Dodaj do ulubionych

zz138 nadaje......

25.07.06, 12:15
ZZ138 nadaje: przyslijcie meldunki co słychać. Odpowiedż brzmi: wysyłamy
meldunki juz od pewnego czasu. Centrala nie reaguje.Jest przynajmniej pięc
grubszych spraw o których informujemy od dłuższego juz czasu. Wystarczy
przesledzic forum. Bez odbioru.
Obserwuj wątek
    • przemek.c Re: zz138 nadaje...... 25.07.06, 12:31
      Hmm... Zamiast się cieszyć, że ktokolwiek w ogóle ma ochotę robić cokolwiek nie
      biorąc za to nawet złamanego grosza, to udzielają się roszczeniowcy, co nawet
      na wyraźnie skierowaną prośbę odparowują "se weź i poszukaj". Bez
      komentarza :o).
      • oskar335 Re: zz138 nadaje...... 25.07.06, 13:10
        cyt: ,, zamiast cieszyc się ze ktokolwiek w ogóle ma ochotę robic cokolwiek...,,
        Po pierwsze nic nie wiadomo że ów ,,ktokolwiek,, cos zrobi. Wiadomo że chce
        zbierac informacje aby cos robić. A to pewna istotna różnica .Prosze mi
        łaskawie powiedziec czym ów ,,ktokolwiek,, interesował się dotychczas jesli
        chodzi załatwianie najistotniejszych problemów z jakimi borykaja się mieszkańcy?
        Czy nie jest powszechnie wiadomum , że żadna ze spraw o których na tym forum
        głosno nie została przez zarzadcę ostatecznie załatwiona? Czesto nie z winy
        samego zarządcy, ale to już inna sprawa. I co ? Mamy pod nowy adres zanosic
        błagania o zajęcie się parkowaniem na sepa, o rozwiązanie problemu leżącej
        odłogiem działki D, o placu zabaw który powinien przynajmniej ze względów
        sanit. byc zamknięty, o narastającej uciążliwości,, zycia towarzyskiego,, w
        altance mocno po 22, o braku pomysłu na tzw psi problem, o braku jakiejkolwiek
        kontroli dostępu do osiedla od strony Alberta. Wszystkie wymienione to
        problemy powstale wcześniej niz powołano obecny skład KR.Problemy wielokrotnie
        tu wałkowane, omawiane. W wielu sprawach padały konkretne propozycje rozwiązań.
        I co tamto wszystko jest niebyłe? Zaczynamy od nowa?Miała być ocena półrocznej
        pracy zarządcy. Jest? Może o tym podyskutujemy?
        • przemek.c Re: zz138 nadaje...... 25.07.06, 20:23
          Przytaczanie sprawozdań z pracy KR i publikowanie ich na forum czy potężną
          listę dystrybucyjną raczej miejsca mieć nie będzie - za dużo tego i wątpię, by
          komuś chciało się klepać epopeje. Raportów ze spotkań, wymiany maili i rozmów z
          zarządcą też się pewnie nie będzie nikomu chciało robić. Mi z całą pewnością
          nie. Pewnie przyszykujemy jakieś podsumowanie na najbliższe walne. Jeśli
          interesuje Cię praca i postępy KR, wystarczy do niej dołączyć i uczestniczyć w
          spotkaniach - z pewnością będziesz na bieżąco. Ale po co, prawda? Łatwiej
          przyjąć postawę rozczeniową. Nie martw się, KR nie jest ślepa ani głucha. A
          Marcin zwyczajnie poprosił o pomoc, co - jak widać - też nie spotkało się z
          aprobatą.
          • grzegorz_zz Re: zz138 nadaje...... 26.07.06, 08:17
            Dla tych wszystkich, którzy tematem osiedla interesują się tyko z forum (choć to
            jest tu napisane) i nie przychodzą na zebrania wspólnoty przypomnę, że Marcin w
            KR pracuje od początku jej powołania, czyli od 2003 roku.
            • michal_74 ?------! 26.07.06, 09:22
              Jako członek KR ZZ 1 czuję się w obowiązku powiedzieć, że Marcin nietylko dba o
              wasze interesy (o co się czasem po przyjecielskiu sprzeczamy) ale i podpowiada
              nam wspólne ruchy dot. naszych wspólnot i całego osiedla. W pierwszej chwili,
              gdy zobaczyłem jego wątek, sam zamierzałem takowy założyć dla A - bo chociaż
              czytam forum, to niektórym jest łatwiej uderzyć w konkretny temat własnie
              bezpośrednio. Ale jak zobaczyłem komentarze, to pobłogosławiłem swoją zwłokę w
              działaniu.
              Drodzy forumowicze, niestety KR ma to do siebie (przynajmniej w A), że może
              tylko sugerować pewne rozwiązania, a potem przy zebraniu rocznym podsumować
              zarządcę z wykonania budżetu. W zamian za swoje działania bierze na siebie
              odium porażek, jak gdyby to ona sama zarzadzała i oczywiście brała za to
              pieniądze. POza tym to KR spotyka się z zarządcą, z deweloperem, czyta projekty
              umów i je opiniuje, stara się podpowiadać rówżne rozwiązania, nawet jeśli
              miałyby być pod prąd (tak jak np. podwyżka cen utrzymania garaży - czyli de
              facto urealnienie ich cen). Tak jest w A i nie wątpię że w B również.
              A w zamian za to co?
              Rzucane na forum i na zebraniu oskarżenia o rozkradaniu osiedla....
              Zastanówmy się, czy to nam ma pomóc, czy zaszkodzić...
              • zz138b Tak czy owak ... 26.07.06, 09:50
                wysłałem właśnie mail do Pana Kazińskiego z wnioskiem o pilne
                dopełnienie "obowiązku informacyjnego" poprzez publikację
                stanowiska/info/zamierzeń (na forum i w gablotach?) Pana Zarządcy w kwestiach
                przewijających się ostatnio także na tym forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka