Dodaj do ulubionych

Motorola C651

IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.10.05, 21:07
Czy ma ktoś takie coś? Namówiono mnie na takie "coś" w programie Wymiany
Aparatów w Plusie.W ogóle ofertę mieli nieciekawą.Oczywiście jeśli chodzi
o aparaty wymieniane za naprawdę niewielką opłatą.Jestem na siebie
wściekła,że dałam się namówić na takie g....!Przyciski w klawiaturze trzeba
wciskać za pomocą zapałki lub końcówki długopisa,aparat foto-wbudowany w
aparat telefoniczny jest kiepskiej jakości.Pluję sobie w brodę,że dałam się
namówić na to "coś" i podpisałam umowę z Plusem na 2 lata.Całe 2 lata będę
musiała się męczyć z niechcianym i niezbyt funkcjonalnym aparatem.Może ktoś
z Was wie jak go polubić???

'
Obserwuj wątek
    • blq Re: Motorola C651 19.10.05, 21:37
      To jest tak: za tę cenę (zapewne masz niski abonament) nie ma zbyt wielu
      lepszych telefonów. Jesli przyjzysz mu sie lepiej, zobaczysz jego zalety:
      - wyswietlacz 65tyś kolorów.
      - dobra java (pewnie nie korzystasz)
      - dzwonki mp3
      - piszesz ze aparat kiepskiej jakości? a chciala bys miec nokię 6230? otoz ta
      nokia ma aparat GORSZEJ JAKOSCI niz motorola c651. uwierzysz w to?

tak czy inaczej nie musisz miec wiecznie tego telefonu. sprzedasz go spokojnie
      za 300zł. tylko co kupisz w zamian? polecam motorolę v300 (z klapką) ma duże
      klawisze. i bron Boże nie kupuj zadnej Nokii za tę cene - wszystkie, ale to
      WSZYSTKIE są (jeszcze?) gorsze od tej motoroli.

pozdrawiam.
      • Gość: Jano Re: Motorola C651 IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.10.05, 22:37
        Trochę mnie pocieszyłeś/łaś.Może rzeczywiście przekonam się do tego
        aparatu.A Javy faktycznie jeszcze nie używałam.Co to za cudo?Nie bardzo się
        na tym znam.
        • blq Re: Motorola C651 19.10.05, 22:53
          java - język programowania, a potocznie - gry i aplikacje na komórki. tutaj
          naprawde dziala to fajnie. no ale trzeba mieć kabel i odblokowaną javę, bo na
          100% jest fabrycznie zablokowana (głupota operatorów, hehe)

mozna miec fajne rzeczy, nie tylko gry, ale i słowniki, plany miast, mapę Polski
          z trasą podróży, przelicznik walut i takie tam...
          • Gość: Jano Re: Motorola C651 IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.10.05, 11:59
            No rzeczywiście może być ciekawe.A jak to się odblokowuje? Czy trzeba zgłosić to
            u operatora? W moim telefonie pod hasłem Java są tylko jakieś 2 gry.
            • blq Re: Motorola C651 20.10.05, 12:23
              niestety w tym modelu nie można odblokować javy kodem, trzeba zgrać,
              zmodyfikować, a następnie wgrać ponownie pewien drobny fragment oprogramowania,
              nazywany "seem". do tego rowniez trzeba mieć kabel.

byc moze prostrza metoda to odblokowanie javy programem "mss", ale do tego tez
              trzeba kabel mieć. miniUSB, taki jak do (wiekszosci) aparatow cyfrowych

jak juz sie odblokuje jave, to w ustawieniach->ustawieniach javy pojawia sie
              dodatkowa opcja "ładowanie aplikacji java" - i wtedy mozna szaleć.

PS. operator to z tym "gó.." zrobi, bo w jego interesie jest, by nikt z
              rosyjskich stron nie sciagał aplikacji za darmo. No ale mozesz oczywiście
              kupować jave za 9zł od programu na polskich serwisach - do tego nawet nie trzeba
              odblokowywqać javy, a za te mape polski czy plan miasta to nawet warto wydać
              takie pieniądze.

mapapolski.aplikacjegsm.pl/
              • Gość: Jano Re: Motorola C651 IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.10.05, 17:11
                Dzięki za fajny link,prześledzę go sobie dokładnie w wolniejszym czasie.A teraz
                zaczęły się problemy (chyba) z moją Motorolką.Otóż wczoraj ok.godz.20,00
                podłączyłam ją do ładowania.Drugiego od chwili zakupu.Pierwsze ładowanie
                przebiegło bz zgodnie z instrukcją.Po ~12 godzinach żywotności ( uczyłam się
                tego telefonu,robiłam zdjęcia itp) bateria padła.Czy nie za szybko? To pierwszy
                problem a drugi to to,że o 20,00 wczoraj podłączyłam ją do ładowania i...do tej
                chwili się ładuje.To znaczy na wyświetlaczu jest napis:ładowanie,wskażnik
                baterii ani drgnie.Gdy wyjęłam wtyczkę ładowarki z kontaktu i ponownie ją
                podłączyłam wskażnik zaczął pulsować - tak jak powinno wyglądać ładowanie.Po
                paru minutach znowu nic się nie dzieje.A powinien pojawić się napis" Ladowanie
                ukończone".Nie wiem co mam z tym robić? Czy coś nie działa jak należy,czy
                zgłosić się w serwisie? A tak na marginesie: to chyba złośliwość przedmiotów
                martwych - pisałam,że nie lubię tego aparatu.Pozdr.
                • Gość: joasia_23 Re: Motorola C651 IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 20.10.05, 17:22
                  Jeszcze niedawno sama byłam nieszczęsliwą posiadaczką tego telefonu , moim
                  zdaniem ta Motorola to po prosu tragedia. Od razu ją sprzedałam , dołozyłam 400
                  zł i kupiłam SE K700i.
                  • Gość: Jano Re: Motorola C651 IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21.10.05, 14:28
                    No, właśnie byłam w komisie-skupie telefonów i zapytałam Pana ile warta jast ta
                    moja Motorola.Pan odpowiedział: nic! Ja mówię,że to nówka,na gwarancji a Pan na
                    to,że nikt mi tego nie kupi.I znowu mam mieszane uczucia,że przez 2 lata mam się
                    z tym męczyć.
                    • blq Re: Motorola C651 21.10.05, 16:38
                      bo panowie z komisów są głupi, wiesz? ci sami panowie wciskają ludziom 6610i,
                      ktora jest jednym z najgorszych telefonow na swiecie...

na allegro sprzedasz te motke spokojnie za 250-300zł. sam bym ją kupił za
                      niewiele mniej, ale napiszą, że uprawiam prywatę na forum :)

jest na gwarancji, wiec ewentualne problemy z ladowaniem naprawią. nie wiem,
                      moglo sie zepsuc złącze ładowania (choc to malo prawdopodobne w nowym
                      telefonie), moglo sie cos stac z bateria, ewentualnie ładowarka.

to naprawde nie jest wadliwy telefon. jest tez bardzo nowoczesny jak na swoja cene.
                      • Gość: Jano do blq Re: Motorola C651 IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 22.10.05, 16:45
                        I chyba zaczynam się do niego przekonywać,muszę się go nauczyć,bo właściwie
                        oprócz tego,że ma za małą klawiaturę to reszta ujdzie.Rzeczywiście,dżwięk ma
                        fajny.Zaczęłam bawić się w robienie zdjęć ale dowiedziałam się,że aby
                        przerzucić je na komputer potrzeba kabel USB i odpowiedni program.
                        Jeśli masz jeszcze trochę cierpliwości to wytłumacz mi gdzie się taki kabel
                        kupuje i co to za program.
                        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka