szera 21.08.03, 13:42 Czy już można z niej skorzystać? I skąd się biorą tak częste problemy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin_robert Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 11:33 Nadal jest nieczynna. Problemy z całym wyposażeniem biorą się stąd, że wszystkie te rzeczy są tak bardzo specjalistyczne, że tylko uprawniony konserwator może to naprawić ( vide bramy do garaży). Odpowiedz Link
zzmetro Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 12:33 Wszystkich Lokatorów żywo zainteresowanych 'aktywną' furtką zapraszam do Biura Sprzedaży - gdzie w ciągu 24 godzin ponownie aktywujemy kartę . Nad naprawą - w ramach gwarancji - pracują JUVENTUS I ATENA . SB Odpowiedz Link
mooj Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 13:36 a więc w weekend poznamy użytkowników forum chyba że pojawi się informacja bardziej dostępna Odpowiedz Link
stewald Re: Furtka przy placu zabaw 22.08.03, 15:44 Dziwne co tu trzeba aktywować bo ja nie bardzo rozumiem? Ja kartę mam aktywną i mogę sobie otwierać tą furtkę przy ochronie. Natomiast furtka przy placu zabaw jest zamknięta i wisi na niej wywieszka "awaria bramy", ale o dziwo mogą z niej korzystać pracownicy biura obsługi co zauważyłem. Zatem nie bardzo wiem na czym polega ta awaria i po co mam znowu aktywować aktywną cały czas kartę, którą i tak nie otworzę tej zamkniętej z powodu awarii bramy. Odpowiedz Link
stewald Re: Furtka przy placu zabaw 26.08.03, 08:58 No więc co to jest z tą furtką? Ile czasu można pracować nad jej naprawą? Co tam takiego awaryjnego jest w tej furtce, że naprawienie tego jest tak skomplikowane? A pracownicy Biura Sprzedaży korzystają z niej bez problemu. Widać im ta awaria nie przeszkadza. A lokatorów traktuje się tak jakby nie potrafili z niej korzystać. Widać jakaś drobna sprawa i furtka dla lokatorów już zamknięta, no bo napewno nie poradziliby sobie. W takich sytuacjach poradzić sobie mogą tylko wykwalifikowani pracownicy Biura Sprzedaży, którzy napewno wiedzą jak w takich sytuacjach obsługiwać tą furtkę. Odpowiedz Link
beatka33 Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 26.08.03, 09:25 Dowodzi to tylko tego abyśmy korzystali tylko z jednego wyjścia a najlepiej wcale. Od wielu osób słyszałam już brzydkie określenie ale coraz bardziej pasujące do naszego osiedla. Nie zacytuję go bo nie chcę nikogo urazić. Rozumiem bezpieczeństwo ale nie męczarnię zwłaszcza dla B-etapowców dla których furtka/wyjazd jest bardzo daleko. A i dzieci nie są bezpieczne na naszej osiedlowej autostradzie. Może jakieś ograniczenia? Bezpieczne dla samochodów. Odpowiedz Link
marcin_robert Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 26.08.03, 09:50 Tzw. śpiący policjanci bardzo przydaliby się. A co do furtki - to jeśli celem jej zamknięcia ma być zwiększenie bezpieczeństwa - to współczuję takiego podejścia do tematu. Nie może być tak, że dla pięciuset z hakiem mieszkań jest tylko brama (w maxymalnie niedogodnym miejscu). Proszę o odpowiedź zz_metro - kiedy futka będzie normalnie użytkowalna? Odpowiedz Link
zzmetro Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 26.08.03, 10:19 Wszystkich Lokatorów , których karty nie otwierają furtki prosimy o pozostawienie karty w Biurze Sprzedaży - ponownej aktywacji dokonujemy w ciągu 24 godzin . SB Odpowiedz Link
moze_zz Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 26.08.03, 10:24 Furtka działa - sama nią przechodziłam wczoraj i przedwczoraj... Odpowiedz Link
stewald Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 01.09.03, 21:22 Czy tu z nas lokatorów robi się jaja? Pojawiły się ogłoszenia, że aby moć już bezproblemowo korzystać z tej furtki należy swoją kartę aktywować. Dobrze, aktywowałem więc no i furtka działała, ale do czasu. Znowu się nie otwiera i wisi tabliczka "awaria bramy". Co to ma znaczyć? Znowu mam się udać po ponowną aktywację karty i tak wkółko? Ile razy będzie powtarzała się ta awaria, a może tym razem jakiś inny problem. W każdym bądź razie jakoś końca tych awarii nie widać. Można wiedzieć jaki znowu problem wyniknął? Odpowiedz Link
zzmetro Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 02.09.03, 11:06 Szanowni Państwo, Powodem awarii furtki była niewłaściwa konfiguracja nowego rejestratora zdarzeń kontrolera i komputera , wykonana przez firmę zatrudnioną przez Turret - PC Control. Obiacano mi w dniu dzisiejszym właściwe zestawianie sprzętu i jego montaż najpóźniej jutro rano. Nowa konfiguracja powinna uchronić nas w przyszłości przed awariami i na pewno pozwalać będzie na poprawianie kart , które nie działają bez konieczności pozostawiania ich w Biurze . Za utrudnienia serdecznie przepraszamy . SB Odpowiedz Link
beatka33 Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 05.09.03, 08:42 zzmetro napisał: > Szanowni Państwo, > > Powodem awarii furtki była niewłaściwa konfiguracja nowego rejestratora zdarzeń > > kontrolera i komputera , wykonana przez firmę zatrudnioną przez Turret - PC > Control. > Obiacano mi w dniu dzisiejszym właściwe zestawianie sprzętu i jego montaż > najpóźniej jutro rano. > Nowa konfiguracja powinna uchronić nas w przyszłości przed awariami i na pewno > pozwalać będzie na poprawianie kart , które nie działają bez konieczności > pozostawiania ich w Biurze . > > Za utrudnienia serdecznie przepraszamy . > > SB Czy już działa? Odpowiedz Link
marcin_robert Re: Furtka przy placu zabaw i nie tylko 05.09.03, 09:51 U mnie nie działają obie karty, zarówno przy furtce, jak i przy bramie. Odpowiedz Link