Dodaj do ulubionych

Eolian Park 2020 - Ursus

17.08.20, 14:38
Witajcie!

Szukam opinii od osób, które kupiły mieszkanie w nowym etapie Eolian Park przy ul. Ryżowej w Ursusie. Zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania, jednak niepokoi mnie nieznany w Polsce deweloper (który jednak oddał pierwszy etap budowy 11 lat temu) i stan fundamentów. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć żadnej informacji o Xender - włoskim inwestorze. Czy ktoś może podzielić się wiedzą?

Dziekuję!
Obserwuj wątek
    • dzikus2732 Re: Eolian Park 2020 - Ursus 20.08.20, 11:40
      Cześć
      Ja też szukam mieszkania w tej okolicy. Byłem również na ryżowej przyjrzeć się tej inwestycji ale mam dokładnie takie same obawy jak Ty. Mało informacji o deweloperze, o inwestycji na forum są wpisy z 2010 co dziwne bo przecież teraz mieszkania rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. Co jest tego przyczyną? Czy ludzie obawiają się dewelopera? Czy bliskość ekranów i drogi odstrasza?
      • branch_claw Re: Eolian Park 2020 - Ursus 01.09.20, 09:03
        Mieszkania podobno sprzedają się tam bardzo dobrze, już podnieśli ceny. Tylko jakoś osób, które mieszkanie kupiły brak na forum ;)
        • katarzyna_kasia Re: Eolian Park 2020 - Ursus 01.10.20, 12:11
          Cześć :)
          jak widzę początek naszej dyskusji to uśmiecham się w duchu, bo przed chwilą, żeby czegokolwiek się dowiedzieć o inwestycji przeczytałam cały wątek z 2010 roku :P jak ktoś ma czas polecam dla śmiechu i trochę dla informacji.
          Sama szukam tam mieszkania, faktycznie po stronie widać, że rezerwacji jest sporo, w biurze nieruchomości jestem umówiona w poniedziałek i zobaczymy. Generalnie przejrzyjcie dokładnie umowę, jest tam parę kwestii, które powtarzają się z historii obecnych lokatorów z 2010 roku. ale nie jest to najgorsza umowa jaką widziałam. Faktycznie deweloper nieznany, ale ja już mam za sobą (chyba)strach z tym związany ;) najważniejsze - widzę ze swojego obecnego mieszkania żurawie, które pracują a to dobry znak ;) Chciałabym się dowiedzieć od lokatorów Stromboli jak po 10 latach ten budynek wygląda i mieszkania - to powie wiele o jakości - ale nie mogę się dostać na ich grupę. Może Wam się udało? Wiecie coś?
          Pozdrawiam,
          Kasia
          • melnyka Re: Eolian Park 2020 - Ursus 17.01.21, 20:22
            My się również zastanawiamy nad mieszkaniami w Eolian, ale brak jakichkolwiek informacji w internecie nas odstrasza. Na FB/IG nic, tylko 5-6 postów i 0 komentarzy. Ceny podejrzanie niskie, w biurze sprzedaży nie mieli do pokazania żadnych wizualizacji, oprócz starej makiety. Ale w tym pierwszym etapie niby ktoś mieszka..
            • ohlalah Re: Eolian Park 2020 - Ursus 24.01.21, 19:49
              Ja mieszkam :) i sobie chwale- nie mam problemów z użytkowaniem, teren zadbany. Planuje tez kupno w drugim etapie - ponieważ aktualne mieszkanie jest dla mnie za małe. Jedyne co mnie zastanawia czy dokończą to osiedle j kiedy. Czy te fundamenty będą straszyć dalej...
              • melnyka Re: Eolian Park 2020 - Ursus 25.01.21, 20:35
                Przecież drugi etap się buduje pełną parą, fundamenty zostały tylko tego przyszłego 3go etapu. Ale i tam widać już technike. A jeśli mogę jeszcze zapytać - slyszałem że podobno nad Ursusem nisko latają samoloty. Czy jest jakiś problem z hałasem?
                • ohlalah Re: Eolian Park 2020 - Ursus 26.01.21, 12:40
                  Tak zgadza się - aktualny etap w budowie, a 3 etap to dwa budynki planowane plus ostatni od ryżowej. Samoloty owszem latają (a raczej teraz przez covida o wiele mniej) ale ja mieszkam w ursusie od wielu wielu lat i praktycznie ich nie słyszę, czasem widzę. Dla mniej to akurat najmniejszy problem :) chyba okolice bodycha maja większy problem z samolotami bo tam tez rozważałam zakup mieszkania
                • ohlalah Re: Eolian Park 2020 - Ursus 26.01.21, 12:44
                  Ogólnie jeżeli chodzi o lokalizacje to jest to chyba najdogodniejsza lokalizacja jeżeli chodzi o Ursus- a właściwie już obrzeża Ursusa, dwa kroki dalej jest już granica z Włochami. Jeżdżę autem i dla mnie ważny jest wyjazd z Warszawy- w każda stronę - od razu wjazd na obwodnice i stosunkowo krótki czas przejazdu do centrum. Głębiej położone Skorosze się korkują- mniejsze uliczki w godzinach szczytu. Inwestycje na zakładach dla mnie odpadają bo wydaje mi się ze wyjazd za jakiś czas będzie tragedia- nie ma dostosowanej infrastruktury na ten moment a będzie tam mieszkać tysiące ludzi
                  • melnyka Re: Eolian Park 2020 - Ursus 26.01.21, 16:10
                    Dziękuję bardzo za informacje!
                    A przy okazji jeszcze zapytam - jeśli chodzi o ten pierwszy etap Eoliana - czy nie było jakichś sporych opóżnień, usterek etc? Generalnie jakość wykonania była w porządku? Między innymi izolacja akustyczna
                    • ohlalah Re: Eolian Park 2020 - Ursus 26.01.21, 18:21
                      Ja kupiłam mieszkanie z drugiej ręki ale w stanie deweloperskim wiec jedyne co mogę powiedzieć - nie było problemow z wykończeniem ogólna jakość ok. natomiast jeżeli chodzi o akustykę - czasami słyszę ze ktoś szura czymś po podłodze albo ktoś gdzieś się wydziera ale to chyba jest w normie w każdym bloku
            • laradl Re: Eolian Park 2020 - Ursus 26.04.21, 20:32
              Jest grupa z pierwszego etapu i tam wszystko jest opisane jak to wyglądało do samych odbiorów mieszkań. W drugim etapie zostało już tylko kilka mieszkań więc pewnie niedługo ludzie będą się odzywać i może forum odżyje z nowymi mieszkańcami.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka