Dodaj do ulubionych

lokal uslugowy na srodku ZZ

01.12.03, 21:18
Witam,
Co myslicie o pomysle TP budowy malego lokalu uslugowego na srodku osiedla.
Mieliby z niego korzystac tylko mieszkancy (no i pewnie goscie). Czy to dobre
miejsce na maly sklep spozywczy, moze silownie, restauracyjke? Bo mi sie ten
pomysl spodobal...
nata22
Obserwuj wątek
    • mooj Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 01.12.03, 22:16
      właśnie mija piaty dzień czekaniana obiecane prez TP plany działki D
      bardzo mnie ciekawi jak zmieszcza obok kortu tenisowego i placu zabaw 150
      metrów pawilonu PARTEROWEGO (tu zmiana chyba nastąpiła bo słysząłem że miał
      mieć 150 ale na 2 kondygnacjach)
      co ma to do rzeczy? w takim bezpośrednim otoczeniu nie wszystko da się
      ulokować ("restauracyjka????") poza tym konkurencja w etapie C (dostępna
      również z zewnatrz) staia na zdecydowanie gorszej pozycji sklep spożywczy
      ale nie zdziwiłbym się gdyby powstało małe przedszkolesmile
      pozdrawiam
      • sc77 Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 09:46
        Ja jestem za tym aby w pawilonie powstala silownia z sauna oraz przedszkole.
        • rkozlo Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 09:58
          Jestem jak najbardziej za siłownią (przedszkole też jest OK), najlepiej
          bezpłatną dla mieszkańców osiedla (lub przynajmniej zniżki dla mieszkańców).
          • sc77 Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 11:37
            Ale kto by za taka darmowa silownie placil????
            • zz_beatka Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 12:47
              a mało jest chętnych na forum?
              choć nie na placyku musieliby się ujawnić, a przecież najlepiej obrażać pod
              nickiem nie kojarzącym się z mieszkaniem, nazwiskiem czy chociaż imieniem
              smile))
              • sc77 Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 14:04
                Sorki, ale ja imieniem zawsze sie podpisuje
                • zz_beatka do Sebastiana 02.12.03, 14:14
                  ja myślałam o tych którzy piszą o mnie same "miłe rzeczy"

smile))))
    • mooj Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 10:11
      ale dziwne że potencjalny chętny (kupno?wynajem?) nie zapytał z czego bylibysmy
      skłonni korzystać -nie?
    • marcin_robert Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 10:12
      Punkt usługowy? Sklep?
      Sklepów jest w okolicy skol'ko godno, a w szlafroku nikt po bułki rano chyba
      nie zamierza biegać. Jeśli usługi, to niby jakiej branży?
      Restauracyjka?
      Kto będzie w niej jadał, aby utrzymała rentowność?
      Siłownia?
      W okolicy są trzy siłownie, aby kupić tam karnet nie trzeba zapisywać się
      w kolejce.
      Czy tam nie może być zieleniec z drzewkami, ławkami i placem zabaw?
      • aktywista13 Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 10:22
        Cokolwiek by tam powstało, stać będzie na gruncie TP, bo ten teren jest
        wydzielony z każdego etapu. I mogą robić tam co chcą, byle osiedle nie straciło
        charakteru strzeżonego. Ale sklep?, samochody dostawcze? Gdzie będą stawać?
        Siłownia dla mieszkańców? A koledzy właścicieli siłowni - czy znowu będą to
        goście z poza osiedla, tak jak było na boisku? Lepeij niech TP tam nic nie
        stawia, bo potem nigdy się go z tego placyku nie pozbędziemy - będzie za drogo,
        nawet dla 3 wspólnot. A poza tym, czy onie mają wszystkie papiery, aby to
        stawiać?
      • mooj Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 11:13
        wiem wiem już wiem!
        RING wybudować -taki bokserski forumowicze gratis jako lokalna atrakcjasmile
        • mooj Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 02.12.03, 13:15
          już namiot stawiają..ale stosu kamieni nie widze - z kamieniowania nici..może
          pręgierz chociaż? żeby tych faszystów co chca mieć to za co zapłacili jakoś
          rozpoznać? poniedziałki - kapo od ciszy nocnej, wtorki - niezadowoleni z wizyt
          zbieraczy na biedne dzieci, środa -ekstremiści coby chcieli normalnie korzystać
          z własnych miejsc parkingowych, reszta tygodnia dla zdziwionych że na osiedlu
          strzeżonym mozna latarnie przekrzywiać, przeciwników jazd niezgodnych z
          przepisami po osiedlu i dziwnych ludzi co wymagają żeby po psach sprzątać
          na szczęście to jednostki tylko boby się nie pomiescili pod słupem
          • zz_beatka do mooja 02.12.03, 13:27
            otóż drogi mooju mylisz się, piszesz jakbyś forum nie czytał
            wystarczy tylko moją osobę postawić i wszyscy byliby zadowoleni, poproszę tylko
            o zakup stroju do sado macho (dla mnie i tych co będą biczować) koniecznie
            maski dla tych co boją się ujawnić swe twarze a ja ze swej strony pójdę na
            solarium i do fryzjera aby estetycznie w strugach krwi i błota wyglądać,
            poproszę też panów architektów o zaprojektowanie zgodnego z nowoczesnymi
            trendami mody architektonicznej słupa do którego mnie przywiążą członkowie
            miejscowego kuklux klanu. ale proszę o jedno poczekajmy aż zrobi się ciepło
            gdyż wrażliwa jestem na zimno
            • mooj Re: do mooja 02.12.03, 13:33
              zimno?
              to najmniejszy problem - na pewno stos się jakis znajdzie
              • zz_beatka Re: do mooja 02.12.03, 13:43
                no patrz jak a ze mnie blondynka, faktycznie przy ogniu cieplej a w świetle z
                ogniska moja cera wygląda ciemniej, rysy twarzy łagodnieją.
                gratuluję dobrego pomysłu
                smile))
                ale jest pewien problem skąd drewno na opał?
                • mania2424 Re: do mooja 02.12.03, 13:54
                  zz_beatka napisała

> ale jest pewien problem skąd drewno na opał?

Jeżeli to drewno napewno będzie użyte w wyżej wymienionym celu, jestem gotowa
                  przysponsorować. smile
                  • kati26 Re: do mooja 02.12.03, 15:33
                    zz_beatka znowu prowokuje, jakby nie mogła już dać sobie i innym spokoju. Teraz
                    nie tak jest niepodpisywanie się nazwiskami i nr mieszkań. Sama chyba nie
                    zauważyła, że swoich danych nie zdradziła - w każdym razie nie więcej niż inni.
                    Jeszcze tego brakowało żebym zostawiała swoje dane w internecie, szczególnie
                    kiedy ma się świadomość że ktoś taki mieszka na osiedlu - brrrr. Za dużo mnie
                    kosztowało kupno tego mieszkania żeby potem ktoś mnie nękał za wyrażone opinie
                    lub dokuczał personalnie na forum. Nie smaczne jest to osiedlowe inwigilowanie
                    i uprzejme donoszenie że.... Ja nie zamierzam nienawidzieć swoich sąsiadów,
                    myślę że rzeczy błahe, codzienne można po prostu wybaczyć i postarać się
                    znaleźć rozwiązanie.
                    Oczywiście admin nie proponuje usunięcia jej wątków w zupełnie neutralnym dla
                    nas temacie- co stanie na placyku . NEUTRALNYM OCZYWIŚCIE do chwili.... bo
                    przyjemne czytanie przerywają mi komentarze że MY OPRAWCY powinniśmy ją
                    ukamienować. A ja po prostu tylko protestuje przeciwko czepiania się i
                    oczerniania innych. NIE czuje się oprawcą. Stanęłam w obronie tych których
                    dotknęły Twoje wypowiedzi zz-beatko a i sama też nie chcę być obrażana w
                    przyszłości.
                    Do mania2424: cieszę się że jesteś.

• 34jula Re: do mooja 02.12.03, 16:28
                      Czytając te walki słowne wiem co powinno powstać na środku osiedla.

Zobaczcie tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=9338125

Tego nam brakuje, darmowe porady od specjalisty psychiatry dla agresywnych
                      mieszkańców. Po walkach na ringu rany też trzeba opatrzyć smile Czasami cos
                      wyparzyć - buzie.
                      Swoją drogą uważam że Pani ZZ_Beatka wszystkich prowokuje. Może gdyby ignorować
                      jej wypowiedzi i reakcje dała by sobie spokój i zajęła się nowym mieszkankiem ?
                      Forum to czytają moje koleżanki z pracy zafascynowane tym osiedlem i tym co sie
                      dzieje na forum jak najnowszym serialem.

jula
                      • mooj Re: do mooja 02.12.03, 16:35
                        pozdrowienia dla kolezanek z pracy
                        raz na jakiś czas można sie z gwiazdami serialu spotkac np przy sadzeniu
                        drzewek albo popatrywaniu na zawody hippiczne - autografów nie gwarantuje ale
                        kontakt osobisty oraz obejrzenie jak niektóre poruszane problemy wyglądają poza
                        siecią może być fajne
                        zapraszam
                        P.S. poprzednie odcinki są dostępne choć faktem jest że dojrzewa pomysł
                        kodowania odbioru (forum prywatne/zamknięte) więc tym bardziej nalezy się
                        nasycić teraz
                        • aankaa Re: do mooja 02.12.03, 17:48
                          mooj napisał:

> P.S. poprzednie odcinki są dostępne choć faktem jest że dojrzewa pomysł
                          > kodowania odbioru (forum prywatne/zamknięte) więc tym bardziej nalezy się
                          > nasycić teraz

pomysł dojrzał, słowo stało się ciałem
                          nikt "z zewnątrz" Waszej aktywistki nie ukamienuje wink
                          • macius71 Re: do mooja 03.12.03, 08:44
                            Przelecialem te "docinki" i pewnie niedokładnie czytałęm takze jezeli cos
                            powtorze to przepraszam i tak:

1. Z planow pawoilonu pewnie ZZ zrezygnowało poniewaz było zerowe
                            zainteresowanie kupnem

2. JESTEM ABSOLUTNIE ZA!!!! aby ten kawałek gruntu służył za mini oazę zieleni
                            najlepiej z jak najwieksz iloscia drzew. Służę pomocą w doborze i załatwianiu
                            odpowiednich sadzonek. Mój Wujo jest botanikiem i specjalizuje sie w zakładaniu
                            ARBORETUM (ogrody z rzadką roslinnością na terenach ekologicznie trudnych)
                            Kiedy powstanie Etap C zauwazycie jak bardzo betonowo sie zrobilo wokół.

pozdrawiam
                            • arturos777 Więcej zieleni 03.12.03, 10:18
                              Będę głosował przeciw wszelkim pawilonom, sklepikom, siłowniom itp.
                              Jest tego trochę dookoła osiedla i widzę potrzeby wciskać takie obiekty na
                              teren osiedla.
                              Zwróćcie uwagę, że robi się coraz bardziej betonowo i po wybudowaniu kolejnego
                              etapu ZZ zacznie przypominać Tarchomin czy inne blokowiska.

Zielone Zacisze wcale nie jest takie zielone.
                              Więcej zieleni!!!
                            • olo7olo Re: do mooja 03.12.03, 14:30
                              Popieram przedmowce.

Chyba szczytem marzen by byla wlasnie taka mala oaza zieleni z laweczkami na
                              ktorych mozna by posadzic zadek smile
                              Mala fontanna, ARBORETUM i co komu do glowy przyjdzie ale na zielono wink

Znajac zycie bedzie beton sad

pozdr
                              olo
                              • macius71 Re: do mooja 03.12.03, 14:35
                                To chyba od nas tez zależy..... ZApewne Turret po wykopaniu MA bedzie chcial
                                zarzadzac budynkami a to z kolei zalezy od decyzji wspólnot a decyzja wspolnot
                                zalezy od stopnia zadowolenia z mieszkania.
                                • mooj Re: do mooja 03.12.03, 14:45
                                  oczywiście że zależy od nas - mała zrzutka i zobaczymy poparcie:0)
                                  chyba że
                                  - nie mają pozwolenia na budowę - wtedy sa większe szanse
                                  - łamią limit udziału powierzchni zielonej

ale ja byłem uprzedzony o pawilonie na środku więc pretensji miec nie mogę
                                  jeśli nie koliduje to z innymi informacjami/obietnicami (plac zabaw
                                  PRZENIESIONY z zachowaniem powierzchni, kort jw)
                            • skalny2 Re: do mooja 03.12.03, 16:26
                              Ja tez jestem za zielonym skwerkiem!
                              Chociaz jako etap B bez aktu notarialnego nie mam jeszcze prawa glosu sad

• nata22 Re: do mooja 03.12.03, 21:23
                                hej,

czyli generalnie pomysl z lokalem jest do bani...

ale wyobrazcie sobie taka sytuacje
                                - rano pod drzwiami znajdujecie swieze pieczywo, np. pachnace buleczki
                                - jesli macie tez ochote poczytac gazete, to lezy na zaraz obok buleczek
                                - idziecie do pracy, wpadacie do sklepiku po dwie gruszki dla pociechy do szkoly
                                - siedzicie sobie w pracy i w przerwie marzycie o objrzeniu 'angielskiego
                                pacjenta' na dvd, wysylacie emaila z zamowieniem, wieczorem film zostanie
                                dostarczony
                                - po pracy wracacie do domu, nie chce sie Wam gotowac wiec z cala rodzinka
                                idziecie do kanjpki i znadacie smaczy obiad, pozniej kawka, jedno piwko
                                - w sklepie obok kupujecie lody i wracacie do domu bo zaraz wpadna znajomi (abo
                                zostajecie z nimi na pysznej szarlotce i kawie w kanajpce)
                                - jesli macie ochote na maly wysilek wpadacie na pol godziny do silowni pozniej
                                sauna i do domu...............
                                wszytko na zamknietym terenie, bezpiecznie, znajomo....

gdyby taki lokal potrafil skupic na malej przestrzeni niewielki sklepik
                                restautauracyjke i cos jeszcze to mogloby sie to wszystkim przydac

a droga do takiego lokalu niech prowadzi przez najprawdziwszy busz importowany
                                z Ameryki Poludniowej smile

pozdr
                                Nata22

ps. kultura o ktorej tak duzo niektorzy z Was pisza wymaga tez trzymania sie
                                tematu rozmowy, a nie jej rozbijania, eot
                                • zzdorka Re: do mooja 03.12.03, 22:00
                                  Oj Nata, bajek sie naczytalas. Zaraz okaze sie, ze bulki maja nie taki ksztalt
                                  a na silowni same niemile osoby...

A powaznie. Moja 7-letnia siostrzenica kiedys zauwazyla: "coiciu? A to
                                  slowo "zielone" w nazwie to od budynkow zielonych prawda?". No bo biedne
                                  dziecko dopatrzyc sie zieleni nie moglo. Ja tam wole zielono.
                                  • pawel112 Re: do wszystkich 04.12.03, 08:36
                                    Temat pawilonu powinien być poruszony na zebraniu wspólnoty na początku A, a
                                    potem B. Nalezy spytać się Turreta czy w ogóle jest mozliwa zmiana planu.

Napewno maja pozwolenie na budowę, gdyż z tego co wiem to budowa pawilonu jest
                                    połączona z budową etapu C przez Budimex.

Jeżeli wspólnoty beda przeciw to myśle, że TP nie bedzie nam na sile wciskał
                                    kawałek betonu na srodku osiedla.

Problem bedzie polegał na tym że trzeba bedzie zmienic plany na podstawie
                                    których wydane zostało pozwolenie na budowe.

Ja jestem przeciw stawianiu tego pawilonu.

Bądźmy bardziej odważni w zabieraniu głosu na zebraniu wspolnoty, niż na
                                    forum...

Pzdr
                                    • aktywista13 ściana płaczu 05.12.03, 10:50
                                      Na środku powinna być ściana płaczu - może być kopia... Każdy mógłby tam włożyć
                                      w szczelinę swoje marudzenie i nie zawracać innym głowy. Jakby ktoś chciał się
                                      pomodlić (ostatecznie)np. o urwanie głowy sąsiadowi, to też miałby gdzie. Po
                                      drugiej stronie można przymocować pręgierz, ew. gratis dyby. Ewentualnie byłoby
                                      można zrobić też ścianę wspinaczkową - tylko w innych godzinach niż dyby i
                                      modlitwy, chyba że dążylibyśmy do trzeciej wojny światowej....
                                      • robin123 Re: ściana płaczu 05.12.03, 10:54
                                        Pomysł niezły ale ja wołałbym malutki sklepik spożywczy ze świeżym pieczywkiem
                                        codziennie rano wink
                                      • zielony22 Re: ściana płaczu 05.12.03, 11:03
                                        aktywista13 napisał:

> Na środku powinna być ściana płaczu - może być kopia... Każdy mógłby tam
                                        włożyć
                                        >
                                        > w szczelinę swoje marudzenie i nie zawracać innym głowy. Jakby ktoś chciał
                                        się
                                        > pomodlić (ostatecznie)np. o urwanie głowy sąsiadowi, to też miałby gdzie.
                                        Po
                                        > drugiej stronie można przymocować pręgierz, ew. gratis dyby. Ewentualnie
                                        byłoby
                                        >
                                        > można zrobić też ścianę wspinaczkową - tylko w innych godzinach niż dyby i
                                        > modlitwy, chyba że dążylibyśmy do trzeciej wojny światowej....
                                        Zdecydowanie popieram.
                                        • macius71 Re: ściana płaczu 05.12.03, 12:17
                                          Apropos tego sklepiku to absolutnie dajmy sobie spokoj. ŁĄtwiej i z korzyscia
                                          dla wszystkich byloby zorganizowac studenta ktory roznosilby przysłowiowe
                                          mleczko i buleczke pod drzwi z jakiegos sklepiku z zewnatrz. A ludzie nie byli
                                          zainteresowani sklepem i kupnem powierzchni poniewaz chcieli aby to byl sklep
                                          otwarty dla wszysykich a jak wiecie klientpw spoza ZZ nie mogłoby byc.
                                          • robin123 Re: ściana płaczu 05.12.03, 12:25
                                            Owszem musiałby być to sklepik osiedlowy tylko dla nas taki maleńki. Wydaje mi
                                            się że klientów i tak miałby sporo na ZZ będzie przecież około 800 mieszkań. To
                                            była tylko propozycja, ławeczki i jakieś drzewka to też niebyłaby głupia sprawa
                                            a nawet chyba lepsza.
                                            • sc77 Re: ściana płaczu 05.12.03, 12:53
                                              Byla juz inicjatywa z dostarczaniem codziennie do domu swiezego pieczywka i
                                              chyba upadla po miesiacu.
                                              Bylo poprostu zbyt malo chetnych.
                                              Kazdy wstaje o innej godzinie i chce miec swoje pieczywo o innej porze.

Sklepik osiedlowy - to chyba nie ma sensu jesli bedzie sklep w budynku C z
                                              dostepem z zewnatrz.
                                              Kilka metrow przeciez mozna przejsc...
                                              • nata22 Re: ściana p3aczu 05.12.03, 14:23
                                                witam,
                                                mysle ze zle do tego podchodzicie, nie chodzi o ekonomiczne zalety
                                                takiego kompelsku ale o to czy mieszkancy (i ich goscie) beda chcieli z
                                                takich uslug korzystac.... to tyle
                                                ja chcialabym miec mozliwosc kupienia rano pieczywa, pojscia z jakims
                                                gosciem smile na kawe czy do mini silowni na terenie osiedla
                                                pozdr
                                                nata22
                                                • sc77 Re: ściana p3aczu 05.12.03, 15:06
                                                  Ale jaki wlasciciel interesu chcialby do niego doplacac?

Mysle, ze jak ktos kupi sobie powierzchnie w pawilonie to bedzie chcial na nim
                                                  zarabiac...
                                                  • nata22 Re: ściana p3aczu 05.12.03, 15:14
                                                    zgadzas sie, tyle ze jest to zmartwienie najemcy
                                                    na naszym zmartwieniem jest to czy chcielibysmy korzystac ze sklepiku,
                                                    restauracyjki i dajmy na to silowni
                                                    wlasciwie to nie jest to naszym zmartwieniem, to moja ciekawosc smile
                                                    nata22
                        • marcin_robert [ADMIN] do mooja 05.12.03, 15:52
                          mooj napisał:

> P.S. poprzednie odcinki są dostępne choć faktem jest że dojrzewa pomysł
                          > kodowania odbioru (forum prywatne/zamknięte) więc tym bardziej nalezy się
                          > nasycić teraz

Skąd masz informacje o planach zamknięciu/ukryciu forum?
                          • mooj Re: [ADMIN] do mooja 05.12.03, 16:13
                            źle się wyraziłem pozostawiając niejasności - przepraszam
                            powinienem napisać o prawdopodobnym przeniesieniu aktywności głownych postaci
                            serialu w rediony niedostępne oglądaczom spoza społeczności
                            pzrepraszam bo rzeczywiscie zasugerowałem że chcesz TO forum zamknąć a nie o to
                            mi chodziło
                    • marcin_robert Re: do kati26 - albo do breny'i 05.12.03, 15:42
                      kati26 napisała:

> Nie smaczne jest to osiedlowe inwigilowanie
                      > i uprzejme donoszenie że....

Ktoś sugerował ustawienie kamer na okna??? Ta pani, której ktoś spadł na balkon.

> Ja nie zamierzam nienawidzieć swoich sąsiadów,

Czyli lubisz wszystkich z ZZ?

> myślę że rzeczy błahe, codzienne można po prostu wybaczyć i postarać się
                      > znaleźć rozwiązanie.
                      > Oczywiście admin nie proponuje usunięcia jej wątków w zupełnie neutralnym dla
                      > nas temacie- co stanie na placyku. NEUTRALNYM OCZYWIŚCIE do chwili.... bo
                      > przyjemne czytanie przerywają mi komentarze że MY OPRAWCY powinniśmy ją
                      > ukamienować.

Napisałaś, że chcesz lubić wszystkich z ZZ, a zz_beatka nie mieszka na Marsie
                      tylko w etapie B.
                      Pozwolisz, że będę traktował wszystkich forumowiczów tak samo?

A ja po prostu tylko protestuje przeciwko czepiania się i
                      > oczerniania innych. NIE czuje się oprawcą. Stanęłam w obronie tych których
                      > dotknęły Twoje wypowiedzi zz-beatko a i sama też nie chcę być obrażana w
                      > przyszłości.

Czy można również w poważniejszych sprawach skorzystać z Twoich porad jako
                      adwokata?

> Do mania2424: cieszę się że jesteś.
                      >
                      Przyłączam się.
                      • brenya Re: do kati26 - albo do breny'i 09.12.03, 16:50
                        Marcinie. Czuje sie wywolana do tablicy.

Nie, nigdy nie proponowalam kierowania kamer na okna sasiadow, a jedynie na
                        zainstalowanie swiatla na odcinku budynku ponizej trawki. Jakies 30 metrow od
                        rogu budynku B stoi taka lampa i oswietla pole widzenia innej kamery. Natomiast
                        widok z kamery stojacej w rogu, w zwiazku z brakiem oswietlenia jest zerowy.

To, ze zz_beatka przypisala mi wypowiedz, ktorej nigdy nie "popelnilam", nie
                        oznacza, ze nalezy ta wypowiedz przytaczac jak moja. Jeszcze raz powtorze.
                        Nigdy nie napisalam o kierowaniu kamer na okna i balkony.

Pozdrawiam.
    • zz_nowy Re: lokal uslugowy na srodku ZZ 07.12.03, 13:48
      A może wybudować pawilon i zrobić w nim pomieszczenia
      gospodarcze/rowerownię/narciarnię... W końcu nie wszystkim udało się kupić
      PGosp.
      • mooj byłem u architektów 09.12.03, 09:49
        odpowiedź nt obiecanych na spotkaniu z TP planów zagospodarowania działki D
        owszem zobowiazałam się ale terminu nie podałamsmile
        jednym słowem -pozwolenia na budowę nie ma a do pozwolenia potrzebna jest nasza
        (wspólnot) zgoda. TP widac sądzi że uzyskanie zgody będzie niezalezne od
        słowności swoich pracowników, informacji które nam przekaże i terminów w jakim
        nam przekaże owe informacje
        od nas zalezy czy jest to prawda - czy bezproblemowo (o ile w ogóle) uzyskają
        od właścicieli sąsiednich działek zgode na jakiekolwiek zmiany o charakterze
        stałym (np pawilon który chcieliby zapewne sprzedać)
        Na tym samym spotkaniu dyrektor Zabojszcz zobowiązał się do wyjaśnienia
        problemu miejsc parkingowych pod etapem A - pisemnego, dokumentu który jasno
        okrelsi kto ma prawo korzystać z miejsc i na jakiej zasadzie, kto finansuje i
        czy jest to na pewno ta sama grupa smile
        Również cisza i brak realizacji owych deklaracji...
        Ponieważ pisałem swojego czasu ż eplany miałem odebrać to pisz eteraz jak się
        sprawy mają
        pozdrawiam i czekam na ewentualny komentarz współwłaścicieli, zarządcy lub
        Turreta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka