kasia_mm 28.03.10, 15:26 Jakieś wieści/opinie nt tego mini osiedla? Jak sie tam mieszka, jakie ceny mieszkan (na stronie nie ma)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starkus Re: Apartamenty Boernerowo 01.05.10, 20:40 jak dzwonilam jakies 2 miesiace temu to chcieli 10-11 tys m2, co uwazam za przegiecie ze wzgleu na lokalizacje i to jednak jest stan developerski. Choc barzo poobaly mi sie plany mieszkan, tych wiekszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek To SYF a nie apartamenty IP: 85.222.87.* 20.05.10, 00:53 Apartamenty to MURANO, a nie takie gowno, jak wybudowali na zadupiu na terenach po starej kotlowni ... z apartamentow maja tylko cene, a cala reszta to totalny obciach - realna cena za ten syf to 4 tys dla amatorow mieszkania na zadupiu, z ktorego jedzie sie chyba kilka dni do warszawy i w okolicy sypiacych sie garazy i obciachowych domkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centrum Re: To SYF a nie apartamenty IP: *.tpnet.pl 20.05.10, 08:45 Zadziwiające, że znaleźli jakichkolwiek nabywców na to zadupie w cenie centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: To SYF a nie apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 09:21 no cóż zadupia mają swoje, niezaprzeczalne plusy: mniejszy hałas, emisje spalin, więcej zieleni i mniej żuli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To SYF a nie apartamenty IP: 198.178.236.* 20.05.10, 09:39 Akurat Boernerowo to jeden w fajniejszych klimatycznych zakątków Warszawy. Nie wiem jaka jest konkretnie lokalizacja tej inwestycji, ale okolica jest bardzo przyjemna, duzo zieleni, male domki, male uliczki. In minus moze duze nagromadzenie wojskowych w okolicy, ale moze dzieki temu bezpieczniej... A ze dość daleko od centrum, no coś za coś, aczkolwiek odległość i dojazd i tak chyba wypada lepiej od atrakcji w typie Białołęka, Tarchomin. Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: To SYF a nie apartamenty 20.05.10, 10:09 > aczkolwiek odległość i > dojazd i tak chyba wypada lepiej od atrakcji w typie Białołęka, > Tarchomin. No nie wiem. Pracowałam tam wiele lat temu. Dla mnie koniec świata - nawet w czasach kiedy nie było korków dojazd komunikacją miejską zajmował mi godzinę. Do przyjęcia jeśli w okolicy ma się pracę, bo jeśli trzeba gdzieś jeździć (np. do Centrum czy na Służewiec) to klęska. Cena w tym kontekście zabawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To SYF a nie apartamenty IP: 198.178.236.* 01.06.10, 16:32 > > aczkolwiek odległość i > > dojazd i tak chyba wypada lepiej od atrakcji w typie Białołęka, > > Tarchomin. > > No nie wiem. Pracowałam tam wiele lat temu. Dla mnie koniec świata - nawet w > czasach kiedy nie było korków dojazd komunikacją miejską zajmował mi godzinę. D > o > przyjęcia jeśli w okolicy ma się pracę, bo jeśli trzeba gdzieś jeździć (np. do > Centrum czy na Służewiec) to klęska. > > Cena w tym kontekście zabawna. Ja mieszkałem w okolicach 30 lat i zapewniam Cię, że dojazd nie trwa godzinę. Korki możesz ominąć tramwajem 20-stką praktycznie spod osiedla. Kawałek dalej przy Górczewskiej dużo większy wybór. W bezpośredniej okolicy las i piękne tereny do spacerów. Ale fakt, że cena dość wygórowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z wawy Re: To SYF a nie apartamenty IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.06.10, 01:56 1. Tramwaj to tam znowu pojedzie może za 2 lata. Na razie go nie ma. Dojazd do centrum masakra 2. To nie jest na starym Boernerowie tylko z boku na terenie byłej kotłowni. Miejsce obskurne 3. Cena nie do przyjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: To SYF a nie apartamenty 07.06.10, 13:12 Nie musisz mnie zapewniać, bo i tak nie wierzę. Okolica jest fajna, blisko las, cisza i spokój. Na tym zalety (niebagatelne) się kończą. Nie znam terenu na tyle, żeby stwierdzić, że lokalizacja inwestycji w samej dzielnicy będzie dobra, ale już zdjęcie: Apartamenty Boernerowo - zdjęcie sporo mówi. Charakter miejsca na pewno nie będzie zachowany. Widać pięć bloków na masakrycznie małym, zamkniętym terenie. > Ja mieszkałem w okolicach 30 lat i zapewniam Cię, że dojazd nie trwa > godzinę. Dokąd konkretnie nie trwa godzinę? Bo ja jestem w stanie wskazać na terenie miasta MNÓSTWO miejsc, gdzie dojazd z Boernerowa zajmuje więcej niż godzinę. Jeśli masz na myśli Centrum - pewnie da się dojechać w mniej niż godzinę, ale niewiele mniej. 24 jedzie z Radiowej 27-34 minuty. A do przystanku trzeba jeszcze dojechać innym środkiem transportu. Z dojściami spokojnie 45 minut. 523 wg optymistów z ZTM do Metra Politechnika jedzie 30 do 39 minut. O ile się jednak nie pracuje na Politechnice ani w PricewaterhouseCoopers trzeba pewnie stamtąd się jeszcze przemieścić. Na Domaniewską wg jakdojade.pl rano jedzie się z Boernerowa 60 minut. > Korki możesz ominąć tramwajem 20-stką praktycznie spod > osiedla. Tramwaju dojeżdżającego do pętli Stare Bemowo aktualnie w ofercie ZTM nie widzę. Ale ponieważ czas 24 nie powala, wątpię, czy 20 pruła dwa razy szybciej. > Kawałek dalej przy Górczewskiej dużo większy wybór. Dla mnie 6 przystanków autobusowych to kawał, a nie kawałek. > W bezpośredniej okolicy las i piękne tereny do spacerów. No, niestety, cywilizację pierwotną mamy daleko za sobą. Tak się składa, że człowiek współczesny o wiele częściej przemierza drogę do/z pracy, szkoły, zakupów niż do/z lasu. Jak potrzebuję iść do lasu, to wyjeżdżam za miasto. > Ale fakt, że cena dość wygórowana. Teraz już deweloper poukrywał ją na wszystkich portalach :-) Może dodam tylko, że wygórowana dla mnie cena to 4 zł za bochenek chleba, 500 zł za buty. Cena tych 'apartamentów' jest dla mnie po prostu śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Wawy Re: To SYF a nie apartamenty IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.06.10, 14:49 Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To SYF a nie apartamenty IP: 198.178.236.* 08.06.10, 13:53 agata0 napisała: > Nie musisz mnie zapewniać, bo i tak nie wierzę(...). naprawdę nie mam zamiaru wchodzić z Tobą w jakąkolwiek dyskusję, ani nie kupuję tam mieszkania, ani nie sprzedaję. Napisałem tylko, że znam tę okolicę i twierdzę subiektywnie, że dla mnie jest to bardzo fajna okolica. A czy jedzie sie do centrum 33 minuty, czy 45 minut... każdy kto będzie chciał kupić sam oceni czy mu to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: To SYF a nie apartamenty 08.06.10, 16:32 :-) Oczywiście. Wyraźnie przecież napisałam, że DLA MNIE to koniec świata. Dyskutowałam tylko z Twoim stwierdzeniem (bo wszedłeś ze mną w dyskusję mimo że nie chciałeś), że 'dojazd nie trwa godzinę'. Trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To SYF a nie apartamenty IP: 198.178.236.* 10.06.10, 16:44 oczywiście w kwestii dojazu miałem na myśli, wchodząc z Tobą w dyskusję, choć tak naprawdę nie chciałem ;), dojazd do centrum, czyli powiedzmy PKiN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uki Re: To SYF a nie apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 08:59 Jeżeli z Bemowa do Centrum jedzie się "kilka dni" to z Tarchomina chyba z rok... Ceny nie należą do najtańszych ale inwestycja ciekawie wygląda. jest spacer po tym osiedlu wirtualny spacer Boernerowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: To SYF a nie apartamenty IP: 85.222.87.* 01.06.10, 01:02 a po co spacerowac wirtualnie - wystarczy pojechac i sprawdzic realnie - wowczas przejdzie ochota na zaplate wiecej ni 5 tys za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: To SYF a nie apartamenty IP: 109.243.119.* 07.06.10, 17:52 Potwierdzam, ja z mężem już kupiłam, jesteśmy na razie bardzo zadowoleni. Deweloper profesjonalny, inwestycja prestiżowa. Kredyt wzięliśmy w open finance, 110% więc starczyło na mebelki hihi. Pozdrowionka dla sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
agata0 Re: To SYF a nie apartamenty 07.06.10, 20:44 A co potwierdzasz? Udało się kupić za 5tys. z metra? ;-) Gratulacje! BTW Prestiżowa to jest willa na Saskiej Kępie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: To SYF a nie apartamenty IP: 85.222.87.* 08.06.10, 01:18 od kiedy mieszkanie na bemowie na terenie po byej kotlowni wsrod rozpadajacych sie garazy i obskurnych domkow wojskowych jest prestizowe ??????????????????????????????????? prestizowo to moze jest dla kogos kto mieszkal do tej pory na bialolece lub w kobialce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poza miastem Całe Bemowo obkleili reklamami IP: 85.222.87.* 10.06.10, 17:59 i bezustannie spamują po forum. Cena na 6tys od metra i zamkniecie inwestycje. Za rok te 6tys może być za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś