Dodaj do ulubionych

SPRAY BLOK C

04.10.05, 08:13
Podpisalam ze SPRAYem umowe dwa tygodnie temu. Do dzis nie mam zainstalowanej
zadnej uslugi. Gdy dzwonie do BOK panie obiecuja mi, ze oddzwonia, ale nikt
nie oddzwania! Skandaliczne podejscie do klienta! Czy ktos z Was podpisal juz
ze SPRAYem umowe i ma zainstalowany internet, TV albo telefon? Prosze o info.
Obserwuj wątek
    • robert7704 Re: SPRAY BLOK C 04.10.05, 09:25
      Droga Amingo - Spray przy podpisywaniu umowy zastrzega sobie zainstalowanie
      infrastruktury w lokalu i dostarczenie usług w terminie 30 dni.
      Ja w najgorszym przypadku będę miał pod koniec października...
      Spray wyrobiłby się wcześniej i doprowadził zawczasu swoją "linię" do naszego
      budynku(stąd takie a nie inne terminy) gdyby....ktokolwiek z TP poinformował o
      wcześniejszym zakończeniu budowy, oczywiście nikt tego nie zrobił - bo i po
      co...przecież lokale są sprzedane... po raz kolejny chylę czoła przed TP - z
      każdym dniem zadziwiają mnie coraz bardziejcrying(((
      Pozdrawiam
      Robert
      • stewald Re: SPRAY BLOK C 04.10.05, 09:38
        Zgadza się. W umowie jest wyraźnie napisane, że zainstalowanie nastąpi w ciągu
        30 dni. W normalnych warunkach trwa to około 2 tygodni, oczywiście zdarza się że
        trwa to dłużej, ale w żadnym przypadku nie można mieć tu pretensji do Spraya. Ja
        też czekałem ok. 2 tygodni na telefon, normalna procedura. Dopóki nie minie te
        30 dni po prostu nie ma sensu do nich dzwonić bo jedyne co ci powiedzą to to, że
        niebawem zadzwonią. Po prostu uzbroj się w cierpliwośc i czekaj. Podejście do
        klienta mają tam właściwe, zapewniam cię.
        • aminga Re: SPRAY BLOK C 04.10.05, 14:33
          Wiem, ze maja 30 dni, ale przy podpisywaniu umowy uslyszalam, ze: "w umowie
          jest 30 dni, ale prosze spodziewac sie, ze instalacja bedzie niebawem". Poza
          tym moje pretensje dotycza osob pracujace na call center, ktore same wyznaczaja
          termin, w ktorym maja do mnie oddzwonic - niestety nie fatyguja sie tego
          zrobic. Moga po prostu mi powiedziec, ze nie beda dzwonic, bo trzeba poczekac.
    • klejmanm Re: SPRAY BLOK C 11.10.05, 13:46
      ...czy Spray już komus uruchomił internet w C?
      Mi do końca ostatecznego terminu instalacji zostało jeszcze 10 dni,
      ale na razie nikt ze Spray'a nie zadzwonił, aby się umówić na instalacje.
      ciekaw jestem jak ich stan prac nad podłączeniem naszego budynku do ich sieci.

pozdrawiam,
      Marcin.K
      • aminga Re: SPRAY BLOK C 14.10.05, 10:29
        w poniedzialek mina 4 tygodnie!!!!! jak podpisalam umowe ze sprayem.....
        • waha1 Re: SPRAY BLOK C 14.10.05, 10:50
          Ja podpisalem wczoraj i dostalem informacje ze instalacja bedzie za 8-10 dni.
          Mysle ze wtedy beda podlaczac hurtowo wszystkich ktozy maja podpisane umowy i
          wczesniej raczej nie ma szans na podlaczenie.
          • klejmanm Re: SPRAY BLOK C 14.10.05, 10:58
            czyli termin 31 dni na podłączenie wynikający z umowy SPRAY traktuje
            'niezobowiązująco'...
            No trudno - trzeba czekać.
            • robert7704 Re: SPRAY BLOK C 14.10.05, 12:41
              dziś sympatyczna Pani z BOK poinformowała że instalacje zaczną się po 20tym.
              Dobrze - bo u mnie od strony kanałku nie ma kanałuwink)) - nawet jednego, pomimo
              kombinowania z anteną pokojową... i nie wiem co się na świecie dzieje, i debat
              prezydenckich obejrzeć nie mogęwink))) - wiadomości w necie w pracy to nie to
              samo co oglądanie dwóch kaczorów "live" - hehehe....
              • aminga Re: SPRAY BLOK C 14.10.05, 14:11
                ja rowniez dzis uslyszlam, ze dopiero po 20-ym. mieszkamy od strony kanalku -
                mamy bardzo dobry odbior POLSATu oraz TV1 i TV2. Gorzej z 4. Szkoda, ze nie ma
                TVN sad(
              • klejmanm Re: SPRAY BLOK C 19.10.05, 14:29
                no i spray zrobił nową promocję:
                1 zl za aktywację usług
                2 pierwsze miesiące abonament za każda usługę 1 zl

w momencie kiedy podpisywalem umowę obowiązywała inna - mniej korzystna promocja.
                tylko że chyba spray nie jest w stanie wywiązać się z tej umowy - mieli 30 dni
                na uruchomienie internetu i kablówki (termin upływa jutro).
                • robert7704 Re: SPRAY BLOK C 21.10.05, 11:53
                  instalacje zaczynają się od poniedziałku (24.10) - dopiero crying(((
                  jeśli po terminie to spray będzie proponował jakieś rabaty- info z BOK.
                  nie dopytywałem szczegółów bo nie mam przy sobie umowy....
                  • klejmanm Re: SPRAY BLOK C 21.10.05, 12:18
                    no chyba powinni proponować rabaty - bo w sumie mamy pełne prawo odstąpić od
                    umowy z powodu nie dotrzymania terminu,
                    i zawrzeć nową - na zasadach nowej promocji - która jest bardziej korzystna.
                    Dzięki Robercie za info.
                  • klejmanm Re: SPRAY BLOK C 24.10.05, 13:13
                    Hej Robercie,
                    Ja dzisiaj również dzwoniłem do BOK'u,
                    dzisiaj powinni umawiac na instalacje, ale do mnie nie zadzwonili.
                    Powiedziano mi że żadnych rabatów za ich opóźnienie nie będzie.
                    Ja chyba wypowiem poprzednią umowę, i podpiszę nową na zasadach nowej promocji.
                    Zaoszczędzę na tym ponad 200 zl - chyba się opłaca, nawet w perspektywie
                    czekania jeszcze 1 miesiąc na instalację.
                    • robert7704 Re: SPRAY BLOK C 24.10.05, 14:12
                      Cześc Marcinie - do mnie też jeszcze nikt nie dzwonił (czy dzwonili już do
                      kogokolwiek ??) - mnie umowa obowiązuje jeszcze 4 dni - i tyle czasu mają na
                      instalację... Co do rabatów - to nie jest kwestia uznaniowa - dadzą albo i
                      nie.. Jak się nie wywiążą z umowy to albo sami proponują jakąś formę
                      zadośćuczynienia albo Ty domagasz się rekompensaty - ja zamierzam tak zrobić
                      jeśli zawalą sprawę.
                      Pozdrówka
                      R
                      • robert7704 Re: SPRAY BLOK C 25.10.05, 15:03
                        I rzeczywiście wygląda na to że zawalą sprawę - a czemu ?? Aż żałuję, że nie
                        mogę zamieścić tu pliku audio i nagrać rozkoszną panią z BOKu Spray'a -
                        bo "opóźnienia są" na moje "no dobrze, ale co dalej" - "no opóźnienia są" -
                        koniec problemu , koniec tematu.... Poziom obsługi Klienta jest powalający.
                        Kablówkę mogą podłączyć, telefon też...ale jak ktoś (jak ja) ma usługę
                        zintegrowaną (tel, tv i necik) to nie przychodzą wcale...a czemu ?? BO nie mają
                        sprzętu do neta - firma która tv i tel dostarcza niejako przy okazji nie ma
                        sprzętu do swojej flagowej usługi.... ehhh.
                        Dodam że równie rozkosznie i beztrosko Pani poinformowała mnie że mogę po
                        upływie 30 dni rozwiązać umowę bez żadnych konsekwencji... i tu się pomyliła.
                        No ale do czwartku mają czas - więc co ja się martwię...
                        • malandy Re: SPRAY BLOK C 25.10.05, 15:19
                          ja podpisalem kilka dni temu umowe tylko o telewizje.
                          dzisiaj mi ja zalozyli. wiec wszytsko trwalo nie caly tydzien.
                          a inetrnet i tak mam w malnecie smile
                          jak dotychczas bez zadnych problemow..
                        • klejmanm Re: SPRAY BLOK C 25.10.05, 16:10
                          Ja woczraj rozwiązałem starą umowę, i podpisałem nową - korzystając z nowej
                          promocji.
                          Co prawda będę musiał znowu trochę poczekać na instalację, ale chyba warto.
                          • boc Re: SPRAY BLOK C 26.10.05, 22:41
                            Prawdopodobnie w niedługim czasie podpisze umowę ze SPRAY-em na internet i
                            kablówkę. W związku z tym mam pytanie: Czy ktoś z urzytkowników internetu
                            sprawdzał jaką faktyczną wartość wysyłania i odbierania danych można uzyskać ?
                            Wiadomo że ważna jest taryfa jaką się wykupi ale: Np jedna z taryf w Chello
                            informuje, że odbiór danych bedzie 384kb/s a faktycznie jest średnio ok. 260
                            kb/s. To całkiem nieźle ale interesuje mnie jak jest w SPRAY-u ?
      • malandy Re: SPRAY BLOK C 15.10.05, 00:14
        witam.
        Ja podpisuje umowe z firma Malnet.
        W momencie podpisania umowy - uruchamiaja od razu internet.
        Jak narazie proponuja tylko internet droga radiowa - WLAN,
        poniewaz aby okablowac blok C musza czekac do czasu zawiazania sie wspolnoty.
        Jak wiadomo Spray okablowal blok podczas budowy i dlatego narzucas sobie tak
        duza cene.
        Niestety na WLAN moga pozwolic sobie tylko mieszkanca z oknem w kierunku
        skrzyzowania Kondratowicza i Sw.Wincentego.
        Malnet proponuje podlaczenie radiowe jako rozwiazanie tymczasowe i zobowiazuje
        sie przelaczyc po okablowaniu bloku chetnych na LAN juz bez zadnych oplat.
        Oplata jest stala 65 pln brutto, no i umowa nie jest okresowa - mozna ja zawsze
        wypowiedziec.
        To tyle z reklamy Malnetu wink sadze ze jak narazie to dobra alternatywa SPRAYa -
        do czasu zanim Chello czy Aster wejdzie na nasz blok.

pozdrawiam
        • zz_beatka z malnetu jestem zadowolona 28.10.05, 18:56
          i prędkość dla mnie odpowiednia (ale nie ściągam filmów ani muzy) nie ma
          żadnych przestojów ani wyłączeń niezapowiedzianych.

spray oszukiwał i oszukuje dalej. jak ja podpisywałam umowę to usłyszałam że za
          2 dni zadzwonią umówić się na podłączenie po 2 -3 tygodniach gdy zrobiłam
          awanturę wtedy znaleźli czas aby przyjechać. - skandal zresztą opisany na tym
          forum dzień po dniu
    • robertrecords Re: SPRAY BLOK C 27.10.05, 00:43
      Miło mi Was poinformować, że w dniu dzisiejszym instalacja produktów firmy
      Spray u mnie w domu, zakończyła się sukcesem. Kablówka, telefon oraz internet
      bez zastrzeżeń.
      Pozdrawiam i życzę sąsiadom szybkiej finalizacji.
    • zz_beatka Re: SPRAY BLOK C - to masz pecha 28.10.05, 18:52
      ja z niecierpliwością czekan na nowego operatora sieci tv. Mam dość "stop
      klatek" - nieraz przez kilka dni. Mam dość nagłego wyłączania w ciągu dnia
      sygnału tv na 1 - 2 godzin.
      z telefonu zrezygnowałam rok temu, internetu nie brałam nigdy.
      mam tpsa i malnet jako internet i beznadziejną kablówkę spraya

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka