Dodaj do ulubionych

GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY???

28.04.04, 14:11
moje pytanie jest nastepujace: gdzie parkowac majac dwa auta? Dodam ze
zakupilam miejsce garazowe pod budynkiem (czyli z jednym samochodem nie mam
problemu). Ale czy nie uwazacie ze powinny byc wzdluz osiedla niechronione
miejsca parkingowe? Normalne przychodnikowe parkingi. Jak wszedzie. Przeciez
w przypadku posiadania dwoch samochodow musze jeden parkowac .... hmmm...
najblizej gdzies w okolicach Malborskiej jesli sie uda znalezc miejsce... sad
Obserwuj wątek
    • mooj Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 28.04.04, 14:14
      są jeszce wolne miejsca- kup drugie
      nie uważam, że powinny być
      preferuje zielona trawę zamiast betonowych powierzchni
      ale protestowac nie będę specjalnie gdy wykupisz teren od gminy z
      przeznaczeniem na parking
    • smart16v Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 28.04.04, 14:30
      jeżeli nie chcesz inwestować w miejsce, to chyba zostaje tylko parking po
      drugiej strony ulicy pod Ratuszem - ten jest najbliżej. Druga opcja to
      strzeżony parking w PGR.
      • mooj Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 28.04.04, 14:34
        ale pod Ratuszem tez jest ograniczona ilość miejscsmile
        i podejrzeam że jelsi zwiekszy siegwałtownie uzytkowanie przez okolicznych
        mieszkańców (etap C?smile to obostrzeni awprowadzą
        przeciez nie wybuduwali tego (gminnego) parkingu dla zielonozaciszan a dla osób
        które podjeżdżaja do urzędu
        • sc77 Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 28.04.04, 15:12
          Parking pod urzedem gminy jest bardzo duzy a tylu interesantow nie przyjmuja.

Ponadto jest on zajety przez urzad tylko w godzinach pracy.

Ja jak przyjezdzam drugim samochodem to zawsze tam parkuje i nigdy nie mialem
          problemu z miejscem.
          • mooj Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 28.04.04, 15:22
            ależ ja nie twierdzę że taka metoda nie działała i nie działa

ośmieliłem sie jedynie zauwazyć, że trudno lizyć na to, ze będzie działała w
            przyszłości
      • arturos777 Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 29.04.04, 08:55
        > jeżeli nie chcesz inwestować w miejsce, to chyba zostaje tylko parking po
        > drugiej strony ulicy pod Ratuszem - ten jest najbliżej.

Podobno kamery są tylko przed ratuszem, a nie ma ich na część przed ZZ. I podobno giną samochody stamtąd.
        Proponuję zacisnąć zęby i kupić garaż - jest wyjątkowo tani.
        • mitaka Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 29.04.04, 10:46
          > Proponuję zacisnąć zęby i kupić garaż - jest wyjątkowo tani.

Kupilam mieszkanie w budynku C wiec za wydawanie ok 20 tys na garaz w innym
          budynku to ja raczej podziekuje. Poza tym i tak kupilam "komplet" i wcale tanio
          mnie nie wyniosla ta przygoda z ZZ.
          Jesli zas chodzi o odp. ateny (to chyba ten slynny nastolatek skate, ktorego z
          reszta pozdrawiam) to sorry ale 2 miejsca naziemne to nie dla mnie, mam dosc
          skrobania samochodu zima. Wolalam zaplacic podwojna cene ale miec komfort. Na 2
          komforty jednak chyba mnie juz nie stac smile hi hi
          Ale mieszkanko kupilam sliczne (wzorcowe), widze tez ze sasiedzi sa mili i
          zyczliwi, wiec czuje ze to byl dobry wybor.
          Poza tym, wracajac do tematu parkowania, podzielam zdanie mooja (o ile dobrze
          pamietam) ze jesli ilosc uzytkownikow sie mocno zwiekszy to gmina moze skonczyc
          zielonozaciszanom przyjemnosc parkowania na porkingu przy ratuszu, nawet jesli
          tam kradna. (poza tym wszedzie teraz kradna - jesli nikt nie pilnuje).

pozdrawiam wszystkich
          • zz_beatka mogę na priva coś poradzić 29.04.04, 16:42
            jeśli chcesz mojej porady
    • nemo_zz Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 28.04.04, 15:54
      Zdecydowanie jestem przeciwny pojawieniu się niestrzeżonych miejsc parkingowych
      wzdłuż osiedla, tam gdzie nie jest to szczególnie uzasadnione. Osiedle
      straciłoby wiele na estetyce, poza tym wybrałem sobie mieszkanie na osiedlu,
      które w założeniu nie miało być otoczone kordonem "złomu". Prawdopodobnie
      jednak takie miejsca powstaną przy budynku C, przynajmniej wzdłuż części, w
      której znajdą się lokale usługowe (w przeciwnym racie może być problem z ich
      sprzedażą) - trudno. Warto też wziąć pod uwagę, że póki co miejsca parkingowe w
      garażu - przynajmiej w budynku B są naprawdę tanie jak na warunki warszawskie.
      • marcin_robert Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 29.04.04, 13:09
        nemo_zz napisał:

> Zdecydowanie jestem przeciwny pojawieniu się niestrzeżonych miejsc
        parkingowych
        >
        > wzdłuż osiedla, tam gdzie nie jest to szczególnie uzasadnione. Osiedle
        > straciłoby wiele na estetyce, poza tym wybrałem sobie mieszkanie na osiedlu,
        > które w założeniu nie miało być otoczone kordonem "złomu".

Zgadzam się w zupełności.
    • zzrobert "Niestety" dokup jeszcze jedno miejsce albo 28.04.04, 16:26
      "bujaj się" po okolicy szukając gdzie zaparkować i rano jeszcze mieć samochód.
      A z roku na rok będzie tłoczniej bo przecież niektórzy (lub raczej wielu)
      kosztem garażu kupiło jeszcze jeden pokój.
      Miejsc w okolicy na pewno nie będzie przybywać tak jak parków i miejsc dla
      psów. Jedynie o dróżki rowerowe jest sens jeszcze walczyć bo to łatwiej a
      wszystkim się przyda (tym co nie jeżdzą szczególnie bo będą mieli chodnik bez
      rowerów).
    • atena229 Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 28.04.04, 18:34
      mitaka napisała:

> moje pytanie jest nastepujace: gdzie parkowac majac dwa auta? Dodam ze
      > zakupilam miejsce garazowe pod budynkiem (czyli z jednym samochodem nie mam
      > problemu). Ale czy nie uwazacie ze powinny byc wzdluz osiedla niechronione
      > miejsca parkingowe? Normalne przychodnikowe parkingi. Jak wszedzie. Przeciez
      > w przypadku posiadania dwoch samochodow musze jeden parkowac .... hmmm...
      > najblizej gdzies w okolicach Malborskiej jesli sie uda znalezc miejsce... sad
      albo trzebabyło wykupic dwa miejsca nadziemne negocjowac zniszke. tak przynajmniej moi rodzice zrobili
    • privata Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 29.04.04, 18:40
      Myślę, że robienie parkingów wzdłuż chodników to zły pomysł. Jeśli masz dwa
      samochody to można jeszcze wykupić miejsce w garażu. Jeśli nie masz kasy to
      zawsze możesz zrezygnować z jednego samochodu. smile
      • mitaka Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 07:42
        privato badz privacie - chyba nikt kto nie potrzebuje 2 samochodow nie trzyma
        obydwu mieszkajac w Wawie. Pewnie jesli mam 2 to znaczy ze sama obydwoma nie
        jezdze. A skoro sa 2 osoby i obie potrzebuja samochodu to sprzedac jednego sie
        nie da. Poza tym nawet jesli ktos chcialby kupic garaz w bud. C to nie wiem czy
        sprzedadza. Bo w tym budynku wlasnie jest ich najmniej. Nie wystarczy dla
        wszystkich chetnych. smile
        Choc z drugiej strony nie wiem czy beda chetni na garaze, jak widze na ZZ niby
        takie Paniska mieszkaja, a okazuje sie, ze nikt nie ma 2 samochodow i takiego
        problemu. wink
        A tak juz powaznie - nie mowilam o zabetonowaniu calego Sw. Wincentego wzdluz
        ZZ, bez przesady. Poza tym ktos kiedys cos wspominal o jakims parkingu
        poPGRowskim? Mozecie podac jakies szczegoly? Czy TP nie mysli o zrobieniu
        jakichs miejsc parkingowych, jesli nie od ulicy to moze za osiedlem? Nie chce
        przeciez nikomu psuc klimatu... zapodaje tylko temat smile
        • mooj Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 08:57
          w PGR jest parking
          na terenie ZZ sa wolne miejsca garazowe -zarówno do kupienia jak i do wynajęcia
          problem w tym, że soby nie wiążące nakładów finansowych z parkowaniem to nie
          margines. Ci kórzy chcą zaplacic za możliwość parkowania mają spory wybór
          (kupic miejsce w garażu, kupić miejsce zewnetrzne, wynając miejsce w garażu,
          wynająć miejsce zewnetrzne, parkować płatnie na terenie PGR, parkować - na
          razie bez konsekwencji finansowych na terenie przy gminie)
          "panisko" to raczej pasuje mi do osoby która owszemma 2 albo 3 samochody ale
          parkuje "na sępa"
          pozdrawiam
          • mitaka Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 09:25
            mooj napisał:

> "panisko" to raczej pasuje mi do osoby która owszemma 2 albo 3 samochody ale
            > parkuje "na sępa"

Albo raczej ktos kto uwaza sie za niewiadomo kogo, bo kupil mieszkanie na
            Amerykanskym osiedlu, ale jak sie odezwie to od razu widac ze sloma z butow ...
            poza tym ludzie... wyluzujcie... czemu tu jest tak agresywnie???

A co do samochodow jeszcze, chcecie klimatu, brzydko wygladaja wam parkingi???
            Czemu nikt nie zauwaza tego ze w budynku A jakis "dbajacy o wyglad osiedla
            mieszkaniec" trzyma komplet opon na balkonie (i to wcale nie jakos strasznie
            wysoko mieszkajac). Oponki na wysokosci wzroku dodaja zapewne uroku - widac je
            jak na dloni.
            Moze w tym przypadku ktos zaapeluje o trzymanie takich rzeczy w pomieszczeniu
            gospodarczym???
            • mooj Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 09:56
              to nie ja zacząłem od panisk chyba smile
              to nie zarzut w stosunku do Ciebie -Ty masz wątpliwośc/pytasz . Nie jest dla
              Ciebie oczywiste że jakos to będzie -prawda?
              nie chciałem być agresywny - wydawało mi się że nie przekraczam linii agresji
              nakreslonej w poscie na który odpowiadałem

co do balkonu..no cóż zapłacił za balkon - jest jego. Ja zapłaciłem za to żeby
              samochody nie parkowały na osiedlu poza wykupionymi oraz gościnnymi miejscami

przy okazji jeśli trzymający opony na balkonie czyta: nie boisz się, ze taka
              opona strzeli po założeniu? Serdecznie namawiam do trzymania nie na słońcu i
              nie na mrozie -nie chodzi o estetykęsmile
              pozdrawiam
              • mitaka Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 10:11
                Oj mooju mooju, jestes bardzo ciekawym osobnikiem, a zebys sie nie obrazil
                powiem inaczej ... niezwykle barwna postacia. Sporo wiesz, stawiasz twarde
                stwierdzenia, angazujesz sie w sprawy osiedla. Juz cos o tobie wiem, takie typy
                sa dosc potrzebne w spolecznosciach osiedlowych. Pozwolisz ze pozgaduje... smile
                masz 35-40 lat smile zgadlam?
                • mooj Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 10:15
                  rozumiem żeby nie być kontrowersyjnym powinienem wpierw oszacowac jaki wiek
                  odpowiadałby Ci najbardziejsmile
                  no niestety..ale za parę lat...
                  pozdrawiam
                  • mitaka Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 10:31
                    mooj napisał:

> rozumiem żeby nie być kontrowersyjnym powinienem wpierw oszacowac jaki wiek
                    > odpowiadałby Ci najbardziejsmile

niestety mooju nie szukam "towaru" smile

> niestety..ale za parę lat...

za pare znaczy za 2-3 czy raczej za 7-9?? smile
                    • zz_beatka Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 10:42
                      mitaka napisała:

> mooj napisał:
                      >
                      > > rozumiem żeby nie być kontrowersyjnym powinienem wpierw oszacowac jaki wie
                      > k
                      > > odpowiadałby Ci najbardziejsmile
                      >
                      > niestety mooju nie szukam "towaru" smile
                      >
                      > > niestety..ale za parę lat...
                      >
                      > za pare znaczy za 2-3 czy raczej za 7-9?? smile

ale wpadłeś mooju niczym śliwka w kompot smile)

ona ma na Ciebie 'haka' smile)
                    • mooj Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 10:48
                      tak zupełnie ściśle odpowiadając to 7-9 - tzn to jest jedyna poprawna odpowiedź
                      z zestawu
                      przybliżenie 2-3 dolnego zakresu 35
                      przybliżenie 7-9 dolnego zakresu 35
                      przybliżenie 2-3 górnego zakresu 40
                      przybliżenie 7-9 górnego zakresu 40
                      smile

możesz teraz typować wiek żony i dzieckasmile))))))

baardzo serdecznie pozdrawiam

• mitaka Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.04.04, 10:50
                        jednego dziecka? to max 3 lata smile hi hi hi smile a zone obstawie jak sie dowiem
                        ile ty masz... mam nadzieje ze nie wiela sobie dziewczyna wlasnego ojca wink
                        prawie smile

A haka??? Beatko jakiego znow haka??? smile
                        • zz_beatka jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 10:52
                          ciekawie się czyta
                          • mitaka Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 10:56
                            bo ja jestem demaskatorem smile hi hi hi smile

a co to za tajemnice ??? co ??? mooj to jakas swietosc zielonozaciszanska???

Mooju teraz do ciebie slowko: zgdauje a ty mow czy wiecej czy mniej smile

A wiec 1 strzal -> pif paf -> 30 lat
                            • zz_beatka Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 10:57
                              a jak będzie pudło to co zrobisz?
                              • mitaka Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 10:58
                                ciiiiicho ... nie przerywaj smile bede strzelac dalej wink
                            • mooj Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 11:00
                              nie wiem o co chodzi z demaskowaniem
                              ale fakt że jako jedna z niewielu beatka pisze JA TO TA Z 3 PIĘKNYMI PSAMI
                              ja razcej odwrotnie - przy spotkaniach osobistych wyjasniam żem mooj
                              czy to znaczy że się kryję?
                              co mam napisac jako analogię? że chadzam na spacery z najładniejszym i
                              najmądrzejszym 2letnim dzieckiem?smile

strzał ok - wgranicach błędu nie w 10 ale bardzo bliskowink
                              • mitaka Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 11:03
                                czyli za stary jak dla mnie wink masz chlopca? moge sie nim w weekendy opiekowac
                                zanim swoje sobie zrobie smile dzieci w tym wieku sa niemozliwe smile to lepsze niz
                                siedziec przed tv lub seans w kinie smile
                                • mooj Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 11:16
                                  hehe to czy możesz się moim hipotetycznym synem opiekowac to nie jest kwestia
                                  Twojej deklaracjismile
                                  na razie moja córka męczy czasem osiedlowe psy -które w większości sa
                                  przesympatyczne i właścicieli także mają sympatycznych - czyli jak najbardziej
                                  sąsiedzi wpływają (pozytywnie!) na wychowanie
                                  zreszta i zdecydowana większość paro i nastoletnich mieszkańców jest bardzo ok
                                  (skoro o wieku to zaczynam od najmłdszych). A nawet więcej niż ok. Kiedyś jak
                                  winda była "w reperacji" takie nawetnienastoletnie krasnoludki
                                  przetransportowały wózek na 4 piętro po schodach - po cichutku w ramach
                                  niespodzianki (babcia zostawiła wózek i zajęła się transportem wnuczki)

o starszych równiez wiele dobrego można al eto betaką będzie o zaginanie haków
                                  posądzaćsmile
                              • zz_beatka Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 11:25
                                no nie mooju ale mi dosoliłeś.
                                Nie sądziłam, że tak to zrozumiesz. Ale wiem że część osób nie wie kim jesteśi
                                bardzo chcieliby "Cię zdemaskować". smile)
                                • mooj Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 11:30
                                  tylko nie odsyłaj ich na stronę www.mooj.com
                                  owszem śmieszne do bólu brzuchu ale to naprawdę nie ja
                                  • mitaka Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 11:34
                                    oczywiscie - teraz wszystko jasne smile na zdjeciu wyszedles troche nie bardzo,
                                    ale teraz juz cie rozpoznaje smile
                                  • zz_beatka Re: jako pierwsza próbujesz zdemaskować mooja 30.04.04, 12:15
                                    dobre ha hasmile)))
                                    • termik1 Re:drugi samochód 29.05.04, 17:05
                                      Drugi samochód najlepiej parkować na dugim mijscu pakingowym , jak kogoś stać
                                      na dwa samochody to stać go też na dwa miejsca parkingowe.
            • privata Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.05.04, 11:29
              chociaż wątek trzymania opon na balkonie mnie nie dotyczy (nigdy bym tam ich
              nie trzymała), to balkon jest własnością prywatną i jego właściciel może tam
              trzymać co zechce - nie zagląda się do cudzych "garów" droga mitako.
    • privata Re: GDZIE PARKOWAC MAJAC 2 SAMOCHODY??? 30.05.04, 11:08
      Droga mitako ja również mam dwa samochody, oba parkuję w garażu i nie widzę
      problemu. Jeśli nie stać cię na kupno drugiego miejsca parkingowego to może po
      prostu zrezygnuj z drugiego samochodu. Nie wiem po co zadawać takie pytania.
      • zzrobert są 2 szkoły 30.05.04, 12:45
        Albo kupuje się dodatkowy pokój (miejsce parkingowe) jak już jest "dziecko",
        samochód. Albo na razie ile się da a jak się odkujemy i będą warunki to kupimy
        więcej.

Albo kupuje się takie jak trzeba teraz a jak będzie trzeba to zmienimy na
        większe.

W Polsce przeważnie działa wersja kupujmy na ile nas jeszcze stać. Więc to że
        ktoś kupił 1 miejsce lub 1 pokój to po prostu realnie oszacował swoje finanse i
        w danej chwili nie miał innego wyjścia. A to że np. dostał nową pracę z
        samochodem służbowym to lekko zmienia punkt widzenia.

Oczywiście istnieją jeszcze opcje "po cholerę mam płacić - gdzieś zawsze stanę
        albo miejsca stanieją". Ale tacy mogli się lekko zawieść. Zwłaszcza gdy nie
        sprawdzili ile jest mieszkań a ile miejsc parkingowych. To tak samo jak z
        pom.gosp. popyt drastycznie przewyższał podaż a projektant niestety pewnie był
        z "amerykańskiej" szkoły komunistycznego budowania - nie będę chamów
        rozpieszczał wygodami.
        • zzdorka Parkowanie 31.05.04, 17:38
          Ja najpierw pomyslalam o kupnie dwoch miejsc a pozniej o drugim samochodzie.
          Ale to moj sposob na zycie.

Mooj. Twoja strona jest piekna...Ile lat chodowales brode??? wink
        • zz_beatka Re: są 2 szkoły 01.06.04, 12:57
          Służbowego samochodu nie powinno parkować siępod domem. Takie są przepisy, że
          samochód służbowy powinien być parkowany na terenie/koło firmy, lub na parkingu
          strzeżonym.
          • zzrobert i nie jeździ się nim w weekend 01.06.04, 13:07
            a już w życiu na zagraniczne wakacje wink
            • sc77 Re: i nie jeździ się nim w weekend 01.06.04, 16:31
              Sorry, ale to zalezy tylko i wylacznie od podejscia firmy.
              Niektore nie pozwalaja prowadzic samochodu osobom nie bedacym pracownikiem
              firmy, a inne podchodza bardziej liberalnie pozwalajac jezdzic samochodem na
              wakacje pod warunkiem zatankowania za swoje.
              • zz_beatka Re: i nie jeździ się nim w weekend 02.06.04, 10:35
                Tu chodzi o koszty nie będące kosztami firmy.
                Albo inaczej taki pracownik powinien mieć wyliczone jaki to jest dla niego zysk
                z korzystania samochodu i odprowadzać podatek.
                Dlatego też gdy np zginie samochód z pod domu pracownika może nie być wypłacone
                odszkodowanie.
                Takie są wypowiedzi pracowników Izby Skarbowej, w ustawie szczerze mówiąc nic
                nie znalazłam ale nowa ustawa na ten rok niesie już zmiany dot. bonusów na
                rzecz pracowników.
                • sc77 Re: i nie jeździ się nim w weekend 02.06.04, 11:10
                  Tutaj się droga Beatko nie mogę do końca zgodzić.
                  A co w przypadku kiedy firma ma siedzibę np we Wrocławiu a samochodem służbowym
                  porusza się przedstawiciel, który ma terytorium w Warszawie ?
                  Wtedy samochód jest jego narzędziem pracy a nie bonusem i musi go trzymać pod
                  domem, bo gdzie by inaczej...
                  • zz_beatka Re: i nie jeździ się nim w weekend 02.06.04, 11:49
                    Chodziło mi o przypadki miejscowe. Bo tych jest najwięcej.
                    I Broń Boże nie nie neguję potrzeby trzymania służbowego samochodu ale jak już
                    rozmawiamy o służbowych to napisałam jako ciekawostkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka