zzjacek 26.05.06, 12:50 Dotyczy Forda Focusa WU 27947. Nie dość że gamoń przez całą noc tarasował przejazd w garażu na -2, to jeszcze naśmiecił zrywając upomnienie naklejone przez ochronę. Ciekawe do kogo przyjechał ten "gość" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert7704 Re: Parkowanie 26.05.06, 12:56 Zaraz Ci się oberwie zzjacku od osiedlowych obrońców ustawy o ochronie danych...hahaha))))). A ja uważam, że w tym temacie nie ma świętych krów... Pozdr. R Odpowiedz Link
dorocha Re: Parkowanie 26.05.06, 13:14 granatowy? jeśli to ten, to ostatnio parkował kilka nocy pod 3/4 klatką B, wjeżdżając po chodniku; ostatnio po takiej nocy miał naklejoną kartkę - i więcej go tam nie widziałam Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Parkowanie 26.05.06, 14:09 Chodzi zapewne o klatkę I i II. Tarasował on wyjazd samochdu terenowego, znaczy się prawdopodobnie włascicielem tego forda jest mieszkaniec naszego osiedla posiadajacy dwa samochody (m.in. tego terenowego, zdaje się toyota). Jest to dość nagminne na naszym "małym" osiedlu. Sugerowałbym zamykanie zle parkujacych w szczeki, zdaje się że uchwała przeszła, przynajmniej w B!!! Proszę ochronę i zarządcę do jej respektowania, a zapisów ustawy wykonywania. Odpowiedz Link
przemek.c Re: Parkowanie 26.05.06, 14:39 Formalnie, uchwała obowiązuje od dnia poinformowania mieszkańców o wyniku głosowania. Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Parkowanie 26.05.06, 14:46 A no właśnie Przemku, to kiedy Nasz Szanowny Zarzadca nas poinformuje, bo już nam po nowemu naliczył opłaty "czynszowe". Odpowiedz Link
robert7704 Re: Parkowanie 26.05.06, 15:06 A tak w ogóle to po co to naklejanie na szyby ?? Przecież ochrona i tak nie notuje sobie tych samochodów, przykład?? Czerwona toyka starlet - permanentnie jest stawiana gdzie popadnie, ochrona okleja aż miło....i coż z tego skoro i tak jest wpuszczana na osiedle i znów stawiana tam gdzie się znajdzie kilka mertów kwadratowych wolnej powierzchni...i tak w kółko. Szkoda naklejek - wybitnie nieskuteczna metoda. Odpowiedz Link
przemek.c Re: Parkowanie 26.05.06, 19:23 No właśnie... Umowa z ochroną zawiera spis obowiązków zleceniobiorcy. Do tychże należy "opieka" nad samochodami parkującymi "na krzywy ryj". Jak otrzymałem info od Zarządcy, sprawa jest wyjaśniana z zarządem Ateny. Nie wiem na razie, w jakim kierunku te wyjaśnienia zmierzają. Faktem jest jednak, że za zaniedbania ochrony w zakresie wypełniania swoich obowiązków wspólnota może dochodzić odszkodowania - taki punkt w umowie też widnieje. Jakiego jednak odszkodowania? Ano właśnie, szkopuł w tym, że tego umowa już nie precyzuje, a warto by w umowie sprecyzować wysokość wspomnianego odszkodowania i domagać się go każdorazowo, gdy Wspólnota udokumentuje niewywiązywanie się z obowiązków prze ochronę. Potrzebujemy zatem dwóch rzeczy. Pierwsza to aneks do umowy. Jeśli jest prawnik chętny do rzucenia okiem na umowę i sporządzenia stosownego aneksu, zapraszam. To jednak jest ten mniejszy problem. Drugim bowiem jest aktywność mieszkańców, by takie zaniedbania zgłaszali zarządcy. Najlepiej na piśmie. I tu leżymy, czyż nie...? Odpowiedz Link
zzrobert Re: Parkowanie 28.05.06, 21:39 Najprościej: potrącenia wynagrodzenia za każdy dzień niewywiązywania się z warunków umowy. Jak przez pół miesiaca będa tolerować takie babole to otrzymają przelew o połowę mniejszy i dotrze do nich co jest grane. A wszystko zgodnie z umową. Odpowiedz Link
przemek.c Re: Parkowanie 26.05.06, 19:14 Dobre pytanie i winno być skierowane do Naszego Szanownego Zarządcy . Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Parkowanie 26.05.06, 19:46 A pamietasz, jak pytałem mailem N.S.Z. co tam z uchwałami? Powiedział, że są Święta i dozbiera po ... Czyżby niechciał się wam (KR-B) tłumaczyć ze swoich działań? Może by jakiś szantażyk? Odpowiedz Link
przemek.c Re: Parkowanie 26.05.06, 20:25 Ja na to samo pytanie odpowiedź otrzymałem. Cytując część maila od p. Kazińskiego z dn. 18.05 br: "Wszystkie poaza jedna o przekazaniu z eksploatacji 2005r na 2006 sa przegłosowane. Tej nieprzegłosowanej brakuje 2 głosów. Do końca tygodnia to załatwimy. Możemy już przygotowywać zawiadomnienia o podjętych uchwałach i nowe naliczenia zgodnie z Planem gospodarczym." Odpowiedz Link