Dodaj do ulubionych

Leeeec Franusiu wysoko wysoko :)

IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 19:38
LEEEEEEC FRANUSIU wysoko wysoko,niech młodzi ,wykształceni POwcy z miast wiedza ze maja kredyt :)

NO TO JAK TO W KOŃCU JEST ???

...nasza gospodarka ponoć jest SUPER - no to się pytam, czy jesteśmy zieloną wyspą na mapie Europy czy jesteśmy "nabici" w zieloną butelke ???

Q.va RUDY SEPLENIACZ zadłużył mnie i całą moją rodzinę na prawie 100 tys zł dobrze ze kredytów nie mam najgorsze to , że zadłuzył też moje plemniki i jajeczka mojej żony . Każdy mój plemnik któty zapłodni jajeczko mojej żony lub innej kobiety jest w "plecy no jakieś 23 tys"PLN . Szanowni Polacy nie strzelajcie plemnikami na prawo i lewo zastanówcie sie jak bardzo dzieki RUDEMU SEPLENIACZOWI możecie się zadłuzyć.To tyle POzdrawiam fachowców z rządu i wszystkich matołów z PO !!!!!!

Tym razem SPECJALNIE zagłosuję na TUSKA - żeby dłużej i bardziej bolało..
Na ludzi prostych tylko proste metody działają...

Kochane Pryszcze!. Nie wiem, czy wiecie, że

gdzieś tam w ciepłytch krajach, chyba na wyspach Galapagos żyje sobie takie dzikie plemie. Żywi się żółwiami. Dużymi żółwiami. Ponieważ jest tam gorąco, nie zabijają żówia giganta, żeby mięso się nie popsuło. Odcinają kawałek mięsa, a żułwia na sznurku wypuszczają do morza. Wyciągają go jak zgłodnieją i znowu kawałek odcinają... I tak aż zostanie szkielet...
Wydaje mi się, że to prymitywne plemię złowiło w Polsce 300 tyś. wykształconych żółwii.
Obserwuj wątek
    • Gość: czesiu Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: 178.73.51.* 28.12.10, 20:02
      masochista jesteś
      Szkoda franciszkowiczów. Uwiązali się jak psy do "swych" (raczej bankowych) mieszkań, neoniewolnictwo tak jakby.
    • Gość: . Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.180.46.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.12.10, 21:49
      Ale mnie rozbawiłeś :-)

Brawo!!! Świetny komentarz dokładnie tak jest jak piszesz. I oni ku...a puszczają reklamę w telewizji, że róbmy dzieci bo na emerytury zabraknie...

A ja się ku....a pytam, co Państwo Polskie robi dla rodziny w tym kraju? No co?

• Gość: templariusz Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.cdma.centertel.pl 28.12.10, 23:32
        > A ja się ku....a pytam, co Państwo Polskie robi dla rodziny w tym kraju? No co?

A co Twoim zdaniem ma robić ? Jeszcze wiecej becikowych, rnsów, przywilejów, programów i dotacji ? A potem co się stao co się stao, skąd ten deficyt i podatki ?
        • kocica_ewela Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) 29.12.10, 09:47
          nie, jeszcze wiecej emerytur dla mundrowych a dla budzetowki nagrod :D
          pieniadze sa tylko sa zle inwestowane
          • maxgazeta.pl Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) 29.12.10, 17:16
            kocica_ewela napisała:

> nie, jeszcze wiecej emerytur dla mundrowych a dla budzetowki nagrod :D
            > pieniadze sa tylko sa zle inwestowane

40 milionow znajacych sie na medycynie,pilce noznej i ekonomii.Zupelnie nie wiem po co jakies studia jak kazdy pyskacz jest najmadrzejszy.Idz uleczyc nasz kraj i pokaz jak to sie robi.Tylko uwazaj na reszte z 40 milionow specjalistow od ekonomii,co by Ci misiu pysiu nie powiedzieli ze zle robisz.
            • kocica_ewela Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) 29.12.10, 21:46
              tak wiem to zaawansowana wiedza :D napewno jest jakis sens placenia 35 letnim emerytom :D
              POparany jestes? podatek powinni podniesc do 99% dla takich debili zeby zrozumieli ze sa dymani :D
              • Gość: Leon Zawodowiec Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 23:07
                Kociczko, łatwo wierzysz telewizorowi. Nie ma 35letnich emerytów. Po 15 latach służby w policji, wojsku ma się prawo do emerytury w wysokości 40% pensji. W przytłaczającej większości przypadków osoby te które są dopiero w połowie drabiny karierowej, popełnili by sepuku odchodząc na emeryturkę, bo byłoby to około 1000zł.
                Kotku, łykasz kit jak młoda małpka, nie daj się zmanipulować, pomyśl trochę.
                Pozdrowionka :-*
                • Gość: GoldBlog Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.ip.netia.com.pl 31.12.10, 08:42
                  mylisz się jest ich cała masa, są nawet 32 letni emeryci, wystarczy pojechać na misję pokojową lub być saperem w kraju, rok takiej służby liczy się za dwa, a takie misje pokojowe jak w Libanie czy aktualnie w byłej Jugosławii to zwykłe wałęsanie się bez zagrożenia

niby napisałeś trochę prawdy, ale wnioski masz fatalne

tak prawda 40% pensji, ale.... na litość.... ci którzy odchodzą nie robią z tego żeby leżeć brzuchem tylko ciągną emeryturę i pracują zawodowo - odchodzą Ci, którzy znajdują pracę w cywilu i dostają swoją pensję + emeryturkę co jest bardziej opłacalne od pozostawania w służbie

znam osobiście kilka takich osób, a o sytuacji żeby ktoś odchodził na emeryturę bez nagranej pracy w cywilu nie słyszałem nigdy, na kilkadziesiąt takich historii
                  • Gość: Leon Zawodowiec Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.11, 15:40
                    Jaką pracę może znaleźć taki emeryt jeśli nie jest informatykiem, lekarzem lub pilotem, ktoś kto ma doświadczenie w kierowaniu ludźmi, dowodzeniu lub zna się na sprzęcie typowo wojskowym? odp: ciecia na parkingu lub własny biznes. Inne opcje są nieliczne.
                    Ja znam właśnie takich którzy odeszli, ale nie po 15 a po 25latach służby, mocno rozczarowali się brakiem pracy i skończyli w firmie ochroniarskiej.
                    Poza tym nie myśl tylko o rynku pracy w warszawie czy innej dużej aglomeracji, pomyśl o tych w dziurach jak Żagań, Powidz, itd. Szanse na pacę mają znikome. Na jakąkolwiek pracę.

Najlepszego w Nowym Roku!
                    • Gość: zenon77 Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.11, 17:50
                      Przez kilka lat pracowałem w dużej firmie transportowej. Znaczną część współpracujących z nami małych i średnich firm oficjalnie prowadziły panie (pielęgniarki, nauczycielki itp.), na nie były zarejestrowane. Koszt prowadzenia działalności przy jednoczesnym pozostawaniu na etacie to około 200 pln dodatkowej składki zdrowotnej. Co ciekawe ja ich nigdy nie widziałem a na spotkania przyjeżdżali 40-letni emerytowani policjanci grójeckiej drogówki, czy inni równie sterani pracą strażacy z Żyrardowa przed 40-tką...
                      • Gość: ty Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.01.11, 16:22
                        Znam masę emerytowanych strażaków i glin, przechodzili na emeryturę w przedziale 35 lat-42lata. Mają otwarte działalności gospodarcze na usługi ppoż , niektórzy robią też elektrykę i drobną budowlankę, inni mają budy w maximusie albo na Marywilskiej itp. Utrzymujemy ich emeryturki z naszych podatków, a oni świetnie sobie dają radę. Mają doskonały dodatek do zarobków za nic. A na parkingach i w ochronie to dorabiają stare peerelowskie trepy, zwolnione ze służby na fali przemian w latach 90tych.
    • Gość: oko rumun dawaj nawijaj o ruchawce IP: 178.73.30.* 29.12.10, 21:03
      link z glownej
      businessasunusual.blox.pl/2010/12/CHF-po-2-36-zl-na-koniec-2010-r.html
      nie wiem z czego sie bardziej smiac z analytykow czy z komentujacych, moj faworyt to "kto w I.2010 mogl przewidziec piigs?"
      na szczescie dla frankowcow analytycy na czele ze swiatlym rumunem przewiduja ze od teraz franek bedzie sie juz tylko umacnial bo jak wszyscy wiemy teraz to tylko ruchawka...
    • Gość: Konkret Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: 46.112.243.* 29.12.10, 21:58
      Młodzi, wykształceni z dużych miast mieszkania już mają. Kredyty bierze napływowa czerń z wiosek i miasteczek, która wierzy w "taniej już nie będzie, kto nie kupi, przegra życie".

Co do reszty twojego bełkotu - nie będę się wypowiadał. Najlepszym tego podsumowaniem jest twój nick.
    • mufffa 3.1916 średni w NBP! Czy jelenie widzą? 30.12.10, 10:36
      Gołodupni kumple, brandzlujemy się na tą okoliczność?! :)

No to jedziemy... przy 150kchf taka ruchawka od 3 do 3,2pln to 30kpln na kapitaliku. Już jelenie pewnie liczą ile to więcej salcesonu na stole zamiast polędwiczki.
    • Gość: xxx Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: 178.73.24.* 02.01.11, 12:10
      A co to jest 300 czy 400 zł raty więcej - i tak chwilowo, bo zaraz spadnie. Dla was, gołodupce, to dużo ale w sumie i tak mieszkacie pod mostem.
      • kocica_ewela Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) 02.01.11, 13:55
        hehe dzis +300 jutro +1000 i dalej bedziesz skrzeczal ze to nic byle tylko nie przyznac sie do bledu - bo jestes bogaczzzzzz a wokolo golodupce :D
        chcesz sie zalozyc ze jeszcze wzrosnie?
      • Gość: Ze Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.p1.pcnet.com.pl 02.01.11, 14:44
        > A co to jest 300 czy 400 zł raty więcej - i tak chwilowo, bo zaraz spadnie. Dla
        > was, gołodupce, to dużo ale w sumie i tak mieszkacie pod mostem.

Chwilowo ;)

Dla ciebie to nic, ale CHF brali często ci, których nie było stać na złotówki. Więcej empatii :)
        • Gość: ty Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.01.11, 16:14
          Rata kredytu w większości przypadków jest i tak sporo niższa niż w PLN. Jedyny problem to ew. sprzedaż mieszkania, no, ale zwykle kupuje się mieszkanie z kredytem hipotecznym na całe życie.
          • Gość: jacek dla pocieszajacych sie nizsza rata niz w PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 17:29
            gdybyscie zaczekali 2 - 3 lata moglibyscie mieszkac w mieszkaniu wiekszym o ponad 40%

przy tej samej racie - wartosc nabywcza CHF o tyle wzrosla

• Gość: ty co było gdyby babcia miała wąsy... IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.01.11, 23:37
              kto niby mógł wiedzieć, że frank zdrożeje? Poza tym nie bardzo tak się da jak piszesz, bo teraz marża na franku jest kilkuprocentowa (!), więc rata w CHF od analogicznej kwoty nie jest taka sama. Można za to grać na umocnienie złotówki i dysponując zakumulowanymi środkami w odpowiednim momencie nadpłacić taki kredyt.
              • Gość: jacek co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 07:32
                > kto niby mógł wiedzieć, że frank zdrożeje?

a jak tanial z 2.80 na na 1.99 to nie zauwazyles ?? widziales jakis rynek co idzie tylko w jedna strone ?? zwlaszcza po szalelnczym ruchu z poziomu 2.40 ???

> Poza tym nie bardzo tak się da jak piszesz, bo teraz marża na franku jest kilkuprocentowa
                >(!), więc rata w CHF od analogicznej kwoty nie jest taka sama.

marza na CHF zawsze byla wyzsza od marzy w PLN - ale nie wynosi "kilku" procent tylko 1.5-2%

>Można za to grać na umocnienie złotówki i dysponując zakumulowanymi środkami w >odpowiednim momencie nadpłacić taki kredyt.

takie spekulacje to mozna robic na zwyklym rynku terminowym - a nie na mieszkaniach, w dodatku sadzac z poziomu oszczednosci w Polsce taka mozliwosc jest dostepna nielicznym -

zrezta jesli ktos byl na tyle madry i sprytny, ze sie dorobil oszczednosci nie kupuje przewartosciowanego aktywa by podwoic ryzyko pozycji walutowej - takie dywagacja wymyslaja supergolodupce, ktore 100 000 PLN w jednym kawalku nigdy w zyciu nie widzialy

• Gość: Ty Re: co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.01.11, 22:33
                  Gość portalu: jacek napisał(a):

> > kto niby mógł wiedzieć, że frank zdrożeje?
                  >
                  > a jak tanial z 2.80 na na 1.99 to nie zauwazyles ?? widziales jakis rynek co id
                  > zie tylko w jedna strone ?? zwlaszcza po szalelnczym ruchu z poziomu 2.40 ???

Mieliśmy być drugą Irlandią :))) rosnąć w siłę, a i żyć miało się dostatniej... Nie pamiętam żadnych krzyków ostrzegawczych, gdy CHF było po 2 złote. Wręcz przeciwnie, wciskali, że teraz to już tak będzie for ever. No i banki przecież najwięcej nawciskały tych kredytów właśnie wtedy gdy frank był po 2 złote (doliczając spread z ceny kupna, to niektórzy wzięli gigantyczny kredyt na całe życie po 1,85 zł za franka !!!!)

> marza na CHF zawsze byla wyzsza od marzy w PLN - ale nie wynosi "kilku" procent
                  > tylko 1.5-2%

Bardzo przepraszam, ale pół roku temu z ciekawości poszedłem do kliku banków z pytaniem o kredyt w CHF i proponowali mi marżę 3-4%, a przy kredycie pod działalność gospodarczą nawet 5-6% !

> >Można za to grać na umocnienie złotówki i dysponując zakumulowanymi środka
                  > >mi w odpowiednim momencie nadpłacić taki kredyt.
                  >
                  > takie spekulacje to mozna robic na zwyklym rynku terminowym - a nie na mieszkan
                  > iach, w dodatku sadzac z poziomu oszczednosci w Polsce taka mozliwosc jest dost
                  > epna nielicznym -

To prawda, mało kto bierze kredyt hipoteczny mając jeszcze jakąś wolną większą gotówkę. Ale, teoretycznie rzecz ujmując, taka koncepcja ma ręce i nogi.

> zrezta jesli ktos byl na tyle madry i sprytny, ze sie dorobil oszczednosci nie
                  > kupuje przewartosciowanego aktywa by podwoic ryzyko pozycji walutowej

Pytanie, kiedy aktywo jest przewartościowane? Czy teraz nadal jest? Ja sobie przeglądam różne oferty i są tacy "mocarze" jak np. warszawskie MPRO, którzy nie zeszli z cen nawet o złotówkę. Wybudowali apartamentowiec który od roku się nie może sprzedać, ale dalej żądają prawie 1.400.000 PLN za 113 metrów kwadratowych!
                  • Gość: jacek co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 07:42
                    > Mieliśmy być drugą Irlandią :))) rosnąć w siłę, a i żyć miało się dostatniej...
                    > Nie pamiętam żadnych krzyków ostrzegawczych, gdy CHF było po 2 złote.

a ja pamietam - byly nawet w GW

> Wręcz p
                    > rzeciwnie, wciskali, że teraz to już tak będzie for ever. No i banki przecież n
                    > ajwięcej nawciskały tych kredytów właśnie wtedy gdy frank był po 2 złote (dolic
                    > zając spread z ceny kupna, to niektórzy wzięli gigantyczny kredyt na całe życie
                    > po 1,85 zł za franka !!!!)

mnie jakos nie wcisneli

> > marza na CHF zawsze byla wyzsza od marzy w PLN - ale nie wynosi "kilku
                    > " procent
                    > > tylko 1.5-2%

>
                    > Bardzo przepraszam, ale pół roku temu z ciekawości poszedłem do kliku banków z
                    > pytaniem o kredyt w CHF i proponowali mi marżę 3-4%, a przy kredycie pod działa
                    > lność gospodarczą nawet 5-6% !

widac jestes kiepskim klientem - z drugiej strony napisalem - wieksze o 40% - co uwzglednialo ew. wyzsze marze i koszty kredytu - a nie 60% jak to wynikalo z prostego porowania kursu sredniego i 1 ceny m kw

> > >Można za to grać na umocnienie złotówki i dysponując zakumulowanymi
                    > środka
                    > > >mi w odpowiednim momencie nadpłacić taki kredyt.
                    > >
                    > > takie spekulacje to mozna robic na zwyklym rynku terminowym - a nie na
                    > mieszkan
                    > > iach, w dodatku sadzac z poziomu oszczednosci w Polsce taka mozliwosc jes
                    > t dost
                    > > epna nielicznym -

>
                    > To prawda, mało kto bierze kredyt hipoteczny mając jeszcze jakąś wolną większą
                    > gotówkę. Ale, teoretycznie rzecz ujmując, taka koncepcja ma ręce i nogi.

ale sam zauwazasz brak glowy - same rece i nogi nie zarobina straty wynikle zblednej koncepcji

> > zrezta jesli ktos byl na tyle madry i sprytny, ze sie dorobil oszczedn
                    > osci nie
                    > > kupuje przewartosciowanego aktywa by podwoic ryzyko pozycji walutowej

>
                    > Pytanie, kiedy aktywo jest przewartościowane? Czy teraz nadal jest? Ja sobie pr
                    > zeglądam różne oferty i są tacy "mocarze" jak np. warszawskie MPRO, którzy nie
                    > zeszli z cen nawet o złotówkę. Wybudowali apartamentowiec który od roku się nie
                    > może sprzedać, ale dalej żądają prawie 1.400.000 PLN za 113 metrów kwadratowyc
                    > h!

ja mam do sprzedania kota za million

za 1 400 000 PLN mozna kupic luksusowy dom 200 m kw z dzialka 1000 m kw - ponizej 20 km od centrum

ale nawet 1 400 000 to jest tylko 450 000 CHF obecnie - w 2008 bylo to 700 000 CHF !!!
                    • Gość: Ty Re: co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.01.11, 16:46
                      1. Niekorzystne dzisiaj dla siebie archiwalne artykuły naganiające na franka Wyborcza zablokowała, ale spójrz choćby na ten fragmencik z grudnia 2007 roku
                      wyborcza.biz/biznes/1,101562,4797255.html
                      Pompowanie kredytów w CHF było takie, że aż się kurzyło! Nie wmawiaj mi, że jacyś poważni analitycy rynku masowo przestrzegali przed zbyt tanim frankiem.

2. Nie jestem kiepskim klientem, po prostu co innego oferta z folderowych reklamówek, a co innego realia. Nie wierzę w długoterminowy przewartościowany kurs franka i wziąłbym teraz b. chętnie kredyt w CHF, tylko , że jest obecnie ZAPORA w postaci kosmicznej marży bankowej. Kilka procent marży to jest b. dużo, jak stopy procentowe w Szwajcarii pójdą w górę (a kiedyś muszą) , to nawet umocnienie złotówki nic nie poprawi sytuacji kogoś, kto teraz weźmie kredyt w CHF, bo zje go właśnie ta wysoka marża banku.

3. Są różne sytuacje, kiedy mając realnie gotówkę, mimo wszystko trzeba wziąć kredyt (np. lewe dochody). Więc nie pitol mi o błędnych koncepcjach nadpłat kredytu.

4. MPRO nie ma najmniejszego zamiaru opuścić swoich cen, mimo, że przez rok sprzedało tylko połowę mieszkań i to w zdecydowanej mierze tych najmniejszych. Więc są i tacy, co będą czekali, aż ktoś kupi "kota za milion". Mnie czy ciebie może to wqrwiać, ale tak jest. Niestety. I wielka szkoda, że nikt nie rozwali w piz.du prywatno-państwowych firm typu MPRO, które zabudowując grunty otrzymane za darmo do działalności ogrodniczej i korzystając ze stałej kroplówki publicznych dotacji może sobie bimbać na trendy i pompować statystyki cen nowych mieszkań w Warszawie.
                      • Gość: jacek co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:50
                        > 1. Niekorzystne dzisiaj dla siebie archiwalne artykuły naganiające na franka Wy
                        > borcza zablokowała, ale spójrz choćby na ten fragmencik z grudnia 2007 roku
                        > rel="nofollow">wyborcza.biz/biznes/1,101562,4797255.html
                        > Pompowanie kredytów w CHF było takie, że aż się kurzyło!

ja jakos wzialem w PLN - w maju 2007

> Nie wmawiaj mi, że jac
                        > yś poważni analitycy rynku masowo przestrzegali przed zbyt tanim frankiem.

www.locumnet.pl/artykuly_rynku_nieruchomosci/Kredyt_we_franku_2006_04_18.asp
                        www.money.pl/forum/temat,14,1089334,1089334,15,0,czy;to;juz;krach;kredytow;hipotecznych;we;franku;.html
                        gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29577,5463798,Maliszewski__Uwazajcie__frankowe_szalenstwo_skonczy.html

> 2. Nie jestem kiepskim klientem, po prostu co innego oferta z folderowych rekla
                        > mówek, a co innego realia. Nie wierzę w długoterminowy przewartościowany kurs f
                        > ranka i wziąłbym teraz b. chętnie kredyt w CHF, tylko , że jest obecnie ZAPORA
                        > w postaci kosmicznej marży bankowej. Kilka procent marży to jest b. dużo, jak s
                        > topy procentowe w Szwajcarii pójdą w górę (a kiedyś muszą) , to nawet umocnieni
                        > e złotówki nic nie poprawi sytuacji kogoś, kto teraz weźmie kredyt w CHF, bo zj
                        > e go właśnie ta wysoka marża banku.

ale marza ma sluzyc pokryciu ryzyka plynnosci - pod koniec 2008 roku banki musialy placic po 300 punktow bazowych ponad stawke SNB

> 3. Są różne sytuacje, kiedy mając realnie gotówkę, mimo wszystko trzeba wziąć k
                        > redyt (np. lewe dochody). Więc nie pitol mi o błędnych koncepcjach nadpłat kred
                        > ytu.

ales gamon - masz lewe dochody to kto ci da kredyt ??? a jak nawet wezmiesz to niby ja splacisz ???? w kobialce przywieziony do Warszawy ???

> 4. MPRO nie ma najmniejszego zamiaru opuścić swoich cen, mimo, że przez rok spr
                        > zedało tylko połowę mieszkań i to w zdecydowanej mierze tych najmniejszych. Wię
                        > c są i tacy, co będą czekali, aż ktoś kupi "kota za milion". Mnie czy ciebie mo
                        > że to wqrwiać, ale tak jest. Niestety. I wielka szkoda, że nikt nie rozwali w p
                        > iz.du prywatno-państwowych firm typu MPRO, które zabudowując grunty otrzymane z
                        > a darmo do działalności ogrodniczej i korzystając ze stałej kroplówki publiczny
                        > ch dotacji może sobie bimbać na trendy i pompować statystyki cen nowych mieszka
                        > ń w Warszawie.

takich jak MPRO jest kilkadziesiat sztuk w Warszawie - jak pekna to ceny zleca koncertowo, cierpliwosci

• Gość: Ty Re: co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.01.11, 00:33
                          1. Więcej było jednak naganiaczy na franka niż realistów. Mam jeden kredyt w CHF z połowy 2005 roku i super stratny na nim nie jestem (trochę oczywiście tak - póki nie sprzedaję nieruchomości lata mi to koło dupy, zwłaszcza, że rata kredytu NADAL jest niższa niż w złotówce)

2. Baa! fajnie jest przerzucać wszystkie koszty na klienta, no nie? Tak właśnie działali menadżerowie mbanku wobec swoich klientów "starego portfela"... Uczciwie byłoby wpisać w takiej sytuacji do umowy kredytu, że marża banku jest ZMIENNA. W końcu zaporowy wzrost ceny pozyskiwania CHF na rynku międzybankowym jest zjawiskiem tak samo przejściowym jak jego obecne przewartościowanie względem innych walut.

3. Kpisz czy o drogę pytasz? To ty chyba jesteś z jakiejś wsi zapadłej! Pokazujesz w banku walizę pieniędzy (mówię umownie, chodzi o realne zabezpieczenie) i dostajesz kredyt jaki chcesz. W tym momencie jesteś kolego czyściutki. Bo urząd skarbowy i inne służby nigdy się nie dopier.dolą dlaczego gołodupiec dostał wielgaśny kredyt. To jest zmartwienie banku, dlaczego dał takiemu klientowi kredyt, a bank nie musi się przed nikim tłumaczyć z decyzji kredytowej.

4. Zobaczymy
                          • Gość: jacek co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 07:26
                            > 1. Więcej było jednak naganiaczy na franka niż realistów. Mam jeden kredyt w CH
                            > F z połowy 2005 roku i super stratny na nim nie jestem (trochę oczywiście tak -
                            > póki nie sprzedaję nieruchomości lata mi to koło dupy, zwłaszcza, że rata kred
                            > ytu NADAL jest niższa niż w złotówce)

juz ten temat byl tu opisany - to co sie dzialo w 2005 roku to historia - i ceny nieruchomosci byly normalne i kurs CHF byl wyzszy - na tym nie mozna bylo stracic

> 2. Baa! fajnie jest przerzucać wszystkie koszty na klienta, no nie? Tak właśnie
                            > działali menadżerowie mbanku wobec swoich klientów "starego portfela"... Uczci
                            > wie byłoby wpisać w takiej sytuacji do umowy kredytu, że marża banku jest ZMIEN
                            > NA. W końcu zaporowy wzrost ceny pozyskiwania CHF na rynku międzybankowym jest
                            > zjawiskiem tak samo przejściowym jak jego obecne przewartościowanie względem in
                            > nych walut.

marza ma byc zwiazana z charakterem instrumentu - podstawa do wyceny 30 letniego kredytu powinien byc 16 letni depozyt lub 3 mieisieczny depozyt plus wysoka marza - jak cena PLYNNOSCI i niedopasowania

> 3. Kpisz czy o drogę pytasz? To ty chyba jesteś z jakiejś wsi zapadłej! Pokazuj
                            > esz w banku walizę pieniędzy (mówię umownie, chodzi o realne zabezpieczenie) i
                            > dostajesz kredyt jaki chcesz.

prosze o przyklad takiego banku - to co piszesz zdarzyc sie moglo w gluchej prowincji - a osoby zamieszane w tego typu machlojki albo juz siedza albo powinni siedziec

> W tym momencie jesteś kolego czyściutki. Bo urząd
                            > skarbowy i inne służby nigdy się nie dopier.dolą dlaczego gołodupiec dostał wi
                            > elgaśny kredyt.

bzdura chlopie i to piramidalna

>To jest zmartwienie banku, dlaczego dał takiemu klientowi kredy
                            > t, a bank nie musi się przed nikim tłumaczyć z decyzji kredytowej.

bank nie - pracownicy przed prokuratorem, a splacajacy przed US (75% stopa podatkowa)

> 4. Zobaczymy

nie ma watpliwosci
                            • Gość: Ty Re: co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.01.11, 21:49
                              1. No jednak trochę można było stracić. Kurs kupna CHF po którym przeliczono mój kredyt z połowy 2005 roku - 2,64 zł.

2. Nie stawia się zamku na 500 lat z założeniem 5-cio letniej amortyzacji... Nie chcę się dalej spierać, bo to nie ma sensu, ale krótkotrwałe SZCZEGÓLNE warunki prowadzenia działalności bankowej, powinny być jakoś redukowane przy perspektywie kilkudziesięcioletniego dealu z klientem. Banki doskonale wiedzą, że koszt pozyskiwania franka na rynku międzybankowym w przyszłości spadnie (już spadł w porównaniu do apogeum kryzysu z 2009 roku).

3. Praktyki takie są powszechne i nikt za nie nie siedzi! Popatrz sobie na dwudziestoletnie dzieci Pana Abgarowicza, które dostały... 2 mln złotych kredytu na zakup ziemi rolnej!
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60085,3312518.html
                              Było to 4 lata temu i sprawa nie miała potem żadnego dalszego ciągu, bo mieć nie mogła. Co niby miała zrobić skarbówka? Czepiać się banku, że dał niepracującym gó.wnia.rzom 2 mln złotych? A na jakiej niby podstawie? Bank zawsze mówi w takich przypadkach, że ma swoją politykę kredytową i OD.PIER.DULTA SIĘ MOŚCI PANOWIE!

4. O przyszłość Miejskiego Przedsiębiorstwa Robót Ogrodniczych w Warszawie jestem dziwnie spokojny. Choćby przez najbliższe 10 lat nie sprzedali żadnego mieszkania i utrzymywali dalej ten na wpół pusty apartamentowiec, to nie upadną.

• Gość: jacek co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 07:43
                                "1. No jednak trochę można było stracić. Kurs kupna CHF po którym przeliczono mój kredyt z połowy 2005 roku - 2,64 zł."

1. to mogles zamienic na PLN po 2 PLN za CHF
                                2. na wartosci nieruchomosci nie straciles

"2. Nie stawia się zamku na 500 lat z założeniem 5-cio letniej amortyzacji... "

nie wiem do czego to odnosisz - raczej ma to wszelkie znamiona manipulacji

"Nie chcę się dalej spierać, bo to nie ma sensu, ale krótkotrwałe SZCZEGÓLNE warunki prowadzenia działalności bankowej, powinny być jakoś redukowane przy perspektywie kilkudziesięcioletniego dealu z klientem. Banki doskonale wiedzą, że koszt pozyskiwania franka na rynku międzybankowym w przyszłości spadnie (już spadł w porównaniu do apogeum kryzysu z 2009 roku). "

bank ma do wyboru - rozdawac pieniadze ubogim albo zarabiac - jesli krzywa dochodowosci od wielu lat jest rosnaca, co daje mozliwosc bankom zarabiania na dlugoterminowych lokatach i krotkotermninowych depozytach - to dlaczego bank ma nie pobierac marzy od 30 letnich kredytow ??? wiekszosc frankowiczow nie daje bankowi zadnych dodatkowych przychodow - banki bez problemu zmniejszaja marze dla klientow korzystajacych z wielu roznych produktow,

"3. Praktyki takie są powszechne i nikt za nie nie siedzi! Popatrz sobie na dwudziestoletnie dzieci Pana Abgarowicza, które dostały... 2 mln złotych kredytu na zakup ziemi rolnej!
                                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60085,3312518.html
                                Było to 4 lata temu i sprawa nie miała potem żadnego dalszego ciągu, bo mieć nie mogła. Co niby miała zrobić skarbówka? Czepiać się banku, że dał niepracującym gó.wnia.rzom 2 mln złotych? A na jakiej niby podstawie? Bank zawsze mówi w takich przypadkach, że ma swoją politykę kredytową i OD.PIER.DULTA SIĘ MOŚCI PANOWIE! "

otoz nie - kazdy bank ma obowiazek monitorowania wplat gotowkowych i przeciwdzialaniu praniu pieniedzy - jesli KNF zlapie bank na tego typu praktykach bank moze zaplacic bardzo wysoka kare,
                                poza tym bank naruszajacy prawo sam czesto staje sie ofiara oszustwa - pracownicy banku wykorzystuje tego typu praktyki dla wlasnych korzysci

"4. O przyszłość Miejskiego Przedsiębiorstwa Robót Ogrodniczych w Warszawie jestem dziwnie spokojny. Choćby przez najbliższe 10 lat nie sprzedali żadnego mieszkania i utrzymywali dalej ten na wpół pusty apartamentowiec, to nie upadną. "

pustych mieszkan przybywa - to juz nie jest jednostkowy problem

• Gość: Ty Re: co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.01.11, 19:21
                                  Ad 1) owszem, mogłem - nie zrobiłem, mój błąd. Wartość nieruchomości jest stabilna, fakt.

Ad 2) bank udzielając kredytu w CHF nie pożycza realnie franków ze swojego skarbca. Kupuje je krótkoterminowo na rynku międzybankowym. Do klientów, którzy załapali się na marżę 0,5 % - 1% banki obecnie dokładają. Ale ta sytuacja wiecznie trwać nie będzie i na 30-letnich kredytach w CHF bank swoje zarobi. Nie rozumiem dlaczego teraz przy nowym kliencie bank musi się od razu asekurować marżą 4% ?

Ad 3) tu chodzi o kredyt, a nie o wpłatę gotówkową. Żeby już ci tak wytłumaczyć jak krowie na rowie. Taki Pan Abgarowicz przynosi 4 mln złotych w gotówce i wkłada je do skrzynki depozytowej (w Polsce się to chyba nazywa skrytka bankowa?). Możesz sobie tam trzymać co chcesz i ile chcesz, to nie jest żadna wpłata gotówkowa i KNF nic do tego. Skrzynkę depozytową się opieczętowuje, a następnie bank udziela małoletniemu synkowi Pana A. kredytu na 2 mln złotych. Synek, który de facto jest słupem tatusia, kupuje za ten kredyt lewe hektary z ANR-u. Powiedz mi, w którym momencie tej układanki jest złamane prawo, a postawię ci piwo.

Ad 4) Przybywa i będzie przybywać. Sam jestem ciekaw, co nastąpi dalej. Na razie np. Dom Development stara się zaklinać rzeczywistość - takie osiedle 'Saska' to dla mnie pijacka czkawka po poprzedniej dekadzie, czy oni to naprawdę sprzedadzą, śmiem wątpić
                                  • Gość: jacek co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 20:01
                                    > Ad 1) owszem, mogłem - nie zrobiłem, mój błąd. Wartość nieruchomości jest stabi
                                    > lna, fakt.

nie jest stabilna - od 2005 wzrosla

> Ad 2) bank udzielając kredytu w CHF nie pożycza realnie franków ze swojego skar
                                    > bca. Kupuje je krótkoterminowo na rynku międzybankowym.

nie kupuje !!!! POZYCZA !!!

>Do klientów, którzy załapali się na marżę 0,5 % - 1% banki obecnie dokładają. Ale ta >sytuacja wiecznie trwać nie będzie i na 30-letnich kredytach w CHF bank swoje zarobi.

nie zarobi - przede wszystkim pompuje swoja sume bilansowa pogarszajac wszelkie wskazniki

Nie >rozumi
                                    > em dlaczego teraz przy nowym kliencie bank musi się od razu asekurować marżą 4%
                                    > ?

nowym - tzn nieznanym, o ryzyku trudnym do oszacowania

> Ad 3) tu chodzi o kredyt, a nie o wpłatę gotówkową. Żeby już ci tak wytłumaczyć
                                    > jak krowie na rowie. Taki Pan Abgarowicz przynosi 4 mln złotych w gotówce i wk
                                    > łada je do skrzynki depozytowej (w Polsce się to chyba nazywa skrytka bankowa?)
                                    > . Możesz sobie tam trzymać co chcesz

scinki z gazet, zwirek dla kota itp - nieznana zawartosc skrzynki depozytowej nie jest uznawalnym zabezpieczeniem

> i ile chcesz, to nie jest żadna wpłata got
                                    > ówkowa i KNF nic do tego. Skrzynkę depozytową się opieczętowuje, a następnie ba
                                    > nk udziela małoletniemu synkowi Pana A. kredytu na 2 mln złotych. Synek, który
                                    > de facto jest słupem tatusia, kupuje za ten kredyt lewe hektary z ANR-u. Powied
                                    > z mi, w którym momencie tej układanki jest złamane prawo, a postawię ci piwo.

ja mam piwo w lodowce - w tym przypadku bank nie ma zadnego zabezpieczenia i nie jest w stanie obronic sie przez potezna kara z KNF, przy okazji US nie odczepi sie bez domiaru

> Ad 4) Przybywa i będzie przybywać. Sam jestem ciekaw, co nastąpi dalej. Na razi
                                    > e np. Dom Development stara się zaklinać rzeczywistość - takie osiedle 'Saska'
                                    > to dla mnie pijacka czkawka po poprzedniej dekadzie, czy oni to naprawdę sprzed
                                    > adzą, śmiem wątpić

i tak trzymac
                                    • Gość: Ty Re: co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.01.11, 21:27
                                      1. No może trochę wzrosła. Względem 2005 roku, oczywiście. Dla mnie jest to mało znaczące o tyle, że mogłem tę nieruchomość sprzedać na bańce 2007-08 z wielkim przebiciem, czego nie zrobiłem. Podobnie jak nie zamieniłem franka na złotego po 2 złote - o czym było wcześniej. To są rzeczy frustrujące. Człowiek się uczy całe życie.

2. Owszem - pożycza. Owszem - pompuje sumę bilansową. Ale przez 30 lat uważam, że na tym zarobi. Nieznanym rynku? Noooo, chyba jednak trochę znanym! To nie są nowicjusze...

3. Opieczętowana w obecności pracownika banku i zablokowana na jakiś czas skrzynka depozytowa jest zabezpieczeniem. Podałem zresztą skrajnie prostacki przykład. Równie dobrze może to być zabezpieczenie udziałów w "fundacji rodzinnej" w Liechtensteinie.

4. No to trzymamy wspólnie.
                                      • Gość: jacek co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 07:19
                                        > 2. Owszem - pożycza. Owszem - pompuje sumę bilansową. Ale przez 30 lat uważam,
                                        > że na tym zarobi. Nieznanym rynku? Noooo, chyba jednak trochę znanym! To nie są
                                        > nowicjusze...

to nie jest kwestia uwazania - jesli trzymasz niskie salda w banku, nie korzystasz z regularnie dodatkowych produktow takich jak karta kredytowa lub kredyty gotowkowe, nie bierzesz co 5 lat kredytu samochodowego - bank nie zarobi ani centyma
                                        >
                                        > 3. Opieczętowana w obecności pracownika banku i zablokowana na jakiś czas skrzy
                                        > nka depozytowa jest zabezpieczeniem. Podałem zresztą skrajnie prostacki przykła
                                        > d. Równie dobrze może to być zabezpieczenie udziałów w "fundacji rodzinnej" w L
                                        > iechtensteinie.

nie sa to uznawalne zabezpieczenia - zas pieniadze w torbie niewplacone na konto (co wymaga weryfikacji banknotow i przeliczenia) nie moga byc w ogole uznane za pieniadze - takie bajki to moze sa dobre w Wachocku
                                        > 4. No to trzymamy wspólnie.

rozmiem ze chcesz zmienic na wieksze
                                        • Gość: Ty Re: co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.01.11, 18:59
                                          bank zarobi na odsetkach od kredytu prędzej czy później, w końcu przez cały okres kredytowania oddajesz mu wielokrotność pożyczonej kwoty. sytuacja gdy cena franka na rynku międzybankowym przewyższa cenę z dnia udzielenia kredytu plus jeszcze całą ówczesną bankową marżę, należą do wyjątków. dodajmy - chwilowych, tymczasowych wyjatków

no to wytłumacz na jakiej podstawie niepracujące dzieci b. posła Abgarowicza dostały w 2006 r. od banku 2 mln złotych kredytu? link do artykułu dałem wcześniej
                                          • Gość: jacek co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 08:18
                                            > bank zarobi na odsetkach od kredytu prędzej czy później,

a mozesz to wykazac w obliczeniach ??? zapoznaj sie moze z kwotowaniami prime ratow w USA, UK, Francji, Niemczech, Holandii - tylko sie nie dziw, ze czemu sa wyzsze niz w Polsce

>w końcu przez cały okres kredytowania oddajesz mu wielokrotność pożyczonej kwoty.

to dziedzinny argument

> sytuacja gdy cena franka na rynku międzybankowym przewyższa cenę z dnia udzielenia
                                            > kredytu plus jeszcze całą ówczesną bankową marżę, należą do wyjątków. dodajmy -
                                            > chwilowych, tym czasowych wyjatków

a co ma cena waluty do PLN do kosztow finansowania tejze waluty ??? ty w ogole wiesz o cyzm piszesz ???

>
                                            > no to wytłumacz na jakiej podstawie niepracujące dzieci b. posła Abgarowicza do
                                            > stały w 2006 r. od banku 2 mln złotych kredytu? link do artykułu dałem wcześnie
                                            > j

to idz i sprobuj sam dostac taki kredyt - to sie dowiesz, Las Vegas tez sie zaczelo od lewych pieniedzy i pewnie nadal duzo kasy z narkotykow tam sie pierze i nie kazdy oszust w USA idzie do wiezienia za kazdy przekret - ale jak juz tam trafia to na 30 lat
                                            • Gość: Ty Re: EOT IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.01.11, 02:17
                                              Wiem o czym piszę, ale nie będę się dalej z Tobą barował. Tytułem zakończenia:

1. Usiłujesz mi wmówić, że bank może stracić na kredycie hipotecznym na 30 lat. No, bądźmy poważni!

2. Bank nie pożycza żadnych realnych franków ze swojego skarbca, tylko sam zaciąga krótkoterminowe pożyczki na rynku międzybankowym. Stąd cena franka na rynku międzybankowym -o której pisałem- ma istotne znaczenie dla rentowności segmentu udzielonych kredytów hipotecznych w CHF. Ale sorry - dosyć. Nie będę się tu dalej wikłał w żadne niemądre dyskusje.

3. Nie mam zamiaru podawać ci żadnych realnych przykładów, o których słyszałem od znajomych. Jako przykładny polski zawistnik zapewne poleciałbyś od razu do CBA, ABW, skarbówki i mediów. Kredyt MOŻE BYĆ znakomitą formą legalizacji lewych dochodów - to wiedzą nawet pismaki z Wyborczej, tylko Ty wielki specu poddajesz tę oczywistą prawdę w wątpliwość. A już przykład z Las Vegas jest kompletnie z dupy wzięty - ja o zupie, Ty o dupie.

Pozdrawiam i EOT.
                                              • Gość: jacek BOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 07:19
                                                > Wiem o czym piszę, ale nie będę się dalej z Tobą barował. Tytułem zakończenia:

w jakim to jezyku czy moze lepiej gwarze to "barowal" ???

> 1. Usiłujesz mi wmówić, że bank może stracić na kredycie hipotecznym na 30 lat.
                                                > No, bądźmy poważni!

powalajacy argument - nie potrafisz odniesc sie do faktow ???

> 2. Bank nie pożycza żadnych realnych franków ze swojego skarbca, tylko sam zaci
                                                > ąga krótkoterminowe pożyczki na rynku międzybankowym. Stąd cena franka na rynku
                                                > międzybankowym -o której pisałem- ma istotne znaczenie dla rentowności segment
                                                > u udzielonych kredytów hipotecznych w CHF. Ale sorry - dosyć. Nie będę się tu d
                                                > alej wikłał w żadne niemądre dyskusje.

to juz jedno zrozumiales - ze musi pozyczyc i ze czesto musi zaplacic wyzsza premie niz oferowana w poprzednich latach klientom

> 3. Nie mam zamiaru podawać ci żadnych realnych przykładów, o których słyszałem
                                                > od znajomych. Jako przykładny polski zawistnik zapewne poleciałbyś od razu do C
                                                > BA, ABW, skarbówki i mediów. Kredyt MOŻE BYĆ znakomitą formą legalizacji lewych
                                                > dochodów - to wiedzą nawet pismaki z Wyborczej, tylko Ty wielki specu poddajes
                                                > z tę oczywistą prawdę w wątpliwość. A już przykład z Las Vegas jest kompletnie
                                                > z dupy wzięty - ja o zupie, Ty o dupie.

"przykładny polski zawistnik" - pieknie sie nam tu przedstawiles chlopie !!!
                                                ja zupe to lubie zjesc - nie musze czytac o zupie
                              • Gość: ja Re: co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.europe.hp.net 10.01.11, 18:00
                                > 3. Praktyki takie są powszechne i nikt za nie nie siedzi! Popatrz sobie na dwudziestoletnie dzieci > Pana Abgarowicza, które dostały... 2 mln złotych kredytu na zakup ziemi rolnej!
                                > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60085,3312518.html
                                > Było to 4 lata temu i sprawa nie miała potem żadnego dalszego ciągu, bo mieć nie mogła.
                                > Co niby miała zrobić skarbówka? Czepiać się banku, że dał niepracującym gó.wnia.rzom
                                > 2 mln złotych? A na jakiej niby podstawie?

Bajdurzysz. Skad wiesz, ze niepracujacym? Tak sie sklada, ze jestem sasiadem Abgarowiczow, i znam ich troche. Jedna rzecz to lamanie prawa, a co innego to jego znajomosc. Reka do gory, kto uwaza, ze korzystanie ze swoich praw jest zle. Albo, ze zarabianie uczciwie pieniedzy jest zle. Ma pieniadze znaczy zlodziej. Chora mentalnosc...
                                • Gość: Ty Re: co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.11, 17:55
                                  W tym czasie dzieci Abgarowicza studiowały - tak napisała prasa. A nawet gdyby gdzieś tam sobie na boku pracowały... NO SORRY! ja naprawdę nieźle zarabiam i nie jestem ani za stary ani za młody do brania kredytów, mam też różne zabezpieczenia pod kredyt (m.in.nieruchomość), ale o kredycie na 2 miliony złotych to sobie mogę pomarzyć. Nie wciskaj kitu, że sytuacja była normalna. Ten kredyt był zwykłą dupokrytką. Dzięki niemu rodzina nie musiała się tłumaczyć, w jaki sposób zarobiła 2 mln złotych..... w końcu Abgarowicz był chyba formalnie zwykłym radnym i byłym posłem
                                  • Gość: jacek co było gdyby babcia miała siwe wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 07:20
                                    kredyt`- dupokrytka !!!

buahahahahaha !!!!

• kocica_ewela Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) 02.01.11, 20:36
            Taki pocieszny jestes? To jak lubisz przeplacac to moge zalatwic ci golfa 2 za 50 tys a co warsiawiak pelna geba z babka sanitariuszka musi przeplacic :D
            • Gość: ss Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.subscribers.sferia.net 02.01.11, 23:28
              słuchajta gołodupce i kredyciaże, wszyscy jestesta w dupie bo albo nie mata zdolnosci albo mata kredyt ale za to wszystkie jakie mundre! Wieta po ile franek i mieszkania beda kosztawac, żałosne smęty frustratów czekających na spadki cen mieszkań i kredyciaży czekających na spadki franusia...
            • Gość: ty Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.01.11, 23:38
              kocica_ewela napisała:

> Taki pocieszny jestes? To jak lubisz przeplacac to moge zalatwic ci golfa 2 za
              > 50 tys a co warsiawiak pelna geba z babka sanitariuszka musi przeplacic :D

Weź laxigen, to może ci puszczą zwieracze :D bo na razie się najwyraźniej zacięły
    • Gość: bat Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: 78.133.208.* 04.01.11, 10:07
      Dzis 3,1790 PLN za chf
      Na onecie piszą o doubezpieczeniu kredytów frankowych - kolejne tysiączki w plecy.
      Trudno uwierzyć, że tyle tysięcy Polaków dało się tak złoić.
      Podobno to ci młodzi, wykształceni POlacy
      • kocica_ewela Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) 04.01.11, 11:15
        Tiaaaaaaaa mlodzi wyksztalceni z wielkich miast :D
    • Gość: oferty Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: 78.133.208.* 04.01.11, 10:17
      Może ktoś wie dlaczego na oferty.net nie ma już statystyk cen transakcyjnych ??
      Kiedyś były.
      • Gość: red Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.subscribers.sferia.net 04.01.11, 10:25
        w związku z wysokim kuresem franka, biorę kredyt w tej walucie i kupuje kawalerkę.
        • kocica_ewela Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) 04.01.11, 11:15
          podaj jakie sa warunki tego kredytu i jaki trzeba miec dochod mniej wiecej ......
        • Gość: Ze Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: 178.56.70.* 04.01.11, 15:09
          > w związku z wysokim kuresem franka, biorę kredyt w tej walucie i kupuje kawaler
          > kę.

skąd wiesz, ze kurs franka jest wysoki? Ja bym poczekał z pół roku albo rok z oceną dzisiejszego kursu
          • Gość: tt Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: 195.187.136.* 04.01.11, 19:25
            tylko idioci mogą się cieszyć z kryzysu...a kredyty biorą ci którzy z warszawy nie pochodzą więc na tym forum same wieśniaki buuachacha
            • Gość: smiejacy_w_kulak Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 22:05
              a wsrod nich ty:D
    • Gość: gleba Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: 78.133.208.* 05.01.11, 12:09
      Wzrost franka
      10 krotny wzrost opłat za uzytkowanie wieczyste ziemii
      dobezpieczenie kredytów frankowych

Ten rok bedzie dla wielu cięzki
      • kocica_ewela Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) 05.01.11, 15:14
        finanse.wp.pl/kat,111116,title,Podatek-bankowy-moze-zostac-wprowadzony-w-2011-roku,wid,13004881,wiadomosc.html?ticaid=1b8c0&_ticrsn=5
        Kocham ten rzad bo spelnia obietniceeeee a Wy?:D
        • Gość: dd spadło IP: *.tvn.pl 05.01.11, 19:31
          skoro frank może kosztować 4 zł to w drugą strone również tak? Dzisiaj radość i podniecenie spadło?
          • Gość: Franek Re: spadło IP: 178.56.84.* 05.01.11, 21:40
            no spadło i to na łeb,ciekawe co te wszystkie madrale, kociarary & Co na to,hmmm?
          • kocica_ewela Re: spadło 05.01.11, 22:43
            nie uzywaj tego slowa "tak" na koncu bo mi sie rzygac chce jak to slysze - kazdy jakos to podlapal podobnie jak do niedawna byla masakra

A co do franka to nie ma czym sie podniecac chwilowa korekta przed atakiem szczytow
            • Gość: Franek Re: spadło IP: 46.134.19.* 06.01.11, 00:16
              jak chesz kociaro ewelu to sie nie powstrzymuj rzygaj, mi to ryba,mozesz nawdu zolcia rzygac,a co do podniecania/szczytowania to mnie brzydzisz!
            • Gość: Franek Re: spadło IP: 178.56.122.* 06.01.11, 08:27
              jak chesz kociaro ewelu to sie nie powstrzymuj rzygaj, mi to ryba,mozesz nawdu zolcia rzygac,a co do podniecania/szczytowania to mnie brzydzisz!
          • Gość: czesiu Re: spadło IP: 178.73.51.* 05.01.11, 23:38
            już jest po 2 złote ?
          • Gość: Franek Re: spadło IP: 46.134.19.* 06.01.11, 00:03
            no spadło i to na łeb,ciekawe co te wszystkie madrale, kociarary & Co na to,hmmm?
            • Gość: Ze Re: spadło IP: 46.134.16.* 06.01.11, 00:55
              > no spadło i to na łeb,ciekawe co te wszystkie madrale, kociarary & Co na to,hmm
              > m?

oj w tym roku CH będzie szedl ostro w dół, teraz z 3.20 na 3.10, później walnie na łeb z 3.50 na 3.40, a później to już tylko w dół, z 3.80 na 3.70, z 3.90 na 3.80...
              • Gość: dd Re: spadło IP: *.subscribers.sferia.net 06.01.11, 09:40
                jeśli twierdzisz że frank może kosztować 4 złote to ja stosując tą samą głupią retorykę twierdzę że będzie kosztował 2 złote...
                ludzie co się frustrujecie, lepiej mieć długi niż ...krótki:-)
                • Gość: jacek spadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 10:11
                  jak ktos ma rozum krotki to ma i dlugi

do splacenia
                • Gość: Ze Re: spadło IP: 178.56.1.* 06.01.11, 16:29
                  > jeśli twierdzisz że frank może kosztować 4 złote to ja stosując tą samą głupią
                  > retorykę twierdzę że będzie kosztował 2 złote...

Po 2 złote nie będzie nigdy. W kwestii czterech sprawa jest otwarta :)
              • Gość: czes Re: spadło IP: 178.73.51.* 06.01.11, 11:12
                :-)
                w grudniu 2011 będzie najwieksza zwalka franka
                z 4,1 na 3,9
                • Gość: czary mary Re: spadło IP: 81.15.149.* 06.01.11, 12:19
                  ciekawe, czy wy wrózki-analityki mające wizje franka po 4 zł pokupowaliście walutę, żeby sprzedać z 25% zyskiemza rok, czy tylko na forum tak sobie niezobowiązująco snujecie przepowiednie? a może przedstawicie jakie macie proroctwa kursu franka za 1-2-3 miesiące, żeby można było szybciej niż za rok sprawdzić celnośc waszego jasnowidztwa?
                • Gość: drębe Re: spadło IP: *.subscribers.sferia.net 06.01.11, 21:43
                  ja się lepiej znam,w listopadzie 2011 frank 2,46
                  • Gość: Przyśniło mi sie Re: spadło IP: 178.56.95.* 07.01.11, 02:31
                    > ja się lepiej znam,w listopadzie 2011 frank 2,46

jak nie będzie jakiejś większej obsuwy, to powinien byc koło 3,46
                    • Gość: gui Re: spadło IP: *.subscribers.sferia.net 07.01.11, 16:28
                      frank będzie kosztował ponad 4 złote, tak wynika z mojej obserwacji rynku pieniężnego i wiedzy ekonomicznej więc waluciaże bójcie się! hahahaha , dobrze wam!
                      • Gość: czary mary Re: spadło IP: 81.15.149.* 07.01.11, 18:28
                        no to już zabłysnąłeś z tu swoją wiedzą - waluciaRZe !!!
                      • Gość: abrakadabra Re: spadło IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 11:15
                        Bez kozery powiem pińcest...

Też namawiam do gry na forexie. Wiecie, że frank na pewno będzie rósł to nic tylko dobra platforma forexowa + dobry lewar, wrzucacie swoje słynne oszczędności i lecicie. Do grudnia 2011 macie mieszkanie w kieszeni (szczególnie, że mają bardzo potanieć w tym roku). Serio. Taka okazja może się nie powtórzyć. A przecież nie o to chyba chodzi, żeby lać żółć na forach internetowych przez kolejne lata i czekać do 40 urodzin, tylko, żeby mieć tanią i bezkredytową hawirę.
    • Gość: mms Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: 78.133.208.* 11.01.11, 13:48
      Dzisiaj 3,1zł za chf. Cięzko jest. Chciałbym sprzedać mieszkanie ale na razie nie mogę. Czekam aż zejdzie do 2,8.
      CZY JEST SZANSA?
      Mały ruch jakiś na forum jest.
      • Gość: steady_at_najx Re: Leeeec Franusiu wysoko wysoko :) IP: *.subscribers.sferia.net 11.01.11, 18:57
        jak spadnie do 2,8 to sie chyba potne, won z forum!
    • stoje_i_patrze chf 12.01.11, 01:00
      bardzo ładny wykres dnia:
      www.analizy.pekao.com.pl/pdf.php?id=3336
      • Gość: steady_at_najx Re: chf IP: *.tvn.pl 12.01.11, 20:07
        dzisiaj sie znowu wku..łem, przez portugalie znowu franek mnie irytuje
        • Gość: dd Re: chf IP: *.tvn.pl 12.01.11, 21:54
          Co jest naganiacze na wzrost kursu chf, coś ciuchutko siedzimy? To kiedy odbicie na 4 złote?
          • Gość: oleg Re: chf IP: *.spray.net.pl 12.01.11, 21:59
            Nie masz co robic w pracy?

Re: chfIP: *.tvn.pl
            Re: chfIP: *.tvn.pl
            • Gość: aa Re: chf IP: *.subscribers.sferia.net 13.01.11, 19:50
              a ty nie masz co robić w domu?
              • Gość: Ludzie Re: chf IP: *.centertel.pl 13.01.11, 21:30
                > a ty nie masz co robić w domu?

no wiesz jak widzimy pracownika TVN przeżywajcego z firmowego IP oslabienie CHF

to czy nie lepiej posiedziec w domu? :)
          • kocica_ewela Re: chf 12.01.11, 22:05
            chwilowa cofka i w gore chcesz sie zalozyc?
            • stoje_i_patrze Re: chf 12.01.11, 23:02
              od zakładów jest FX, a wykresu dnia nikt nie czytal albo nie rozumie. jesli analogia jest ok, to w ciagu tego kwartalu koniec wzrostu CHF, zatem spadek CHFPLN.

poza tym w piatek spotykaja sie wszelkie grupy biznesowe i beda rozmawiac co zrobic aby oslabic franka, szwajcarzy spanikowali - eksporterzy rozwazaja powiazanie chf z euro, inny kurs dla eksporterów czy nawet opodatkowanie przeplywow kapitalowych czy ich ograniczenie

wiecej na blogu w ostatnich komentarzach na dole wpisu:
              stojeipatrze.blogspot.com/2010/12/wykres-dnia-co-zrobi-franek-kimono.html
              • Gość: aa Re: chf IP: *.subscribers.sferia.net 13.01.11, 21:59
                ludzie niikt nie ma czarodziejskiej kuli żeby przewidzieć kurs walut, mozna się denerwować lub podniecac ale co będzie za 5, 10 lat to wszystko jest nie do przewidzenia.
                • Gość: AA Re: chf IP: *.subscribers.sferia.net 14.01.11, 20:41
                  zadziwiające, jaka cisza...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka