Dodaj do ulubionych

Furtka przy placu zabaw

21.08.03, 13:42
Czy już można z niej skorzystać? I skąd się biorą tak częste problemy?
Obserwuj wątek
    • marcin_robert Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 11:33
      Nadal jest nieczynna.
      Problemy z całym wyposażeniem biorą się stąd, że wszystkie te rzeczy są tak
      bardzo specjalistyczne, że tylko uprawniony konserwator może to naprawić ( vide
      bramy do garaży).
      • zzmetro Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 12:33
        Wszystkich Lokatorów żywo zainteresowanych 'aktywną' furtką zapraszam do Biura
        Sprzedaży - gdzie w ciągu 24 godzin ponownie aktywujemy kartę .

Nad naprawą - w ramach gwarancji - pracują JUVENTUS I ATENA .

SB
        • beatka33 Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 13:02
          A nie można aktywować wszystkim?
          • marcin_robert Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 13:27
            To byłoby zbyt proste.
            • mooj Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 13:36
              a więc w weekend poznamy użytkowników forum
              chyba że pojawi się informacja bardziej dostępna
              • stewald Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 15:44
                Dziwne co tu trzeba aktywować bo ja nie bardzo rozumiem? Ja kartę mam aktywną
                i mogę sobie otwierać tą furtkę przy ochronie. Natomiast furtka przy placu
                zabaw jest zamknięta i wisi na niej wywieszka "awaria bramy", ale o dziwo mogą
                z niej korzystać pracownicy biura obsługi co zauważyłem. Zatem nie bardzo wiem
                na czym polega ta awaria i po co mam znowu aktywować aktywną cały czas kartę,
                którą i tak nie otworzę tej zamkniętej z powodu awarii bramy.
                • stewald Re: Furtka przy placu zabaw 26.08.03, 08:58
                  No więc co to jest z tą furtką? Ile czasu można pracować nad jej naprawą? Co
                  tam takiego awaryjnego jest w tej furtce, że naprawienie tego jest tak
                  skomplikowane? A pracownicy Biura Sprzedaży korzystają z niej bez problemu.
                  Widać im ta awaria nie przeszkadza. A lokatorów traktuje się tak jakby nie
                  potrafili z niej korzystać. Widać jakaś drobna sprawa i furtka dla lokatorów
                  już zamknięta, no bo napewno nie poradziliby sobie. W takich sytuacjach
                  poradzić sobie mogą tylko wykwalifikowani pracownicy Biura Sprzedaży, którzy
                  napewno wiedzą jak w takich sytuacjach obsługiwać tą furtkę.
                  • beatka33 Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 26.08.03, 09:25
                    Dowodzi to tylko tego abyśmy korzystali tylko z jednego wyjścia a najlepiej
                    wcale.
                    Od wielu osób słyszałam już brzydkie określenie ale coraz bardziej pasujące do
                    naszego osiedla. Nie zacytuję go bo nie chcę nikogo urazić.
                    Rozumiem bezpieczeństwo ale nie męczarnię zwłaszcza dla B-etapowców dla których
                    furtka/wyjazd jest bardzo daleko.
                    A i dzieci nie są bezpieczne na naszej osiedlowej autostradzie. Może jakieś
                    ograniczenia? Bezpieczne dla samochodów.
                    • marcin_robert Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 26.08.03, 09:50
                      Tzw. śpiący policjanci bardzo przydaliby się.
                      A co do furtki - to jeśli celem jej zamknięcia ma być zwiększenie
                      bezpieczeństwa - to współczuję takiego podejścia do tematu. Nie może być tak,
                      że dla pięciuset z hakiem mieszkań jest tylko brama (w maxymalnie niedogodnym
                      miejscu).
                      Proszę o odpowiedź zz_metro - kiedy futka będzie normalnie użytkowalna?
                      • zzmetro Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 26.08.03, 10:19
                        Wszystkich Lokatorów , których karty nie otwierają furtki prosimy o
                        pozostawienie karty w Biurze Sprzedaży - ponownej aktywacji dokonujemy w ciągu
                        24 godzin .
                        SB
                        • moze_zz Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 26.08.03, 10:24
                          Furtka działa - sama nią przechodziłam wczoraj i przedwczoraj...
                          • stewald Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 01.09.03, 21:22
                            Czy tu z nas lokatorów robi się jaja? Pojawiły się ogłoszenia, że aby moć już
                            bezproblemowo korzystać z tej furtki należy swoją kartę aktywować. Dobrze,
                            aktywowałem więc no i furtka działała, ale do czasu. Znowu się nie otwiera i
                            wisi tabliczka "awaria bramy". Co to ma znaczyć? Znowu mam się udać po ponowną
                            aktywację karty i tak wkółko? Ile razy będzie powtarzała się ta awaria, a może
                            tym razem jakiś inny problem. W każdym bądź razie jakoś końca tych awarii nie
                            widać. Można wiedzieć jaki znowu problem wyniknął?
                            • zzmetro Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 02.09.03, 11:06
                              Szanowni Państwo,

Powodem awarii furtki była niewłaściwa konfiguracja nowego rejestratora zdarzeń
                              kontrolera i komputera , wykonana przez firmę zatrudnioną przez Turret - PC
                              Control.
                              Obiacano mi w dniu dzisiejszym właściwe zestawianie sprzętu i jego montaż
                              najpóźniej jutro rano.
                              Nowa konfiguracja powinna uchronić nas w przyszłości przed awariami i na pewno
                              pozwalać będzie na poprawianie kart , które nie działają bez konieczności
                              pozostawiania ich w Biurze .

Za utrudnienia serdecznie przepraszamy .

SB
                              • beatka33 Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 05.09.03, 08:42
                                zzmetro napisał:

> Szanowni Państwo,
                                >
                                > Powodem awarii furtki była niewłaściwa konfiguracja nowego rejestratora
                                zdarzeń
                                >
                                > kontrolera i komputera , wykonana przez firmę zatrudnioną przez Turret - PC
                                > Control.
                                > Obiacano mi w dniu dzisiejszym właściwe zestawianie sprzętu i jego montaż
                                > najpóźniej jutro rano.
                                > Nowa konfiguracja powinna uchronić nas w przyszłości przed awariami i na
                                pewno
                                > pozwalać będzie na poprawianie kart , które nie działają bez konieczności
                                > pozostawiania ich w Biurze .
                                >
                                > Za utrudnienia serdecznie przepraszamy .
                                >
                                > SB

Czy już działa?
                                • marcin_robert Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 05.09.03, 09:51
                                  U mnie nie działają obie karty, zarówno przy furtce, jak i przy bramie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka