scorpinor 22.03.09, 22:38 No trzeba będzie zagrać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smx420 Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 22:39 Potwierdzam, ale nie za 219,-. Szkoda też ,że to resident evil bez zombie Odpowiedz Link Zgłoś
bubu1337 Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 22:42 Nie przyzwyczaiłeś się po 4 części? Odpowiedz Link Zgłoś
smx420 Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 22:55 Nie, Ale tam przynajmiej szaro i buro było, a teraz ? FarCry meets Resident Evil, Odpowiedz Link Zgłoś
bubu1337 Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 22:58 W sumie racja. Pierwszych 10 minut RE4 można się było nawet przestraszyć (przede wszystkim muzyka) a tutaj nic... Odpowiedz Link Zgłoś
hiki1337 Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:02 Dupa nie archaizmy. Tak ma być i już. To nie Quake żeby latać po mapie i walić do wszystkiego po kolei. Dla mnie gra jest mega wypasiona. Już nie pamiętam kiedy grałem w grę, która mnie tak wciągnęła. Gram na Co-opie z kumplem i zabawa jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
gramczasami Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:04 Gra ma wiele grzechów, ale wszystkie zostają automatycznie wybaczone dzięki solidnej dawce grywalności. Skończyłem już dwa razy i ciągle nie mam dosyć. Trzeci, odblokowany strój Shevy - bezcenny Odpowiedz Link Zgłoś
beniamin.durski Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:09 Mhm, wymienię zatem kilka dodatkowych, skoro same strzelanie bez chodzenia to normalka: BSAA trudni się zbieraniem klejnotów i zestrzeliwaniem ich ze ścian, bo widać szukanie broni biologicznej musi zaczekać. Rozstawianie beczek w bardzo dziwnym miejscach, bo zarażeni tak lubią? W każdym zbiorze owoców schowana jest broń np.? Czy też samo bieganie przeciwników. Ja rozumiem, że tak było w poprzednich częściach, ale to już są archaizmy i raczej nie nazwałbym tego konwencją. Odpowiedz Link Zgłoś
hiki1337 Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:13 Ale nie czepiajmy się realizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
gramczasami Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:17 A kolega znowu swoje... Jest takie powiedzonko: Nie ma się co się lubi, to się lubi co się ma. Myślę oczywiście o tym, że mimo wszystkich wad jest to obecnie produkt z najwyższej półki! No chyba że ktoś lubi coś takiego jak X-blade, Golden Axe czy Fracture... Odpowiedz Link Zgłoś
smx420 Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:18 Ale czemu nie ma zombie? Nie stać ich na licencję? Dlaczego w Resident Evil , grze która jako pierwsza dała nam zombie , nie ma zombie?? Ja wiem, mam się przyzwyczaić , ale to przecierz takie bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
box3r Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:21 wie ktos gdzie sa emblematy w rozdzialach 5-1 i 5-2 bo tylko tych dwoch brakuje mi do 30... Odpowiedz Link Zgłoś
gramczasami Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:24 No tak, ale jakby w piątej części były zombie, na pewno znaleźliby się kolesie jęczący: Ło! Matko! Znowu te zomie. Wymyśliliby w końcu coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
beniamin.durski Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:27 @hiki1337: To nie ma nic wspólnego z realizmem. Chodzi o to, że to samo można było rozwiązać bez niepotrzebnych udziwnień, ale to są naleciałości serii. Podobnie jak ten słaby motyw, że atakując nożem nie jesteśmy w stanie zrobić nawet kroku naprzód. W recenzji jest jednak wyjaśnione, że to nie przeszkadza w dobrej zabawie w kooperacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gramczasami Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:37 Dla box3r 5-1: Na samym początku levelu w komnacie z kwiatami po wschodniej stronie pod kładką. 5-2: Po przejściu na taśmach z beczkami wybuchowymi, zaraz za kokonami jest taki kontener śmietnikowy, zobacz w środku... Odpowiedz Link Zgłoś
kac309 Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:39 Mnie interesuje platny VS. Pewnie bedzie to wygladalo jak westernowy pojedynek Odpowiedz Link Zgłoś
xbox-maniak Re: Recenzja: Resident Evil 5 22.03.09, 23:45 Mnie się RE5 bardzo podoba, uważam że warto było wydać 200zł w dniu premiery. Ale niestety nie jest to gra tak genialna jak klasyczne części, czy nawet kontrowersyjna czwórka. Ale jak już wspomnieliście, wszelkie wady tej gry przesłania potężna grywalność. Po przejściu od razu chce się wrócić do gry i to nie raz. Capcom to solidny dostawca porządnego stuffu. Gra jest dopracowana, nie trzeba żadnych łatek i fixów. Wszystko chodzi płynnie i można się podniecać grafiką W sumie do ideału zabrakło mi dwóch rzeczy: czasu gry na poziomie 20-25 godzin i jakichś ciekawych, zapadających w pamięć momentów jak w czwórce. Narzekanie na sterowanie i znajdźki w owocach pominę milczeniem. Precz z realizmem, 3xTAK dla archaizmów! Odpowiedz Link Zgłoś
argeth Re: Recenzja: Resident Evil 5 23.03.09, 00:19 "my musi robić za tragarza" literówka do poprawy Jak to nie ma zombie ? Są, tylko takie afrykańskie. Zresztą te kreatury już do komedii wciskają, czemu by ich miało braknąć w strzelance Odpowiedz Link Zgłoś
spamtool Re: Recenzja: Resident Evil 5 23.03.09, 01:43 w zwiazku z tym ze zazwyczaj gram w takich godzinach, ze cala moja friendlista spi, mam pytanko: jest sens przechodzic RE5 w pojedynke? Odpowiedz Link Zgłoś
theigor777 Re: Recenzja: Resident Evil 5 23.03.09, 02:16 U mnie ostatnie hity CAPCOMu (SF4 i RE5) sa tansze niz zwykle.Zazwyczaj za nowosc place 50-60 euro , a tym razem w dzien premiery obydwie kosztowaly po 40 euro. RE5 to juz nie to samo co kiedys...Teraz czekam na Dead Space 2 Odpowiedz Link Zgłoś
hiki1337 Re: Recenzja: Resident Evil 5 23.03.09, 08:54 "Chodzi o to, że to samo można było rozwiązać bez niepotrzebnych udziwnień" Dla mnie te "udziwnienia" to właśnie klimat RE i za to kocham serie i japońskie gry. Ponownie - To nie Gears of War. Tutaj podejście jest trochę inne. Pomimo, że Gearsy bardzo lubię, to się cieszę z tej "dziwnej" formy RE5. "Podobnie jak ten słaby motyw, że atakując nożem nie jesteśmy w stanie zrobić nawet kroku naprzód." A jak to sobie wyobrażasz? Że będziesz biegał po mapie i wszystkich siekał nożem? Jeszcze raz - To nie ta gra. A nóż i tak jest "mocny". Pewne utrudnienia są wprowadzone specjalnie. Podsumowując: Nie wiem czego się po grze spodziewałeś. Ja dostałem dokładnie to co oczekiwałem. Nie sprowadzajmy gier do jednej konwencji, gdzie wzorem są powiedzmy wspomniane wcześniej Gearsy. Odpowiedz Link Zgłoś
kessarath Re: Recenzja: Resident Evil 5 23.03.09, 09:07 Gdyby nie coop byłoby "marnie". Odpowiedz Link Zgłoś
eaten_snake Re: Recenzja: Resident Evil 5 23.03.09, 10:31 Świetny coop, gra nabiera nowego wymiaru, szczególnie gdy spotykają się dwaj fani świata RE (wtedy to dopiero pojawia się nowy groźniejszy wirus w okolicy o nazwie player 1 i player 2). Beznadziejne wzorownictwo na Matrixie, RE tego nie potrzebuje bo ma swój świat ze swoimi 'realiami', dziwię się twórcom troche. Zombie to nie zobie bo pewnie komus z Capcom spodobały się kreaturki z filmów jak 28dni później, tylko te filmowe nie zatrzymywały się po 20 metrach sprintu tuż przed ofiarą. Gra na normalu jest dość łatwa, wystarczy powiedzieć że ostatnią walkę roztrzygnołem samym nożem (amunicja się skończyła). Że niby dziwny motyw z magazynkiem w skrzynce owoców? Tak patrząc to cała gra jest dziwna a najbardziej fakt przemiany w kilka sekund z normalnego człowieka w potwora wielkiego jak dom. Odpowiedz Link Zgłoś
cremek Re: Recenzja: Resident Evil 5 23.03.09, 10:32 Dead Space wciaga RE5 nosem (niewazne na ktora platforme) - a DS2 sprawi, ze wszyscy szybko zapomna o tym crapie, zwlaszcza przy platnym co-opie. Odpowiedz Link Zgłoś