bajsarka 20.07.08, 20:39 Witam, Chciałabym prosić o przyporządkowanie etapów A,B,C, itd. do numerów budynków. Ponieważ chciałabym kupić mieszkanie na ZZ, ale nie wiem, który etap, to który nr. Np. ul.św wincentego 1, to który etap? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwkam Re: Etapy budowy? 20.07.08, 22:42 Św.Wincentego 1???? Na ZZ takiego nie ma, ale są: A -Św.Wincentego 110 B -Św.Wincentego 112 C -Św.Wincentego 114 Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Etapy budowy? 21.07.08, 11:46 Na św. Wincentego 1 był kiedyś Bar Smrek, mieli pyszne frytki. Przed barem rosła monstrualna topola, obok był kamieniarz. Teraz jest tam przystanek autobusowy przed Rondem Żaba. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Etapy budowy? 21.07.08, 17:40 W miejscu topoli jest drugi od prawej pas jezdni w kierunku Centrum. Pomiędzy jezdniami jest taki kopczyk a na nim rahityczne drzewo. Kopczyk pokazuje dawny poziom gruntu (150 cm wyżej). Stara jezdnia św. Wincentego to teraz wjazd na stację BP. W miejscu stacji była piekarnia WSS Społem (pyszny chleb), a za nią bazar "zieleniak". Ulica Praska była ślepa, wychodziła na przystanek, a dokładnie na kiosk Ruch. Jak przymknę oczy to wszystko widzę. Nawet te tunele z brukselką w miejscu naszych bloków. Od ulicy wszystko zakrywał betonowy mur Odpowiedz Link
tirador14 Re: Etapy budowy? 27.07.08, 18:09 Sibeliuss! Cudownie Ubawilem sie bardzo. Cos pamietasz wiecej jak przymkniesz oczy? Ja pamietam, ze w miejsu obenego etapu C staly szklarnie z pomidorami. W VI klasie podstawowki mielismy kompletnie bezuzyteczny przedmiot PRZYSPOSOBIENIE DO PRACY W ZAWODZIE Zagnali nas do tej szklarni zbierac pomidory. To pamietam jak wyjde z psem na spacer i przymkne oczy Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Etapy budowy? 29.07.08, 08:56 Ale nie jest to trauma? (bo tym tłumaczę cynizm) Odpowiedz Link
bajsarka Re: Etapy budowy? 24.07.08, 11:04 ok. pomyłka. Jest to ulica Zielone Zacisze 1. Odpowiedz Link
nawrotka13 Re: Etapy budowy? 30.07.08, 16:00 hurra, wreszcie wiem, że moja trójeczka to mityczny etap E Bolszoje spasibo Odpowiedz Link
kazik_kazik Re: Etapy budowy? 17.08.08, 08:45 to nie to forum. Oni tam mają forum www.zielonezacisze.waw.pl/ Odpowiedz Link