jurget 31.07.09, 10:36 Z tym CPU to nie do końca prawda... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swayzak77 Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 10:37 jeżeli ktoś nie umie robić gier na moją konsolę to ja jego gier nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gurafikku Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 10:40 przecież jeszcze niedawno Carmack prezentował wszystkie 4 platformy zapewniając o identycznym działaniu, ciekawe czy analogicznie na PC będzie lepiej niż na Maku Odpowiedz Link Zgłoś
sonyboy Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 10:45 No to id na mnie nie zarobi;P Odpowiedz Link Zgłoś
metal_heart Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 10:47 widac musieli faceta dobrze nastraszyc lub dobrze mu zaplacic za takie "sprostowanie" informacji Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 10:52 Dziwne te wypowiedzi Carmac'a. Jeszce niedawno pisał, że na ps3 gra będzie lepiej wyglądać, a teraz informacja, że na ps3 będzie chodzić mniej płynnie... Ciekawe jak to pogodzą? Wątpię, żeby wydali grę, która na jednej platformie chodzi płynniej, a na drugiej wygląda lepiej. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Do premiery jeszcze w końcu kupa czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
shim-en-core Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 10:54 Hm. Czyli "Rasteryzer" PS3 jest 100-120% wolniejszy od tego Xboksowego? Kurcze nie zauważyłem, żeby wszystkie gry chodziły dwa razy wolniej na playstacji ._. Ale cóż, oczy me już nie młode! Odpowiedz Link Zgłoś
r0l3k Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 10:54 o jej, Naughty Dog, Guerilla Games czy Insomniac Games potrafią okiełznać PS3, Id Software nie. Jedyny problem ma Id Software, nie zarobi na posiadaczach PS3. Jak Valve ostatnio udowodniło, bez odpowiednio wykwalifikowanych pracowników możesz sobie najwyżej klepać tandetę i narzekać na trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
cichoociemny Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 10:55 No to właściciele PS3 mają znów dylemat... A tak psioczyli,naśmiewali się z właścicieli szmelcu(xboxa360) przy poprzedniej wiadomości nt.ilości płyt.No cóż ja wolę raz na parę godzin przełożyć płytkę ale otrzymać grę lepszą i jak to ktoś kiedyś napisał"JAKOŚĆ" Teraz oczywiście całą winą obarczą Id ale to błąd...wina leży po stronie samego Sony to przecież Oni zaprojektowali tak swoją konsole że zewnętrzne studia nie są w stanie jej okiełznać.Niech"MOC"będzie z Wami Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jamaniek Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:01 Jakos wczesniej wersja na PS3 byla "z przodu" i nie miala problemow z wyciagnieciem 60fps. Cos nie chce mi sie w to wierzyc. Polecam ID Tech 5 Walkthrough z GT gdzie Carmack opowiada o specyfice robienia Rage na 4 platformy. Po obejrzeniu tego na slowa z artykulu EDGE az chce sie powiedziec "Bullshit". Odpowiedz Link Zgłoś
chips_bekonowy Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:02 Czemu jedna firma potrafi tak zakodować grę, że wszystko chodzi bez najmniejszych problemów a inna, szczycąca się znajomością wszelkich zagadnień wyciąga z niej 20fps i zwala winę na 'słaby' sprzęt Coś mi tu nie gra. Nie widzę możliwości żeby wydali grę z 20fps... Odpowiedz Link Zgłoś
jamaniek Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:05 Ja bym poczekal na komentarz Carmacka w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
5zymon Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:06 Kto jak kto, ale Carmack raczej wie co mówi . Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.eu Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:07 Ja bym poczekal na komentarz Carmacka w tej sprawie. ------- przecież to on się wypowiedział Odpowiedz Link Zgłoś
kauczuchowski Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:07 Tyle nie zaczynajcie flame war ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.eu Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:09 swoją drogą ciekawe gdzie są te "niezmierzone zapasy SZMOCY" w ps3, jak gra będzie lecieć w 20fps'ach.... Odpowiedz Link Zgłoś
vujicis Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:09 To nie dzięki przewazającej mocy PS3 powstają takie gry jak Uncharted czy K2, to zasługa optymalizacji i doswiadczenia tychze studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
ajamambanana Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:10 @cypisek.eu "swoją drogą ciekawe gdzie są te "niezmierzone zapasy SZMOCY" w ps3, jak gra będzie lecieć w 20fps'ach...." W innych grach ;] Odpowiedz Link Zgłoś
hidden_pl Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:22 www.youtube.com/watch?v=joC7bfnF0DQ - and please be quiet Za to wykonanie obie konsole mają tandetne. Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:22 @pankrytyk i później szmocy zabrakło... Odpowiedz Link Zgłoś
donsterydo Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:23 Powinni wydać grę "SonyBoys May Cry" Po pierwsze, to ja bym nie porównywał wewnętrznych studiów do iD z różnych powodów, Rage prawdopodobnie będzie wyglądać lepiej niż cokolwiek się pojawiło do tej pory na PS3, a do tego ma być to ogromna gra co też wyciąga ze sprzętu siódme poty, dlatego mówienie, że wewnętrzne studia Sony potrafią a iD nie jest kretynizmem bo może być tak że wewnętrzne produkcje w ostatecznym rozrachunku będą się prezentowały jak shit przy Rage, idąc dalej to nie oczekujcie, że zewnętrzna firma która robi grę na 4 platformy włoży tyle wysiłku w wersję na PS3 co wewnętrzne studia w swoje gry. Ciekawe jak będzie z tymi DVD na X360, na CVG napisali o 4xDVD co jest trochę dziwne, bo Carmack ostatnio mówił, że nie da się tej gry ze względu na jej architekturę wcisnąć na 3xDVD i dlatego będzie na 2xDVD, może to błąd na stronie, ale jeśli tak będzie to w sumie dla gry nie ma to znaczenia, a wielu pewnie zainstaluje grę na dysku. Odpowiedz Link Zgłoś
dzierzba-pustynna Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:23 Z jego wypowiedzi wygląda na to, ze nie wie co mówi. Bo raz tak potem jeszcze inaczej. Ale ja szczerze mówiąc mam dość już czytania co ci developerzy mówią o danych platformach, często zmieniają zdania, a na tym tracą ich wypowiedzi na wiarygodności. Wprowadzają tylko zamęt albo portale które po swojemu ich wypowiedzi tłumaczą. A na końcu są jeszcze fanboje którzy zawsze dopisują koniec tych historii. Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:24 no tak, teraz się zaczną teksty w stylu "ale przecież mamy AŻ DWIE super ładne gry" Odpowiedz Link Zgłoś
majorzero Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 11:24 www.cdaction.pl/news-7581/john-carmack-rage-smiga-lepiej-na-pc-i-x360.html CdAction jest straszne. Tam to dopiero mają wylęgarnie fanboyów. Co do pana Carmacka, coś pan niezdecydowany jest. Odpowiedz Link Zgłoś