GoĹÄ: ak IP: *.chello.pl 27.01.09, 15:38 Polecam stąd - www.officedesign.pl Duzo taniej niż w sklepie i za 4 tygodnie stoi w domu. Wypróbowane :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kas Re: Design rozpoznany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 16:24 nice Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: plywood Re: Design rozpoznany IP: *.ny325.east.verizon.net 27.01.09, 18:43 plywood! nie playwood Pani Marto. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spacegirl Re: Design rozpoznany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 20:34 a ja polecam te z www.spacestation.pl najtańsze z drogich wykręconych mebli! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmm Re: Design rozpoznany IP: *.chello.pl 27.01.09, 23:21 Hmm.. akurat sa kosmicznie drogie :-/ Choć wzornictwo owszem bardzo ciekawe. Natomiast nie są to w żadnym razie klasyki designu (róznica 80-ciu lat), więc chyba raczej to nie na temat... Odpowiedz Link Zgłoś
m_robert Re: Design rozpoznany 28.01.09, 13:17 a ja polecam meble produkowane na licencji od autoryzowanego dealera ;P www.dynamico.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dyrektor bardzo au Re: Design rozpoznany IP: *.ghnet.pl 30.01.09, 16:13 no spam please Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryzo Re: Design rozpoznany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 11:07 Akurat to sa klasyki designu. Moze poza jednym z tych produktow. Autorce radzilbym sciagac zdjecia od firm ktore maja prawa do produkcji danych produktow. Artykul bylby lepszy. A publikujac linki do sklepow, publikujcie do takich ktore maja meble najbardziej zblizone do oryginalu (bo oryginal jest jeden) a nie do takich z chinczykaminp. www.dobrydesign.pl, www.akademiaarchitektury.pl, www.zoomzoom.pl itd... mozna zanlezc duzo dobrych sklepow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vitra Re: Design rozpoznany IP: 89.25.138.* 02.02.09, 16:04 podróby na office design!! za 1/3 ceny . nie dajcie sie nabrac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lewy skrzydłowy Re: Design rozpoznany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 09:31 No tak. Taki dobrydesign czy office coś tam też oferuje tzw. podróby na tyle odbiegające od oryginału że jest to legalne. Ale to trochę tak, jakby kupić sobie "prawie porsche" (porównanie celowe i zamierzone ;-) Jednak akademia, spacestation czy zoom to już inna liga. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: max Re: Design rozpoznany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 13:56 Tylko co jest oryginałem? Teraz już "klasyki" robi się nawet w Chinach i kosztują 1/3 tego co z włoskich firm. A we włoszech też jest różnie - możesz kupić stolik za 8000 lub 4000 - zapewniam, że nie będziesz w stanie rozpoznać który jest który - bo są robione dokładnie według tego samego projektu - a nie tak jak piszesz - odbiegają od oryginału Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turbo Re: Design rozpoznany IP: *.chello.pl 06.02.09, 17:21 Powyższa dyskusja jest niestety w całości błędna. Wyjaśniam niezorientowanym, że absolutnie żadne ORYGINAŁY nie występują w handlu - one stoja w muzeum od 80 lat. Natomiast wierne repliki produkowane dzisiaj owszem bywaja w dobrych cenach i niczym nie odbiegają. Mówię o włoskiej produkcji a nie o chińskiej, gdzie właśnie budowa odbiega na tyle, że nawet nie podchodzi to pod replikę. A czy ktoś woli kupowac wierne repliki w ładnym salonie w stolicy czy zamówi przez net dużo taniej to już inna dyskusja. Ja nie lubię przepłacać za to samo. Równiez w sklepach RTV czy AGD czy foto itd... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Design rozpoznany IP: *.as.kn.pl 18.02.09, 17:49 Ja polecam www.granddesigners.pl - naprawde wysoka jakosc i jak na ta jakosc naprawde niska cena. Sam posiadam pare mebli od nich - i wcale nie sa gorsze od Vitry, a sa o wiele tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Design rozpoznany IP: *.tvk.torun.pl 24.07.09, 16:04 Pytanie tylko co jest wyznacznikiem "oryginalności" skoro wiekszośc tych wzorów nie była opatentowana czy zarezerwowana dla konkretnego producenta ( tak jak to sie dzieje obecnie ). Dbałość o detale ? Na pewno tak, ale czy koniecznie cena ? Wirtualna wystawa dla architektów www.archiexpo.com/prod/classic-design-italia/designer-armchair-11215-40337.html odsyła w przypadku Lounge Chair Eames'ów do Classic Design Italia ( www.classicdesignitalia.com/ ) a tam jego cena wcale nie jest tak zaporowa jak chociażby na zoomzoom. Podobnie w kilku innych przypadkach. Może w Polsce to MA być zaporowo drogie bo inaczej niektórzy nawet na te meble nie spojrza :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aniaaa Re: Design rozpoznany IP: *.220.114.121.umts.static.eranet.pl 03.01.10, 22:48 Polecam www.decosh.pl , fajne rzeczy tam mają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gościunio Re: Design rozpoznany IP: *.subscribers.sferia.net 30.04.10, 23:34 Mówcie co chcecie. Ja wiem, że tylko Intartools spełnia moje kryteria. Przede wszystkim handlowcy, bo to oni nakręcają tę firmę Poza tym jakość, profesjonalizm i miła obsługa. Tego życzę każdej z wielkich potentatów. W Intarze dziewczyny mają wiedzę i są zawsze miłe dla klienta. No i jakość towaru. Polecam z czysrym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
puffashopcom Re: Design rozpoznany 28.09.10, 10:24 a my polecamy www.PuffaShop.com - idealne odwzorowanie, perfekcyjne wykonanie i drogie materiały - bez naruszania praw autorskich Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Design rozpoznany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 12:59 www.dkwadrat.pl jak dla mnie to najlepszy sklep i najniższe ceny, a przede wszystkim sklep jest w Warszawie i można wszystko zobaczyć na żywo i nie kupuje się kota w worku. Już nie raz kupowałem, a można nawet wypożyczyć meble i sobie przymierzyć czy pasuje w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Design rozpoznany IP: *.acn.waw.pl 19.08.11, 13:42 Posiadam niektóre oryginalne klasyki designu w dobrym stanie na sprzedaż: Wassily, Laccio, Shogun, Megaron, Latonda, Seconda, Quinta, Eileen Gray. Zapraszam na moje aukcje: allegro.pl/listing.php/user?us_id=20436906 Odpowiedz Link Zgłoś