maglig 27.10.05, 16:41 mamy pytanko do mieszkańców A,B,C....jak się mieszka na tzw.wysokich parterach?Pozdrawiamy M&M Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sc77 Re: wysokie partery 27.10.05, 23:11 Rewelacja jesli nie jest to nizszy parter od strony podworka przy samym wejsciu do klatki. U mnie jest ciszej niz u sasiadow na wyzszych pietrach, mam fajna trawke pod oknami i nie musze sie przejmowac, ze komus stukam w sufit Odpowiedz Link
maglig Re: wysokie partery 28.10.05, 00:13 Dziękujemy za odpowiedzi....zakupiliśmy mieszkanie w E właśnie na wysokim parterze i nie od strony podwórka.... Pozdrawiamy. M&M Odpowiedz Link
michal_74 Re: wysokie partery 28.10.05, 09:19 I dobrze zrobiliście. Też tak mieszkam i jest mi dobrze Odpowiedz Link
m_arita Re: wysokie partery 28.10.05, 12:15 A ja bardzo żałuję,jeśli wysokim parterem nazwać można okna od strony drzwi wejściowych około 1 m od podłoża? dzieciary wyją pod samym oknem i niewykluczone że wparują do mieszkania. Odpowiedz Link
marcin.lesiak Re: wysokie partery 28.10.05, 12:25 Sam nie mieszkam na parterze ale z informacji zasłyszanych powiem, że okna wychodzące na podjazd dla wózków znacznie zwiększają możliwość penetracji wzrokowej mieszkania z zewnątrz. Mieszkania z oknami przy wejściach do klatek jak napisała m_arita są "(nie)wysokim" (parapet okna 1m od gruntu) parterem. Podpowiem już z własnych doświadczeń, że okan "w studni" nad wejsciami do klatek również na innych piętrach dają możliwość słuchania jazgotu bawiących się tam dzieci. Odpowiedz Link
renata19 Re: wysokie partery 28.10.05, 12:49 Ja mieszkam na parterze w B właśnie na vis a vis podjazdu,okna z mojej kuchni są na bardzo niskim parterze.Diś podjęłabym zupełnie inną decyzję,nie czuję się tu bezpiecznie. Odpowiedz Link