Dodaj do ulubionych

plac budowy:(

25.05.05, 12:31
nie podoba mi się, ze ZZ stało się zapleczem budowy
nie podoba mi sie składownie materiałów budowlanych
parking dla pracowników
otwarcie osiedla - dostęp parktycznie otwarty zarówno dla budimexu jak i w
drugą stronę
nie podoba mi się że nie wiem jak długo to potrwa i dalczego się tak dzieje

czy ktoś mógłby skomentowac chociaz ostanią częśc? moze ktos coś wie?
wybrałby się ktoś do zarządcy ZZ I dzisiaj ze mną? jelsi oczywiści ekomuś
jesce to przeszkadza
Obserwuj wątek
    • michal_74 Re: plac budowy:( 25.05.05, 14:25
      Zgadzam się z Tobą mooju i chetnie się do Ciebie dołączę, ale...
      Budimex olewa naszego zarządcę po raz kolejny (tak było już z prądem),
      Ochrona nie interesuje się, kto wchodzi/wjeżdża na nasz teren, chyba, że ten
      ktoś sam się o ich zainteresowanie naprasza (przestali nawet wydawać kluczyki
      do miejsc i mojemu gościowi wczoraj powiedzieli "Pan sobie sam poszuka
      miejsca"),
      Cały ten majdan ma miejsce po faktycznym wyprzedaniu mieszkań w etapie C i
      raczej pokrywa sie z planami osiedla (co sam w innym miejscu zauwazyłeś), a
      więc TP raczej ma to w nosie,
      Etap B, który powinien z nami w tej dziedzinie współdziałać jest pochłoniety
      swoimi sprawami i nie jest w stanie skonsumowac nawet ofert na naprawę systemu
      dostępowego, nie mówiąc już o innych działaniach....
      • mooj Re: plac budowy:( 25.05.05, 16:57
        jakoś dziwnie jestem przekonany (a to nie tylko czysta intuicja) że żaden z
        zarządców nie pukał do budimeksu w tej sprawie
        jesli wiesz że było inaczej - znaczy się, ze budimex i ich podwykonawca mija
        się z prawdą
        wymyślili sobie że do końca układania kostki na C (termin 25 czerwca) będą po
        prostu ją składować przy placu zabaw i już -bo tak łatwiej
        prawdopodbnie zmienią zdanie - we wtorek nie powinniśmy być już zapleczem
        budowy, ew. podchmurkowy magazyn zostanie zabezpieczony (tj mam byc dla
        dzieciaków niedostępny)
        pierwsze moje zastrzeżenie do wykonawcy i ma szanse zakończyć się szybko i w
        miarę bezboleśnie -miejmy nadzieję że żaden dzieciak-wspinacz przez 5 dni nie
        ucierpi

co do reszty..też kwestia woli i chęci wydaje mi sięsmile a moze "wolnych 20 minut"

pozdrawiam
    • jott7 Re: plac budowy:( 25.05.05, 21:28
      Mooju malkontenctwo jakieś z Ciebie wyłazi. Cóż to za problem wobec tego, że
      mieszkasz na amerykańskim osiedlu niedaleko centrum Warszawy,za cenę zwykłego
      mieszkania kupiłeś standard apartamentu, Twoje mieszkanie jest w najładniejszym
      zakatku Warszawy, masz najpiekniejszy osiedlowy plac zabaw, na osiedlu jest
      najwyzszy standard bezpieczeństwa a całośc to unikalne miasteczko w
      miescie.Jezeli mało, dodam że wokól panuje spokój i cisza,z centrum miasta
      łaczy Ciebie takze doskonała sieć komunikacyjna .... Mało Ci jeszcze ?
      • mooj Re: plac budowy:( 25.05.05, 22:20
        ale kurcze ja nie jestem niezadowolony ogólniesmile
        "amerykanskie" to do mnie specjalnie nigdy nie trafiało (wczach po 11 września
        raczej martwiłem siętymi reklamamismile
        plac zabaw moze nie ideał ale to rzadkość jest więc piekniejszy trudno wskazać
        standart apartamentu..no kupowałem jak go obejrzałem więc.. nei kupowałem
        apartamentu - tu tez nie rozczarowałem się
        standart bezpieczenstwa -tu rzeczywiści emogłoby być lepiej choć źle nie jest

a co do połączeń z centrrum to nadepnąłeś na odcisk. tzn na odcisniętą w
        psychioce kalkę "sypialnia-centrum" nie narzekam na połączenie z centrum ale
        nie uwazam ze każdy codziennie do centrum jeździ
        jakos tak dziwnie mi w 2005 roku myśleć kategorią "ursynów a PKiN"smile
        w zyciu nie doczekam przejezdności warszawy jesli każdy będzie musaił dojechac
        do centrum czy to z natolina tarchomina czy bródna
        a zmierzam do:
        wolałbym bardzo dobry ogólniak na miejscu niż dodatkowy most
        pozdrawiam
        P.S. rozczarowany jestem akustyką żeby nie było ze idealnie jest
      • pieskuba Re: plac budowy:( 25.05.05, 22:20
        Racja Jott. Strasznie się rozbestwiliście tam, na tym Zaciszu (Zielonym).

pieskuba
      • arturos777 Re: plac budowy:( 26.05.05, 16:43
        Jak ja nie cierpię tego okreslenia "amerykańskie osiedle" sad
        Czy naprawdę uważasz że to najpiękniejszy plac zabaw?
        Jak byłem dzieckiem, miałem ze 4 razy większy placyk - z drabinkami, huśtawkami, piaskownicą itp. Może nie było kortu ale w piłkę dało się pograć.
        Dzisiaj wychodzę i widzę jakąś drogę na styku placyku w etapie C, serce się kraje patrząc na taką marność.
        Już nawet nie wiem, gdzie oni chcą umieścić ten pawilon, ale pewnie kort zwiną i przeniosą do etapów D i E, żeby wabić następnych klientów.
        Nieprzesadzajmy z tą unikalnością, to zwykłe blokowisko z ogrodzeniem i ochroną. Na takich osiedlach kradzieże też się zdarzają.
        A prawdziwą zieleń to chyba zobaczę, jak wybuduję własną chałupę i zasadzę własne drzewa ...
        Wiem, wiem, widziały gały co brały, nie jest tragicznie, jeszcze mi się podoba, jeszcze jest cisza, ale czemu tak szybko chcą mi budować nowe ZZ pod oknami.... sad <chlip>
        • jott7 Re: plac budowy:( 26.05.05, 20:23
          do arturosa 777: wszystkie zdania na temat osiedla, jakie znalazły się w moim
          poscie pochodza z reklam tego osiedla firmowanych przez Turret Poland.
          I nic nie poradzę że zdaniem develop. mieszkasz w ,, amerykańskim osiedlu ,,
        • mooj Re: plac budowy:( 27.05.05, 10:59
          jak byłem dzieckiem wydawąło mi się ze cała dzielnica jest moja
          potem dorosłem i inaczej zacząłem pojmowac "mieć"smile
          • arturos777 Re: plac budowy:( 27.05.05, 13:56
            Ten placyk nasz jest czy TP?
            • mooj Re: plac budowy:( 27.05.05, 14:06
              TP
              prawo użytkowania wynika ze specyfikacji osiedla zawartej w umowie przedwstepnej

doregulowania (umowy użytkowania? użyczenia? darowizny?), jakiegos formalnego
              przekazania, w ogóle oficjalnego stanowiska ze strony TP doprosić sie od 2 lat
              nie można

ostatnie odpowiedzi były w rodzaju "po dokończeniu budowy etapu C /zakończeniu
              inwestycji"

parę metrów toto jest, świadom jestem że utrzymanie kosztuje, ale zeby to
              współfinansować chciałbym miec umowę nie jako osoba/nabywca ale jako
              wspólnota/wspólnoty
              do niedawna były mocne sugestie ze strony TP aby ZZ I finansowało utrzymanie
              trawników (tych które zostały zabetonowane niedawno)

• arturos777 Re: plac budowy:( 27.05.05, 14:33
                Haa, po zakończeniu inwestycji to placyk zwiną i przeniosą w inne miejsce (jeśli będzie jeszcze co przenosić).
                To widzę że moje dzieci będą się bawić na schodach ... sad
      • putput Re: plac budowy:( 27.05.05, 09:34
        Tak, tak... jak to czytam, bardzo podoba mi się nasze osiedle
    • netaip Re: plac budowy:( 27.05.05, 13:13
      hehe ja tylko do wywodow jott dodam wycinki ze naszej strony ZZ

Tu jest fajnie
      Już powstało boisko do koszykówki, najwyższej klasy kort tenisowy i plac zabaw
      dla dzieci.
      Na okres zimowy założyliśmy lodowisko [???].
      W przyszłości do tych atrakcji ddamy mini-golf. [CIEKAWE GDZIEsmile)))]
      Dzięki temu mieszkańcy mogą być spokojni o swoje pociechy, a one same z
      pewnością nie będą się nudzić.
      Plac zabaw dla dzieci jest stale monitorowany przez kamerę, której obraz - na
      życzenie - może oglądać każdy z Lokatorów na ekranie swojego telewizora!
      [CIEKAWE big_grinDDD]

I od razu lepiej sie robi jak sie poczytasmile
      Ja szczerze mowiac coraz mniej jestem zadowolona z ZZsad
      No ale moze robie sie gderliwa na starosc...smile

Skladowana kostka nie przeszkadza mi, rozumiem ze etap C w budowie i niestety
      musimy sie chyba pogodzic z ustrudnieniami. jedyna sprawa to zabezpieczenie.
      Jak widze skaczace po kostkach dzieciaki to az mi sie w zoladku przewraca.
      Tylko patrzec jak ktores rozwali sobie glowe.

Pozdrowienia!
      • mooj Re: plac budowy:( 27.05.05, 13:17
        mini-golf
        wzdłuż kondratowicza (pomiędzy C a ogrodzeniem)

włąsnie chodzi o "jedyną sprawę" - zagrożenie
        nie musimy sie godzić z byciem zapleczem budowy (a jak inaczej można traktowac
        decyzję o składowniu kostki przez 6 tygodni?)
        • robert28 Re: plac budowy:( 30.05.05, 08:30
          ja się nie zgadzam na jeżdzące pod naszymi oknami ciężarówki powodujące hałas i
          kurz.A może samochodami zablokować wjazd do C ciężkiego sprzętu.Do tej pory
          dawali sobie radę z budową C a teraz wszystko odbywa się przez środek osiedla
          które od dawna jest już zamieszkałe.Hańba dla Turret tak właśnie nie liczą się
          z ludźmi.To do ewentualnych nabywców D i E.Będą Was szanować dopóki nie dostaną
          Waszej kasy.
          • renata19 Re: plac budowy:( 30.05.05, 09:31
            po raz pierwszy od dawna jestem w domu w dniu powszednim i co dramat.Hałas
            ciężarówek wypełnionych gruzem,spychacz wożący kostkę pryka i smrodzi
            spalinami.Być może działka D należy to Turreta ale kto dał im prawo zakłócania
            spokoju mieszkańcom A i B.Z powodu hałasu smrodu spalin i wzbijanego kurzu
            zmuszona jestem w upalny dzień siedzieć przy szczelnie zamkniętych oknach.Czy
            nikomu to nie przeszkadza przecież to wszystko odbywa się na oczach Zarządców
            AiB kto nas ma bronić przed Turretem.A może budowa DiE też będzie odbywać się
            przez środek osiedla?Ludzie nie wierzcie reklamie to nie jest Zielone Zacisze!
            • mooj Re: plac budowy:( 30.05.05, 09:45
              szcerze mówiac nie przeszkadza mi
              ale rozumiem że Tobie tak
              ma prawo
              telefony do budimeks-dromeksu
              6236000 siedziba firmy

7433805 budowa (kierownik budowy p. Dzienisiuk?)
              7433799

namiar na "szefa regionu" (cokolwiek to znaczy) możesz uzyskac pod pierwszym
              numerem telefonu

dzisiaj mają wywieźć kostkę ew. zabezpieczyć

wiem, nie Ty powinnas dzwonic, ktoś dał zezwolenie na przejazd itp
              ale gdybys jednak zdecydowała się porozmawiać z budimeksem to szansa jest spora
              na uwzględnienie uwagc -całkiem rozsądna firma

zobaczymy jak z kostką - coś się ruszyło
              • renata19 Re: plac budowy:( 30.05.05, 09:59
                > szcerze mówiac nie przeszkadza mi

mooju ja rozumiem że Tobie to nie przeszkadza może okna masz na Kondratowicza i
                wtedy przeszkadza Ci zupełnie co innego lub należysz do osób bardzo
                tolerancyjnych.Całe dnie pracuję wracam do domu wieczorem i wtedy na osiedlu
                jest najgłośniej/bawią się dzieci/jestem w stanie to zrozumieeć.Ale już nie
                rozumiem rodziców chłopca z A lokal 194 którzy kupili mu motor na którym jeździ
                po chodnikach i jezdni godzinami zakłócając spokój.Ochrona jest bezradna a
                Zarządcom to nie przeszkadza oni tu nie mieszkają.Ja mam prawo do odpoczynku a
                gdzie mam odpocząć jak nie we własnym domu.Jeśli warkot ciężarówek Ci nie
                przeszkadza gratuluję ale mieszka dużo osób którym to przeszkadza.A już
                zrobienie z zamieszkałego osiedla placu budowy dla C uważam za
                karygodne.pozdrawiam
                Renata
                • mooj Re: plac budowy:( 30.05.05, 10:06
                  pracuję w domu
                  okna mam do wewnątrz
                  rozumiem ż eCi przeszkadza dlatego podałem telefony
                  ja zająłem siękostką -mam nadzieję że skutecznie

nie podejmuje się dzwonić we wszystkich sprawach

nie uważam ze się czepiasz -ma prawo Ci przeszkadzać -dzwoń
                  mni ebardziej martwi stan dróg osiedlowych uzytkowanych przez cięzki sprzęt
                  budowlany (ciężarowki z ziemią)
                  nie stopuję twoich działan, popieram je i ułatwiam jak mogę
                  nie miej do mnie pretensji

zresztą ..ok przeszkadza mismile

P.S. to motorowersmile tez sie dziwię (gdzie tego używac?) ale szkoda ze mi
                  takiego ni ekupili jak miałe 10-11 latsmile fajny jest
              • jott7 Re: plac budowy:( 30.05.05, 11:02
                Mooju nie kieruj ludzi do Budimexu tylko do inwestora czyli Turret Poland.
                A własciwiej byłoby zobligowac zarzadców do dzialania. Jezeli chodzi o
                konkretna osobę odpowiedzialny za stan rzeczy jest inspektor nadzoru
                inwestorskiego. Jego nazwisko i numer telefonu powinny być na tablicy
                inwestorskiej, bodajże od ul Kondratowicza. Żeby odniesć skutek zarządca
                powinien w pilnym trybie wystosowac do niego pismo o uciązliwości budowy oraz
                o złamaniu / przez wykonawcę ? / niektórych przepisów prawa budowlanego min
                o wspomnianej wczesniej odległości minimalnej parkingu od placu zabaw. Pismo
                powinno wyznaczyc krótki termin odpowiedzi pod rygorem wystapienia do
                urzedu nadzoru budowlanego a takze do inspekcji ochrony srodowiska.
                • zzrobert Re: plac budowy:( 30.05.05, 22:11
                  No to zlikwidują plac zabaw, bo przecież nie parking z którego kasa spłynie.
            • aisogj Re: plac budowy:( 31.05.05, 10:57
              wlasnie przegladalam strone zielonego zacisza i znalazlam informacje o kupnie
              dzialki pod etap D I E. czy wiecie, gdzie powstana kolejne bloki, bo ja mam juz
              dosyc tej budowy
    • mooj Re: plac budowy:( 30.05.05, 18:45
      dziś nie udało się..może jutro?
      members.lycos.co.uk/agnieszki/ZZ03a.jpg
      a pzry bramie pojawił się zakaz wjazdu ciężarówek na budowę
      • renata19 Re: plac budowy:( 30.05.05, 18:59

> a pzry bramie pojawił się zakaz wjazdu ciężarówek na budowę

byłabym rada aby ochrona korzystając ze swoich uprawnień i powołując się na
        znak zakazu nie wpuszczała ciężarówek wypełnionych gruzem na terez ZZ.
        Zwykle pracuję długo i nie wiem co się dzieje w ciągu dnia na terenie
        osiedla.Dziś miałam dzień wolny był okropny, samochodów pod moimi oknami
        przejechało mnóstwo spychacz woził kostkę a cały ten sprzęt nie tylko potwornie
        hałasuje ale wydziela smród w postaci spalin.Dziękujemy Turretowi i obydwu
        Panom Zarządcom P.Kazińskiemu i P.Łubińskiemu.
        • marcin.lesiak Re: plac budowy:( 31.05.05, 09:20
          Ten "znak" na znak drogowy to nie wygląda sad Kawałek kartonu z nabazgranym
          tekstem. Chyba trzeba zainwestować w znak zakaz wjazdu pojazdów powyżej 3.5 tony
          zgodny z kodeksem drogowym. Takie działanie jest w gestii zarządzającego drogą
          (właściciela terenu?).
          A swoją drogą wczoraj ok. 23 dwie betoniarki wyładowywały swoją zawartość na
          terenie etapu C niebezszmerowo.
          Ja również uwielbiam cięcie betonu piłą tarczową w soboty od 7 rano.
    • aisogj Re: plac budowy:( 31.05.05, 11:00
      a gdzie ma powstac etap D i E???
      • mooj Re: plac budowy:( 31.05.05, 11:10
        members.lycos.co.uk/agnieszki/ZZ_DE.jpg
        ale moim zdaniem to kolejne osiedle będzie
        a że z punktu widzeni ainwestora łatwiej nazwać "D" "E" ..to inna sprawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka