barabasz75 01.03.04, 07:43 Poszukuje informacji nt. firmy AGMET. Wiem że budowali dla SBM Praga, teraz się usamodzielnili i będą sami budować jako developer. Ktoś miał już z nimi jakieś doświadczenia? Proszę o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: essi Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 12:40 bardzo porządna firma. Ludzie ludzcy i myślący, roboty wykonywane w terminie. Dobrze się z nimi pracuje. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 01.03.04, 12:58 Czy mozesz podac, na podstawie jakiej ich inwestycji masz o nich takie dobre zdanie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 01.03.04, 14:20 Jestem potencjalnym sąsiadem- Budynek A Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 01.03.04, 16:52 :-) jak nie Lewandów, to tu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 02.03.04, 12:33 OWszem Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 02.03.04, 12:56 mniej kłopotów z VAT? a to dlaczego? Masz juz może draft umowy od nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 02.03.04, 14:50 Umowy nie mam, ale wiem, że będą odprowadzać vAt razem z kolejnymi ratami wpłat. BArdzo szczegółowo omówiłam tą kwestię i wiem, że nie zamierzaja się bawić w unikanie vatu, przez wcześniejsze wpłaty (przed majem całość za grunt). W/g urzędów skarbowych vat odprowadza się w momencie przeniesienia aktu własności - czyli już w momencie gdy stawka vat będzie wynosić 22%. Niektóre firmy - wiesz jakie - robią tak, że księgują całość za grunt przed majem - czyli 0% vat. W/g prawników ten numer nie przejdzie, w/g księgowych - owszem. Problem polega też na tym, że firmy odprowadzają vat dopiero po spłacie 50% wartości inwestycji. Nie wiem, kiedy ten moment wypadnie - przed czy po maju?? Teoretycznie, jak masz w umowie wyszczególnioną sumę brutto - to urząd może Ci naskoczyć (czepiać się developera), ale o ile pamiętam w wiadomej firmie jest klauzula - stawka vat będzie liczona zgodnie z obowiązującym prawem. Taki numer z vatem przeszedł niedawno jak wszedł na usługi budowlane, ale jak tu będzie ?? Agmet jest dużą firmą o bogatych doświadczeniach w budownictie przemysłowym i nie zamierza bawić się z urzędami skarbowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 23:55 jestem zainteresowana kupnem mieszkania na targowku od tego developera. sprawdzilam ich pozostale inwestycje (np. na tarchominie, w legionowie). wykonanie wydaje sie bardzo solidne. i do tej pory zawsze oddawali budynki w terminie. troche sie waham inwestowac w targowek, bo to jest pierwsza wlasna inwestycja agmetu. projekt wyglada dobrze, na pewno wybuduja wg standardow, ale nie wiadomo co potem - jak to bedzie wygladalo po wybudowaniu? kto bedzie tym zarzadzal? na jakich zasadach? moze cos wiecie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 03.03.04, 05:42 Agmet chce adminstrowac przez ok. 3 lata, później ewentualnie Wspólnota. Pan z którym rozmawiałem nie potrafił udzielić mi konkretnych informacji odnośnie "detali" np. : czy osiedle będzie strzeżone, kto i kiedy podłączy telefony i internet (prowadzili ponoć jakieś rozmowy z TPSA :-((( ), kiedy będą budowane pozostałe etapy, cytat: "tynki nie będą gipsowe, ale może... , nie jest jeszcze przesądzone", "okna oczywiście z PCV...". W rozmowie z panem z Agmetu, moim zdaniem było trochę za dużo "może..." i "jeszcze nie wiadomo..." :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 195.136.98.* 03.03.04, 13:23 potwierdzam spostrzeżenie, że za dużo jest wszelkiego rodzaju "może". osiedle będzie strzeżone to wiem, ale faktycznie mało informacji można uzyskać jeżeli chodzi np. o wykończenie. Póki co dzisiaj otrzymywałam jedną odpowiedź "to wszystko regulować będzie umowa", której póki co nie ma. Dziwi mnie także brak informacji o umowie rezerwacyjnej i przedwstępnej. Nie wiadomo co tam będzie i na ile Agmet jest elastyczny jeżeli chodzi o zmianę niektórych zapisów. Póki co z nieoficjalnych źródeł wiem, że ostatni etap (prawdopodobnie bloki od Kondratowicza) będą postawione w 2007 r. Na całą inwestycję Agmet ma 5 lat - tak twierdzą. Czy masz może numery poszczególnych działek, żeby sprawdzić je w gminie? Pozdrawiam, ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 07.03.04, 09:00 Niestety nie mam numerów działek, będę kontaktował się z nimi w poniedziałek, może wtedy je dostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 195.136.98.* 03.03.04, 13:17 witam potencjalnych sąsiadów. dzisiaj byłam w siedzibie Agmetu w sprawie rezerwacji mieszkania na os. Park Leśny. Choć z kilku źródeł mam informacje że jest to firma solidna i wypłacalna (również w opinii handlowców którzy zaopatrują ich w materiały budowlane), to zdziwiłam się że nie chciano mi udostępnić KRS-u. Uzyskałam tylko numer zapisany na kartce. Na pytanie o administrowaniem osiedla dowiedziałam się, że w umowie (projekty są właśnie opracowywane)znajdzie się zapis o tym, że Agmet jest zarządcą przez okres maksymalnie trzech lat czyli do czasu aż nie powstanie wspólnota. Później cała dokumentacja zostanie przekazana wspólnocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 195.136.98.* 03.03.04, 13:19 witam czy sprawdzałeś może KRS Agmetu? jestem w posiadaniu kopii z maja ur. i niestety nie mają żadnej informacji o tym, że mogą być developerem. Nie chcieli mi dzisiaj zrobić kopii KRS w siedzibie firmy więc czeka mnie wycieczka do sądu. Przydadzą mi się każde informacje o tej firmie. pozdrawiam, ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 19:51 witam mnie tez dziwi ze nie ustalone sa jeszcze szczegoly wykonczeniowe budynku i kwestie administracyjne. w tym tygodniu czesc agmet mial podpisywac z niektorymi lokatorami umowy przedwstepne, wiec najwyzsza pora zeby cos wiedzieli. bo podpisywanie umowy (i wplacenie zaliczki) w ciemno jest ryzykowne. dzis dzwonilam do agmetu ale pan z ktorym mialam rozmawiac "wlasnie zalatwial jakies sprawy w urzedzie gminy i w sadzie", wiec moze wlasnie wprowadzaja zmiany w krs i dlatego nie chca go teraz udostepniac. zadzwonie tam jutro i dowiem sie, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 20:17 mam jeszcze pytanie. czy ktos z was ma moze projekt umowy przedwstepnej czy innej umowy z agmetem? chetnie bym zobaczyla co oni tam napisali Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 07.03.04, 09:04 Pan który miał mi podesłac draft umowy ciagle zwleka, mówiąc że znajdując różne powody., a to że jeszcze prawnik jest w trakcie zapoznywania się z nią, a to ze jakieś zmiany muszą być jeszcze wprowadzone... miałem ją dośtać w zeszłą środę, teraz nawet nie wiem czy dostanę ja w poniedziałek :-( No i co z tym KRSem? cos sie wyjaśniło?Powiedzieli dlaczego nie chcą go pokazać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ez Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 17:53 Czesc wszystkim Wczoraj spedzilam troche czasu w biurze Agmetu i zdobylam czesc dokumentacji. Dostalam kopie KRSu Agmetu. Wszystko jest w porzadku. KRS aktualny (data 25.02.2004), wpisana jest dzialalnosc developerska. Firma ma dwoch wspolwlascicieli - Janusza Pietrzaka (prezes) i Roberta Pietrzaka (vice prezes). Kapital zakladowy to 105000 zl (obowiazkowe minimum to 50 tys.). Podejrzewam, ze opoznienie spowodowalo fizyczne odebranie aktualnego odpisu KRS z sadu. Dostalam tez kopie wypisu z rejestru gruntow - potwierdzajacego ze te 7 ha nalezy do Agmetu. Nie dali mi wyciagu z ksiag wieczystych, a to jest dokument potwierdzajacy wlasnosc, bo "czekaja na uprawomocnienie sie wpisu zwolnienia terenu z hipoteki". Maja miec aktualne papiery najpozniej do srody (10 marca). Mam kopie pozwolenia na budowe, ale to jeszcze nie jest uprawomocnione pozwolenie. Ostateczny dokument ma sie pojawic w ciagu najblizszego tygodnia. Dowiedzialam sie czegos, co budzi moje powazne watpliwosci. Okazalo sie ze ten teren, jest pod nadzorem konserwatora zabytkow. Wprawdzie pokazali mi decyzje konserwatora, wylaczajaca teren z ochrony konserwatorskiej, ale - jak mi powiedziano - budowa moze sie opoznic o 1-2 miesiace jak w trakcie robot wykopia cos o wartosci archeologicznej. Na dodatek, dokument nie byl wystawiony na Agmet, tylko na poprzedniego wlasciciela spolke War Inwest. Postaram sie sprawdzic w gminie, czy te dokumenty sa prawdziwe i czy nie ma czegos co Agmet chce ukryc. Umowy jeszcze nie maja, ale ma sie pojawic w tym tygodniu - wtorek/sroda. Podobno ustalaja z bankiem szczegoly rachunku powierniczego (tzn. lokatorzy beda wplacac pieniadze na konto banku, a bank po sprawdzeniu postepow budowy przekaze je na konto Agmetu. Nie ma postepow - nie ma kasy). Pan zapewnial, ze umowa jest korzystna dla lokatorow. Czy tak faktycznie jest? - zobaczymy Dowiedzialam sie tez, ze Agmet nie zamierza instalowac licznikow na ogrzewanie i ze za cale ogrzewanie bedzie placic wspolnota. Moim zdaniem to jest drozsze rozwiazanie, ale pan z Agmetu twierdzi, ze to lepiej wychodzi dla "zdrowia" budynku. Dajcie znac, jak dowiecie sie czegos wiecej. Pozdrawiam EZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timothy Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 15.03.04, 14:22 Witam, Otóż znam firmę Agmet od dość dawna, znam ich wcześniejsze inwestycje, znam ludzi tam pracujących i wiem że ParkLeśny to poważne przedsięwzięcie. A celem Agmetu jest uczciwie zarobić pieniądze na budowie osiedla. Jestem zdecydowany kupić tam mieszkanie i cierpliwie czekam aż pokonają urzędnicze przeszkody i będą mogli zacząć podpisywać umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timothy Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 15.03.04, 14:27 Witam, Otóż znam firmę AGMET od dośc dawna, znam ich wcześniejsze przedsięwzięcia i ludzi którzy tam pracują i wiem, że ParkLeśny to poważna inwestycja. A intencją AGMET'u jest uczciwie zarobić na budowie tego osiedla. Dlatego właśnie zdecydowałem się na kupno tam mieszkania i cierpliwie czekam aż pokonają urzędnicze przeskody i będą mogli zacząć podpisywać umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ez Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 18:08 Zapomnialam podac numeru dzialki: 1/14 z obrebu geodezyjnego 179/295 (4-09- 03). Jeszcze jedno pytanie. Na drugim koncu dzialki, od strony centrum handlowego Targowek stoja baraki firym Dromex. Czy oni buduja tam droge czy jakis inny obiekt? Wiecie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 217.11.136.* 08.03.04, 09:12 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Przejeżdżałam wczoraj obok ogrodzonego terenu, a że szukamy mieszkania, poważnie zaczęliśmy się zasatnawiac. Widzę, że tu sami eksperci, a ja zupelnie nie mam pojęcia, o co pytać. Czytam, że macie jakieś dokładniejsze plany osiedla - a na stronie Agmentu poza wizualicjami nie ma nic. Skąd macie plany miesdzkań i osiedla. Błądząca we mgle ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hastrabau.pl 08.03.04, 17:08 Do wszystkich,ktorzy zdecyduja sie podpisac umowy z Agmet sp.z o.o. Prosze pamietac,ze teren przyszlej inwestycji ma juz swoja nieciekawa historie. W 2001/2002 r nalezal do War Inwest S.A.,ktory takze mial umowe notarialna kupna owej dzialki od Mostostalu Gdansk.Klienci dostawali do wgladu umowe odpowiednio spreparowana,tak aby nie wiedzieli,ze obciazona jest hipoteka w wys.25 mln.zl ustanowiona na rzecz Mostostalu Gdansk,ktoremu Pan D.Radziszewski-prezes War Inwestu za dzialke nie zaplacil. Dzis ta sama dzialka stala sie wlasnoscia Agmet sp.z oo,ktory nabyl ja od syndyka masy upadlosciowej War Inwestu SA za sume 9 mln.zl.Cena podobno zostala zaplacona,ale w dziale IV kw nadal sa wpisy hipotek:25 mln.zl Mostostal Gdansk;kolejne 25 mln.zl na rzecz WBK Bank Zachodni i 33,6 tys.zl na rzecz osoby prywatnej.Nabycie od syndyka skutkuje wykresleniem wszystkich hipotek ale jak na razie w KW Nr 231979 tego nie widac. A swoja droga,czy to nie ciekawe,ze ten sam grunt w ciagu 2 lat stracil na wartosci 2/3!Owszem,przy jego pomocy War Inwest S.A.okradl ponad 300 rodzin na sume ponad 100 mln.zl. Kochani klienci nowego developera na feralnym gruncie,pamietajcie aby zadac: umieszczenia w umowie zapisu,ze bez Waszej pisemnej zgody wlasciciel gruntu /developer/nie ma prawa zaciagac zadnych zobowiazan,czy kredytow pod zastaw hipoteki. dokonywania wszystkich wplat wynikajacych z umowy na konto powiernicze w banku z ktorego bank bedzie za Wasza zgoda dokonywal wyplat developerowi na podstawie rzeczywistego postepu robot. Przedstawiona przez developera umowe prosze przed podpisaniem koniecznie skonsultowac z prawnikiem Zapewne i to takze nie ustrzeze nas przed nieuczciwoscia,ale moze uchroni innych/np.klientow II-go,III-go etapu inwestycji/ przed beznadziejnym ladowaniem kabzy amatorom latwych zyskow Pozdrawiam, mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ez Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 21:53 Hmm, niewesolo to brzmi. Czy poza ksiega wieczysta i rejestrem gruntow w gminie mozna jeszcze jakos sprawdzic wiarygodnosc Agmetu i ich prawa do uzytkowania terenu? Moze ktos doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 195.136.98.* 09.03.04, 10:42 Moi Drodzy, Moi Złoci potencjalni sąsiedzi. Wczoraj spędziłam mnóstwo czasu na sprawdzaniu księgi wieczystej działki na której ma stanąć osiedle Agmetu. Najpierw udałam się do gminy, w której poinformowano mnie, że Agmet nie ma jeszcze ostatecznego pozwolenia na budowę (prawdopodobnie dlatego że nie ma zezwolenia na budynek C). Czekają na decyzję bo musieli uzupełnić jakieś dokumenty. Prosto z gminy udałam się do sądu rejonowego żeby obejrzeć sobie księgę wieczystą. Pech mój chciał, że księga została wysłana w celu zrobienia jakiegoś wpisu (może Agmet się wpisuje). Bardzo uprzejma urzędniczka sprawdziła mi zapisy w kompeterze. Póki co zgodnie z księgą wieczystą właścicielem działki jest War-Inwest. Najgorsze jest to że znajduje się tam wiele wpisów egzekucyjnych oraz wpis syndyka. To wszystko zdadza sie z wypowiedzią "mp". Jeżeli chodzi o konserwatora to dla niewtajemniczonych, czyli tych którzy nie mieszkają na Bródnie informacja, że w lasku obok osiedla znajduje się chroniony prawej zabytkowy gród czyli tzw. atrakcja turystyczna. Jest zatem spore ryzyko, ze w trakcie budowy robotnicy natrafią np. na jakieś odkrycie archeologiczne i to faktycznie wstrzyma budowę. Pozdrawiam i również czekam na ewentualne newsy. Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bondasowar Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.europe.hp.net 11.03.04, 10:43 Witam, czy ty przypadkiem nie jestes jedna z osob ktore zostaly oszukane perzez War Inwest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondasowar Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.europe.hp.net 11.03.04, 10:55 oczywiscie mam na mysli MP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonadsowar Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.europe.hp.net 11.03.04, 11:04 Witam, wszystkie kwestie dotyczace umowy ,niejasnosci co do wlasnosci gruntu i ksiegi wieczystej wyjasnia sie za 3-4 tygodnie(info z Agmetu)Miejmy nadzieje ze po ty czasie bedziemy mogli podpisac odpowiednie "papierzyska". Mieszkam na brodnie od 29 lat i uwazam ze lokalizacja osiedla jest znakomita.Chce tam mieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 14.03.04, 10:30 Lokalizaja owszem, znakomita, ale nie podoba się mi podejscie Agmetu i obiecywanie że wszystko jest OK. Draft umowy miałem dostać w zeszły czwartek, jak tylko uzgodnią jedną rzecz z bankiem, teraz dowiaduję się że 3-4 tygodnie... Nie mogą szczerze przyznać że są chwilowe problemy z gruntem i że trzeba poczekać na wyjaśnienie sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondasowar Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 15.203.169.* 15.03.04, 09:51 Ja zrzucam to na karb niewykwalifikowanego personelu, pamietajmy oni dopiero zaczynaja dzialac jako Developer.Mysle ze jakbys przycisnal mila Pania ktora zajmuje sie sprawa osiedla w Agmecie powiedzialaby ci wszystko co chcialbyc wiedziec. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gri Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.03.04, 12:54 Prawdopodobnie na działce f-my Dromex stanie stacja benzynowa. Powiedział mi o tym człowiek z Agmetu, kiedy zapytałem co tam będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 15.03.04, 13:23 nie za bardzo wiem która to działka Dromexu, ale w sobote widziałem juz prawie ukończoną stacje benzynową na działce znajdującej się bliżej Malborskiej, czy o ta stację i działkę Ci chodzi? Jest dośc daleko od planowanego osiedla Agmetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gri Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.03.04, 12:49 Zapytaj w Agmecie co stanie na działce obok ich placu. Zaraz przy ulicy. Podobno ma być to druga stacja w okolicy. Można także zapytać w gminie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grekb Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 17.03.04, 14:17 Pytałem się w Agmecie ale nic nie wiedzą co tam będzie. Twierdzą że to nie jest ich teren i nabierają wody w usta. Przy okazji jest już draft umowy. Czy sprawdzał ktoś może już ją u prawnika lub w jakiś inny sposób ją weryfikował. Z góry dzięki za wszystkie komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dottie Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.polkomtel.com.pl 19.03.04, 16:40 to ja jeszcze raz, i się tym razem przywitam WITAM POTENCJALNYCH SĄSIADÓW :-) mam draft umowy, nie sprawdzałam jeszcze księgi wieczystej, ale dla swojego świętego spokoju podałam obie firmy AGMET SA i AGMET SP. Z O.O.... (swoją drogą zastanawiam się czy zauważyliście że obie firmy w tym uczestniczą...) prześwietleniu... Rozumiem przeciągające się sprawy papierologiczne.. żyję w tym kraju.. i wiem jak to wygląda. Oddalam draft umowy do prawnika, za tydzien dowiem sie co i jak... milo mi was poznac... i zycze nam wszystkich przyszlym sasiadom... CO BY NAM SIE POWIODŁO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dottie Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.polkomtel.com.pl 19.03.04, 16:06 ja właśnie podałam AGMET SA i SP. Z O.O. do sprawdzenia w wywiadowni gospodarczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ez Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 23:13 Czy ktos z Was dostal moze zalaczniki do umowy? Bo ja mam tylko sama umowe? Przejrzalam ja wstepnie, jeszcze nie wyslalam jej do prawnika. A Wy macie juz jakies zdanie na temat umowy? I drugie pytanie: czy wiadomo juz cos o wpisie do ksiegi wieczystej o wlasnosci dzialki? Bo w ostatnia srode jeszcze tego wpisu nie bylo. Agmet juz chcialby podpisywac umowe, a w ksiegach ten grunt figuruje na inna firme i jest bardzo zadluzony. pozdrawiam ez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dottie@plusnet.pl Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.polkomtel.com.pl 22.03.04, 10:31 ja też mam tylko umowę (bez załączników) mój prawnik wraca dopiero w niedzielę.. więc tak czy siak ... mam jeszcze trochę czasu aż się wszystko wyjaśni... z tymi księgami.. kto na ochotnika się pofatyguje do sądu rejonowego i sprawdzi? jeśli nie ma chętnych to może w piątek ja... nie podpiszę żadnej umowy.. dopóki nie będzie kompletnej dokumentacji gruntów, wypisów z ksiąg... i wszystko musi być uprawomocnione :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ez Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 21:42 Ja w tym tygodniu nie bede miala na czasu na wizyty w sadach, ale w po 30 marca jak najbardziej. Podejrzewam, ze ktos z Agmetu sie ze mna skontaktuje jak dostana uprawomocnienie wpisow, bo daza do jak najszybszego podpisania umow. Ale jesli masz troche czasu w piatek, to bede wdzieczna za informacje. pozdrawiam ez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 20:17 Witam przyszłych sąsiadów /też zarezerwowałam tam mieszkanie/. Nie chcę wzbudzać niepotrzebnych emocji ale odwiedziłam katalog ofert PolandProperty.pl i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam ofertę sprzedaży hal magazynowych i powierzchni biurowych firmy Agmet /gdzie będziemy ich później szukac/.Uderzyłam do źródła i nikt nie umiał powiedzieć mi niczego konkretnego... Mam nadzieję, że nie powstaje wirtualne osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ez Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 23:04 Glowna dzialalnosc Agmetu to budownictwo uzytkowe (magazyny, supermarkety, biurowce, itp.). Park lesny to ich pierwsza wlasna inwestycja mieszkaniowa. Nie sadze wiec, zeby bylo sie czym martwic, jesli o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dottie@plusnet.pl Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.polkomtel.com.pl 25.03.04, 08:46 chwilowo proszę o ew. kontakt na email. ps. mam raport na temat firmy, czekam na prawnika jak mi powie co faktycznie znaczą napisane w nim treści. ps2. księgę wieczystą będę sprawdzać jak dostanę info że wpis już jest.. Na dzień 23.03.2004 dalej figuruje na hipotece działki ponad 80.000.000 zł roszczeń. Będę wdzięczna jeśli podzielicie się swoimi wiadomościami. chwilowo proszę o ew. kontakt na email. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 195.136.98.* 25.03.04, 09:05 Witam serdecznie ja juz raz wybralam sie do Sadu ale niestety nie dostalam ksiegi w czytelni bo jakis sedzia wzial ja do wpisu. Wczoraj dzwonilam do Agmetu i niestety tez nie maja zadnych informacji. Martwi mnie tez troche fakt, ze nadal nie ma zalacznikow do umowy, w szczegolnosci brak jakichkolwiek informacji o wykonczeniu mieszkania. Dajcie znac jesli ktos cos wie na ten temat. Pozdrawiam Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ez Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 22:44 Ja tez nie mam zalacznikow, mimo ze sie o nie upominalam. Usylszalam "zalaczniki przeslemy, jak tylko beda gotowe". Wystosowalam tez email do pani z Agmetu o wyjasnienie pewnych watpliwosci do umowy. Pani odpisala, ze przekazala moje pytania do szefa i ze szef sie odezwie. To bylo we wtorek, a od tej pory cisza. Dam znac, jak sie czegos dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 30.03.04, 10:59 Czy ktoś z zainteresowanych kupnem mieszkania na osiedlu Park Leśny wie jakie są dokładne plany budowy drogi (przedłużenie Blokowej) przebiegającej od Kondratowicza do Malborskiej przy Lasku Bródnowskim. Czy będzie to droga przelotowa/publiczna czy tylko osiedlowa. Agmet twierdzi, że to droga osiedlowa, ale gmina (dzwoniłem) nie ma przeciwwskazań żeby została ona przedłużona do Malborskiej i była zwykłą drogą publiczną. Patrząc na mapę wygląda, że wileu kierowców zrobi sobie tamtędy skrót do centrum handlowego i będziemy mieli pod oknami ruch licznych pojazdów zamiast widoku na las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 13:34 Myślę, że ostatnie informacje w sprawie budowy drogi oddzielającej osiedle Park Leśny od Lasku Bródnowskiego są chyba przesadzone. Dowiedziałam się w gminie, że w planach finansowych na najbliższe lata nie ma najmniejszej wzmianki na temat budowy tej drogi.Ponadto w lutym gmina zawarła z AGMET porozumienie w sprawie budowy drogi na odcinku od ul. Kndratowicza do wjazdu na osiedle. 100% kosztów ponosi AGMET - gmina nie daje nic. Znając obecną sytuację miasta żadna nowa inwestycja tego typu na nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 05.04.04, 11:04 Ja też sie dowiedziałem w gminie (mam nadzieję, że w tej samej bo po przeczytaniu twojego postu mam wątpliwości), że droga, która będzie budował AGMET będzie drogą publiczną. Nie ma dokładnych planów drogi, ale jeżeli Agmet będzie chciał połączyć Malborską z Kondratowicza to gmina się zgodzi. W tej chwili jest zgoda na przedłuzenie kawałka od Kondratowicza, ale pamietaj, że to jest I etap, a wraz z oddawaniem kolejnych będą powstawały kolejne odcinki drogi. Jak już bedzie po wszystkim to może się okazać, że gmina nie zgodzi się na jej zamknięcie/oszlabanowanie (tzw. służebność drogi)i samochodziki będą nam smigać do carrefoura pod oknami. Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.winterthur.com.pl 05.04.04, 15:35 Witam serdecznie po dluzszej ciszy. Mam do Was pytanie czy napotykacie ze strony Agmetu na jakies problemy z umowa, dodawaniem zapisow, modyfikowaniem ich wersji umowy? poza tym moze ktos wie cos nowego na temat ksiegi wieczystej. Pozdrawiam Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 06.04.04, 09:50 Nie mam wieści na temat księgi wieczystej ale byłam wczoraj na budowie i jestem zaskoczona postępem prac. O godzinie 18.30 jeszcze przyjechała pełna betoniarka, z obserwacji wiem że często kończą prace ok.22. A i jeszcze jedno - wszystkie maszyny pracujące na budowie mają naklejone logo AGMET, co oznacza że nie są to podwykonawcy. A to jest ważne bo nie wzieli jeszcze grosza od nikogo a już "wychodzą z ziemi". Odpowiedz Link Zgłoś
kristal Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 06.04.04, 09:57 A ile kosztuje tam metr kwadratowy mieszkania? O ile to nie tajemnica. I czy cena jest stała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 06.04.04, 10:27 Ceny mają być stałe, ok 3300 za metr2. Informacje na stronie www.parklesny.pl. A. Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 06.04.04, 11:09 Czy ktoś dowiedział się czegoś więcej nt. sprzedaży przez Agmet budynku przy Marywilskiej gdzie mieści się ich siedziba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 06.04.04, 11:14 A skąd te wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 06.04.04, 11:35 Znalazłem ofertę w internecie: www.polandproperty.pl/oferty/strona_oferty.asp?ID=456 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.era.pl 06.04.04, 12:48 Wysłałem do Agmetu zapytanie w tej sprawie i bardzo szybko skontaktowano się ze mną z wyjaśnieniem, które mnie w pełni satysfakcjonuje. Jak wiadomo firma zajmuje się głównie budową obiektów przemysłowych, magazynowych, handlowych i takich obiektów na sprzedaż bądź wynajem ma kilka. Oferta nie dotyczy jednak głównej siedziby firmy Agmet. Sądzę więc, że nie ma się czym martwić. To co mnie cieszy to fakt, że firma nie próbuje kombinować i nie narzuca jak najszybszego podpisywania umów bez zamknięcia sprawy gruntu do końca oraz, że na wszystkie swoje pytania i wątpliwości szybko dostałem konkretne odpowiedzi. Cieszy mnie też widoczny postęp prac na budowie, widać że coś się dzieje! :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 213.134.128.* 06.04.04, 12:34 A co to ma wspólnego z parkiem leśnym? Przecież przy Marywilskiej do sprzedaży jest powierzchnia biurowa, a nie mieszkania. pzdr chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 06.04.04, 12:48 Do Agnieszki, No to strasznie mnie uspokoiłaś. Jak jeżdżą "wywrotki" z napisem Agmet to możemy spać spokojnie. Ja na ten przykład (bo też wpadam na budowę) widziałem borsuka z lasku bródnowskiego z napisem Agmet na klacie. Teraz jestem pewien, że Agmet nie wykupi gruntu w lesie pod nowe osiedle żeby nie zabierać swoim borsukom przestrzeni życiowej. Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 06.04.04, 13:23 No, no jaki dowcipny potencjalny sąsiad. Mnie to uspokaja Ciebie nie musi - możesz na przykład postarać się zmusić zarząd AGMETU żeby przysiągł na kolanach że uczciwie wybuduje mieszkania. I nie napisałam "jeżdżą wywrotki" tylko "pracują maszyny" które są własnością tejże firmy. Dla mnie jest to o tyle istotne bo znam przypadki przedłużania się budowy przez niesolidnych podwykonawców. A AGMET jest firmą solidną bo ja tylko z takimi współpracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 06.04.04, 13:26 No, no jakże dowcipny potencjalny sąsiad i jaki z przyrodą za pan brat. Mnie takie szczegóły uspokajają, Ciebie nie muszą. Poza tym nie napisałam "jeżdżą wywrotki" tylko "pracują maszyny" które są własnością tejże firmy. Wcale nie musicie mi wierzyć - ale to jest uczciwa firma. Ja tam kupuję mieszkanie właśnie dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 06.04.04, 13:49 Dobrze już dobrze, nie gniewaj się, to był żarcik. Chodzi mi generalnie o to, żeby podawać treściwe wiadomości np. "hipoteka zwolniona" albo "dzwonią do klientów na podpisywanie umów" albo "cena z m2 spadła". To, że jeżdzą betoniary z cementem o niczym wielkim nie świadczy. War Invest też jeździł i nawet jamy wykopał. Jak skończył, wiemy. Pzdr Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 06.04.04, 13:58 Toteż doceniłam dowcip. A jednak się z Tobą nie zgadzam, dla mnie oprócz podpisania korzystnej umowy ważne jest aby mój dom fizycznie powstał. A jaka jest sytuacja z księgą wieczystą to wszyscy wiemy i czekamy cierliwie. A ciągłe rozpamiętwanie czy jest czy może za chwilę będzie trąci "operą mydlaną"- będzie to podpiszesz umowę nie - to znajdziesz innego dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 06.04.04, 14:06 Taj jest. I tak trzymać. heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 213.134.128.* 06.04.04, 12:50 >Nie mam wieści na temat księgi wieczystej ale byłam wczoraj na budowie i jestem >zaskoczona postępem prac. O godzinie 18.30 jeszcze przyjechała pełna >betoniarka, z obserwacji wiem że często kończą prace ok.22. A i jeszcze jedno - >wszystkie maszyny pracujące na budowie mają naklejone logo AGMET, co oznacza że >nie są to podwykonawcy. A to jest ważne bo nie wzieli jeszcze grosza od nikogo >a już "wychodzą z ziemi". Ja na ten przykład wolałbym zobaczyć papier, że hipoteka jest nieobciążona, ale myślę, że wywrotki z naklejkami Agmet są też dobrą gwarancją bezpieczeństwa i deweloper okaże sie uczciwy ;-)) pzdr chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 06.04.04, 14:27 A ja bym wolał żebys podał jakąś treściwą informację. Aha. To co myslisz, też jest oczywiście bardzo ważne. Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 06.04.04, 14:48 Ty Heniek, żebym ja Ci borsuka na balkon nie wrzucił jak już zamieszkasz w Parku Leśnym. pzdr chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 06.04.04, 16:30 Na tym balkonie to będziesz Ty we własnej osobie? Mam prośbę: nie zryj mi gresu. pzdr heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 06.04.04, 17:03 Mam info - dziś mają dostać postanowienie z sądu o zdjęciu hipoteki z gruntu. Jaksię uprawonmocni - po świętach -mają przesłać umowę +załączniki + wszystkie pozwolenia+ KW i mamy tydzień na podpisanie umowy (która generalnie jest ok. Borsuka w niej nie ma, ani gresu na parterze.(może szkoda);( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 06.04.04, 17:08 I to jest bombowa wiadomość. Brawo JAnia. Pzdr Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 08.04.04, 12:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 08.04.04, 12:33 A ja z kolei się dowiedziałem że nie mają jeszcze zdjętej hipoteki z gruntu i nie wiadomo kiedy będą podpisywać umowy na I etap. Jadę tam dzisiaj, więc może dowiem sie więcej. Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.shownet.pl 09.04.04, 10:15 Witam, Bylem ostatnio na budowie i ogladalem postepy prac. Robota idzie faktycznie pelna para, ale jedna rzecz wydaje mi sie podejrzana - wykopy pod bydynkami sa bardzo plytkie i w ogole nie ma w nich miejsca na garaze podziemne. W projekcie parter budynkow ma byc na poziomie gruntu i nie ma fizycznie mozliwosci zeby pod spodem zmiescil sie garaz. Czyzby z tymi garazami to jakas lipa? Kizior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 09.04.04, 10:27 Kizior ma rację, tylko patrzeć jak powiedzą, ze garazy nie będzie gmina się nie zgodziła, albo jakąś inną lipę wymyślą. To samo z drogą wzdłuż lasu. Zapewniają że będzie tylko dla mieszkańców, ale pewnie w umowie tego nie dadzą wstawić. Jak ktoś wie coś więcej o drodze to dajcie znać, no iz garażami też. heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 09.04.04, 10:51 Mam pytanie - cy Twoje obserwacje są profesjonale, jednym słowem -czy znasz się na budownictwie, czy tylko na oko tak Ci się zdaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.shownet.pl 09.04.04, 11:05 Moje obserwacje wynikaja ze zdrowego rozsadku. Nie jestem budowlancem, ale jezeli widze jame o okreslonej glebokosci i widze jaki jest poziom gruntu, na ktorym wg wizualizacji ma byc parter budunku i zakladam minimalna wielkosc garazu na 250cm to widze, ze ni cholery to sie tam nie zmiesci. Jesli nie wierzysz to zapraszam na budowe i pokaz mi gdzie jest blad w moim rozumowaniu. No chyba, ze Agmet bedzie fedrowal te garaze juz po wybudowaniu budunkow - tak jak sie robi metro. A moje watpliwosci nie sa oderwane od rzeczywistosci, vide Dom Development, ktory obiecuje ludziom garaze, a potem sciemnia, ze sie gmina nie zgodzila i ze jednak garazy nie bedzie. Kizior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 09.04.04, 11:08 Ten Kizior to niezły Kizior. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 09.04.04, 11:08 Dzięki, to mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.shownet.pl 09.04.04, 11:14 No Brawo !!!!!!!! To jest merytoryczna odpowiedz na moje uwagi. Widze, ze konstruktywnie odnioslas sie do moich watpliwosci. Rozumiem ze jak napisze ze w mieszkaniu mam za nisko sufit albo blok ma 5 pieter zamiast 4 to tez nie bedziesz tego brala powaznie bo nie jestem mgr bud. ? Kizior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 09.04.04, 11:22 Wysokość sufitu z całą pewnością ocenisz bezbłędnie, nawet nie będąc inżynierem budownictwa. A jak będziesz podpisywał umowę z Agmetem to poproś aby Ci wyjaśnili dlaczego ta głębokość jest w tej chwili taka jaka jest i już będziesz mógł spać spokojnie. A swoją drogą ja bym takiej wątpliwości nie zostawiła bez odpowiedzi natychmiast dowiedziałabym się u źródła. PS Sprawdź gdzie jest poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 12:03 Wykopy pod garaże są niskie ale z wstepnych rozmów w Agmecie wynikało, że poziom terenu wokół i pomiędzy budynkami bedzie podniesiony około 1 metra do góry więc garaże powinny się zmieścić (podniesienie terenu jest widoczne na wizualizacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 09.04.04, 12:30 Dokładnie 80 cm - na tym terenie to standard ze względu na bardzo płytki pierwszy poziom wodonośny. Aby nam samochodziki nie podtopiło muszą podnieść cały teren osiedla. Wystarczy spojrzeć na niedalekie Brzeziny, gdzie im się omsknęło o parę cm i pomomo rowu melioracyjnego wzdłuż całego osiedla- woda czasem stoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 19:21 Ok. To teraz juz rozumiem czemu te wykopy są takie plytkie. To nawet fajnie, ze teren podniosa - w razie powodzi mieszkan nie zaleje ;-). Chociaz prawde mowiac te mieszkania na parterze to zupelna porazka. Sa na poziomie gruntu i kazdy z zewnatrz bedzie widział co sie dzieje w srodku. Szkoda, że nie podniesli parteru przynajmniej o pol metra. Ciekawe czy ludzie na parterze beda zakladac kraty w oknach? Kizior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 213.134.128.* 13.04.04, 11:00 Czy ktoś się orientuje czy jest w planach poszerzenie do 2 pasów w każdą stronę ul. Kondratowicza na odcinku od Św. Wincentego (koło urzędu gm Targówek) do Radzymińskiej ? Słyszałem, że ma być poszerzona Łodygowa, która jest przedłużeniem Kondratowicza (a właściwie Młodzieńczej) i tak się zacząłem zastanawiać, bo w tym wypadku tylko ten odcinek od Wincentego do Radzymińskiej będzie jednopasmowy. Pzdr chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 16.04.04, 13:02 14.04.2004 Są wydał postanowienie o zdjęciu hipoteki z gruntu pod Park Leśny. Umowy mają być podpisywane ok 1.05 - po uprawomocnieniu się postanowienia. Ceny mają być utrzymane!! Prawie cały II etap jest zarezerwowany. Mam zdjęcia z budowy ze świąt, ale tu nie mogę ich zamieścić. Dziś rozmawiałam z Dyr, Szyszkowskim i z tąd te rwewlacje. W poniedziałek spróbuję wydobyć od niego zaświadczenie z sądu. Czekam na oklaski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 213.134.128.* 16.04.04, 13:12 Mala poprawka - te informacje nie dotyczą budynku C, na który wciąż nie ma pozwolenia na budowę. Jak się dowiedziałem, realny termin podpisywania umów na mieszkania w budynku C to czerwiec. Z powodu braku pozwolenia, jakiekolwiek prace nad budynkiem C jeszcze w ogóle nie zostały rozpoczęte. pzdr chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.winterthur.com.pl 16.04.04, 16:40 Brawo, brawo, brawo ja jestem tylko ciekawa czy ktos z Was wie jak bedzie wykonczone mieszkanie. niestety nadal nie mam zalacznika co wydaje mi sie juz bardzo dziwne pozdrawiam, Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 22:00 Sprawdzcie dokładnie jakie jest natężenie hałasu na ul. Kondratowicza. Do poziomu dzisiejszego dadajcie 20 proc. /w takim tempie rocznie wzrasta tam ruch /. To powaznie obniża walor działki. Osiedle po drugiej stronie ulicy jest tego potwierdzeniem. Stąd żądajcie okien o wyższej dżwiękoszczelności. I druga sprawa. Ktos wspomniał o stosunkowo wysokim poziomie wód gruntowych na tej działce. Warto więc sprawdzic jak zaprojektowano odwodnienie. Starsi stazem mieszkańcy tej okolicy wiedza cos o wydzielajacych fetor studzienkach kanalizacyjnych w tej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 21.04.04, 08:39 Nie wiem, jak wy, ale ja mam załączniki do umowy, a także info od dyr. Szyszkowskiego o tym, że 3 dni temu dostali postanowienie sądu o zdjęciu hipoteki. Teraz 2 tyg na uprawomocnienie. Umowy mamy dostawać ok. 6-7 do opinii, a w terminie 7 dni podpisać. KW jest założone na całą działkę 17Ha, poszczególne działki mają zostać wydzielone w trakcie budowy. Dyr zapewnił, że do podpisu dostaniemy KW bez żadnych wpisów. Niech ktoś się wypowie co wynegocjował w umowie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.winterthur.com.pl 21.04.04, 09:06 Witam, tez dostalam zalaczniki, ale za to czekam na uwagi do mojej umowy. Drobne uwagi dotyczace np odbioru mieszkania za dnia czy tez ustanowienia pelnomocnictwa do odbioru na rzecz osoby trzeciej sa juz przyjete. Generalnie pozostale - o wiele wazniejsze - jeszcze Agmet sie nie wypowiedzial. Co sadzicie o pelnomocnictwach na rzecz Agmetu, ktore mamy udzielic na mocy umowy? Pozdrawiam, Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
p.m.a Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 21.04.04, 20:22 Gość portalu: JAnia napisał(a): > Nie wiem, jak wy, ale ja mam załączniki do umowy, Witam . Ciekawi mnie czy podobają Ci się ścianki działowe kartonowo-gipsowe w lokalach mieszkalnych ? Czy nie jest to przejawem oszczędności ? Napewno "cegiełka" lepiej by wygłuszała ewentualne okszyki szczęścia po udanym zakończeniu inwestycji. Agroman powoli zaczyna się uwiarygadniać. Wprowadził bankowy fundusz powierniczy i raty będą wpłacane na konto Agromana dopiero po spełniniu przez firmę swoich zobowiązań, np. przelew po uprawomocnieniu się pozwolenia na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 22:16 Ścianki działowe G-K to chyba standard i raczej wszyscy je stosują. A co do wiarygodności Agromana to chyba pomyliłes wątki (ten jest o Agmecie). chris Odpowiedz Link Zgłoś
p.m.a Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 22.04.04, 00:49 Gość portalu: chris napisał(a): > Ścianki działowe G-K to chyba standard i raczej wszyscy je stosują. Żartujesz !!! > A co do wiarygodności Agromana to chyba pomyliłes wątki (ten jest o Agmecie). > Jak powinieneś zauważyć nie było to zaadresowane do Ciebie tylko do konkretnej osoby. JAnia wie o co mi chodzi. Jak chcesz się zorientować to wejdź na wątek o Agromanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 22.04.04, 17:28 Ja niestety wypadłam z gry "Agroman" niejako automatycznie. Nie chcieli przedstawić mi wiarygodnych dokumentów, ani zmienić zapisów umowy w zakresie który mnie interesował,(po za tym te podwyższenie ceny!! taki doping mnie nie bierze), więc zrezygnowałam. Teraz pozostaje mi mieć nadzieję na realizację Agmetu (w co wierzę)i ewentualnie ślinić się na os. Lewandów za parę lat (jak powstanie) zm perspektywy drugiej strony T Toruńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.crowley.pl 28.04.04, 15:10 nic nie piszecie ostatnio, a chyba właśnie zapadają najważniejsze decyzje. czy ktoś pokazał umowę prawnikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stat Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.04.04, 16:50 Jak buduje Agmet ? Bardzo solidnie i w ogóle super. Kumpel który nadzorował prace konstrukcyjne w budynkach RSM Praga wykonywanych przez Agmet powiedział coś na ten temat.Beton do konstrukcji pochodził z najtańszych betoniarni - czasami półtora tygodnia nie wiązał ( półtora tygodnia można było go mieszać ) a czasami wiązał już w gruszce a po wylaniu nagrzewał się do ponad 50 stopni (parzył w ręce).Po prostu w betoniarni dawali składniki na oko - a jak pan Henio był "zmęczony" to o tym i owym zapomniał.Jaka będzie trwałość takiej konstrukcji ? A kierownictwo budowy nie reagowało.Była taka sytuacja, że strop jednej z kondygnacji popękał i całość konstrukcji opierała się na zbrojeniu - czyli strop do skucia ze względów bezpieczeństwa.Ale co tam - RSM Praga nie dociekało więc nie trzeba nadkładać roboty.Zresztą przezes RSM Praga to bardzo porządny człowiek i nie pazerny, bo wziął od Agmetu tylko 5 procent kontraktu a na rynku zwyczajowe jest 10 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.crowley.pl 29.04.04, 10:27 czy ktoś wśród Was podjął już ostateczną decyzję? czy Agmet jest elastyczny w negocjacjach? jeśli zaś chodzi o pana Henia, to chyba na każdej budowie się taki znajdzie. martwią mnie jeszcze ścianki g-k. czy np taki tv 30 cali podwieszony na wysięgniku ew takiej jakiejś pólce wiszącej na ścianie ma szanse się utrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
grekb Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 29.04.04, 11:51 Witam Serdecznie Jestem umówiony na spotkanie z AGMET'em w przyszłym tygodniu. Mam jeszcze szereg wątpliwości między innymi odnośnie umowy(lakoniczne informacje na temat użytych materiałów - mam tutaj na mysli okna,grzejniki, tynki) , dlatego prosze wszytkie osoby które sprawdzały ją u prwanika o podzielenie się swoimi uwagami ze mną - mój adres e-mail: grekb@wp.pl. Niepokoi mnie też odległość między budynkami - z informacji które otrzymywałem miało to być ok. 30m. Nie weryfikowałem tego dokładnie ale wydaje mi się że jest to mniejsza odległość. Proszę o inne uwagi które wam się nasuneły. Ponadto powielam pytanie odnośnie elastycznośći AGMETU przy podpisywaniu umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 195.136.98.* 29.04.04, 18:52 Witam odpisuje choc pewnie nie wniose wiele do sprawy. Ja nadal czekam na uwagi do moich uwag i nie wiem jeszcze na ile Agmet jest elastyczny. Tez chce sie z nimi umowic na odbior umowy w przyszlym tygodniu, ale najpierw musze dostac uwagi. Dopoki agmet sie nie wypowie ciezko mi stwierdzic na ile moi prawnicy mieli slusznosc i byli skuteczni. pozdrawiam, Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
grekb Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 04.05.04, 10:00 Czy możesz podzielić się swoimi uwagami?. Sądze że jak większa ilość osób zacznie przedstawiać te same argumenty to będzie łatwiej je przeforsować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 05.05.04, 15:45 Czy któś byłby łaskaw przesłać mi umowę z Agmetu? Pzdr Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
grekb Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 05.05.04, 16:50 Poproszę adres e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.05.04, 11:36 s.gil@crowley.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 06.05.04, 13:34 A dlaczego sam się nie pofatygujesz do Agmetu po umowę? Może dlatego że wcale Cię nie interesuje kupno mieszkania od nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 06.05.04, 14:14 Droga Agnieszko, Wspominałem we wcześniejszych postach, żeby nie zajmować niepotrzebnie miejsca na forum jeśli nie ma się czegoś ciekawego do powiedzenia lub przekazania. Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 06.05.04, 14:22 Drogi Heńku, To samo się tyczy Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker do P.m.a. i Nie tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 22:10 przeczytałem siebie... ;) i potwierdzam, mam po prostu doskonałego prawnika, który znajdzie niedoróbki w każdej umowie, slowo uczciwa ma szersze znaczenie niz ty to odebrałeś - chodziło mi o generalne, najistotniejsze z mojego pkt widzenia zapisy jak np. taki że mogę spóźnić sie z płatnością o trzy miesiące bez ryzyka rozwiązania przez agmet umowy z mojej winy (płacąc im przy tym odsetki ustawowe - norma w transakcjach handlowych)i równość w konsekwencjach w przypadku niedotrzymywania zobowiązań, gwarancja stałej ceny, żadnych indeksaji, okreslone terminy realizacji-bez zabezpieczania się np. niejasnymi złymi warunkami pogodowymi co czesto zdarza się w umowach, wprowadziłem zapis o nie ustanawianiu zastawu hipotecznego na rzecz banków i innych podmiotów z włączeniem dostawców usług obsługujących w przyszłości osiedle(bo zapis ten był nie jasny), nie doszukałem sie natomiast w tej umowie kombinatorstwa, kretactwa, jednostronności i złych intencji - jasno i klarownie- ty nawalisz to ponosisz konsekwencje ale i agmet je poniesie w przypadku winy po ich stronie (niby oczywiste ale to nie jest standardem na naszym rynku nieruchomości) zgadzam sie z tobą ze umowy których konsekwencje ludzie ponosić będą czasami całe życie powinny byc bez zastrzeżeń ale tak nie jest i sam pewnie o tym doskonale wiesz... cała masa pozostałych uwag miała mniejsze znaczenie a ich ewentualne konsekwencje będą dla mnie do zaakceptowania. nie podpisałbym tej umowy gdybym nie czuł się bezpiecznie i podejrzewał ze ktos chce mnie zrobic w balona ! a jak padną, to tak jak juz pisałem żadna umowa mi, nam i nikomu nie pomoże :( mam nadzieję że agroman dotrzyma słowa i wybuduje swoje osiedle bo bedzie to bardzo fajne i ciekawe miejsce do mieszkania, powodzenia a do "naszych" to - jest zapis i ciekaw jestem czy ktos go zmienil (bo ja odpuściłem) o wstrzymaniu budowy z powodu decyzji administracyjnych itp. – szeeeeeeeeeeeeeeroki temat ale po przemyśleniu i przy mojej tolerancji ryzyka do... powiedzmy zaakceptowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 11.05.04, 11:27 Hejka ! Co taka cisza na forum ? Czy ktoś już może podpisał umowę z Agmetem ? Jak tam cena m2 - czy taka jak obiecywali, czy też np. wzrost Vatu cos zmienił. A jak tam negocjacje, czy są jakieś pułapki w umowie? Pochwalcie się co udało się załatwić z dweloperem. pzdr chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.waw.cdp.pl 11.05.04, 11:55 Witam, Grekb, prześlesz mi tę umowę? Nie chcę od Agmetu, bo będą mnie cisnąć z podpisaniem, a rezerwację mam w budynku na który nie mają jeszcze pozwolenia (I etap, budynek C). Jak przeczytam to podzielę się na forum uwagami. P.S. W umowach jestem niezły. Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 12.05.04, 17:32 Uwaga na zapisy w umowie z bankiem § 7 pkt.1 Zapis o wspólnym złożeniu wniosku o wypowiedzeniu przez Zastrzegającego i Posiadacza Rachunku jest wysoce nie dogodny dla Zastrzegającego. W przypadku, gdy jedna ze stron (Zastrzegający) będzie chciała wycofać się z umowy, a Posiadacz Rachunku nie wyrazi złoży wniosku do Banku, nawet w przypadku nie wywiązywania się z przedmiotu umowy, Bank w myśl p.2 i 3. nadal przekaże środki zgromadzone na Rachunku na rzecz AGMETU. Z rozmowy przeprowadzonej w ING wynika,że ING nie będzie chciał zawierać różnych umów,więc jeśli teraz nie zmienimy tego punktu w umowie z Bankiem - to przepadło. W jedności siła - nie dajmy się zrobić - negocjujcie tak jak ja zmianę tego zapisu, dopuki ING nie podpisał umowy z AGMETEM!!! Sprawa jest bardzo pilna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 23:46 Witam Sąsiadów. Czy ktos już podpisał umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 13.05.04, 08:41 Czekam, na odzew !! Sprawa pilna!! Czy już nikomu nie zależy na właściwym zabezpieczeniu umowy???? Napiszcie jakie jest wasze zdanie co do tego feralnego zapisu!!(vide poprzednia moja wypowiedź) Odpowiedz Link Zgłoś
grekb Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 13.05.04, 16:24 Zgadzam się z Twoim tokiem myslenia i też będę za zmiana tego punktu oponował. Mnie niepokoją nastepujace elementy: - zbyt niska wysokość ostatniej raty, uważąm iż powinno to być 10% - uważam iż powinien być bardziej doprecyzowany zapis dotyczącego paragrafu 11 pkt 7 który brzmi - Za nieprzewidziane okoliczności rozumie się okoliczności określone jako tzw. siły wyższa lub akty prawne i decyzje organów sadowych lub organów administracji państwowej. Pod taki zapis można podciągnąć wszystko - brak zapisu w umowie że bez naszej pisemnej zgody AGMET nie będzie mógł wziąć kredytu pod hipotekę czy grunt. Prosze o komentarz do moich przemyśleń? Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 13.05.04, 17:13 Ja też jestem zainteresowany zakupem mieszkania w tym etapie. Rzeczywiście z tego co wiem to ze wszytskimi uwagami do umowy trzeba się śpieszyć bo jak przedłożą ją w banku to będzie mały kłopot. Podpisuje się pod wszytskimi uwagami moich przedmówców oraz przedstawiam swoje. Uważam iż w przedstawionych załącznikach do umowy jest za mało informacji na temat użytych materiałów. Renomowani develperzy podawają dokładne opisy materiałów a w szcególności ich producentów oraz ich typy i modele.Nie podobają mi się również ścianki działowe z karton gipsu. Jak nie będzie możliwości zmiany na ceramikę to ja rezygnuję. A tak ogólnie to AGMET na pierwszy rzut oka robi niezłe wrażenie, przynajmniej stara się takie robić. Zobaczymy czy będzie chciał dodać zapis który wspomniał mój przedmówca tzn. że bez naszej zgody na piśmie nie będzie mógł obciążyć hipotękę działki jakimś kredytem. Jeśli się nie zgodzż na taki zapis to pierwszy sygnał że coś kombinują. Wydaję mi się że powinniśmy zagęścić ruchy z tymi uwagami i w związku z tym proszę o dalsze uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.crowley.pl 14.05.04, 08:01 witam.my tu gadu gadu a nic konkretnego. Dziś będę rozmawiać z Agmetem. Podzielę się, ale Wy przecież też to robiliście i nikt nie opisał nic konkretnego. Moj prawnik zrobił klauzulę o tej hipotece gruntu. Jeśli ktoś chce to zobaczyć i dodać mądre uwagi, to proszę o kontakt. Tylko żadnego bla bla bla.Proszę też o załączenie sformułowanego zapisu o zastrzeżeniu rachunku bankowego. Zamiesćmy to razem, zamiast krzyczeć coś z tym zróbmy i będzie za póżno.Pozdrawiam. vikusia@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 18:37 Napiszcie proszę czy ktoś już poruszał w Agmecie kwestię, że bez naszej zgody na piśmie nie będzie mógł obciążyć hipotękę działki jakimś kredytem, i jaka była ich reakcja. Dla mnie osobiście to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondasowar Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 15.203.169.* 17.05.04, 14:46 Witam, rozmawialem z Agmetem , zapis o niemoznosci wziecia kreydtu pod hipoteke przez Agmet ma zostac umieszczony w umowie.Co wedlug was powinno znalesc sie jescze w umowie ? wiem ze niektórzy negocjuja z Agmetem nowe zapisy w umowie,jesli mozecie podpowiedzcie mi prosze. bONDASOWAR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 14.05.04, 16:30 > - uważam iż powinien być bardziej doprecyzowany zapis dotyczącego paragrafu 11 > pkt 7 który brzmi - Za nieprzewidziane okoliczności rozumie się okoliczności > określone jako tzw. siły wyższa lub akty prawne i decyzje organów sadowych lub > organów administracji państwowej. Pod taki zapis można podciągnąć wszystko- Przypominam, że decyzja organu sądowego, czy administracji państwowej, to także decyzja o postawieniu w stan upadłości. > - brak zapisu w umowie że bez naszej pisemnej zgody AGMET nie będzie mógł wziąć kredytu pod hipotekę czy grunt.- Też to chcę wprowadzić!! Jeśli chcą wziąć kredyt hipoteczny - to niech wydzielą odrębność gruntu - np. pod etapI- i wtedy niech biorą na resztę. Dołączam też finansowanie całego Osiedla (zamiast 10 - to 72 tys.) Co to oznacza ?? Przed wybudowaniem reszty Osiedla co właściwie mamy finansować?? Mam rozmowę z Agmetem - większość postaram się wyjaśnić. Problem z tą umową jest taki, że nie jest precyzyjna. Prawnicy, w razie czego są w stanie takie zapisy zawsze przeciągnąć na swoją stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agn Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 14.05.04, 21:37 ja też bardzo prosze o wzor umowy z firmą agmet! moj odres: bebe188@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 15.05.04, 11:42 Co to jest za zapis "cyt. ... Dołączam też finansowanie całego Osiedla (zamiast 10 - to 72 tys.)....". Gdzie on występuje i jak go interpretować. Ponaddto proszę o informacje jaki proponujecie materiał na ścianki działowe - karton gips jest dla mnie nie dopuszczalny. Mam informacje że okna mają być PCV w kolorze brązowym. Po pierwsze ten kolor mi tak średnio dopowiada a po drugie z tego co zdążyłem się zorientować to ludzie generalnie narzekają na ten kolor ponieważ on pod działaniem słońca potrafi w krótkim czasie przybrać przeróżnych odcieni a po drugie okna w tym kolorze pod działaniem promieni słonecznych szybciej się odkształcają. Cą sądzicie w sprawie okien - wydaję mi się że jest to sprawa bardzo ważna. Troszzeczkę mnie irytują odpowiedzi AGMETU odnośnie zadawanych przez mnie pytań o użyte materiały - najczęściej słyszę odpowieź że jeszce nie dokonali wyboru. Dizwi mnie takie podejście ponieważ z jednej strony robią wszytko - i to im się z powodzeniem udaje - żeby przekonać klientów że nie budują wirtualnego osiedla a z drugiej strony mają duże niedociągnięcia od strony zaprojektowania wykończenia tych mieszkań - ciągle mam na myśli bark szczegółowej wiedzy na temat typu, modelu, specyfikacji technicznej, produventa: drzwi wejściowych, okien, grzejników, tynków zewnętrznych. Robią wszystko żeby ludzie się zaczeli denerować myśląc w sposób, który podpowiedziała mi osoba całkowicie bezstrona - Odnoszę wrażenie że przyjeli zasadę - podpiszmy umowy a później będziemy się martwić jak najtaniej wybudować mieszkania. Proszę o uwagi czy podzielacie moje przemyślenia i propozycje swoich uwag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.crowley.pl 16.05.04, 21:01 Możliwe, że tak może być. Czy są osoby które podpisały już umowę?Czy też na razie możemy wspólnie powiedzieć, że umów nie będziemy podpisywać do momentu skonkretyzowania ich oferty.Moim zdaniem tak powinnismy zrobić gdyż jeśli nie mamy czegoś na piśmie to możemy dostać cokolwiek.Mnie np iteresuje jakie będę miała drzwi i okna. I absolutnie nie gips karton, którego nawet nie będą nam wygłuszać. Nie wiem także ,dlaczego do obliczenia pow. mieszkania proponują nam polską normę a nie ISO 99 co nie jest dla nas korzystne.I jeszcze coś: jeśli tych zmian nie wynegocjujemy razem, wtedy nie będą chcieli z nami rozmawiać pojedynczo. Tylko w grupie siła. NIE KUPUJMY KOTA W WORKU. Jeśli myślicie, że robią nam szczególną łaskę podając takie informacje, to przejdżcie się na osiedle na przeciwko, tam dostaniecie wszystkie wytyczne. CZy już się dopatrzyliście, że okna w sypialniach są tuż nad podłogą, a jedna( mniejsza część ) się nie otwiera ,bo jest a stałe- żeby było jase nie ma za nim balkonu ,a więc dziewczyny jak macie zamiar je myć?.Czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
michalswierk Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 17.05.04, 08:14 czy ktoś już podpisał umowę z AGMETEM? ja mam podpisać już w piątek. mam pytanie gdzie widnieje zapis " ... dołączam też finansowanie całego osiedla zamiast 10 to 72 tys...". co do materiałów to My i tak nie będziemy mieli na to wpływu. przecież Agmet nie zmusza nas do podpisania umowy to jest indywidualna decyzja. być może osiedla na przeciwko ma doskonałe wytyczne ale jakość = cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.05.04, 09:29 do michalswierk a jak z wpisem że agmet bez pisemnej zgody nie zaciągnie pożyczki pod zastaw hipoteki Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 17.05.04, 15:55 Chyba żąrtujesz, ja chcąc kupić coś nie będę miał wpływu na to co kupuje. Gdyby ktoś z AGMET'u postawił mi tak sprawę jak ty to zrobiłeś - przecież Agmet nie zmusza nas do podpisania umowy to jest indywidualna decyzja - to powiem Ci że ta osoba by była pierwszą do zwolnienia. Nie wyobrażąm sobbie takiego podejścia w dzisiejszych czasch a wynika to z dobro pojmowanej sztuki handlu jak i dobrego smaku. Może coś takiego gdzieś w zaścianki jest do pomyślenia ale nie w Warszawie. A tak naprawdę to w interesie Developera jest to żeby przedmiot oferty (użyte materiały, ich standardy oraz jakość) były jak najdokładniej sprzecyzwoane przed podpisaniem umowy. Bo wtedy klient wie co kupuje i nie ma jakiś nieuzasadnionych pretensji przy odbiorze, nie czuje się zaskakiwany. Te zaskoczenia bowiem tak naprawdę mogą mieć istotne znaczenie dla AGMET'u przy sprzedaży kolejnych etapów. Bo w przeciwieństwie do nas - zainteresowanych I Etapem oni będą mieli możliwość zasięgnięcia opini u kogoś. Przeglądając oferty Developerów zauważyłęm jedną zasadę im bardziej profesjonalne podejście i pewniejsza inwestycja tym dokladniejsza umowa. Ja uważąm że przypadek AGMET'u to jak najbardziej obrazuje - pomimo że jest to ich pierwsza budowa to starają się zapewnić jak największe bezpieczeństwo inwestycji i przynajmniej w moim przypadku uzupełniają informację o materjałacjc jakie mają zamiar użyć. Co mnie zaskoczyło to to że jak im coś sugeruje to podejmuja temat.Myślę że braki w specyfikacji użytych materiąłów należy zrzucić na małe doświadczenie. Reasumując jeśli spełnią pod tym względem nasze oczekiwania to wydaję mi się że nie będzie o co się burzyć. Sugerujesz również że osiedle, myślę że chodzi Ci o Zielone Zacisze może ma doskonalsze wytyczne ale ma zato wyższą cenę. A powiedz mi ile kosztuje d eveelopera przygotowanie założeń - nic bo nie wyobrażam sobie że przygotowując cenę mieszkań dla nas brał ją z sufitu a nie zakładał określonych kosztów - jęsli by tak było to już się bujmy co powstanie Zgodzę się z tobą że Zielone Zacisze ma wyższą cenę wyjściową ale po dokładnym przeanalizowaniu - co ja zrobiłem,to wynika iż jest to cena wstępna: - po pierwsz naprawdę sporo można wynegocjować -z AGMtem słyszałem że raczej nie ma negocjacji - po drugie zmiany architektoniczne w projektowaniu i wykonastwie sa wykonywane przez Developera szybko i bezpłatnie - w umowie z AGMET'em jest zapis że trzeba będzie płacić - w każdej klatce winda - w każdym mieszkaniu instalacja alarmow połaczona z - po drugie użyte okna - DREWNIANE - na zewnątrz osiedla o podwyższonej dźwiękoszczelności w standardzie - po drugie zmiany architektoniczne w projektowaniu i wykonastwie sa wykonywane przez Developera szybko i bezpłatnie - w umowie z AGMET'em jest zapis że trzeba będzie płacić - po trzecie - w budynkach są windy - u nas brak - po czwarte - zapewniają ładne wykończenie klatek schodowych - ściany z elementami glazury - w przypadku AGMET'u brak informacji - tynki zewnętrzne bardzo dobrej klasy - u nas brak informacji jakie Podsumowując: jak sobie zsumowałem upust który otrzmałem na Zielonym Zaciszu na początku negocjacji, koszt wind w przeliczeniu na jednego mieszkańca które tam są, założenie instalacji alarmowej która tam jest a tutaj tylko na parterze, wystrój klatek schodowych to ceny zaczynaja być porównywalne. Nie sądzę również żeby AGMET oszczędzał na jakości wykonanych prac. Wniosek jest jeden stanadard użytych materiąłów powinien być zbliżony u tych Dwóch firm. Zadaż pewnie pytanie to dla czego nie wybrałem Zielonego Zacisza - wytłumaczenie jest proste tutaj mam wyjściową niższą cenę a nie potrzebuję: windy, nie będę ponosił kosztów związanych ze zmianami projektowymi pomieszczeń, wybrany przez mnie lokal idealnie trafia w moje potrzebyy a na Zaciszu takiego nie miałem, AGMET stara sie naprawdę żebym uwieżył że ich inwestycja jest pewna - umieszcza stosowne zapisy w Umowie zabezpieczające moje interesy. Przed ostateczną decyzją wstrzymuje mnie już tylko informacja a w zasadzie jej brak na temat szczegółowej specyfikacji użytych materiałów. Na koniec jeszcze apropo ceny to jak ty byś się zachował oferując pierwszą swoją sprzedaż - pewnie też byś zaproponował atrakcyjne ceny żeby zareklamować się skutecznie. Argument pierwszej sprzedaży wydaje się być również na naszą korzyść odnośnie jakości - komentarz wyżej na temat standardu użytych materiałów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.05.04, 10:00 czyżby już wszyscy podpisali umowy i teraz czekaja na gotowe mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.zapora / 212.160.172.* 26.05.04, 12:09 Cześć, Interesuje mnie jak przedstawiają się ceny mieszkań I etapu tej inwestycji oraz sprawa umów. 1. Czy występują różnice w cenie ze względu na parter? 2. Czy różnią się ceną mieszkania w budynkach punktowych C i D? 3. Czy można negocjować cenę z Developerem? 4. Czy cena będzie stała bo nie widziałem chyba odpowiedzi w innych postach. 5. Czy podpisaliście już umowy? Bo widziałem dużo wątpliwości we wcześniejszych postach.? 6. Czy udało się Wam wynegocjować modyfikację niejasnych pktów umowy. Z góry dziękuję za odpowiedź. ps. widzę, ze straszna cisza nastała? Pozdr cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CADARKA Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:35 witam, z inf. których mi udzielono - cena wynosi 3100zł za parter i 3200zł za pwyższe kondygnacje w budynkach A B i o 100zł wyższa w budynkach C D. Ja niestety nie załapałam sie na pierwszy etap i przyjdzie mi zapłacic według wyższych stawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.zapora / 212.160.172.* 26.05.04, 12:39 Czy możesz uszczegółowić sformułowanie: "według wyższych stawek"?? I kiedy ma rozpocząć się realizacja II-go etapu? Pozdr cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CADARKA Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 13:28 200 zł drozej niż w etapie pierwszym kiedy się zacznie nie wiem dokładnie ale termin oddania to czerwiec 2005 r. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 27.05.04, 18:51 W pierwszym etapie są wolne mieszkania ala ściemniają żeby zwiększyć popyt. Co do cen drugiego etapu to chyba ściema, kto im da 200zł więcej jak tutaj nie ma chętnych. Poza tym ja osobiście będę się przyglądał jak budują pierwszy etap bo wiem od znajomej, która chciała kupić w pierwszym etapie, że nie za bardzo są przygotowani do tej budowy - budują a nie wiedza jakie będą drzwi, okna, jaka instalacja. Większość z ludzi jest nie zadowolona z materiału z którego są wykonane ścianki wewnętrzne - karton gips. Dopuszczają zmianę na inny materiał ale od kogoś słyszałem że chca jakąś lipę wstawić (wąskie scianki)i do do tego trzba płacić za ich wytynkowanie. Ponadto używają takich argumentów jak się nie podoba to inni sa na to miejsce. Zobaczymy jak im pójdzie ten pierwszy etap - co będą mówić osoby które juz kupiły tam mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.zapora / 212.160.172.* 28.05.04, 08:52 Zadzwoniłem do AGMET`u i nie udało mi się uzyskać fachowej informacji na temat wykończeniówki. Dodatkowo z cenami gość kombinował. Teraz jest taka, ale od czerwca będą podnosić ceny i nie chciał się umówić na spotkanie bo twierdził, że ma całe dnie zajęte. Jak zapytałem to kiedy powiedział, że na początku może na początku czerwca. Coś kombinują. Czyli popieram zdanie przedmówcy. Poczekamy zobaczymy co AGMET jest wart. Po pierwszym etapie powinno się to wyjaśnić. Pozdr cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shrek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 19:18 Jezeli jest tak jak piszesz to z chęcią zapłacę ci prowizję za załatwienie mieszkania w pierwszym etapie. Co do ceny to chyba nie orientujesz się zbytnio na rynku ile kosztuje metr mieszkania /co powiesz o cenie na Zielonym Zaciszu gdzie budowany jest teraz etap w którym powstanie 300 mieszkań - o Zgrozo,to chyba jakaś naprodukcja. Chyba do końca mych dni poznawałabym sąsiadów z tego etapu i poprzednich /trzy bloki wszystkiego razem/. A Twoje przyglądanie się budowie etapu pierwszego na nic się nie zda,gdyż inwestorzy mogą nie dokończyć budowy na każdym etapie - niekoniecznie pierwzszym. A może wybudują pierwszy /na podpuchę/, zaczną drugi i uciekną właśnie z twoimi pieniędzmi? Któż to wie? A co do materiałów myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla niektórych byłoby wybudowanie własnego domku, na własnej działce, wówczas można zastosować materiały i rozwiązania techniczne jakie dusz zapragnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondasowar Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.chello.pl 01.06.04, 06:17 brawo Shrek, nic dodac nic ujac, Bondasowar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.zapora / 212.160.172.* 01.06.04, 08:28 Witam, Jeżeli chodzi o prowizję to trzymam za słowo:) Co do ceny to przytaczasz najdroższą inwestycję na Targówku! Rozejrzyj się dookoła własnej osi, a nie tylko na wprost. Zielone Zacisze fajne blokowisko za kupę kasy. Jeżeli chodzi o niedokończenia inwestycji w każdym momencie. Zgadzam się z Tobą. Podsumowując: Chciałem tylko konkretnie dowiedzieć się o cenę i umówić na spotkanie. Z AGMETEM mi się to nie udało:( Szkoda bo nie będę mieszkał na "starych śmieciach". Co do materiałów to wybacz, ale nie zamierzam mieszkać w "domku z kart". Pozdr cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 12:09 witam, kupiłem mieszkanie w pierwszym etapie i uważam iż była to świetna decyzja. Cena jaka teraz jest każdy widzi 3400-3500 i każdą wynegocjowaną stówkę w dół należy traktować jako dobry interes bo będzie to stówka ponizej wartości rynkowej a że wartość to rzecz subiektywna, niech każdy sam ocenia czy to dużo czy mało. nie porównuję też z innymi inwestycjami bo nie mam wszystkich potrzebnych danych aby je porównywać ale wiem jedno cena nie bierze się z sufitu tylko z kombinacji podaży i popytu a ludzie nie zapłacą jeśli będą uważać że ktoś ich próbuje obedrzeć ze skóry... moje doświadczenia z Agmetem: zapłaciłem dobrą cenę ;) wynegocjowałem zmianę paru pkt. umowy wynegocjowałem małą zmianę terminów płatności jest rachunek powierniczy z papierów wynika jasno - działka wolna jest od zastawów hipotecznych a moj lokal był "zadaszony" zanim wpłacilem jakiekolwiek pieniądze, ścianki działowe mozna za niedużą opłatą wymienić na ceglane co mam zamiar uczynić, pomagają przy przeprojektowywaniu mieszkania bez dodatkowych opłat, w cenie mam komórkę, balkon, dokładnie widziałem materiały z których budują i po konsultacjach ze znajomym nadzorcą budowlanym jestem całkowicie spokojny. "Prowadząca" mnie pani Ania Gawęda jest najbardziej kompetentną i życzliwa osobą z jaką się spotkałem podczas kontaktów z różnymi developerami. Mam natomiast te same obawy co Wy, a jak upadną... nie widziałem bilansu i innych dok. finansowych więc nie wiem jaka jest ich syt. finansowa jaki mają majątek, jakie i pod co kredyty,że nie wspomnę o kapitale własnym (śmiech na sali), nie podoba mi się brak dokładnych inf. na temat materiałów wykończeniowych, kosztów garaży i innych, ale mam wrażenie że będzie ok. bo jak cos spieprzą to bedą mieli kłopoty ze sprzedażą kolejnych etapów. konkludując - jak dwie strony mają dobrą wolę i czyste intencje to im żadna um0wa nie jest potrzebna a jak chcą nas orżnąć to najkorzystniejsza umowa nam nie pomoże, możemy jedynie obserwować na bieżąco a w razie czego odszukać prezesów na Kajmanach, importować do Wawy i zamurować w niedokończonym lokalu z opcją wyjścia za „małą opłatą”, przypalając przez dziury w podłodze dla dodatkowej satysfakcji... ;) ponosimy ryzyko ale otrzymujemy za to pewną premię w postaci atrakcyjnych cen mieszkań które jak staną będą warte sporo więcej :) osobiście jestem dobrej myśli pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 12:12 radzę przyjrzeć się całej inwestycji agmetu od samego początku. Ile kłamstw słyszeliście już??? prawdę mówiąc miałem podpisać umowę ale: 1. nie chcą się zobowiązać do zapisu o niezastawialności dzialki pod 1 etap. Pozostawiam bez komentarza. Agmet + możliwość zaciągania kredytow = wasza ruina 2. sa takie niedorobki w umowie, ze nie rozumiem, dlaczego jej autor (musi być nią dyrektorek-umowa wyglada jak zlepek różnych umów) jeszcze nie siedzi za jej podpisywanie. Sprzedaje coś, czego nie ma i twierdzi że jest, np. informacja o zawarciu umowy o rachunku powierniczym. Nie ma jeszcze tej umowy, a podpisali klikadziesiat umow z klientami. Co więcej, w piątek zasugerowali, że już od jakiegoś czasu one funkcjonują. 3. bank slaski nie potwierdza w zaden sposób, że weryfikowali wiarygodność dewelopera, mowia tylko: jesteśmy pośrednikiem, placimy wyłącznie za wykonane prace budowlane. Jest 25%wykonania - przelewwamy określoną kwotą. Facet z banku nawet sugerował zawarcie aktem notarialnym zastrzeżenia daty, co utrudni robotę komornikowi! Coś to mówi o podejściu banku do dewelopera, nie? A przeciez inwestycja to nie tylko stawianie ścian. To zrobi każdy murarz. Brak doświadczenia i wiedzy może ja wywrócić poprzez nieumiejętne zaplanowanie harmonogramu, kiepski szkic finansowania, brak zabezpieczenia w sytuacji utraty płynności (np. sprzedaż leży). Jednak dyrektorek b. chętnie posługuje się takim tekstem: bank nas sprawdził, jesteśmy więc wiarygodni. Gówno prawda. sami sprawdzcie w śląskim. 4. ich brak jakiegokolwiek doświadczenia wyłazi na każdym kroku, nawet w zakresie obsługi klienta. przyparli klientów do muru: podpisujcie, bo zwiekszymy wam cene (nawet handlarz marchewka już wie, ze to jest chwyt na bardzo zdesperowanych klientów i nie ma zastosowania w transakcjach rzędu kilkuset tys). Ale skąd ma o tym wiedzieć dyrektorek firmy murarskiej. Panie dyrektorku. Czas się douczyć. 5. ich dyrektorek jest osobą nie przyjmującą żadnych, popartych paragrafami i wiedzą mądrych ludzi racji. Recenzję umowy wykonał znajomy prawnik. Wszystkie uwagi zostały odrzucone oprócz...zmian do błędów ort i literowek :))) Ponadto złapalem go na klamstwie kilkukrotnie (zobowiazania w kw jeszcze z czasow war inwestu zostaly zalatwione blisko 1 mc po akcji "radosnego informowania ludzi że wszystko) z powodu jego zadufania wielu ludzi straci pieniadze. jego jedynym argumentem jest: roznimy sie co do interpretacji. balbym sie powierzyc mu 5 zlotych Podsumowanie: brak jakiegokolwiek doświadczenia, brak rozumnej kadry, brak silnego zaplecza finansowego, brak dobrej woli i poszanowania klienta. Efekt: pierwszy etap sprzedany jeszcze na fali boomu z przelomu ubiegłego i tego roku. II etap być może też. Kolejne będą realizowane z zaciągniętych pod waszą działkę kredytów. Etap czwarty rozpieprzy wszystko. Uwaga: syndyk najpierw reguluje dlugi instytucjonalne!!!!!!!!!!! Gówno go obchodzą wierzytelności takich jak wy. Na tej dzialce zresztą jak wiecie było to już przećwiczone. Ludzie : uważajcie! spójrzcie na agromana czy zielone zacisze. cena taka sama, a jaka różnica w standardzie wykończenia. Rozumiem ze mozna się wręcz zakochać w tym miejscu, co zrobiła moja żona (lasek, osiedle domkow naprzeciwko), jednak może was to kosztować gruby pieniądz. Niektórych splacanie kredytu przez pol życia. Poza tym jak zareagujecie, gdy uslyszycie od dyrektorka w styczniu: umowa umową, ale jak nie dopłacicie po trzy stówy z metra to inwestycja padnie. my stracimy, i wy stracicie. lepiej płaćcie. Przysięgam: znam już to od wewnątrz. Tak samo wyglądaly inwestycje TBS Mazowsze, Wilbura czy Jacka i Agatki na Czerskiej. Brak doświadczenia, a w poźniejszym etapie próba ratowania skóry kosztem klientów są typowe dla panow w stylu Agmetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 12:51 nie miałem żadnych problemów z wprowadzeniem do umowy zapisu o nieustanawianiu zastawu hipotecznego na działce pod pierwszym etapem + kilka innych istotnych zmian, obsługa jak juz pisałm wpełni satysfakcjonująca, przeprojektuja bez dopłat może byliśmy w innej firmie... ? ;) widzę natomiast to o czym wspominałeś, brak konkretów dot. wykonczenia , umowa - uczciwa ale moj prawnik wyprodukował 2 str. podaniówki , uwag, porawek i sugestii merytorycznych i technicznych to co najistotniejsze zmieniłem, nie wszystko dobrze rozplanowali w czasie i stąd wrazenie pewnego bałaganu, którego przy tej skali inwestycjach nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 13:02 co do Agromana bo z tamtąd się przenioslem, to mam jak najgorsze doświadczenia- nie jestem typem pieniacza ale tam niewytrzymałem, moj "romans" z Agromanem byłby doskonałym materiałem na scenariusz do filmu Stanisława Barei. podniesli cenę, straszyli kolejnymi, przesuwali terminy oddania i wiele wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
p.m.a Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 02.06.04, 19:47 Gość portalu: poker napisał(a): nie miałem żadnych problemów z wprowadzeniem do umowy zapisu o nieustanawianiu zastawu hipotecznego na działce pod pierwszym etapem + kilka innych istotnych zmian, obsługa jak juz pisałm wpełni satysfakcjonująca, przeprojektuja bez dopłat może byliśmy w innej firmie... ? ;) widzę natomiast to o czym wspominałeś, brak konkretów dot. wykonczenia , umowa - uczciwa ale moj prawnik wyprodukował 2 str. podaniówki , uwag, porawek i sugestii merytorycznych i technicznych to co najistotniejsze zmieniłem, nie wszystko dobrze rozplanowali w czasie i stąd wrazenie pewnego bałaganu, którego przy tej skali inwestycjach nie powinno być. > co do Agromana bo z tamtąd się przenioslem, to mam jak najgorsze doświadczenia- > > nie jestem typem pieniacza ale tam niewytrzymałem, moj "romans" z Agromanem > byłby doskonałym materiałem na scenariusz do filmu Stanisława Barei. podniesli > cenę, straszyli kolejnymi, przesuwali terminy oddania i wiele wiele innych... Ciekawe jest to co wypisujesz: umowa uczciwa - Twój prawnik i dwie strony podaniówki, bałagan, itp. Przeczytaj siebie. Nie ma co ukrywać, iż kupiłem mieszkanie w Agromanie. Również straciłem kupę nerwów zanim podpisałem z nimi umowę (teraz także jestem zdenerwowany). Wszystko to jest powodowane ryzykiem, ale z ograniczonym ryzykiem trzeba zapłacić więcej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Moja historia z AGMET`em IP: *.zapora / 212.160.172.* 01.06.04, 15:21 Cześć, Pozwolę sobie zamieszać smoły w tym kotle i napiszę moje przeżycia i doznania, jeżeli chodzi o firmę AGMET a dokładniej z Panem DYREKTOREM Sz. Bez urazy Panie DYREKTORZE. W mojej głowie urodził się pomysł, żeby jednak zrezygnować z mieszkania budowanego przez "wspaniałego" developera. Nie podam nazwy, ponieważ boję się, ze zareklamuję jeszcze tych patałachów(choć lokalizacja wymażona) i kogoś z czytających przyprawię kiedyś o zawał, nerwicę lub inne podobne. Więc zdecydowałem się zrezygnować i wybrałem AGMET. Zadzwoniłem do Pana DYREKTORA. Zapytałem o cenę. Padła odpowiedź w tej chwili jest tyle i, że od czerwca cena wynosić będzie....PLN. OK. Powiedziałem, że jestem zdecydowany podpisać umowę jeszcze w maju. Umówiłem się na spotkanie. Spotkaliśmy się i otrzymałem ofertę mieszkań, jaka była dostępna. Następnego dnia zadzwoniłem, że jestem zainteresowany konkretnym lokalem. Dostałem papier do wypełnienia. Wypełniłem. Wysłałem i czekam. 1 dzień brak odzewu. Dzwonię. Do końca dnia otrzymam odpowiedź. Brak kontaktu ze strony AGMETU. 2 dzień. Brak odzewu. Dzwonię. Do końca dnia mam otrzymać odpowiedź. Brak kontaktu. 3 dzień to samo. Chyba 4 dnia dzwoni DYREKTOR Sz. i mówi, że cena uległa zmianie, ale dla mnie mają specjalną ofertę o 100PLN niższą na metrze!!! Co zapieniłem się. Co innego mówi na początku, co innego teraz. Zadzwoniłem do Prezesa. Chyba mam pecha, bo Prezes nie załatwia takich spraw, sprzedaż leży w rękach DYREKTORA Sz. No to kibel. Nie dawałem jednak za wygraną. Prezes tak się chyba zmęczył rozmową ze mną, że powiedział w końcu abym podał mu informacje, który lokal mnie interesuje, czy jest wolny itd. Podałem. Miał się zająć moją sprawą. Miałem zadzwonić do niego za 20 minut. Zadzwoniłem, ale niestety już miał spotkanie. No to trudno. Dzwonię do DYREKTORA Sz. i pytam czy rozmawiał z Prezesem, ale ten nie rozmawiał i może jutro. OK. Dzwonię z samego rana do Sz. pytam czy rozmawiał z Prezesem. Nie rozmawiał, bo mieli jakieś straszne wydarzenie w firmie wczoraj????(może ktoś wie, o co chodziło?). OK. Otrzymałem oczywiście kolejny raz info, że do końca dnia. Niestety nie zadzwonił do 16:30. No to dzwonię do DYREKTORA. Powiedział mi, że pamięta moją sprawę i postara się jutro ze mną skontaktować.Noco mam zrobić czekam dalej, kolejny dzień. Nie wiem, który to już był dzień, ale zacząłem rozważań inne oferty na rynku. Coś tam znalazłem 5 minut od AGMETU. Cena nieporównywalnie korzystniejsza, ale nie rezygnuję z AGMETU. Dzwonię dzisiaj. Zapomniałem, że w międzyczasie poprosił mnie DYREKTOR o przysłanie swojej oferty zakupu lokalu. NO to ja bach WORD`a w obroty i nasmarowałem. Wysłałem i do dnia dzisiejszego czekam. Zadzwoniłem dzisiaj i pytam czy już coś wiadomo w mojej sprawie. Oczywiście nie wiadomo nic i otrzymałem kolejne zapewnienie, ze dowiem się dzisiaj pod koniec dnia. Niestety wraz z pytaniem powiedziałem, ze jak nie zadzwoni to rezygnuję....na razie brak odzewu, ale jestem dobrej myśli. Tak właśnie wyglądała moja przygoda. Byłem od początku ignorowany, zwodzony. Dlatego nie mogę mieć dobrego zdania o firmie. Do tego dochodzą jeszcze inne szczegóły, ale to pikuś w porównaniu z powyższym. Jak można zaufać takiej firmie? Ech szkoda gadać. Gratuluję jednak szczęśliwcom, którzy będą mieszkać na tym osiedlu, w fajnej lokalizacji. Ja w najgorszym wypadku będę mieszkał 5 minut od Was w mieszkaniu o 15 metrów większym pomimo tej samej ceny całości mieszkania. Ps. Przepraszam z góry jeżeli zmęczyłem tym tekstem. ps. 2 nadal oczywiście jeszcze czekam na dzisiejszy telefon od Pana DYREKTORA Sz. Pozdr cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.waw.cdp.pl 01.06.04, 17:02 Zdradź co to za lokalizacja 5 minut od Agmetu. Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.zapora / 212.160.172.* 02.06.04, 10:45 Wybacz, że nie podam jeszcze oficjalnie gdzie ta inwestycja jest, ale jeszcze nie podpisałem umowy. Podaj maila to na piszę na priv. Pozdr cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.waw.cdp.pl 03.06.04, 09:32 Dla Cartmana s.gil@crowley.pl Czekam na info i dzięki Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.itpp.pl 01.06.04, 18:06 Cartman - jestem z toba Od kwietnia czekam na czesc uwag do mojej umowy. Jestem jedna z pierwszych osob, ktore zarezerwowaly mieszkanie. dzwonilam wiele razy i pytalam sie co z moja umowa. 20 maja poszlam na spotkanie z p. dyrektorem. Wierzcie mi - wolalabym zeby na temat uwag do umowy wypowiadal sie prawnik, a nie czlowiek sprawiajacy od razu wrazenie, ze przekleja paragrafy. Po miesiacu proszenia o uwagi do pierwszej wersji umowy p. dyrektor na spotkaniu byl mocno zaskoczony ze mam jakas stara wersje. Kilka rzeczy udalo mi sie przepchnac, ale niestety nie najwazniejsze. Nie wiem jeszcze czy podejme ryzyko tej inwestycji, ale nie lubie jak mnie ktos robi "w balona" i przez tydzien mimo kolejnych telefonow nie przesyla poprawionej umowy. I jeszcze dodaje ze cena od czerwca wzrosnie do 3500 za m2. Czekam cierpliwie do jutra na umowe i znowu zadzwonie, ale nie bede juz przyjemna. Taka dwulicowosc (co innego na spotkaniu a co innego w praktyce) nie stawia tej firmy w dobrym swietle. A juz powalajacy byl tekst dyrektora, ze przy drugim etapie to zmieni wielkosc odsetek bo te moga zabic. Ale i tak najwazniejszy jest szalony termin, ktory sobie narzucili - i wybaczcie, ale wydaje mi sie ze nie bedzie on dotrzymany. Pozdrawiam wszystkich czekajacych, watpiacych i majacych nadzieje. widze ze wiele osob tez nie daje za wygrana z powodu lokalizacji. Fakt jest super, ale czy warto ryzykowac. Pozdrawiam, Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.zapora / 212.160.172.* 02.06.04, 11:05 Ewcia dzięki za wsparcie:) Dodatkowe info. Z AGMET`em próbowałem również kontaktować się mailowo. Niestety do dnia dzisiajszego nikt mi nie odpowiedział tą drogą komunikacji. Tak jak pisałem wczoraj otrzymałem kolejną informację od Pana Dyrektora, że do końca dnia się ze mną skontaktuje i powie mi co cytuję "z tym problemem zrobić". I jak myślicie skontaktował się?. Wiem, ze człowiek to ciekawska i niecierpliwa bestia dlatego odpowiem. NIE skontaktował się i rozumiem, że ma "problem" rozwiązany. Jeżeli chodzi o termin realizacji. Jeżeli tak będą postępować z potencjalnymi klientami to na 100% do stycznia się nie wyrobią! Jeżeli chodzi o firmę, która wybuduje dla mnie mieszkanko(pisałem co nieco wczoraj) to do dzisiaj miałem zarezerwowane mieszkanie.OK Firma odpowiedzaiła na moje wątpliwości drogą elektroniczną. Nie musiałem jeździć, prosić się, itp. Od razu dostałem projekt umowy, prawomocne pozwolenie na budowę, i resztę papierologi. Tego dnia, w którym tam byłem od razu założyłem kask na głowę i poszedłem pochodzić po mieszakniu(fajne uczucie:)) z przemiłą Panią Architekt. Dzisiaj ustaliliśmy wstępnie warunki. W sobotę jestem umówiony na spotkanie z super gościem, który dzwonił dzisiaj rano. Dodatkowo dzwoniła do mnie Pani architekt, qrde co jest? Zdarzają się jeszcze takjie firmy? SZOK. Fakt, nie będzie to lokalizacja idealna taka jak AGMET`u, ale nie najgorsza. Mieszkanie też nie będzie na 2 piętrze tylko na parterze, ale za to za cenę 2 pokoi w AGMECIE będę miał 3 pokoje w (podam nazwę jak formalnie załetwię sprawę). Pozdrawiam wszystkich cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robertq Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 02.06.04, 16:41 Szanuję poglądy moich przedmówców i podzielam ich obawy gdyz każdy tak na prawdę ryzykuje obecne i przyszłe oszczędności. Ale prawde powiedziawszy zadzwoniłem do Agmetu i bez problemu tego samego dnia Pani Ania umówiła mnie na spotkanie z Dyrektorem "SZ" który poświęcił mi godzinę. Dali mi wszystkie dokumenty o które poprosiłem (z wyjątkiem bilansu za 2003 rok). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.zapora / 212.160.172.* 02.06.04, 16:54 Absolutnie nie kwesjonuję innych wypowiedzi. Chciałem tylko opisać jak to wyglądało ze mną. Do mnie dołączyła Ewcia a więc nie jestem wyjątkiem. Przeczytałem cały wątek o AGMECie i wiem, że załatwianie spraw nie wyglądało tak różowo od początku. Podsumowując chyba mam pecha. Może trafiłem na cięższe dni Pana Dyrektora Sz. Szkoda. ps. być może trzeba było dzwonić do Pani Ani a nie od razu do Pana Sz. Reasumując: Liczę, że i Wam sie uda i mnie również a na koniec będziemy się spotykać kiedyś w Lasku Bródnowskim np. na rowerach::)) Pozdr cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poker DO P.M.A. I NIE TYLKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 22:12 -------------------------------------------------------------------------------- przeczytałem siebie... ;) i potwierdzam, mam po prostu doskonałego prawnika, który znajdzie niedoróbki w każdej umowie, slowo uczciwa ma szersze znaczenie niz ty to odebrałeś - chodziło mi o generalne, najistotniejsze z mojego pkt widzenia zapisy jak np. taki że mogę spóźnić sie z płatnością o trzy miesiące bez ryzyka rozwiązania przez agmet umowy z mojej winy (płacąc im przy tym odsetki ustawowe - norma w transakcjach handlowych)i równość w konsekwencjach w przypadku niedotrzymywania zobowiązań, gwarancja stałej ceny, żadnych indeksaji, okreslone terminy realizacji-bez zabezpieczania się np. niejasnymi złymi warunkami pogodowymi co czesto zdarza się w umowach, wprowadziłem zapis o nie ustanawianiu zastawu hipotecznego na rzecz banków i innych podmiotów z włączeniem dostawców usług obsługujących w przyszłości osiedle(bo zapis ten był nie jasny), nie doszukałem sie natomiast w tej umowie kombinatorstwa, kretactwa, jednostronności i złych intencji - jasno i klarownie- ty nawalisz to ponosisz konsekwencje ale i agmet je poniesie w przypadku winy po ich stronie (niby oczywiste ale to nie jest standardem na naszym rynku nieruchomości) zgadzam sie z tobą ze umowy których konsekwencje ludzie ponosić będą czasami całe życie powinny byc bez zastrzeżeń ale tak nie jest i sam pewnie o tym doskonale wiesz... cała masa pozostałych uwag miała mniejsze znaczenie a ich ewentualne konsekwencje będą dla mnie do zaakceptowania. nie podpisałbym tej umowy gdybym nie czuł się bezpiecznie i podejrzewał ze ktos chce mnie zrobic w balona ! a jak padną, to tak jak juz pisałem żadna umowa mi, nam i nikomu nie pomoże :( mam nadzieję że agroman dotrzyma słowa i wybuduje swoje osiedle bo bedzie to bardzo fajne i ciekawe miejsce do mieszkania, powodzenia a do "naszych" to - jest zapis i ciekaw jestem czy ktos go zmienil (bo ja odpuściłem) o wstrzymaniu budowy z powodu decyzji administracyjnych itp. – szeeeeeeeeeeeeeeroki temat ale po przemyśleniu i przy mojej tolerancji ryzyka do... powiedzmy zaakceptowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Finał mojej historii z AGMET`em IP: *.zapora / 212.160.172.* 03.06.04, 10:05 Witam ponownie, Po długi czasie zwodzenie, obiecywania, po moich ruchach w tym kierunku, interwencjach, proszeniu! otrzymałem ofertę i niestety(dla mnie) nie będziemy sąsiadami. Oferta przesłana od Pana Sz. jest dla mnie nie do zaakceptowania(a na początku miało być inaczej-taniej). Wydaje mi się, że podejście do mojej osoby było dleikatnie mówiąc nieprofesjonalne. AGMET chcąc wyrobić sobie markę na rynku jako niezależny developer postępuje bardzo nierozsądnie. W dobie konkurencji na rynku należy dbać, zabiegać, a przede wszystkim nie ignorować klienta bo się można na rynku nie utrzymać. Sprawa z AGMETEM kojarzy mi się z filmem Alternatywy 4. Wchodzi gość do prezesa spółdzielni i prosi! o przydział na mieszaknie, a ten go zwodzi, oszukuje, obiecuje a na koniec i tak ten biedny klient dostanie kopa w tyłek. KOMUNA. Totalna komuna. Panie Dyrektorze te czasy już minęły. W związku z tym , że w AGMECie na 100% czytają to forum oficjalnie przepraszam za moją wypowiedź, ale chyba mogę czuć się zdegustowany. Więcej już nie będę pisał o tej sprawie, ale oczywiście będę śledził postęp inwestycji Park Leśny oraz wasze ewentualne problemy. Pozdr cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:16 Czy moge poprosic o namiar na firme w ktorej chcesz zakupic mieszkanko? . Tez mam niemile doswiadczenie z Ag.. i poszukiuje czegos w okolicy. Pozdrawiam Moj namiar :smoniq2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.waw.cdp.pl 03.06.04, 09:37 Rzeczywiście szok, ale ja tylko raz wysłałem maila i ..........otrzymałem odpowiedź , niestety słabą bo napisali, ze nic nie wiedzą w mojej sprawie. czasami ktos czyta maile, miałem więcej szczęścia. Pozdrawiam Heniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 13.07.04, 15:13 do: cartman, przeczytałam Twoją wypowiedź, jeśli jest to możliwe to proszę o namiary firmy którą znalazłeś zamiast Agmet, też poszukuję solidnej firmy, która ma konkurencyjne ceny za mieszkania. Z góry dziękuję pozdrawiam, E.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dottie Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.polkomtel.com.pl 22.07.04, 15:41 DZIŚ W GW - STOŁECZNA STR 20, jest zawiadomienie Prezydenta m.st Warszawy że na wniosek Agmet sp. z o.o. została wydana decyzja o ustaleniu lokalizacji celu publicznego dla inwestycji polegającej na budowie sieci cieplnej.... zainteresowani mogą się zapoznać z treścią wnikliwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dottie Re: Moja historia z AGMET`em IP: *.polkomtel.com.pl 22.07.04, 15:43 to samo dotyczy sieci wodociągowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: Moja historia z AGMET`em IP: 212.160.138.* 28.07.04, 14:40 Dokładnie jest 1 decyzja, a wnioski o wszczczęcie postępowania. Odsyłam na stronę osiedla!! Odpowiedz Link Zgłoś
barb50 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 03.06.04, 10:56 Moi Drodzy. Wszystko zależy od ludzi czyli od nas. W Agmecie też pracują ludzie i podobnie jak my mają lepsze i gorsze dni. Ja brałam udział w kilku rozmowach z P. SZ i P. Anią i zawsze były to u tych Państwa dobre dni, szcególnie Pani Ania jest osobą tak sympatyczną, że trudno byłoby znależć u niej nawet odrobinę braku kultury. Uważam, że to co napisał cartman jest bardzo niegrzeczne w stosunku do pracowników Agmetu. Cartman nie grzeszy uprzejmością ani kulturą. Domyślam się, że rozmowy z nim nie należą do przyjemnych. nie chciałabym mieć takiego sąsiada. Podpisałam umowę z Agmetem, być może ryzykuję, byłaby to dla mnie bardzo bolesne rozczarowanie ale postanowiłam obdarzyć Agmet zaufaniem. życzę sobie i moim przyszłym sąsiadom a szcególnie Agmetowi wszystkiego najlepszego i aby nasze mieszkania wybudowane przez Agmet były wzorem dla innych developerów. Powodzenie-Barb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.zapora / 212.160.172.* 03.06.04, 11:33 Droga barb50, Nie było moją intencją krytykować firmy AGMET. Chciałem jedynie zaprezentować stanowisko jednego z pracowników(nie Pani Ani!) w stosunku do mojej osoby. Pan ten powinien w moim przekonaniu być wizytówką firmy! Dodam, że przez ten cały czas co dzień byłem na budowie i podziwiałem AGMET jak budują i układałem sobie pewne plany w głowie..... Nie wydaje mi się, abym opisał mój przypadek w sposób niegrzeczny czy niekulturalny. Widziałem osobiście wiele przypadkuów antykultury na tym forum. Nie jestem typem kłutnika, ale o swoje muszę walczyć zwłaszcza, gdy mówi się jedno a robi co innego oraz gdy mówi się A należy powiedzieć i B. Z Panią Anią niestety nie miałem przyjemności rozmawiać czego bardzo żałuję ponieważ może sprawy potoczyłyby się inaczej. Osobiście uważam, że zamieszakcie na tym osiedlu i nie będzie większych kłopotów. ps. jeżeli chodzi o sąsiedztwo z Panią nie wyciągam pochopnych wniosków z Pani wypowiedzi.Mimio wszystko pozdrawiam cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondasowar Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 15.203.169.* 03.06.04, 17:00 Cartmanie Badz tak mily i podaj namiar na ta perfekcyjna inwestycje(oczywiscie jesli nie jest to inwestycja na targowku fabrycznym) namiar moj bondasowar@interia.pl dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebo35 Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.bphpbk.pl 07.06.04, 14:25 Cartmanie z tego co czytalem o Agmed to nie napawa optymizmem. Czy mozesz mi przeslac swoja nowa lokalizacje mieszkaniową na moj mail: niebo35@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAnia Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 21.06.04, 17:10 Podpisałam!!! co chciałam - to mam. Dlaczego nikt się nie odzywa - czyżbym została sama?? Sąsiedzi doajcie znak życia:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.m.a Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 21.06.04, 22:17 Gość portalu: JAnia napisał(a): > Podpisałam!!! co chciałam - to mam. Gość portalu: JAnia napisał(a): > Podpisałam!!! co chciałam - to mam. I tak deweloper będzie miał przewagę nad Tobą. Każdy Twój "szczęśliwy" zapis - będzie można podważyć ( obrócić na Twoją niekorzyść) Poza tym, za każdym razem przejeżdżając przy Twojej inwestycji mam wrażenie, iż Wasza wspólnota będzie bardzo, baardzo blisko siebie. Byłaś kiedyś na osiedlu Ostrobramska ? Jedyna zaleta to Lasek Bródnowski. Nie dajcie tam zrobić drogi dojazdowej do Nowo Wincentego zamiast zamkniętej ulicy osiedlowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CADARKA Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 10:43 p.m.a. a moze byś tak czasem cos rozsądnego napisał... Odpowiedz Link Zgłoś
p.m.a Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem 22.06.04, 19:29 Gość portalu: CADARKA napisał(a): > p.m.a. a moze byś tak czasem cos rozsądnego napisał... Co Widzisz nierozsądnego w mojej wypowiedzi ? Może podoba Ci się całodobowy szum samochodowy tak jak na Os. Ostrobramska ? Jak Ci zaczną przejeżdżać jeszcze od strony lasku to dopiero się zastanowisz. Miejsce macie fajne, ale tylko ze względu na komunikację. Poza tym nie ma ono żadnych zalet. Wyobraź sobie tylko ilu wieczorem w lesie gromadzi się młodocianych narkomanów, a te imprezki. Ranek piękny (tylko od strony lasku), a wieczór ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agssel Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.hogart.com.pl 22.06.04, 09:43 Witam, a w którym bloku masz mieszkanie, jeśli można wiedzieć? Ja mam w budynku D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: 212.160.138.* 23.06.04, 12:40 Budynek A - moje piętro już jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shrek Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 12:48 Ja też blok A, moje piętro również już stoi.Jak cudownie poczytać gdy ktoś pisze o braku zalet naszej lokalizacji i beznadziejności tej inwestycji...czy my podpisaliśmy cyrograf z diabłem,że nigdy nie opóścimy tego miejsca? Jeżeli nie będzie nam się tam podobało to poprostu wyprowadzimy się... Kochani sąsiedzi: pozdrawiam Was bardzo serdecznie i gorąco. Mam nadzieję, że będzie mieszkało nam się razem milutko i zrobimy wszystko aby tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robertq Re: firma AGMET - poszukuje informacji na jej tem IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 24.06.04, 13:02 Witam moich przyszłych sąsiadów, jestem z budynku B, co do opinii to narkomani są wszędzie,ważne by każdy poczuwał się do własności, sąsiad pilnował sąsiada, zamykał furtkę, garaż itp oraz każdy wyprowadzał swoje psy do lasu a nie innym przed okno. Kłopot może być z komarami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Trasa tysiaclecia IP: *.crmedia.pl / 193.108.206.* 29.06.04, 15:57 jak ktos czytal wczorajsza rzepe to pewnie natknal sie na text i trasie tysiaclecia i ewentulanym jej przeluzeniu ktore bedzie przbiegalo obok naszego osiedla www.rzeczpospolita.pl/teksty/warszawa_040628/warszawa_a_1-1.F.jpg troche niepokoi mnie przedluzenie tej tarasy przez nowo wincentego do trasy torunskiej ale miejmy nadzieje ze to tylko plany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Trasa tysiaclecia IP: *.crmedia.pl / 193.108.206.* 29.06.04, 16:00 oczywiscie problem powstaje tylko w przypadku gdy nasi radni wybiora wariant 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorp Re: Trasa tysiaclecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 15:26 Drogi Gregu, proponuję sie nie martwić Aleją Tysiąclecia. Jest ona budowana od niepamiętnych czasów (dlatego chyba nazwali ją Tysiąclecia - budowa będzie trwała 1000 lat). Obecnie mieszkam na ww. ulicy. Od 35 lat :) Prócz jednego jedynego bloku przez 35 lat nic wiecej nie powstało. Nikt już nie wierzy aby ta inwestycja została uruchomiona. Wzmianki w prasie pojawiają się - mniej wiecej raz na rok. Nic z nich nie wynika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agua Umowa/nowe forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 08:07 Witam, Czy ktoś, kto kupił już mieszkanie w etapie pierwszym i dysponuje umową przejrzaną i skorygowaną przez prawnika mógłby mi takową podesłać na priva? Z góry dziękuję adres - agua(małpa)gazeta.pl BTW - może by pomyśleć o własnym forum osiedla Park Leśny? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Umowa/nowe forum? IP: *.crmedia.pl / 193.108.206.* 05.07.04, 13:49 ja czekam na decyzje dyrektora , nanioslem poprawki na umowe i lada dzien mam dostac odpowiedz co do moich zmian co do forum to dobry pomysl ale domena park-lesny.pl juz jest zajeta :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agua Re: Umowa/nowe forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 13:58 Zawsze można założyć tutaj forum, w ramach Gazety wzorem np. Zielonego Zacisza. Odpowiedz Link Zgłoś
agua Nowe forum 05.07.04, 14:13 Pozwoliłem sobie założyć nowe forum dotyczące spraw naszego (mam nadzieję wkrótce i mojego) osiedla. Mam nadzieję, że ułatwi ono kontakt osobom zainteresowanym i skróci czas dotarcia do informacji. Poniżej link do forum - najlepiej zapiszcie w Ulubionych i zapraszam do wymiany zdań. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20991 Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agua Re: Nowe forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 09:15 Bardzo proszę osoby które podpisały umowę o kontakt na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20991Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: Nowe forum IP: 212.160.138.* 12.07.04, 16:31 Cisza kompletna na forum, czyżbyśmy byli jedynymi mieszkańcami? W sobotę byłam we własnym mieszkaniu. :) W budynku C już od tygodnia jest wiecha, a do końca lipca skończą AiB. O C nadal cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agua Re: Nowe forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 17:16 No to i ja podnoszę do góry. Zapraszam na nowe forum. A może to przez wakacje? A. Odpowiedz Link Zgłoś