Dodaj do ulubionych

szukam prawnika mogącego zerknąć na wzór umowy

18.05.04, 16:15
Przymierzam się do zainwestowania ciężko wypracowanych pieniążków w zakup
pokoju hotelowego. Dostałam wstępnie wzory umów do przejrzenia. W czwartek
planuję spotkanie w tej sprawie i ewentualnie jak najszybsze podpisanie
umowy, bo muszę wyjechać z kraju na kilka tygodni. Czy ktoś mógłby przeczytać
wzór umowy i podpowiedzieć na co ewentualnie zwrócić uwagę, jakie dodatkowe
zapisy w tejże umowie spróbować wynegocjować. Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: szukam prawnika mogącego zerknąć na wzór umow IP: 213.17.175.* 20.05.04, 09:05
      czy Twoja prośba jest wciąż aktualan?
      • oktawia1 do wiki 20.05.04, 09:22
        Tak, aktualne. Właśnie odwołałam dzisiejsze spotkanie, bo mam kilka
        wątpliwości.. Jedno jest pewne - warunki umowy można negocjować! Zapytałam o
        możliwość waloryzowania gwarantowanej kwoty zysku i powiedziano mi, że jak
        najbardziej można umowę wzbogacić o taki zapis. Ciekawe o jaki jeszcze dałoby
        radę i czy wogóle inwestycja, o której myślę warta jest zachodu...A tak na
        marginesie, to szkoda, że na taki zakup nie zdecydowałam się przed 1.05, ale po
        co płakać nad rozlanym mlekiem:)
        • Gość: wiki Re: do wiki IP: 213.17.175.* 20.05.04, 11:09
          to czy inwestycja będzie warta zachodu, może zależeć od umowy.. ;) czy masz ja
          w formie elektronicznej? nie mam dostępu do swojego maila, ale podałabym Ci
          adres koleżanki.. bo jeżeli tylko drukowana, to ciężko będzie mi Tobie pomóc...
          • Gość: jck.x Jeśli .... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.05.04, 16:02
            masz na myśli tzw. timeshare, to radzę mieć się na baczności i najlepiej
            zrezygnować z tej umowy.
            • oktawia1 do wiki 21.05.04, 12:39
              dzięki za odzew i jednocześnie bardzo przepraszam, że ja dopiero teraz zaglądam
              na forum, ale zupełnie nie miałam wcześniej mozliwości. Mam umowę wraz z
              folderem informacyjnym w wersji elektronicznej. Jeśli możesz i chcesz na to
              rzucić okiem, to podaj, proszę, adres na jaki miałabym to przesłać.
              pozdrawia zapracowana okrutnie oktawia:)
            • oktawia1 Re: Jeśli .... 21.05.04, 12:41
              a o co dokładnie chodzi z tym timeshare...? to raczej nie to, ale co szkodzi
              wiedziec:)
    • r.kusztal Teneryfa - 4****, 5*****, tydzień - ZA DARMO! 19.07.04, 15:02
      Witam,

Jeśli Pan jeszcze nie podpisał umowy timeshare w Polsce, to zapraszam na
      początku na tydzień próbnych wakacji w tym systemie na Teneryfie.
      Może Pan zobaczyć "na żywo" jak to wygląda, porozmawiać z osobami które do tego
      systemu należą i jeśli się to Panu spodoba, to od razu podpisac umowę na
      Teneryfie.
      Zdecydowanie lepsza cena, jakość i obsługa niz w Polsce.

Tak się składa, że już od ponad 4 lat jestem ambasadorem (przedstawicielem)
      sieci hotelowej RESORTS PROPERTIES www.tenerifedreams.com znajdującej się na
      południowym wybrzeżu Teneryfy w miejscowości Los Cristianos.

Jako ambasador tej sieci w Polsce, reklamuję ją i co roku organizuję Akcje
      Reklamowe, skierowane do właścicieli firm, dyrekcji i kadry zarządzającej firm,
      przedstawicieli wolnych zawodów oraz innych osób, które po prostu dużo
      zarabiają.

Promocja podobna jest do "jazdy próbnej samochodem" i JEST CAŁKOWICIE BEZ
      ZOBOWIĄZAŃ. NIE MA W NIEJ ŻADNYCH „HACZYKÓW”. WSZYSTKO JEST PRAWDĄ.

W ramach AKcji Reklamowej, zainteresowane osoby mogą otrzymać tygodniowy,
      całkowicie bezpłatny pobyt dla siebie i całej swojej rodziny o warności około
      4000 do 6000 złotych (w zależności od Hotelu) w jednym z luksusowych Hoteli
      sieci RESORTS PROPERTIES.
      Bezpłatny pobyt obejmuje m.in.: zakwaterowanie w przepięknym apartamencie,
      korzystanie z atrakcji hotelowych, opiekę polskiego rezydenta, odbiór z
      lotniska i wiele innych rzeczy.
      Pobyt jest wspaniale przygotowany i niczym nie różni się od klasycznych wakacji
      wykupionych w najlepszych biurach podróży.

Warunkiem otrzymania Zaproszenia na bezpłatny pobyt, jest zgoda na udział w
      około 2-3 godzinnej prezentacji systemu wakacyjnego RCI (RCI - 3600 4**** i
      5***** Hoteli na całym świecie w tym Hotele TUI, Mariott, Disney. www.rci.com ).
      Prezentacja odbywa się na Teneryfie podczas pobytu i jest tylko jeden raz!
      Jeśli system RCI Wam się spodoba - można na miejscu podpisać umowę i przyłączyć
      się do klubu RCI.
      Jeśli system RCI Wam się nie spodoba lub po prostu będzie dla Was za drogi -
      nic się nie dzieje. Dziękujecie i dalej spędzacie swoje Wakacje.

Prezentacja ma formę luźnego spotkania i podkreślam jeszcze raz - jest
      CAŁKOWICIE NIEZOBOWIĄZUJĄCA. Dokładnie tak jak JAZDA PRÓBNA SAMOCHODEM. Można w
      niej wziąć udział, ale to nie oznacza, że na końcu musimy kupić samochód.

Jednak system wakacyjny RCI na tyle się wszystkim podoba, że co 3 rodzina
      podpisuje umowę podczas prezentacji. Wpływ na to ma bardzo dobra cena.

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to chętnie zorganizuję mu taki pobyt. Termin
      jest absolutnie dowolny. Gwarantuję pełna wiarygodność i profesjonalizm.
      Osobiście wysłałem już ponad 600 polskich rodzin. W tej chwili na Teneryfie są
      kolejne 4. Chętnie udostępniam referencje, zdjęcia i kontaktuję z rodzinami,
      które już skorzystały z mojego Zaproszenia.

W ramach Zaproszenia reklamowego istnieje też możliwość przedłużenia pobytu do
      2 tygodni. Cena jest bardzo niska, bo tylko od 1000 do 2000 złotych za całą
      rodzinę. Cena zależy od ilości osób i terminu.

Pomagam też oczywiście w tanich przelotach na Teneryfę.
      Cena na lipiec i sierpień to około 1300 złotych brutto - żadnych dopłat.
      Cena zawiera w lot w obie strony, ubezpieczenie, i opłaty lotniskowe.
      Wyloty są w każdą środę (loty tygodniowe i 2 tygodniowe)

Serdecznie zapraszam do kontaktu telefonicznego lub emaliowego. Odpowiadam na
      każdy list. Gwarantuję 100% wiarygodność, choć wiem, że większość osób myśli,
      że to żart, lub, że są w tym Zaproszeniu ukryte "haczyki".

Proszę zadzwonić, napisać - Udowodnię, że wszystko jest prawdą. To po prostu
      rodzaj reklamy.

Zdjęcia Hoteli, do których można wyjechać znajdują się tu:
      www.tenerifedreams.com

Jeśli jesteście Państwo zainteresowani, to proszę śmiało pytać o wszystko.
      Pozdrawiam

Rafał Kusztal
      biuro@ambasadorowie.pl
      Tel./Fax. (022) 848 03 04
      508 66 22 99
      508 92 18 80
      gg. 1454498
      www.tenerifedreams.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka