owieczka11111 22.02.18, 15:53 Witam, jestem zainteresowana zakupem mieszkania przy ulicy Ks. Witolda - czy ktoś zna dewelopera albo wie coś o inwestycji? z góry dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazimierz02680 Re: Deweloper - MD Development 18.04.18, 11:52 Wiem ze developer na chwile obecną jest malo wyplacalny dla wykonawców. Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka11111 Re: Deweloper - MD Development 15.05.18, 13:14 dziękuję za informację - obawiałam się że coś jest nie tak bo "mało" się dzieje na tej budowie a odbiór we wrześniu... Odpowiedz Link Zgłoś
monikamagda100 Re: Deweloper - MD Development 31.07.18, 23:28 Witam. Czy może ktoś ma więcej informacji co tam się obecnie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-wozniak-1981 Re: Deweloper - MD Development 02.08.18, 08:36 Kupiłam tam mieszkanie i cały czas monitoruję postępy na budowie, teraz robią elewację i widziałam, że te balustrady balkonowe są montowane. Ogólnie cały czas coś się dzieje, odgłosy jakiś maszyn, wiertarek itp. Sąsiedzi narzekają na hałas więc jest dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
twoj.sasiad Re: Deweloper - MD Development 13.08.18, 11:46 Podejrzewam, że kolejny wpis dewelopera o sobie. Bo nie wierzę, ze normalna osoba wpisałaby "Sąsiedzi narzekają na hałas więc jest dobrze". Ordynarnie, dla zysku wpakowaliście nam blok 4m od granic naszych domów jednorodzinnych, przy ulicy na której nie mogą się minąć 2 samochody, to teraz kombinujcie jak sprzedac swoją lipę, której nikt nie chce. Ciężko będzie winić przyszłych mieszkanców za grzechy tych co ten bunkier postawili, ale jeśli Pani wpis jest prawdziwy, to proponuję jednak trochę szacunku dla swoich przyszłych sąsiadow, bo możemy szybko sprawić grillami i muzyczką, że to Pani będzie narzekać i to znacznie dłużej, niż my narzekamy przez ostati rok, na to co nam wyprawiają pod oknami. I wtedy zobaczymy komu finalnie będzie „dobrze” i wesoło. Przy okazji gratuluję kiepskiego wyboru i kupna dziadostwa, ktorego wykonanie przez partaczy ze wschodu oglądam codziennie. Budowa się jeszcze nie skończyła i zobaczymy kiedy zakończą się wszystkie postępowania w sprawie, więc może Pani tam szybko nie zamieszkać, zwłaszcza iż budynek miał być oddany na 3 kwartał, co już wiadomo, że sie nie uda :) Twój przyszły sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka11111 Re: Deweloper - MD Development 08.08.18, 20:48 Hej, ja juz zrezygnowalam bo maja duze opoznienia i z tego co mowia robotnicy sa slabo wyplacalni. I teraz hit jaki mi zdradzili jak im zabraklo styropianu to podobno docinali z resztek jakie im zostaly OMG!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baranek112233 Re: Deweloper - MD Development 13.08.18, 09:47 Właśnie będę kupował mieszkanie na księcia witolda i powiedziałem o swoich wątpliwościach związanych z tym co przeczytałem u owieczki o tych docinkach styropianu. Deweloper powiedział, że może mi pokazać elewację i mogę zobaczyć jak to wygląda. Faktycznie obejrzałem i nie widziałem żadnych docinek czy resztek i moim zdaniem wszytko jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
twoj.sasiad Re: Deweloper - MD Development 13.08.18, 11:21 Smieszne to pisać o "deweloperze" w 3-ej osobie, jak sie robi o sobie wpisy :) Deweloperek wział Pana na rusztowanie, zerwał Panu siatke z tynkiem i pokazał styropianik? :) Było w porzadku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikamagda100 Re: Deweloper - MD Development 10.09.18, 21:25 Widzę, że prace nad elewacją idą do przodu. Balustrady już są. Czy jakieś postępowania w sprawie pozwolenia na budowę jeszcze się toczą? Czy ktoś interesuje się w dalszym ciągu tą budową? Odpowiedz Link Zgłoś
lena_1258 Re: Deweloper - MD Development 28.09.18, 09:17 Witam, z tego co wiem z różnych źródeł to nadal postępowania trwają bo sprawa wróciła ponownie do Wojewody ale co dalej to nie wiem. Pytałam się w PINBie i powiedzieli mi że jeśli sprawy są "TAK" wysoko to pewnie Deweloper nie uzyska papieru na oddanie inwestycji ale może ktoś ma więcej informacji w tej sprawie sama jestem zainteresowana tym tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
katkatkat Re: Deweloper - MD Development 30.12.18, 11:25 Czy są tu jakieś osoby, które zdecydowały sie na kupno? Czy ta tocząca sie sprawa moze wpłynąć na oddanie do użytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
twoj.sasiad Re: Deweloper - MD Development 28.09.18, 14:03 Ja sie bardzo interesuje to budowa, bo goraco wierze, ze nie dojdzie ona do skutku. Wojewoda dopatrzyl sie poraz kolejny nieprawidlowosci w decyzji Urzedu Dzielnicy Rembertow, wiec sprawa ponownie wraca do rozpatrzenia, takze szybko sie nie skonczy. Balustrady moze i sa, ale budynek ciagle nawet nie do konca otynkowany i dziury na okolo nie zasypane (pozdrowienia dla fotografa ktory robi dobre fotki na strone maskujac rzeczywistosc). Mamy juz prawie Pazdziernik i konca nie widac mimo banerow z info o koncu na III kwartal, takze bardzo dobrze: jaka budowa i styl, taki rezultat. Odpowiedz Link Zgłoś
nosek1987 Re: Deweloper - MD Development 02.10.18, 17:46 Ja też bardzo interesuje się tą budową i po przeczytaniu tutaj tych wiadomości byłem w pinb i w urzędzie w rembertowie. W pinbie powiedzieli mi, że często bywali na tej budowie na wnioski sąsiadów i, że budowa prowadzona jest prawidłowo i bez zastrzeżeń. W urzędzie w rembertowie powiedzieli natomiast, że cytuję: mimo toczącego się postępowania wydane przez urząd pozwolenie na budowę jest prawomocne i ostateczne i deweloper może i ma prawo budować. Odpowiedz Link Zgłoś
twoj.sasiad Re: Deweloper - MD Development 03.10.18, 14:43 Szkoda, ze w PINBie sie przy okazji nie pochwalili, ze budowa byla prowadzona tak bardzo prawidlowo, ze az wstrzymali ja na 3 miesiace i co sie w tym czasie dzialo w praktyce. Urzad Dzielnicy Rembertow sie tez pewnie bardzo chwalil jak to zgodnie proceduje z KPA, ze sprawa juz 2gi raz musi wracac do rozpatrzenia. Co zreszta tam mieli powiedziec, jak sie przyczynili do tego jak sprawy wygladaja i to wobec nich jest skarga? Przyznac sie Panu/Pani do bledu, ze nie obchodzi ich los wlasnych mieszkancow i zaczac bic sie w piersi? Odpowiedz Link Zgłoś
katkatkat Re: Deweloper - MD Development 30.12.18, 11:21 Tylko ze sprawa wraca do urzędu dzielnicy nie dlatego, ze skarga jest zasadna, tylko dlatego, ze urząd odpowiada na skargę niezgodnie z kpa. Czy moze Pan uchylić rabka tajemnicy i napisać, na jakim etapie jest sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
lena_1258 Re: Deweloper - MD Development 04.10.18, 11:13 z tego co czytam to opinie są różne ja wiem co mi powiedziano w PINBie cyt. "lepiej nie kupować czegoś co nie jest ukończone i zawsze lepiej kupować od renomowanego Dewelopera" tego się trzymam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś