Dodaj do ulubionych

Wola Tower juz za 300 tys 50 m2!

IP: 198.36.86.* 09.06.10, 13:39
Kto pierwszy ten cos sprzeda! Rekomendacja T psuje chumory
deweloperom.
Obserwuj wątek
    • Gość: dług to 350 tys za nadające się do zamieszkania IP: *.tpnet.pl 09.06.10, 14:35
      nadal niezbyt tanio.
      7 tys za 1m2 mieszkania wykończonego to 2 przeciętne pensje warwszawskie netto
      350 tys to dług na 30lat po 2,5 tysiaca miesięcznie do banku.
      • Gość: kandydatnajelonka Jakie 2500? Chyba w Providencie. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.10, 17:34
        W dobrej opcji w RnS za taki kredyt zapłacisz 1,1k -1,2k raty w
        okresie dopłat, a niecałe 2k po... Tyle że za 8 lat te 2k będzie warte
        pewnie tyle co 1,2-1,3k dzisiaj. Kwota spokojnie do ogarnięcia dla
        średnio zarabiającej pary.

Oferta niezła, ale pewnie te 50m ma jedno okno, jest na planie
        trójkąta lub coś. Bo jak się niedawno orientowałem to Turret za
        "normalne" 50m krzyczał 8k i pewnie krzyczy nadal. Ewentualnie to
        podpucha i to mieszkanie tak naprawdę w ogóle nie istnieje. Dzwonił
        ktoś?
        • Gość: bulgar Re: Jakie 2500? Chyba w Providencie. IP: *.spray.net.pl 09.06.10, 19:32
          W dobrej opcji w RnS za taki kredyt zapłacisz 1,1k -1,2k raty w
          > okresie dopłat, a niecałe 2k po... Tyle że za 8 lat te 2k będzie warte
          > pewnie tyle co 1,2-1,3k dzisiaj.

Jesli bedzie az taka inflacja jak prognozujesz, to po okresie doplat o niecalych
          2k mozesz zapomniec.

• Gość: kandydatnajelonka Re: Jakie 2500? Chyba w Providencie. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.10, 21:02
            Raczej wzrost zarobków miałem na myśli.
            • Gość: bulgar Re: Jakie 2500? Chyba w Providencie. IP: *.spray.net.pl 09.06.10, 21:41
              >Tyle że za 8 lat te 2k będzie warte
              >pewnie tyle co 1,2-1,3k dzisiaj.

> Raczej wzrost zarobków miałem na myśli.

A mozesz mi pls podpowiedziec, ile ja bede zarabial za 8 lat?
              Bylbym zobowiazany.

• Gość: bu Re: Jakie 2500? Chyba w Providencie. IP: *.spray.net.pl 09.06.10, 23:43
              podpowiadam, bo widze, ze zatkalo jelonka

"Po praktykach w dobrej firmie szukanie pierwszej pracy często bywa tylko
              formalnością. Doświadczenie zawodowe dla pracodawców jest dziś ważniejsze niż
              kierunek ukończonych studiów. Szybciej się też awansuje, także finansowo. Z
              badań KPRM wynika, że rozpiętości w płacach młodych pracowników bardzo szybko
              rosną. Po siedmiu latach prawie 10 proc. sięga już finansowego sufitu –
              zarabiają tyle, ile 10 proc. najlepiej uposażonych Polaków. Ale 24 proc.
              siedmioletnich pracowników z drugiego bieguna pozostaje w grupie 10 proc.
              zarabiających najmniej."

www.polityka.pl/rynek/gospodarka/1506276,1,ile-zarabiaja-mlodzi-polacy.read
    • ro1nik Re: Wola Tower juz za 300 tys 50 m2! 09.06.10, 15:55
      Tak właściwie tylko 49m2 a cena 313tyś za kawalerkę z dwoma oknami to chyba
      nadal dużo. Ewentualnie da się to przerobić na sypialnię i salon z aneksem. Ale
      taki tandetny rozkład powinien kosztować mniej.
      • Gość: okna2 Re: Wola Tower juz za 300 tys 50 m2! IP: 85.222.87.* 09.06.10, 16:42
        Znaczna część mieszkań o tym metrażu budowana w ostatnich latach to układy 2
        pomieszczeń z dwoma oknami, nie jest może to takie złe, bardziej ustawne są
        pomieszczenia. Mieszkałem kiedyś w mieszkaniu gdzie było multum okien, no i był
        problem z ustawieniem mebli, łóżek, stołu, foteli, biurka.
        • Gość: kandydatnajelonka Re: Wola Tower juz za 300 tys 50 m2! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.10, 17:35
          Zgodnie z tą logiką najlepsza/najbardziej ustawna jest piwnica.
    • Gość: dd Re: Wola Tower juz za 300 tys 50 m2! IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 19:07
      Ciekawe... Dzisiaj rano przez pół godziny usłyszałem 3 reklamy devów. Budimex
      zaprasza któregoś tam dnia na Stawki (straszne promocje). Inny organizuje "noc
      wyprzedaży" czy coś w tym stylu. Któregoś dnia od 19 do 23 mają taniej. I
      jeszcze jeden developerek sie reklamował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka