kieliszku. Jeśli nie posiadasz stosown
          > ego na
          > > czynka, daj znać. Przywiozę. Nóż chyba się znajdzie?
          >
          > Noży ci u mnie dostatek, natomiast stosownego kieliszka nie posiadam, jeno taki
          > e na wino, a żeby móc odtworzyć zasysanie języka w kieliszku na wino, musiałaby
          > ś mieć jęzor wielkości łopaty.

ojtam, ojtam... skoro w wyobraźni się wszystko mieści, to co dopiero w kieliszku. Co taki kieliszek zje, język?
    • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 28.01.23, 14:18
      >- spotkanie planowane jest wiosną lub latem

Mam nadzieję, że nie będzie problemów z ustaleniem dokładnej daty i ludzie się nie powykruszają.
      Btw, przyśniło mi się dziś, że spotkanie wypadło akurat w moje urodziny. We śnie wszyscy śpiewali mi "sto lat" i przy "a kto?" nagle się zacięli, bo nikt nie znał mojego imienia😆. No to połowa towarzystwa krzyknęła "tajna", a druga połowa "kryjówka"

>- spotkanie odbędzie się w Kocichatce czyli w
      >Siedlcu koło Złotego Potoku (gmina Janów,
      >powiat częstochowski, województwo śląskie)

Może jeszcze raz powtórz jak się tam można dostać (przynajmniej tym, co nie mają samochodu), bo pisałaś, że będzie konieczny PKS z Częstochowy.
      Nie robią tam takich numerów jak w Płocku, że jest tylko jeden autobus, a poza tym wydostać się można tylko helikopterem?

>Jako że okolica jest niewiarygodnie piękna, i
      >warto po niej nieco pochodzić, nie wykluczam
      >spotkania dwudniowego. Po sąsiedzku mam
      >dość sympatyczną agroturystykę.

Łiii! Jak dwa dni, to można wziąć w formie ciuchów na zmianę kolejny cosplay i następnego dnia paradować jako zupełnie inna postać!
      Wyobraźcie to sobie, wieczorem mówimy dobranoc Pyzie, a rano w jej łóżku znajdujemy Pyziaka! Albo jak ktoś będzie Larwą, to może jednego dnia być drapieżnym Tygrysem w pończochach, a następnego syrenko-sarenką w gieźle i z drucianym habadziem na głowie.
      • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 28.01.23, 16:10
        tajna_kryjowka_pyziaka napisała:
        > Mam nadzieję, że nie będzie problemów z ustaleniem dokładnej daty i ludzie się
        > nie powykruszają.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że NIGDY nie jest tak, że data pasuje WSZYSTKIM. Ale będziemy się starać, żeby było nas jak najwięcej.

> Btw, przyśniło mi się dziś, że spotkanie wypadło akurat w moje urodziny. We śni
        > e wszyscy śpiewali mi "sto lat" i przy "a kto?" nagle się zacięli, bo nikt nie
        > znał mojego imienia😆. No to połowa towarzystwa krzyknęła "tajna", a druga poło
        > wa "kryjówka"
        Ja bym sie darła "Pyziak, Pyziak!"

> Może jeszcze raz powtórz jak się tam można dostać (przynajmniej tym, co nie maj
        > ą samochodu), bo pisałaś, że będzie konieczny PKS z Częstochowy.
        > Nie robią tam takich numerów jak w Płocku, że jest tylko jeden autobus, a poza
        > tym wydostać się można tylko helikopterem?
        >
        Serio serio tak jest? O zgrozo.
        Nie, u nas jest pełen wypas komunikacyjny. Do Czwy można dojechać pociągiem lub jakimś autobusem. Dworzec PKP jest tuż obok resztek dworca PKS, z którego 11 razy na dobę jadą busiki do mojej wsi. W weekendy 7 razy na dobę.
        A jak ktoś się np. śmiertelnie obrazi na resztę towarzystwa przed zakończeniem spędu i uzna, że wyjeżdża już natychmiast, to ktoś zmotoryzowany a nieobrażony odwiezie go do odległego o kilka kilometrów Olsztyna, skąd jeżdżą do Czwy nawet autobusy podmiejskie.

> >Jako że okolica jest niewiarygodnie piękna, i
        > >warto po niej nieco pochodzić, nie wykluczam
        > >spotkania dwudniowego. Po sąsiedzku mam
        > >dość sympatyczną agroturystykę.
        >
        > Łiii! Jak dwa dni, to można wziąć w formie ciuchów na zmianę kolejny cosplay i
        > następnego dnia paradować jako zupełnie inna postać!
        > Wyobraźcie to sobie, wieczorem mówimy dobranoc Pyzie, a rano w jej łóżku znajdu
        > jemy Pyziaka! Albo jak ktoś będzie Larwą, to może jednego dnia być drapieżnym T
        > ygrysem w pończochach, a następnego syrenko-sarenką w gieźle i z drucianym haba
        > dziem na głowie.
        Jeżu kolczasty i malusieńki. Jeśli TERAZ są juz takie pomysły, to co będzie za miesiąc czy dwa? ;) Normalnie rollercoaster!
        • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 28.01.23, 16:49
          pi.asia napisała:
          >Ja bym sie darła "Pyziak, Pyziak!"
          >(...)
          >Jeżu kolczasty i malusieńki. Jeśli TERAZ
          >są juz takie pomysły, to co będzie za
          >miesiąc czy dwa? ;) Normalnie
          >rollercoaster!

Yyy... wiwisekcja na mnie, celem znalezienia tajnie ukrytego Pyziaka?
          (Kostium Gaby trochę zobowiązuje...)
          • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 28.01.23, 20:56

> pi.asia napisała:
            > >Ja bym sie darła "Pyziak, Pyziak!"
            > >(...)
            > >Jeżu kolczasty i malusieńki. Jeśli TERAZ
            > >są juz takie pomysły, to co będzie za
            > >miesiąc czy dwa? ;) Normalnie
            > >rollercoaster!
            >
            > Yyy... wiwisekcja na mnie, celem znalezienia tajnie ukrytego Pyziaka?
            > (Kostium Gaby trochę zobowiązuje...)
            >

Kostium Gaby to ma się przede wszystkim marszczyć pod oczami.
            • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 29.01.23, 20:08
              julian_arden napisał:

>
              > Kostium Gaby to ma się przede wszystkim marszczyć pod oczami.

Chłopcze drogi, mój kostium marszczy się nie tylko pod oczami. Ja jestem RÓWIEŚNICĄ Gaby....
              • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 11:03
                pi.asia napisała:

> julian_arden napisał:
                >
                > >
                > > Kostium Gaby to ma się przede wszystkim marszczyć pod oczami.
                >
                > Chłopcze drogi, mój kostium marszczy się nie tylko pod oczami. Ja jestem RÓWIEŚ
                > NICĄ Gaby....

Gabie marszczy się TYLKO pod oczami, resztę ma jak Apollo Belwederski. :-)
      • ciotka.scholastyka Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 11:42

> Btw, przyśniło mi się dziś, że spotkanie wypadło akurat w moje urodziny. We śni
        > e wszyscy śpiewali mi "sto lat" i przy "a kto?" nagle się zacięli, bo nikt nie
        > znał mojego imienia😆.

To jest taka wersja "Sto lat", gdzie się pytają "a kto?" Serio?
        • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 11:51
          ciotka.scholastyka napisała:
          >To jest taka wersja "Sto lat", gdzie się
          >pytają "a kto?" Serio?

Sto lat, sto lat, niech żyje żyje nam. x2
          Jeszcze raz, jeszcze raz, niech żyje żyje nam
          Niech żyje nam
          A kto? ...(imię)!

Na każdych urodzinach na jakich byłam tak śpiewali
          • ciotka.scholastyka Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 13:53

> Sto lat, sto lat, niech żyje żyje nam. x2
            > Jeszcze raz, jeszcze raz, niech żyje żyje nam
            > Niech żyje nam
            > A kto? ...(imię)!
            >
            > Na każdych urodzinach na jakich byłam tak śpiewali
            >

W życiu! O_O U nas się kończyło na dłuuuugim "Nieeech żyje naaaaaam!" Czasem na końcu bywały oklaski, ale takiego dziwnego nie byłam świadkiem :)
    • fionnuala Re: OT - forumowe spotkanie 29.01.23, 10:18
      Zapragnęłabym być Różą. Tylko zastanawiam się, jaki strój - ona jest nijaka.
      • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 29.01.23, 11:10
        fionnuala napisała:

> Zapragnęłabym być Różą. Tylko zastanawiam się, jaki strój - ona jest nijaka.

no jak nijaka! paczaj, tu wszystko masz opisane:

urodziwa, dorodna dziewczyna w wieku licealnym. Spod jej miedzianej grzywki zerkały łagodne oczy
        koloru kasztanów. (...) rumiana jak poziomka (ubrana była) w sportową kurtkę, polar i dżinsy.

Strój w sam raz, zwłaszcza jak by było upalnie :)
        • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 29.01.23, 20:07
          ako17 napisała:

> no jak nijaka! paczaj, tu wszystko masz opisane:
          (...) rumiana jak poziomka (ubrana była) w sportową kurtkę, p
          > olar i dżinsy.
          >
          > Strój w sam raz, zwłaszcza jak by było upalnie :)

Niekoniecznie. Może być też luźna pomarańczowa suknia.
          • fionnuala Re: OT - forumowe spotkanie 29.01.23, 20:25
            pi.asia napisała:

> ako17 napisała:
            >
            >
            > > no jak nijaka! paczaj, tu wszystko masz opisane:
            > (...) rumiana jak poziomka (ubrana była) w sportową kurtkę, p
            > > olar i dżinsy.
            > >
            To już lepszy polar.
            > > Strój w sam raz, zwłaszcza jak by było upalnie :)
            >
            > Niekoniecznie. Może być też luźna pomarańczowa suknia.
      • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 12:07
        fionnuala napisała:

> Zapragnęłabym być Różą. Tylko zastanawiam się, jaki strój - ona jest nijaka.

SZLAFROG?
    • kocynder Re: OT - forumowe spotkanie 29.01.23, 11:05
      Kurczę... Częstochowa to jakby dla mnie nie ten koniec Polski... :( Jeśli ktoś z okolic Trójmiasta by jechał - to wypieki mogę przygotować, zapakować i wręczyć celem uradowania zjazdu.
      • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 29.01.23, 11:12
        kocynder napisała:

> Kurczę... Częstochowa to jakby dla mnie nie ten koniec Polski... :( Jeśli ktoś
        > z okolic Trójmiasta by jechał - to wypieki mogę przygotować, zapakować i wręczy
        > ć celem uradowania zjazdu.
        >
        och nie... byłam przekonana, że jesteś ze Śląska i masz blisko. To przez Twoją sygnaturkę.
        • kocynder Re: OT - forumowe spotkanie 29.01.23, 11:16
          Perfidia ludzka nie zna granic.... Przezwisko nadał mi znajomy Ślązak, z wyjaśnieniem co znaczy. :)
          • latarnia_umarlych Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 08:10
            kocynder napisała:

> Perfidia ludzka nie zna granic.... Przezwisko nadał mi znajomy Ślązak, z wyjaśn
            > ieniem co znaczy. :)
            >

Co...?! Od kiedy?
            Przecież latami upierałaś się tutaj, że jesteś ślązaczką ze Śląska.
            Nawet argumentowałaś, że właśnie dlatego nie jesteś vi-san, którą dziewczyny pod razu pod twoim nickiem rozpoznały...
            • kocynder Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 08:49
              Nie odpowiadam za to co snują detektywi za dychę. Nigdy nie twierdziłam, że jestem że Śląska ani że jestem Ślązaczką.
              • latarnia_umarlych Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 09:15
                Brzydka kłamczuszka. Vi-san też nie jesteś?
                • kocynder Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 10:30
                  EOT, latarenki. Zgaś się.
                • panna.nasturcja Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 01:10
                  Jest. vi-san, zmieniła nick bo pod poprzednim pożegnała się z tym forum w bardzo nieładnej formie.
                  • ciotka.scholastyka Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 09:01
                    panna.nasturcja napisała:

> Jest. vi-san, zmieniła nick bo pod poprzednim pożegnała się z tym forum w bardz
                    > o nieładnej formie.

Oraz "odeszła", wykrzykując na cztery strony świata, głośno, bo jeszcze ktoś by nie usłyszał "odchodzę! nie wrócę!". A dwa tygodnie później pojawiła się z tekstem "dzień dobry, witam się, jestem nowa, do tej pory podczytywałam was zza krzaczka, ale postanowiłam jednak się przyłączyć do forum..."

:D :D :D :D :D
                    • panna.nasturcja Re: OT - forumowe spotkanie 01.02.23, 01:05
                      Sam powrót rozumiem.
                      Powrót w ten sposób to próba manipulowania innymi użytkowniczkami forum.
                      A podobno to właśnie manipulacja i anonimowość moderatorek miała byc powodem odejścia.
                      Nieładnie.
                      • lezbimbella_veganella Re: OT - forumowe spotkanie BUPU PLIS przymoderuj? 02.02.23, 00:24
                        panna.nasturcja napisała:

> Sam powrót rozumiem.
                        > Powrót w ten sposób to próba manipulowania innymi użytkowniczkami forum.
                        > A podobno to właśnie manipulacja i anonimowość moderatorek miała byc powodem od
                        > ejścia.
                        > Nieładnie.

Masz jakąś obsesję?
                        My tu umawiamy przepyszny zlot, przebieranki & menu,
                        a ty robisz jakiś idiotyczny offtop, sztuczny dramat i atakujesz Ako ad personam. Przebiegła jesteś jak Mili cięta riposta.

Nikogo to nie obchodzi, czy to Visan czy nie Visan, do wuja pana.
                        Czy wróciła czy opuściła jakieś online forum o pisarce gniotów, lol.
                        Behold, our field of fucks to give, and ye will see that it is barren.

W odróżnieniu od Ciebie, Ako jest zaproszona na zlotulu borejkulu i mile widziana na forumie.
                        Ważne tylko czy przyjedzie, w jakim przebraniu, czym pysznym ją poczęstować i co będziemy śpiewać.
                        Kimkolwiek jest Ako, osobiście bardzo polubiłam ją za wpisy i poczucie humoru.
                        Ako, nie przejmuj się jakąś zgniłą nasturcją, wracaj I mnie rozweselaj! I wpadaj na borejkon w Kocimiętce!

BUPU, czy byłabyś tak dobra i ukróciła te chamówę ;-D (jako trollica nr 1 konkurencji nie zniesę)
                        • kocynder Re: OT - forumowe spotkanie BUPU PLIS przymoderuj 02.02.23, 06:32
                          Akurat nie Ako jest "wałkowana" w off-topie...
                        • ciotka.scholastyka Re: OT - forumowe spotkanie BUPU PLIS przymoderuj 02.02.23, 09:28
                          Szybko zaczęłaś się z powrotem szarogęsić.
                        • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie BUPU PLIS przymoderuj 02.02.23, 10:23
                          lezbimbella_veganella napisała:

>
                          > Masz jakąś obsesję?
                          > My tu umawiamy przepyszny zlot, przebieranki & menu,
                          > a ty robisz jakiś idiotyczny offtop, sztuczny dramat i atakujesz Ako ad persona
                          > m. Przebiegła jesteś jak Mili cięta riposta.
                          >
                          > Nikogo to nie obchodzi, czy to Visan czy nie Visan, do wuja pana.
                          > Czy wróciła czy opuściła jakieś online forum o pisarce gniotów, lol.
                          > Behold, our field of fucks to give, and ye will see that it is barren.
                          >
                          > W odróżnieniu od Ciebie, Ako jest zaproszona na zlotulu borejkulu i mile widzia
                          > na na forumie.
                          > Ważne tylko czy przyjedzie, w jakim przebraniu, czym pysznym ją poczęstować i c
                          > o będziemy śpiewać.
                          > Kimkolwiek jest Ako, osobiście bardzo polubiłam ją za wpisy i poczucie humoru.
                          > Ako, nie przejmuj się jakąś zgniłą nasturcją, wracaj I mnie rozweselaj! I wpada
                          > j na borejkon w Kocimiętce!
                          >
                          > BUPU, czy byłabyś tak dobra i ukróciła te chamówę ;-D (jako trollica nr 1 konku
                          > rencji nie zniesę)
                          >
                          >
                          >

Dzięki wielkie, droga Bimbo, wszelako faktycznie nie ja padłam tu ofiarą podejrzeń, a Kocynder :)
                          Którą to Kocynder z kolei ja lubię i cenię. A właściwie jej wpisy, bo osobiście nie znam.
                          Tak czy siak, spotkanie będzie pyszulka cium cium.
                    • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 02.02.23, 09:18
                      ciotka.scholastyka napisała:

> panna.nasturcja napisała:
                      >
                      > > Jest. vi-san, zmieniła nick bo pod poprzednim pożegnała się z tym forum w
                      > bardz
                      > > o nieładnej formie.
                      >
                      > Oraz "odeszła", wykrzykując na cztery strony świata, głośno, bo jeszcze ktoś by
                      > nie usłyszał "odchodzę! nie wrócę!". A dwa tygodnie później pojawiła się z tek
                      > stem "dzień dobry, witam się, jestem nowa, do tej pory podczytywałam was zza kr
                      > zaczka, ale postanowiłam jednak się przyłączyć do forum..."
                      >
                      > :D :D :D :D :D

Ja bym jednak upraszał o niekontynuowanie tej demolki, niezależnie od bolesnej przeszłości oraz krwawiących wspomnień zamieszanych w nią osób. Na wszelki wypadek od razu informuję, że nie jestem ze Śląska. Jestem, oczywiście, z Marsa.
            • ciotka.scholastyka Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 11:48
              latarnia_umarlych napisał(a):

> Przecież latami upierałaś się tutaj, że jesteś ślązaczką ze Śląska.
              > Nawet argumentowałaś, że właśnie dlatego nie jesteś vi-san

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • dziabka1 Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 12:10
      Ja bym chciała podsunąć perfidną propozycję, aby oficjalnie zaprosić panią MM.

I bardzo się mi podobuje pomysł zlotu. Nasycenie absurdem będzie srogie, co gwarantuje. Gwarantuje wszystko.
      Ja bym chciała przebrać się za konia zrzędę.
      • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 15:47
        dziabka1 napisała:
        >I bardzo się mi podobuje pomysł zlotu.
        >Nasycenie absurdem będzie srogie, co
        >gwarantuje. Gwarantuje wszystko.

O, o, o! Mam kolejny absurdalny pomysł, ale do tego muszę wiedzieć czy każdy ma swoją parę drewniaków.
        • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 17:04

> dziabka1 napisała:
          > >I bardzo się mi podobuje pomysł zlotu.
          > >Nasycenie absurdem będzie srogie, co
          > >gwarantuje. Gwarantuje wszystko.
          >
          > O, o, o! Mam kolejny absurdalny pomysł, ale do tego muszę wiedzieć czy każdy ma
          > swoją parę drewniaków.
          >

Nie mów tylko, że jeszcze szarawy podkoszulek na ramiączkach...
          • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 17:11
            julian_arden napisał:
            >Nie mów tylko, że jeszcze szarawy
            >podkoszulek na ramiączkach...

O tym akurat nie myślałam, ale skoro już mi podsuwasz ten pomysł...😏

Przyda mi się jeszcze osoba, która zna francuski. Ale to już nie do grupowego performance'u "Zespół Wąsów Pourazowych - oswój swoje traumy!", tylko jako tłumacz ścieżki dźwiękowej do tegoż.
            Zależy mi na w miarę wiernej przeróbce "en passant par les Jeżyce avec mes sabots", ale nie mogę znaleźć rymu do "nieatrakcyjny"🙁
            • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 18:00

> julian_arden napisał:
              > >Nie mów tylko, że jeszcze szarawy
              > >podkoszulek na ramiączkach...
              >
              > O tym akurat nie myślałam, ale skoro już mi podsuwasz ten pomysł...😏
              >
              > Przyda mi się jeszcze osoba, która zna francuski. Ale to już nie do grupowego p
              > erformance'u "Zespół Wąsów Pourazowych - oswój swoje traumy!", tylko jako tłuma
              > cz ścieżki dźwiękowej do tegoż.
              > Zależy mi na w miarę wiernej przeróbce "en passant par les Jeżyce avec mes sabo
              > ts", ale nie mogę znaleźć rymu do "nieatrakcyjny"🙁

Dondaine :)))
            • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 20:24

>
              > Przyda mi się jeszcze osoba, która zna francuski. Ale to już nie do grupowego p
              > erformance'u "Zespół Wąsów Pourazowych - oswój swoje traumy!", tylko jako tłuma
              > cz ścieżki dźwiękowej do tegoż.
              > Zależy mi na w miarę wiernej przeróbce "en passant par les Jeżyce avec mes sabo
              > ts", ale nie mogę znaleźć rymu do "nieatrakcyjny"🙁

Może być "abstrakcyjny" albo znajdź synonim do Nieatrakcyjnego.
              Francuski trochę znam, ale co wazniejsze - mam dryg do tłumaczenia wierszy. Z piosenką tez dam radę. Pisz na gazetowy.
              >
              • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 20:46
                pi.asia napisała:
                >Może być "abstrakcyjny" albo znajdź
                >synonim do Nieatrakcyjnego.
                >Francuski trochę znam, ale co
                >wazniejsze - mam dryg do
                >tłumaczenia wierszy. Z piosenką tez
                >dam radę. Pisz na gazetowy.

A skąd wziąć gazetowy? Nie wiem jak to działa
                • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 21:25

> nie mogę znaleźć rymu do "nieatrakcyjny"🙁

po polsku czy po francusku? bo jak po polsku to (nie)tradycyjny

> pi.asia napisała:

>
                  > A skąd wziąć gazetowy? Nie wiem jak to działa
                  >

Z tego co wiem, drzewiej bywało, że jak się zakładało konto na forum, to należało sobie uczynić w pakiecie maila na gazeta.pl - adres: nick@gazeta.pl.
                  Całkiem to było niegłupie, bo jak się ktoś chciał odezwać do kogoś z forum bardziej prywatnie, to domyślnie wiedział jak.
                  Teraz to ja nie wiem, czy wciąż jest taki wymóg. Ja miałam w początkach internetu konto na gazetowej poczcie ale przestałam korzystać dawno i przypuszczam, że już straciłam do niego dostęp.
                  • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 21:28
                    ako17 napisała:
                    >Z tego co wiem, drzewiej bywało, że
                    >jak się zakładało konto na forum, to
                    >należało sobie uczynić w pakiecie
                    >maila na gazeta.pl - adres:
                    >nick@gazeta.pl.
                    >Całkiem to było niegłupie, bo jak się
                    >ktoś chciał odezwać do kogoś z
                    >forum bardziej prywatnie, to
                    >domyślnie wiedział jak.
                    >Teraz to ja nie wiem, czy wciąż jest
                    >taki wymóg. Ja miałam w
                    >początkach internetu konto na
                    >gazetowej poczcie ale przestałam
                    >korzystać dawno i przypuszczam, że
                    >już straciłam do niego dostęp.

Teraz właśnie nie ma, ode mnie tego nie oczekiwano, wystarczył zwykły prywatny gmail, ten, z którego do ciebie pisałam.

A nick z małpą i gazetą akurat do pi.asi nie działa
                    • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 22:26

> A nick z małpą i gazetą akurat do pi.asi nie działa
                      >
                      Jak nie jak tak?
                      Mój adres pi.asia@gazeta.pl funkcjonuje od lat i ma się doskonale. Wszelkie faktury, powiadomienia z fb, korespondencja urzędowa, potwierdzenia zamówień i inne takie bezproblemowo przychodzą na maila.
                      Może wkradła Ci się jakaś literówka?
                      • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 22:45
                        pi.asia napisała:
                        >Jak nie jak tak?
                        >Mój adres pi.asia@gazeta.pl
                        >funkcjonuje od lat i ma się
                        >doskonale. Wszelkie faktury,
                        >powiadomienia z fb,
                        >korespondencja urzędowa,
                        >potwierdzenia zamówień i inne takie
                        >bezproblemowo przychodzą na
                        >maila.
                        >Może wkradła Ci się jakaś
                        >literówka?

Teraz już chyba poszło
                        • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 09:27

> Teraz już chyba poszło
                          >
                          Poszło i doszło :)

I poszło juz z powrotem :)
      • kocynder Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 20:26
        Zaprosiny pani MM na "sabat" - moim zdaniem - nie mają szans. Znaczy owszem, byłoby fajnie. I dla autorki to powinien być wyraz najwyższego szacunku i sympatii. Ale obawiam się, ze o ile DAWNA MM nawet odmawiając przybycia uśmiechnęłaby się i np wystosowała ciepły, wesoły i serdeczny list - o tyle OBECNA MM odebrała by takie zaproszenie jak afront, kpinę i złośliwość. I w najlepszym razie trzasnęła drzwiami... :(
        • dziabka1 Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 10:09
          kocynder napisała:

> Zaprosiny pani MM na "sabat" - moim zdaniem - nie mają szans. Znaczy owszem, by
          > łoby fajnie. I dla autorki to powinien być wyraz najwyższego szacunku i sympati
          > i. Ale obawiam się, ze o ile DAWNA MM nawet odmawiając przybycia uśmiechnęłaby
          > się i np wystosowała ciepły, wesoły i serdeczny list - o tyle OBECNA MM odebrał
          > a by takie zaproszenie jak afront, kpinę i złośliwość. I w najlepszym razie trz
          > asnęła drzwiami... :(
          >

Stąd perfidia. I może lekka złośliwość z mojej strony. Szkoda mi, bo lubiłam panią MM, dawno. Teraz trochę jakby mniej. Żal mi bardzo, bo jej czytelniczki, mimo że krytykują aż miło, kochają jej książki. Ogień w dyskusjach o tm świadczy.
          A zlot dowodzi, że książki żyją własnym życiem i skupiają wokół siebie osoby inteligentne, z poczuciem humoru, krytyczne w pozytywnym tego słowa znaczeniu, no i w ogóle ;) żeby nie było, to komplement dla was, koleżanki. Oraz nieliczni koledzy.

• pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 12:04
            Mam propozycję, koleżanki i koledzy.
            Otóż, żeby nie zatracić elementu zaskoczenia, proponuję, aby indywidualne pomysły na ubarwienie zlotu zgłaszać do mnie na gazetowego maila. pi.asia@gazeta.pl

Oczywiście, ustalenia typu "kto co przywiezie", "kto się za kogo przebierze" i "a w ogóle to kiedy to spotkanie" będziemy omawiać grupowo.
    • minerwamcg Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 18:21
      Jeśli dam radę, to przyjadę przebrana za mamusię Kopiec Arlety. Jeżeli nie, cosplay jest do wzięcia.
      • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 30.01.23, 19:53
        minerwamcg napisała:

> Jeśli dam radę, to przyjadę przebrana za mamusię Kopiec Arlety. Jeżeli nie, cos
        > play jest do wzięcia.
        >

To ciekawe, kto przyjdzie cały w śluzie, jako dziadek Kopiec Arlety?
    • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 13:19
      Przemyślałam sprawę i zaklepuję Anielę. Prywatnie usłyszałam już parę razy, że jestem do niej podobna. Mam nawet mówiącą czaszkę, która sama recytuje Hamleta.
      • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 14:58

> Przemyślałam sprawę i zaklepuję Anielę. Prywatnie usłyszałam już parę razy, że
        > jestem do niej podobna. Mam nawet mówiącą czaszkę, która sama recytuje Hamleta.
        >

Dobrze, ze nie masz czaszki anglosaskiej, Matylda by się od ciebie nie odczepiła.
        • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 15:07
          julian_arden napisał:
          >Dobrze, ze nie masz czaszki anglosaskiej,
          >Matylda by się od ciebie nie odczepiła.

Hehe, za któregoś z panów też mogę się przebrać.
          Z wyglądu pasuję jedynie do Hajduka i Mareczka. Chyba że do wiosny nauczę się zakładać szkła kontaktowe, to Januszek też ujdzie.
          Ewentualnie Grzegosposia Farbowana, ale nie mam z czego zrobić brody
          • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 18:51

> julian_arden napisał:
            > >Dobrze, ze nie masz czaszki anglosaskiej,
            > >Matylda by się od ciebie nie odczepiła.
            >
            > Hehe, za któregoś z panów też mogę się przebrać.
            > Z wyglądu pasuję jedynie do Hajduka i Mareczka. Chyba że do wiosny nauczę się z
            > akładać szkła kontaktowe, to Januszek też ujdzie.
            > Ewentualnie Grzegosposia Farbowana, ale nie mam z czego zrobić brody

A wąsy to już masz z czego?
            • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 19:14
              julian _arden napisał:
              >A wąsy to już masz z czego?

W pełni naturalne, tylko maskarą pociągnąć 🥸
              • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 31.01.23, 21:15

> julian _arden napisał:
                > >A wąsy to już masz z czego?
                >
                > W pełni naturalne, tylko maskarą pociągnąć 🥸

Pociągaj, raz się żyje.
    • zla.m Re: OT - forumowe spotkanie 22.02.23, 17:57
      Oesu, ale mam wyczucie. Wróciłam na forum akurat na omawianie zlotu :D :D Ja chętnie, tylko muszę przejrzeć książki pod kątem korpulentnych postaci, w razie czego będę sama bliźniaczkami Ogorzałek ;-)
    • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 22.02.23, 19:21
      Przyjrzałem się sobie jeszcze raz starannie. Wszystkie dotychczasowe propozycje oparte głównie na wzroście (Pyziak) lub fryzurze (Baltona) jednak odpadły. Stwierdziłem, że najbardziej jestem podobny do Gaby. Stosowna peruka i, voila! Romantyczny Motyl, który Zabójczo rąbie w Kosza, jak żywy.
      • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 22.02.23, 20:44
        julian_arden napisał:
        >Przyjrzałem się sobie jeszcze raz starannie.
        >Wszystkie dotychczasowe propozycje oparte
        >głównie na wzroście (Pyziak) lub fryzurze
        >(Baltona) jednak odpadły. Stwierdziłem, że
        >najbardziej jestem podobny do Gaby. >Stosowna peruka i, voila! Romantyczny Motyl,
        >który Zabójczo rąbie w Kosza, jak żywy.

Czyli udziergasz sobie sukienkę z firanki?

To nawet ma sens, zważywszy, że Gaba nr 1 już zaklepała flanelową koszulę i bezdomne psy i koty
        • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 22.02.23, 21:10
          Dobra. To ja będę Patrycją :D
        • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 22.02.23, 21:16

> julian_arden napisał:
          > >Przyjrzałem się sobie jeszcze raz starannie.
          > >Wszystkie dotychczasowe propozycje oparte
          > >głównie na wzroście (Pyziak) lub fryzurze
          > >(Baltona) jednak odpadły. Stwierdziłem, że
          > >najbardziej jestem podobny do Gaby. >Stosowna peruka i, voila! Romanty
          > czny Motyl,
          > >który Zabójczo rąbie w Kosza, jak żywy.
          >
          > Czyli udziergasz sobie sukienkę z firanki?
          > To nawet ma sens, zważywszy, że Gaba nr 1 już zaklepała flanelową koszulę i bez
          > domne psy i koty
          >

Może chociaż kilt, co...? Jestem tak jakby honorowym Szkotem, jako dawny honorary fellow jednego z tamtejszych uniwersytetów.
          • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 22.02.23, 21:31
            julian_arden napisał:
            >Może chociaż kilt, co...? Jestem tak
            >jakby honorowym Szkotem, jako dawny
            >honorary fellow jednego z tamtejszych
            >uniwersytetów.

A unnerstaun lad, ale niestety Gaba miała tylko jedną spódniczkę galową. W której jej nawet nie widzieliśmy bezpośrednio.

Więc obawiam się, że będziesz zmuszony się przemóc i uwolnić swojego wewnętrznego motyla.
            (nie mylić z porodem IGSa!)
            • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 22.02.23, 22:09

> julian_arden napisał:
              > >Może chociaż kilt, co...? Jestem tak
              > >jakby honorowym Szkotem, jako dawny
              > >honorary fellow jednego z tamtejszych
              > >uniwersytetów.
              >
              > A unnerstaun lad, ale niestety Gaba miała tylko jedną spódniczkę galową. W któr
              > ej jej nawet nie widzieliśmy bezpośrednio.
              >
              > Więc obawiam się, że będziesz zmuszony się przemóc i uwolnić swojego wewnętrzne
              > go motyla.
              > (nie mylić z porodem IGSa!)

Miała granatową plisowaną, na której były ślady cukru pudru, wyżeranego przez Pulpecję (wersja oficjalna głosi, że sypała go ptaszkom).

Więc jesli kilt będzie plisowany, to owszem, ujdzie. Pewnie dyskusja szybko skręci w stronę Outlandera, ale niech tam.

Natomiast bardzo się dziwię decyzji Króla Juliana. Męskich postaci jest w Jeżycjadzie jak naplute, a nasz rodzynek chce się przebrać za Gabę?
              Przecież ma do wyboru (oprócz Hajduka i Pyziaka) także Pawełka, Toleczka, Robrojka, Tomcia (Gwiazdor!!!), Przeszczepa, Nerwusa, Maćka i Piotra Ogorzałków, Kozia, Lisieckich, Krzysia, pana Paszkieta, Jacka, Wiktora, Lucjusza i Adriana Lelujków, Cyryla, Metodego, Żaczka, Aaaadamma, pana Gruszkę i całe stado gimnazjalistów z "Języka Trolli".
              • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 22.02.23, 22:38
                pi.asia napisała:
                >Natomiast bardzo się dziwię decyzji
                >Króla Juliana. Męskich postaci jest
                >w Jeżycjadzie jak naplute, a nasz
                >rodzynek chce się przebrać za
                >Gabę?
                >Przecież ma do wyboru (oprócz
                >Hajduka i Pyziaka) także Pawełka,
                >Toleczka, Robrojka, Tomcia
                >(Gwiazdor!!!), Przeszczepa,
                >Nerwusa, Maćka i Piotra
                >Ogorzałków, Kozia, Lisieckich,
                >Krzysia, pana Paszkieta, Jacka,
                >Wiktora, Lucjusza i Adriana
                >Lelujków, Cyryla, Metodego, Żaczka,
                >Aaaadamma, pana Gruszkę i całe
                >stado gimnazjalistów z "Języka
                >Trolli".

I Gałdętego. I Podeszwę Piechotę.
                I nade wszystko Kalarepę!
                Ale to by już było poniżające.

Ale w sumie, czemu nie cosplayować w przeciwnej płci? Sama dziś wieczorem (za pomocą mascary do podkreślania wąsów i szminki do robienia blizn po bójce nożem) transformowałam się w Marka Pałysa, w nadziei, że przestanę mieć problemy ze snem. Nie pomogło, ale przynajmniej selfiaczki wyszły fajne.

Poza tym, na zjeździe chętnie ujrzę pojedynek dwóch Gab! Zobaczymy która dzielniejsza, która lepiej robi Pypypy...
                • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 25.02.23, 09:54

> Poza tym, na zjeździe chętnie ujrzę pojedynek dwóch Gab! Zobaczymy która dzieln
                  > iejsza, która lepiej robi Pypypy...
                  >

Mam więcej cech Gaby niz pisałam wcześniej. Na dodatkowe z nich wpadłam dziś rano. Wymienię więc wszystkie:
                  - wzrost 177 cm
                  - wiek - o rok mniej od książkowego pierwowzoru
                  - szczupła, wysportowana sylwetka
                  - koszula w kratę z wystrzępionymi mankietami (dżinsów wymieniac nie będę, bo dżinsy ma każdy)
                  - żółty sztormiak
                  - psy i koty w ogólnej liczbie 9 sztuk, głównie wyratowane z bezdomności

I teraz te nowe cechy:

- pasierbica o orzechowych oczach i włosach, mieszkająca osobno
                  - pasierb (nie syn, ale zawsze) - chudy, wysoki, czarnowłosy, z loczkiem
                  - pasierbica skończyła leśnictwo, a wszak w rodzinie Gaby występują jednostki o tym wykształceniu

Dodatkowym argumentem, którego niestety nie mam jak potwierdzić, jest fakt, że kiedyś znajomy określił mnie mianem "najdzielniejszej dziewczyny w całym Układzie Warszawskim". Nadmienię, że był to czas, gdy ryczałam w poduszkę z wielu powodów i bliska byłam totalnej rozsypki. On o tym nie wiedział, ale znał całą moją sytuację i szczerze mnie podziwiał.

Jestem Gaba i koniec. Li i jedynie. Gaba w skoku.
                  • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 25.02.23, 10:12
                    pi.asia napisała:
                    >Mam więcej cech Gaby niz pisałam
                    >wcześniej. Na dodatkowe z nich
                    >wpadłam dziś rano. Wymienię więc
                    >wszystkie:
                    >(...)
                    >Jestem Gaba i koniec. Li i jedynie.
                    >Gaba w skoku.

To ja się chyba jednak przebiorę za IGSa🙃 (zauważ, że nie wymieniłaś skrajnego egoizmu i zobojętnienia na potrzeby potomków).

Ciekawe na ile dni nam się ostatecznie ułoży spotkanie. Jakby wypadły łącznie trzy, to mi się wszystkie potencjalne cosplaye zmieszczą:
                    - Aniela wstępnie i na okazje bardziej dramatyczne,
                    - Mareczek na okoliczności okołosenne (no co ja poradzę, że mi do twarzy z wąsami),
                    - IGS na bardziej codzienne (najwięcej z mojej garderoby jest w jego stylu).
                  • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 25.02.23, 12:08
                    pi.asia napisała:

(dżinsów wymieniac nie będę, bo d
                    > żinsy ma każdy)

ja nie mam :)

> - psy i koty w ogólnej liczbie 9 sztuk, głównie wyratowane z bezdomności
                    chwała Ci wielka, ale Gaba miała te zwierzęta jedynie deklaratywnie. Może sobie je tylko wyobrażała?
                    >
                    > I teraz te nowe cechy:
                    >
                    > - pasierbica o orzechowych oczach i włosach, mieszkająca osobno
                    > - pasierb (nie syn, ale zawsze) - chudy, wysoki, czarnowłosy, z loczkiem
                    > - pasierbica skończyła leśnictwo, a wszak w rodzinie Gaby występują jednostki o
                    > tym wykształceniu
                    >
                    > Dodatkowym argumentem, którego niestety nie mam jak potwierdzić, jest fakt, że
                    > kiedyś znajomy określił mnie mianem "najdzielniejszej dziewczyny w całym Układz
                    > ie Warszawskim". Nadmienię, że był to czas, gdy ryczałam w poduszkę z wielu pow
                    > odów i bliska byłam totalnej rozsypki. On o tym nie wiedział, ale znał całą moj
                    > ą sytuację i szczerze mnie podziwiał.
                    >
                    > Jestem Gaba i koniec. Li i jedynie. Gaba w skoku.
              • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 22.02.23, 23:32
                pi.asia napisała:

[...]
                > Natomiast bardzo się dziwię decyzji Króla Juliana. Męskich postaci jest w Jeżyc
                > jadzie jak naplute, a nasz rodzynek chce się przebrać za Gabę?
                > Przecież ma do wyboru (oprócz Hajduka i Pyziaka) także Pawełka, Toleczka, Robro
                > jka, Tomcia (Gwiazdor!!!), Przeszczepa, Nerwusa, Maćka i Piotra Ogorzałków, Koz
                > ia, Lisieckich, Krzysia, pana Paszkieta, Jacka, Wiktora, Lucjusza i Adriana Lel
                > ujków, Cyryla, Metodego, Żaczka, Aaaadamma, pana Gruszkę i całe stado gimnazjal
                > istów z "Języka Trolli".

Ha! Będę Cyrylem i Metodym!
                • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 23.02.23, 13:38
                  julian_arden napisał:
                  >Ha! Będę Cyrylem i Metodym!

Jest transSzkotem, chce występować w bardzo dzielnym dragu, a teraz się jeszcze będzie multiplikował. Jest coś czego nie potrafisz?
                  • julian_arden Re: OT - forumowe spotkanie 23.02.23, 15:58

> julian_arden napisał:
                    > >Ha! Będę Cyrylem i Metodym!
                    >
                    > Jest transSzkotem, chce występować w bardzo dzielnym dragu, a teraz się jeszcze
                    > będzie multiplikował. Jest coś czego nie potrafisz?

Nie umiem grać na skrzypcach. Chociaż (cytując pewnego Szkota) pewnie umiem, ale nie jestem pewien, bo nigdy nie próbowałem.
    • scamall15 Re: OT - forumowe spotkanie 08.03.23, 08:12
      Ojej, jak cudownie :) Czy chroniczni czytacze i okazjonalni komentowacze (mam na myśli głównie wyżej podpisaną) mogą mieć nadzieję na zaproszenie?

Chętnie wkupię się przybyciem z (albo przygotowaniem na miejscu) przekąsek a la "impreza sylwestrowa u Joanny" .

I chciałabym być Idą. Nie żebym była ruda albo szczególnie narwana. Ale zawsze chciałam uszyć sobie jej białą sukienkę (z hafcikiem angielskim z pościeli) i to byłaby wspaniała na to okazja!
      • pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 08.03.23, 10:21
        scamall15 napisał(a):

> Ojej, jak cudownie :) Czy chroniczni czytacze i okazjonalni komentowacze (mam n
        > a myśli głównie wyżej podpisaną) mogą mieć nadzieję na zaproszenie?

Pewnie że tak, biorąc pod uwagę Twoje wkupne, o którym piszesz ;)

> Chętnie wkupię się przybyciem z (albo przygotowaniem na miejscu) przekąsek a la
        > "impreza sylwestrowa u Joanny" .

BĘDZIE FONDUE??? W sąsiednim wątku "Imprezy" ktoś wyraził nadzieję na to danie :)

> I chciałabym być Idą. Nie żebym była ruda albo szczególnie narwana. Ale zawsze
        > chciałam uszyć sobie jej białą sukienkę (z hafcikiem angielskim z pościeli) i t
        > o byłaby wspaniała na to okazja!

Szyj kieckę, szyj! Włos Ci się ufarbuje na miejscu, a narwanie (narwaność?) sama się pojawi pod wpływem reszty szanownego zbiegowiska. Wiesz, jest takie przysłowie: kiedy wlazłeś między wrony... :)
        • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 08.03.23, 10:55
          pi.asia napisała:

> scamall15 napisał(a):
          >
          >
          > > chciałam uszyć sobie jej białą sukienkę (z hafcikiem angielskim z pościel
          > i) i t
          > > o byłaby wspaniała na to okazja!
          >
          > Szyj kieckę, szyj! Włos Ci się ufarbuje na miejscu, a narwanie (narwaność?) sam
          > a się pojawi pod wpływem reszty szanownego zbiegowiska. Wiesz, jest takie przys
          > łowie: kiedy wlazłeś między wrony... :)

Farbowanie jak farbowanie. Ja bym była za zbiorowym obcięciem, rodem z IS. :DDDD
          • tajna_kryjowka_pyziaka Re: OT - forumowe spotkanie 08.03.23, 11:06
            ako17 napisała:
            >Farbowanie jak farbowanie. Ja bym
            >była za zbiorowym obcięciem, rodem z
            >IS. :DDDD

W sensie tylko u scamall15, czy u wszystkich? (bo pi.asia i ja już obcięte, a juliana można najwyżej wypolerować, ale idea mi się podoba😁)
            • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 08.03.23, 12:09

> ako17 napisała:
              > >Farbowanie jak farbowanie. Ja bym
              > >była za zbiorowym obcięciem, rodem z
              > >IS. :DDDD
              >
              > W sensie tylko u scamall15, czy u wszystkich? (bo pi.asia i ja już obcięte, a j
              > uliana można najwyżej wypolerować, ale idea mi się podoba😁)
              >
              konkretnie rozchodziło mnie się o Scamall :D
              • ako17 Re: OT - forumowe spotkanie 08.03.23, 13:31
                Sugeruję, aby zrobić rekonstrukcję, używając do tego celu:
                a) nożyczek biurowych, które okazały się wyszczerbione,
                b) nożyczek do manicure, które okazały się nieostre,
                c) brzytwy pana Borejko, która okazała się zbyt ostra,
                d) noża kuchennego, który mimo determinacji członkini Filipiak nie na wiele się przydał, bo miał za długi czubek,
                e) i raz jeszcze brzytwy pana Borejko, która okazała się operatywna po przećwiczeniu podstawowych ruchów na średniej wielkości globusie
                plastykowym.
                Opatrunki założyła członkini Borejko Gabriela.
                Idą Borejko otrzymała pochwalę prezeski za wyjątkową cierpliwość, męstwo i stoicyzm, z jakim przyjęła trzy rany cięte i jedną kłutą. Po uprzątnięciu sporej ilości rudych loków z podłogi lokalu członkinię Borejko Idę poddano ogólnym oględzinom i stwierdzono, że jej wygląd po
                uniformizacji znacznie się poprawił.
              • scamall15 Re: OT - forumowe spotkanie 08.03.23, 16:33
                Scamall chętnie poświęci się dla dobra zbiorowego. I wyraża zgodę na komisyjne farbowanie włosów, ale już 3 rany cięte i 1 kłuta przy perspektywie obcinania troszkę ją przerażają. Czy na sali będzie doktor Kowalik???
        • scamall15 Re: OT - forumowe spotkanie 08.03.23, 16:26
          pi.asia napisała:

>
          > Pewnie że tak, biorąc pod uwagę Twoje wkupne, o którym piszesz ;)
          >
          > > Chętnie wkupię się przybyciem z (albo przygotowaniem na miejscu) przekąse
          > k a la
          > > "impreza sylwestrowa u Joanny" .
          >
          > BĘDZIE FONDUE??? W sąsiednim wątku "Imprezy" ktoś wyraził nadzieję na to danie
          > :)

Nigdy nie robiłam fondue, ale to w KK to jedna z najpyszniej opisanych potraw w ogóle. Zrobi się :) Tylko czy nie trzeba do tego jakiejś butli gazowej względnie ogniska? Pi.asiu czy mamy do tego warunki?

Miałam bardziej na myśli jakieś placki drożdżowe (z kruszonką), serniczki galaretkowe czy inne babki marmurkowe. Dysponuję sczytaną "Nastolatki gotują" i tam jest masa przepisów na takie prl-owskie prywatki.

Ale ja się dostosuję do szanownego towarzystwa :)

>
          >
          > Szyj kieckę, szyj! Włos Ci się ufarbuje na miejscu

Żeby tylko z tego nie wyszła historia jak o innym sławnym rudzielcu, który po farbowaniu skończył z włosami na zielono...

• pi.asia Re: OT - forumowe spotkanie 08.03.23, 18:25
            scamall15 napisał(a):

>
            > Nigdy nie robiłam fondue, ale to w KK to jedna z najpyszniej opisanych potraw w
            > ogóle. Zrobi się :) Tylko czy nie trzeba do tego jakiejś butli gazowej względ
            > nie ogniska? Pi.asiu czy mamy do tego warunki?

Jest i ognisko, i butla gazowa takoż. Ale fondue widzi mi się dość kłopotliwą potrawą zarówno w wykonaniu jak i w konsumpcji. Bo to trzeba cały czas podgrzewać, żeby nie zastygło w kamienną bryłę.
            Chociaż... mam kamionkowy garnek z podstawą grzewczą (na tea lighty). Nadałby się. Do tego jest sześć miseczek, żeby wszyscy naraz nie pchali paluchów do głównego gara. Dałoby się zrobić.

> Miałam bardziej na myśli jakieś placki drożdżowe (z kruszonką), serniczki galar
            > etkowe czy inne babki marmurkowe. Dysponuję sczytaną "Nastolatki gotują" i tam
            > jest masa przepisów na takie prl-owskie prywatki.
            >
            > Ale ja się dostosuję do szanownego towarzystwa :)

Bliżej terminu imprezy będziemy ustalać co kto przywiezie.

>
            > > Szyj kieckę, szyj! Włos Ci się ufarbuje na miejscu
            >
            > Żeby tylko z tego nie wyszła historia jak o innym sławnym rudzielcu, który po f
            > arbowaniu skończył z włosami na zielono...
            >

Uważaj z podsuwaniem takich pomysłów ;) ;) ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka